Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Mišo_Kovač

#3851 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mišo_Kovač »

racionalista wrote:Udrobljeno svega, dosta likova je izostavljeno, neki se pojave ali to izgleda tako nepovezano da se ljudi često zapitaju kakva je njihova svrha i koji im je uopšte background. U dijelu serije gdje prikazuju Branna nigdje se ne pojavljuje onaj "vodić". Onda imamo primjer onog dedice što se zaglavio među "korijenjem" i sl.
Inače dedica se pojavljuje tek u drugom dijelu "Plesa zmajeva" tako da ej ovo odavno prestalo ići nekom "šemom" kao što je primijenjena u knjigama.
Dedica = Bloodraven :D IZgleda su oni u seriji išli nekim alternativnim tajmlajnom, koji se ne poklapa sa knjigom (razlika je i u mediju, na TVu je mnogo klakše ispreplest radnje i prikazat ih odjednom, nego u knjizi)... Coldhands je izbacen iz serije ocigledno, jer se trebao davno pojavit... Lady Stoneheart isto izgleda... itd... :evil:
annoy

#3852 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ja mislim da oni što nisu čitali knjige nemaju pojma što uopće Bran radi ni kud ide. Gdje je Coldhand?
Bloodraven je napravljen užasno škrto i skromno, ali neka, bitno da smo gledali kurve i orgijanje u bordelima.

Ma, umjesto da ubacuju u seriju neke stvari koje su bitne za radnju i karakterizaciju likova, oni troše minutažu za izmišljene okršaje likova koji se nikada nisu ni trebali susrest :roll: Bolje da je kraj sezone, samo se nerviram
Mišo_Kovač

#3853 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mišo_Kovač »

Slažem se... Brannova priča je i u knjizi jako zakukuljena i teška za skontati... u seriji je jednostavno svedena na to "Brann ide na sjever da nadje jebenu vranu" bez ikakvih proširenja kako radnja odmiče...
Previše stvari se dešava odjednom, i to je trenutno problem... I bit će još veći iduće godine, kad se u priču uključi Dorne sa 20 Martell likova i Željezno otočje sa braćom Greyjoj... :evil: Neće biti vremena ni za šta... 100 radnji, 50 minuta po epizodi... malo malooooo
cenecimoveocino

#3854 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cenecimoveocino »

E moja Arya,đe'š :-) :-) :-)
karanana

#3855 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

da li arya ode na sjever ili u bravos?
eto onog dukata sto smo ga prije nekoliko stranica spominjali.

zao mi je babuke. sedmicu nakon sto sam rekao da mi je najdrazi negativac on zagine kenjajuci.
zao mi je i pseta.

fina i jaka ona stanisova vojska kad je uspjela sjebati 100.000 wildlingsa. to onaj kredit sa bravosa. moze komotno uzeti dubrovnik sa zemlje ja mislim. nek wildlingse regrutuje da budu meso dole na dubrovniku.
harisoni

#3856 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by harisoni »

karanana wrote:da li arya ode na sjever ili u bravos?
eto onog dukata sto smo ga prije nekoliko stranica spominjali.

zao mi je babuke. sedmicu nakon sto sam rekao da mi je najdrazi negativac on zagine kenjajuci.
zao mi je i pseta.

fina i jaka ona stanisova vojska kad je uspjela sjebati 100.000 wildlingsa. to onaj kredit sa bravosa. moze komotno uzeti dubrovnik sa zemlje ja mislim. nek wildlingse regrutuje da budu meso dole na dubrovniku.

U Bravos ide...
rage_guy

#3857 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

A thousand eyes and TWO. -.-
shmizlica

#3858 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by shmizlica »

koliko nahvališe epizodu mene se i nije dojmila toliko....vjerovatno jeste bilo šokantno ovima što nisu čitali knjige pa nisu znali šta će biti ali generalno....onako :|

ubjedljivo najbolja epizoda ove sezone je tyrionovo suđenje :)
zoza

#3859 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zoza »

A što divljaci ne naprave brodove i ne zaobiđu zid na moru?
karanana

#3860 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

po meni je najbolja ona 9. bitka na zidu.
onda osma sa bitkom mountaina i vipera, pa onda ova deseta.
Skyfox

#3861 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Skyfox »

prevelika su ocekivanja od serije... ostadoh paf sto imp nije i sestru roknuo :D
karanana

#3862 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

zoza wrote:A što divljaci ne naprave brodove i ne zaobiđu zid na moru?
dobro pitanje. zid je debel mozda 100 metara. eto nek je 200. sa 2-3 broda su mogli prebacit 100.000 ljudi za par dana. ili da su se penjali negdje gdje zid nije branjen kao na kapiji.
Gandalf

#3863 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

Mišo_Kovač wrote:Slažem se... Brannova priča je i u knjizi jako zakukuljena i teška za skontati... u seriji je jednostavno svedena na to "Brann ide na sjever da nadje jebenu vranu" bez ikakvih proširenja kako radnja odmiče...
Previše stvari se dešava odjednom, i to je trenutno problem... I bit će još veći iduće godine, kad se u priču uključi Dorne sa 20 Martell likova i Željezno otočje sa braćom Greyjoj... :evil: Neće biti vremena ni za šta... 100 radnji, 50 minuta po epizodi... malo malooooo
Pješčane Zmije, Mokrokosi, Viktarian, Vranooki :D koja će to konfuzija da bude, a raja kuka da likovi ginu, sada će svi vidjeti da ginu premalo kada navali poplava likova u narednim sezonama
Last edited by Gandalf on 16/06/2014 19:56, edited 1 time in total.
Mišo_Kovač

#3864 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mišo_Kovač »

Image

Na krajevima zida postoje utvrde, Eastwatch By The Sea, i Westwatch By The Bridge koje su naoružane i pod stražom. Istočna utvrda ima brodove koji brane obale, dok je sa zapadne strane obala na kojoj su Divljaci nepristupačna i nemoguće je napraviti značajan broj brodova tamo...
karanana

#3865 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

Gandalf wrote:
Mišo_Kovač wrote:Slažem se... Brannova priča je i u knjizi jako zakukuljena i teška za skontati... u seriji je jednostavno svedena na to "Brann ide na sjever da nadje jebenu vranu" bez ikakvih proširenja kako radnja odmiče...
Pješčane Zmije, Mokrokosi, Viktarian, Vranooki :D koja će to konfuzija da bude, a raja kuka da likovi ginu, sada će svi vidjeti da ginu premalo kada navali poplava likova u narednim sezonama
tek ce sad da navali poplava likova?
ja sam vec izgubljen na par prica zbog likova koje ne poznajem i kojih se ne sjecam, posebno tamo kod onih boltonovih greyjojovih.
ledeni_caj

#3866 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ledeni_caj »

Da su divljaci prosli poharali bi sve pred sobom. Jedini koji se uopste i obazirao na to je Stanis. Navijam za njega od sada. Mada mi je do sada vala bio pegla, ali mozda je do glumca to ne znam.
karanana

#3867 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

ok je stanis nego ga je ona vjestica omadjijala i zavela.
poucno zar ne?

ja jebo majku, zid brani 200-300 ljudi a ovi dole u dubrovniku jebu jedni druge i ne spominju sta se desava.
Gandalf

#3868 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

Grejyojevi su predstavljeni kroz Teona i Ašu, te Lorda Belona nakratko, u seriji se ni ne sjećam da se pojavio, u knjigama nakratko, no svi pobrojani su slabija linija kuće Greyjoy, jača linija tek treba nastupiti i tek tada Greyjoyi liče na jaku Westerosku kuću koja je stoljećima vladala dijelovima kontinenta.

Od Martella smo tek vidjeli Oberyna a Dorna kojom vladaju Martelly sa velikom vojnom silom nam je totalna nepoznanica - krivci za površno poznavanje mnogih kuća Westerosa i jesu Starkovi i Lanisteri koji su nekako "jednakiji" od drugih i cijeli ovaj rat je u suštini sukob ove dvije kuće - ostale kuće prate razvoj situacije i priklanjaju se onome ko im se učini u tom trenutku kao izgledniji pobjednik, mada u GOT-u prave odanosti nema, svak je savkome jezovuk, izdaja je uvijek iza ćoška.
Juliuscezar

#3869 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

A Eddard je glavu zijanio jer je podrzao Stannisa, a lijepo mu ona rekla u igri prijestolja ili pobjedjujes ili gubis :D. Mozda Stannis sad bude dobar prema Starkovima :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3870 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

ja sam blago razočaran...
jbg očekivao sam da mi ne izbace najdraži lik :( mislio sam da će tako serija završiti

od novih likova u sljedećim sezonama bit će mi najdraži taj famozni grifin :D koji se malo pojavljuje u petkoj knjizi, željezni koji kreću da ostavre svoj naum
i ( ali)
banda bez banera :D njih izgleda ignoriraju :? u seriji
karanana

#3871 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

ko ona iz alan forda: ako kanis pobijediti, ne smijes izgubiti.

za sad se cini da ce stannis biti ok sa starkovima, koliko ih sakupi. mada me pogled one vjestichurine kroz onu vatru malo prepada da ona opet ne ubaci neke svoje chini.
Juliuscezar

#3872 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

karanana wrote:ko ona iz alan forda: ako kanis pobijediti, ne smijes izgubiti.

za sad se cini da ce stannis biti ok sa starkovima, koliko ih sakupi. mada me pogled one vjestichurine kroz onu vatru malo prepada da ona opet ne ubaci neke svoje chini.
Joj meni se ucinilo da je ona bacila oko na Jona.
Ima li koji od kuce Tully na slobodi, kontrolisu li oni sad sta ? Znam da je Frey dobio Rijekotok na upravu.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3873 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by japin_mutapi »

tačno čete me natjerati da pročitam knjige
Mišo_Kovač

#3874 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Mišo_Kovač »

Svima onima kojim teško pada čekati 9 mjeseci novu sezonu - NE PREPORUČUJEM da čitaju knjige :D čekati novu knjigu 5 godina je užasnaaaa patnja :D :D :evil: :evil:
gidra

#3875 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by gidra »

Ja vala ne mogu čekati haman godinu nakon ove epizode.... :roll:
Odakle da počnem čitati, koja knjiga, dio, a da nije od početka? :D
Post Reply