Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Herr Flick

#3851 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Herr Flick »

Na sledecoj rang listi bi trebali biti 13-ti jer Obala Slonovace ce pasti :D
Infaze Studio

#3852 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

Australia bila 14. prije nekih par godina.. Ne kazem da smo njihov nivo, ali neka nas jednu 2-3 sljedece godine ovdje gdje jesmo I onda smo napravili posao. :thumbup:
Muhamed Đakmić

#3853 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Infaze Studio wrote:Australia bila 14. prije nekih par godina.. Ne kazem da smo njihov nivo, ali neka nas jednu 2-3 sljedece godine ovdje gdje jesmo I onda smo napravili posao. :thumbup:
Nismo njihov nivo, znatno smo jači od njih :D

Realno onako, Australija je imala tu jednu generaciju i sad je prilično grohnula, bio bi san snova da ih izvučemo na Svjetskom. Znam, zeznuli Srbiju, znam, zeznuli Hrvatsku, ali mi nismo ni Srbija ni Hrvatska, niti se ovakva Australija može porediti sa ekipama od ranije.
Infaze Studio

#3854 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

Sarajevo1946 wrote:
Infaze Studio wrote:Australia bila 14. prije nekih par godina.. Ne kazem da smo njihov nivo, ali neka nas jednu 2-3 sljedece godine ovdje gdje jesmo I onda smo napravili posao. :thumbup:
Nismo njihov nivo, znatno smo jači od njih :D

Realno onako, Australija je imala tu jednu generaciju i sad je prilično grohnula, bio bi san snova da ih izvučemo na Svjetskom. Znam, zeznuli Srbiju, znam, zeznuli Hrvatsku, ali mi nismo ni Srbija ni Hrvatska, niti se ovakva Australija može porediti sa ekipama od ranije.
Imali su generaciju, ali I selektora 2006. (Hiddink) Sto se tice igraca, prevagu neku izmedju sad I tad su pravili Viduka I Kewell (ujedno 2 najbolja igraca u to vrijeme). Neil, CAhill, Bresciano jos igraju, ali naravno znatno stariji. Zaboravio sam I Aloisia I on nije bio los u toj ekipi. Imaju sad mlade talente Rogic,Kruz,OArr itd.. Dobro bi nam dosli, ali takvi "fizikalci" k'o oni bi nas mogli I ishandriti na nas losiji dan.
Al odosmo van teme... :cry:
Muhamed Đakmić

#3855 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Ma ne vjerujem da nas takva ekipa može namučiti, iskreno onako. Od azijskih reprezentacija koje su se plasirale, svakako mislim da su najlakši potencijalni protivnik.
Infaze Studio

#3856 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

PA dobro si..Sad pogledah drugu grupu, nisam znao sta je tamo. Iran I R. Korea...Klokani bi bili najbolja opcija od trenutnih koji su se kvalif. JApan najgora.
Idemedosumom

#3857 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

Iako se ne treba čovjek zaletit zbog mogucnosti eventualnog razocarenja...

Ali bio je clanak nedavno na sport.ba portalu o tome s kim bismo mogli bit u grupi na SP. Iz tog prvog sesira bi nam najvise godila Hrvatska, mozda Kolumbija(?) ili Engleska. Rado bih zaobisao Njemacku, Spaniju i Portugal.

Iz drugog sesira mozda Jordan ili Uzbekistan. Kostarika i Panama nisu neka zvucna imena ali i ne znam mnogo o tim repkama. Bilo bi svakako lijepo izbjeci japance.

Sto se treceg sesira tice, bjezati od juzno amerikanaca :D ovdje mi Tunis i Alžir nekako najbezazlenije djeluju.

Ovo naravno vazi pod uvjetom da se i sve navedene ekipe kvalificiraju i da poredak na tim fifa listama ostane isti. Mozda je glupo i prerano o ovome pricati ali treba ubit vrijeme do prijateljske s SAD-om. Sta ostali misle?
Muhamed Đakmić

#3858 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Idemedosumom wrote:Iako se ne treba čovjek zaletit zbog mogucnosti eventualnog razocarenja...

Ali bio je clanak nedavno na sport.ba portalu o tome s kim bismo mogli bit u grupi na SP. Iz tog prvog sesira bi nam najvise godila Hrvatska, mozda Kolumbija(?) ili Engleska. Rado bih zaobisao Njemacku, Spaniju i Portugal.

Iz drugog sesira mozda Jordan ili Uzbekistan. Kostarika i Panama nisu neka zvucna imena ali i ne znam mnogo o tim repkama. Bilo bi svakako lijepo izbjeci japance.

Sto se treceg sesira tice, bjezati od juzno amerikanaca :D ovdje mi Tunis i Alžir nekako najbezazlenije djeluju.

Ovo naravno vazi pod uvjetom da se i sve navedene ekipe kvalificiraju i da poredak na tim fifa listama ostane isti. Mozda je glupo i prerano o ovome pricati ali treba ubit vrijeme do prijateljske s SAD-om. Sta ostali misle?
Taj članak je prilično pogrešan, jer nisu šeširi tako raspoređeni, a Jordan ili Uzbekistan se neće uopšte plasirati, a Hrvatska neće biti nosilac grupe i ako se plasira. Ima još dosta nelogičnosti uglavnom :D
Idemedosumom

#3859 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

Pa na proslom SP su cini mi se upravo tako izgledali sesiri:

1. domacin + top 7 na fifa listi
2. Sjeverna/Srednja Amerika + Azija + Okeanija
3. Afrika + J. Amerika
4. Evropa

Nemojmo bit sitnicavi sad :-D
drugi_profil

#3860 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drugi_profil »

Ne znam sto bjezite od jake ekipe iz prvog sesira?
Necemo se valjda sad zanositi da cemo ih dobiti.
Nase je da se borimo za 4 ili 6 bodova u grupi i ako favorit grupe uzme svih 9 bodova, moze se i sa 4 boda proci dalje.
Ja mislim da bi i Pape odabrao rado Svabe ili Spance.
Infaze Studio

#3861 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

Sarajevo1946 wrote:
Idemedosumom wrote:Iako se ne treba čovjek zaletit zbog mogucnosti eventualnog razocarenja...

Taj članak je prilično pogrešan, jer nisu šeširi tako raspoređeni, a Jordan ili Uzbekistan se neće uopšte plasirati, a Hrvatska neće biti nosilac grupe i ako se plasira. Ima još dosta nelogičnosti uglavnom :D
Jordan ili UZbekistan imaju, mada malu, sansu da se plasiraju putem razigravanja sa Juznoamerikancima
Infaze Studio

#3862 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

drugi_profil wrote:Ne znam sto bjezite od jake ekipe iz prvog sesira?
Necemo se valjda sad zanositi da cemo ih dobiti.
Nase je da se borimo za 4 ili 6 bodova u grupi i ako favorit grupe uzme svih 9 bodova, moze se i sa 4 boda proci dalje.
Ja mislim da bi i Pape odabrao rado Svabe ili Spance.
Jeste.. :thumbup:
Idemedosumom

#3863 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

Pa ako te zapadne jaka ekipa u grupi odma su manje sanse da se prodje dalje. Recimo protiv Spanije, Njemacke ili Holandije su nam realno male sanse, iako se nikad ne zna. Ipak, svako realan ce unaprijed upisat poraz i trazit bodove protiv druge 2 ekipe u grupi.

Sto znaci da je dovoljno kiksati protiv jedne od te druge 2 ekipe i cao nam je :D

Sta fali da se provucemo kroz nesto slabiju grupu :D a onda u nok aut fazi nek dodju najjaci!
drugi_profil

#3864 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drugi_profil »

Zato sto u slabijoj grupi nisi siguran ni sa 6 bodova
Idemedosumom

#3865 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

Malo mi ta logika nema smisla :-D

6 bodova u slaboj grupi moze a i ne mora znacit prolaz, isto tako 4 boda u grupi s jakim nosiocem moze a i ne mora znacit prolaz!

U svakom slucaju ja vise volim da se borimo s 3 relativno ravnopravne ekipe nego s jednim gigantom i 2 ravnopravne ekipe.

Isto tako u kvalifikacijama, nikad nam se nije dalo pobijedit jakog nosioca, ali evo prvi put imam relativno "laganu" grupu i za sad ide ko podmazano :bih:
cyprus

#3866 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Dozvolite da se prvo plasiramo :mrgreen:
Mustang1

#3867 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

A da mi do svjetskog budemo u top 8 ? 8-)
limeni

#3868 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by limeni »

a jel moguce da nas dva giganta zapadnu i da to ovako izgleda :D

brazil
bosnia
germany
ivory cost

ili

spain
bosnia
argentina
japan

sto se mene tice dajte nam sto lakse, znaci :D

england
uzbekistan
bosnia
algeria
drugi_profil

#3869 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drugi_profil »

Idemedosumom wrote:Malo mi ta logika nema smisla :-D

6 bodova u slaboj grupi moze a i ne mora znacit prolaz, isto tako 4 boda u grupi s jakim nosiocem moze a i ne mora znacit prolaz!

U svakom slucaju ja vise volim da se borimo s 3 relativno ravnopravne ekipe nego s jednim gigantom i 2 ravnopravne ekipe.

Isto tako u kvalifikacijama, nikad nam se nije dalo pobijedit jakog nosioca, ali evo prvi put imam relativno "laganu" grupu i za sad ide ko podmazano :bih:
U slaboj grupi ti 4 boda ne mogu pomoci. Uzmi naprimjer da igras sa Englezima iz prvog sesira i to drugu ili trecu tekmu, nakon sto su oni u prvoj kiksali protiv npr. Mexica? Mislis da bi utakmica imala fer sudjenje i da Runjavi i ekipa ne bi dali sve da mi fasujemo koji crveni. Ili neka je to neka druga ekipa, tipa Italije, koja na guzove prolazi uvijek. Svejedno. Ako takva ekipa izgubi bod ili tri u prvoj tekmi vadice se na nama i sto je najgore u stanju je da nas dobije na iskustvo.
Iz toga proizilazi da:
- ili trebas imati ultimativnog favorita u grupi koji ce da posamara sa pola snage sve tri tekme, ili eto ako hoces nek odigra sa nama nerjeseno u trecoj utakmici grupe, kad se budu odmarali za eliminacijsku fazu,
- ili sa tom ekipom iz prvog sesira odigras prvu utakmicu grupe, pa nek se oni ili mi vade ne drugima.
fantom slobode

#3870 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by fantom slobode »

cyprus wrote:Dozvolite da se prvo plasiramo :mrgreen:
mislis u baraz...

Vidjeli ti da smo mi Heroji ( a ne zlocinci) postali...

A Cyprus, bi li ti da nam grupa bude jaka ili slabija? I bi li bilo dobro da izgubimo prve tri cisto da se ne umislimo?

Ja se sjetih Italijana sa zadnjeg prvenstva kad ne prodjose u drugi krug. U grupi Paragvaj, Slovacka i Novi Zeland.
Idemedosumom

#3871 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

limeni wrote:a jel moguce da nas dva giganta zapadnu i da to ovako izgleda :D

brazil
bosnia
germany
ivory cost

ili

spain
bosnia
argentina
japan

england
uzbekistan
bosnia
algeria
Brazil je domacin, dakle u prvom su sesiru. Uvjeren sam da ce i Argentina bit nosilac. Trebale bi i Njemacka, Spanija, Portugal i Holandija bit isto tako u prvom sesiru. Dakle samo se s jednom od ovih mozemo sresti u grupi. Ako kojim slucajem Portugal ili Holandija ne budu prvi sesir, onda ce bit u cetvrtom (evropskom) sesiru zajedno s nama, dakle opet se ne mozemo sastati u grupi :)

Ako malo realnije pogledamo, jako su male sanse da nas zapadne "slaba" grupa. Svakako bih volio da izbjegnemo Njemacku i taj nesretni Portugal :D
Last edited by Idemedosumom on 14/07/2013 13:45, edited 1 time in total.
cyprus

#3872 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

fantom slobode wrote:
cyprus wrote:Dozvolite da se prvo plasiramo :mrgreen:
mislis u baraz...

Vidjeli ti da smo mi Heroji ( a ne zlocinci) postali...

A Cyprus, bi li ti da nam grupa bude jaka ili slabija? I bi li bilo dobro da izgubimo prve tri cisto da se ne umislimo?

Ja se sjetih Italijana sa zadnjeg prvenstva kad ne prodjose u drugi krug. U grupi Paragvaj, Slovacka i Novi Zeland.
Ma najbolje je da se ne plasiramo nikako, da se ne brukamo :mrgreen:
GeneralBHF

#3873 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

limeni wrote:a jel moguce da nas dva giganta zapadnu i da to ovako izgleda :D

brazil
bosnia
germany
ivory cost

ili

spain
bosnia
argentina
japan

england
uzbekistan
bosnia
algeria

De malo razmisli pa sto si postavio je nemoguca misija ni u kojoj kombinaciji. Pogledaj FIFA ranking pa ces shvatiti koliko si lupio. Moze ova zadnja ali da bude: Spanija (ili bilo ko od nosioca), Bosna, Alzir, Uzbekistan.
fantom slobode

#3874 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by fantom slobode »

cyprus wrote:
Ma najbolje je da se ne plasiramo nikako, da se ne brukamo :mrgreen:
Tebe bas ova reprezentacija Bosne i Hercegovine konstantno neprijatno iznenadjuje...nikako da izgube...

nego evo da se podsjetimo zadnje...
DonVito

#3875 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVito »

Slovaci najslabiji tim svih vremena.

Nije tačno, rezultati jesu ali.. mada fali im igraca ako mislis pod tim, koji su igrali bitnu ulogu u Slovackom timu pa sad što :roll: zuti kartoni, povr nisu u pitanju a nisu ni godine..

Potajno se nadam da ce se Marek Hamšík povr. tokom priprema neka lagana povr..
Samo da ne igra :)

A sa novim selektorom :roll: bojim se nekog pozitivnog šoka a ovo im je zadnja nada moraju ići u juriš...

Pitam se što su Slovackoj kod bivseg selektora u zadnje vrijeme bili van Vittek, Weiss, Kucka, Stoch, Zabavnik, Pekarik, Šestak, Guede, Jakubko kad su jedni od najbitniji al et..
Post Reply