SDP

Post Reply
Optimus Prime

#3851 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

Alfons Kauders wrote:
seln wrote: Sto se mene tice, nema problema. Sad, 2012, kad god....
ovako vise ne moze, SDP je nesposoban, dovedimo nove snage...koje god to bile.
slazem se... :D a troskove izbora mozemo pokriti novim aranzmanom sa mmf-om... :D dosta je bilo, sedam mjeseci, hajmo sljedeci... :D ili prosli, kako god.. :D
Naravno da se radi o obicnim glupostima.
Ne postoji ama bas ni jedan razlog za vanredne izbore.

Slazem se da ce se sve ove prijeko potrebne ne popularne mjere obiti SDP-u o ledja, ali se nadam da reforme nece stati.
Ne vjerujem da se drzava moze stabilizirati za tri godine, poslije ovog 20ogodisnjeg orgijanja, ali se dosta toga moze uraditi. Siguran sam da ce glasaci 2014 prepoznati dobre namjere.
seln

#3852 Re: SDP

Post by seln »

glade wrote:
Država wrote:Meni stvarno SDP ide na živce. Umjesto da se beskrajno zadužuju kod MMF-a, oni nešto pametuju...
Pa jesu li to jedina dva nacina rjesavanja dugova zaduzivanje kod MMF-a i direktno uzimanje od gradjana?
Nazalost, jesu. Postoji i otpis dugova....samo treba naci dobrog insana koji ce nam halaliti te dugove.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3853 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Optimus Prime wrote:Slazem se da ce se sve ove prijeko potrebne ne popularne mjere obiti SDP-u o ledja, ali se nadam da reforme nece stati. .
:lol: :lol: Sasvim zasluženo na temu vic dana :lol:
seln

#3854 Re: SDP

Post by seln »

Optimus Prime wrote:
Ne vjerujem da se drzava moze stabilizirati za tri godine, poslije ovog 20ogodisnjeg orgijanja, ali se dosta toga moze uraditi. Siguran sam da ce glasaci 2014 prepoznati dobre namjere.
Ja nisam siguran. Poslije 7 mjeseci rada, bilo je dovoljno par populistickih novinarcica da dojucerasnje ubijedjene pristalice nahuska protiv SDP-a. Sta mislis sta ce biti za tri godine?
glade

#3855 Re: SDP

Post by glade »

Control panel wrote:
glade wrote:Pa je li vas vise stid? Nema apsolutno nikakvog osnova da ih se brani.

Glasao sam za SDP ali ovo je dno dna. Fuj.

Ne znam ni sta pametno da napisem koliko mi je pritisak skocio.
i ovo je dosta. klise, Glasao sam za SDP, i necu vise :-)
Sta? Ako je neko glasao za njih mora ih podrzavati u potpunosti, bez pogovora? To je po tebi prosjecni glasac SDP-a? Ako neko kaze nesto protiv njih odma je lazov i nije glasao za njih?

Sto me ovo podsjeca na demagogiju IZ. Reci nesto protiv i odma si islamofobicar.
Alfons Kauders

#3856 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

neki ovdje ne bi prepoznali sarkazam ni da im pistolj prislonis na glavu.... :lol: :-)

btw.

sad kad vidim koliko je raje glasalo za sdp... mislim da su pokradeni na izborima...:D ispade da je 99% forumasa ubacilo glas za njih... nesto se ne sjecam da su na izborima tako prosli... :D
Optimus Prime

#3857 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

KatarinaKosaca wrote:
Optimus Prime wrote:Slazem se da ce se sve ove prijeko potrebne ne popularne mjere obiti SDP-u o ledja, ali se nadam da reforme nece stati. .
:lol: :lol: Sasvim zasluženo na temu vic dana :lol:
Znaci i ti si za gomilanje dugova po starom SDA-SBiH-HDZ principu, sve dok ne pukne tikva kad dodjemo u situaciju da pola buzeta izdvajamo za servisiranje kamata?
KatarinaKosaca

#3858 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:sad kad vidim koliko je raje glasalo za sdp... mislim da su pokradeni na izborima...:D ispade da je 99% forumasa ubacilo glas za njih... nesto se ne sjecam da su na izborima tako prosli... :D
Dakle, o vlasti smije da se drzne da piše samo onaj ko je za njih glasao. I da priloži dokaz, ako je moguće :roll:
Opet novi standardi, kažem ja, šampioni ste u duplim aršinima

@Optimus... o kakvim ti , ba, reformama pričaš? :lol: :lol:
Zavatoni

#3859 Re: SDP

Post by Zavatoni »

glade wrote:
Država wrote:Meni stvarno SDP ide na živce. Umjesto da se beskrajno zadužuju kod MMF-a, oni nešto pametuju...
Pa jesu li to jedina dva nacina rjesavanja dugova zaduzivanje kod MMF-a i direktno uzimanje od gradjana?
Za zemlje kao što je naša Ima i treći. Proglasiš bankrot kad više ne možeš servisirati dugove, pa ti onda neko 'oprosti kredite', a ti mu u znak zahvalnosti pokloniš vodu, šumu, zemlju, ono što imaš ispod zemlje, infrastrukturu (saobraćajnu/telekomunikacijsku/energetsku)...

Grčki model će se narednih godina preslikavati dalje.

Nažalost to je ono što nas u konačnici čeka. Sa ovom ili onom vlašću.

Ipak nije nebitno ko je na vlasti, jer ti na vlasti uzimaju procenat u ovoj tranziciji dobara.

Sva ova ostala politička i slična priča u našem društvu je paravan za ovaj nezaustavljivi proces u kojem smo za svoju sudbinu sami krivi...kao što su i Grci za svoju sudbinu krivi...
Optimus Prime

#3860 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

seln wrote:
Optimus Prime wrote:
Ja nisam siguran. Poslije 7 mjeseci rada, bilo je dovoljno par populistickih novinarcica da dojucerasnje ubijedjene pristalice nahuska protiv SDP-a. Sta mislis sta ce biti za tri godine?
Forum nije mjerodavan.
Sasvim je jasno da 95% ovih likova kao i njihove kompletne familije nikada u zivotu nisu glasali za SDP.

Ovih par ultraljevicara koji su valjda ocekivali povratak planske ekonomije sa partizanskim folklorom takodjer ne igraju veliku ulogu sa obzirom da ce njihovi glasovi biti lako zamjenjeni sa glasovima iz ljevog centra.
seln

#3861 Re: SDP

Post by seln »

Optimus Prime wrote:
seln wrote:
Optimus Prime wrote:
Forum nije mjerodavan.
Sasvim je jasno da 95% ovih likova kao i njihove kompletne familije nikada u zivotu nisu glasali za SDP.

Ovih par ultraljevicara koji su valjda ocekivali povratak planske ekonomije sa partizanskim folklorom takodjer ne igraju veliku ulogu sa obzirom da ce njihovi glasovi biti lako zamjenjeni sa glasovima iz ljevog centra.
Ne znam. Bojim se da postoji sasvim realna mogucnost da premijer FBiH 2014 postane Faaaahro iz tornja. E, onda ce ova kriza izgledati kao staro dobro vrijeme.
Alfons Kauders

#3862 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote: Dakle, o vlasti smije da se drzne da piše samo onaj ko je za njih glasao. I da priloži dokaz, ako je moguće :roll:
stani, a gdje sam to rekao... ah da...

nigdje... :D ko i obicno... :D
ko mi? tuzlaci?
glade

#3863 Re: SDP

Post by glade »

seln wrote:
glade wrote:
Nazalost, jesu. Postoji i otpis dugova....samo treba naci dobrog insana koji ce nam halaliti te dugove.
Postoji i rezanje vladinih troskova, jacanje privrede, povecanje izvoza itd.

Ali eto, sve i da ne postoji, logicnije je uzeti pare od gradjana? Od istih gradjana koji ionako jedva prezivljavaju? Od istih gradjana koji gube poslove, pustaju korijenje na birou, tjeraju se u penziju bez ispunjenih uslova za istu pa ostaju bez ikakvih primanja.

Bravo SDP i dezurni sarkasticari. Bitno je ismijavati bilo koga ko kaze nesto protiv, a to sto standard opada a racuni rastu, jebo to.
seln

#3864 Re: SDP

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
ko mi? tuzlaci?
Da...bas ste bagra komunisticka. :D
convict

#3865 Re: SDP

Post by convict »

Plin uvozi Energoinvest pa ga prodaje BH Gasu pa oni Sarajevogasu pa oni Toplanama Sarajevo koje ga troše za grijanje. Znači, od 4 karike u ovom lancu bar 2 su viška. To su 2 bespotrebna upravna i nadzorna odbora, 2 seta direktora, 2 administracije itd.

Da je SDP postavio sposobne umjesto podobnih, našao bi se neko pametan da prvo napravi racionalizaciju ovih troškova gdje prostora za uštedu ima toliko da bi se glat moglo amortizovati poskupljenje energenta na koje realno nije moguće uticati. Al' da su babi muda...
taksista s repovima

#3866 Re: SDP

Post by taksista s repovima »

Sekretarica Marina Ivaniševića iz "Revicona" u Upravnom odboru Aerodroma Sarajevo. Šokantno, ekskluzivno, skandalozno, nabijamo komplekse, postavljamo granice, uspostavljamo standarde ... :dance:
KatarinaKosaca

#3867 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:
KatarinaKosaca wrote: Dakle, o vlasti smije da se drzne da piše samo onaj ko je za njih glasao. I da priloži dokaz, ako je moguće :roll:
stani, a gdje sam to rekao... ah da...

nigdje... :D ko i obicno... :D
Kao i obično braneći nebranjivo si u predhodnom postu sasvim jasno provukao subliminarnu poruku, koja nije plaho poučna ni pametna, ali dosta jasna.
Alfons Kauders wrote:
ko mi? tuzlaci?
Ne, nego vi koji ste objektivni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , humoristični, šaljivi i niste ni za jednu stranku :lol: :lol: :lol:
glade

#3868 Re: SDP

Post by glade »

Optimus Prime wrote: Sasvim je jasno da 95% ovih likova kao i njihove kompletne familije nikada u zivotu nisu glasali za SDP.
Jasno na osnovu cega? Sto smo rekli nesto protiv SDP-a?
KatarinaKosaca

#3869 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

taksista s repovima wrote:Sekretarica Marina Ivaniševića iz "Revicona" u Upravnom odboru Aerodroma Sarajevo. Šokantno, ekskluzivno, skandalozno, nabijamo komplekse, postavljamo granice, uspostavljamo standarde ... :dance:
Ma, brzo ćemo ovjde čuti kako je to normalno, kako je Revikon dobra firma koja proizvodi kvalitetne kadrove :D
seln

#3870 Re: SDP

Post by seln »

glade wrote:
seln wrote:
glade wrote: Pa jesu li to jedina dva nacina rjesavanja dugova zaduzivanje kod MMF-a i direktno uzimanje od gradjana?
Postoji i rezanje vladinih troskova (dobrim dijelom uradjeno, nastavlja se s tim), jacanje privrede, povecanje izvoza(tako da donese dobit za 7 mjeseci?) itd.
Murisno1

#3871 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Sve dok poso bude sigurniji u državi od posla kod privatnika, poseri se na tu državu. Kod nas je tako godinama. Sve što ovi treba da urade je da poprave uslove poslovanja onima koji im proizvode nove vrijednosti, da prestanu slušat profesore i doktore nauka i da savjet traže od ljudi koji su od ničega napravili nešto.

Ima ih takvih u BiH koliko hoćete, a nisu krali, kontra popularnom ubjeđenju. Ako budu slušali logiku i matematiku, nema ovdje progresa nikad.
Država

#3872 Re: SDP

Post by Država »

glade wrote:

Postoji i rezanje vladinih troskova,
Već urađeno.

glade wrote: jacanje privrede,
Već urađeno, a i dalje se radi na tome.
glade wrote:
povecanje izvoza itd.
Već urađeno.

Mani se Avaza i TV1.
VjecitiStudent

#3873 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Za ova poskupljenja, fakat ne znam sto se palite.
Dug Toplana nije od juce, evo vijest od prije godinu dana:
Salkić je podsjetio da su “Toplane” dužne oko 52 miliona KM “Sarajevogasu”, koji, opet, “BH Gasu” duguje nešto ispod 15 miliona KM.

http://www.energis.ba/?lang=bh&n1=4&n2=22&n3=0&c=88
A mora se priznati da su Haretovi ovo majstorski odigrali.
Zlajini bekani ko bekani, opet su se zavalili.
Ili i nisu, cetiri godine dobre fotelje i nije tako los 'deal'.
glade

#3874 Re: SDP

Post by glade »

seln wrote:
glade wrote:
Postoji i rezanje vladinih troskova (dobrim dijelom uradjeno, nastavlja se s tim), jacanje privrede, povecanje izvoza(tako da donese dobit za 7 mjeseci?) itd.
Kojim dijelom uradjeno? Sto su otisli u Tuzlu autobusom? Svaka im cast.

Ne mora donijet dobit za 7 mjeseci, ali moze donijeti dobit na duge staze i isplatiti taj dug. Samo sto ja ne vidim da su nesto uradili na tom pitanju. Ne vidjoh da nam je izvoz porastao.
Murisno1

#3875 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Interesantno je kako se pokušava reći da državne firme ustvari nemaju veze s državnim vrhom, odnosno federalnim u ovom slučaju :-)

Hare je, kao, imo kontrolu nad svim i sve je ovo njihovo maslo, a ovi, eto nemaju kontrolu :P
Last edited by Murisno1 on 09/11/2011 16:44, edited 1 time in total.
Post Reply