Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nass wrote:Ali ako je Elvira jos uvijek tu, i polozila je upravo prisegu, jos uvijek gajim ocajnicku nadu da ce mozda ipak doci do preokreta haha
Traži treba malo više pažnje - nije ona došla đaba iz Bihaća u Sarajevo samo da se pojavi - ovo je sami dizanje cijene, jer ako se ne varam danas ili sutra je sazivanje HNK-a a odatle sigurno možemo nafatati bar još jednog zamumuljenog Hrvata - zna to i Elvira i zato će još danas ko seoska mlada šepurit se ne bi li sebi digla cijenu - ne vidim razloge za zabrinutost.
Platformaši sada imaju samo pet glasova iz reda hrvatskog naroda. To nije dovoljno da bi u prvom krugu glasanja bili izabrani predsjednik i potpredsjednici Federacije. U drugom krugu glasa se prostom većinom, što platformaši mogu osigurati.
Drugim rijecima ovo samo znaci da ce se Elvira jebat, ali bez da ga primi
Nass wrote:Ali ako je Elvira jos uvijek tu, i polozila je upravo prisegu, jos uvijek gajim ocajnicku nadu da ce mozda ipak doci do preokreta haha
Traži treba malo više pažnje - nije ona došla đaba iz Bihaća u Sarajevo samo da se pojavi - ovo je sami dizanje cijene, jer ako se ne varam danas ili sutra je sazivanje HNK-a a odatle sigurno možemo nafatati bar još jednog zamumuljenog Hrvata - zna to i Elvira i zato će još danas ko seoska mlada šepurit se ne bi li sebi digla cijenu - ne vidim razloge za zabrinutost.
Cuj kaze nije znala da je njen glas odlucujuci... Ili u zadnjoj minuti pokusava ucjenama isposlovati neki extra bonus za sebe od Platformasa, ili ju je HDZ pokupio u medjuvremenu..... ostaje da se vidi.....
Nisam skuzila ovo za HNK, mislis neki drugi kanton?
madner wrote:Platformaši sada imaju samo pet glasova iz reda hrvatskog naroda. To nije dovoljno da bi u prvom krugu glasanja bili izabrani predsjednik i potpredsjednici Federacije. U drugom krugu glasa se prostom većinom, što platformaši mogu osigurati.
Samo mi nije jasno kako sada moze bez Elvire, a stalno se govorilo da bez 6 nema sanse..... Nesto ocito ne kuzim.....
madner wrote:Platformaši sada imaju samo pet glasova iz reda hrvatskog naroda. To nije dovoljno da bi u prvom krugu glasanja bili izabrani predsjednik i potpredsjednici Federacije. U drugom krugu glasa se prostom većinom, što platformaši mogu osigurati.
Samo mi nije jasno kako sada moze bez Elvire, a stalno se govorilo da bez 6 nema sanse..... Nesto ocito ne kuzim.....
Moze sada bez Elvire zato sto drugi kantoni nisu poslali svoje zastupnike. U najgorem slucaju ce biti 5 platformasa, 11 HDZovca i Elvira. Tada prosta vecina nece biti obezbjedjena.
6 je kljucni broj jer to znaci da, kada dom naroda bude pun, nece moci blokirati rad FBiH preko pozivanja na nacionalni interes.
Moze sada bez Elvire zato sto drugi kantoni nisu poslali svoje zastupnike. U najgorem slucaju ce biti 5 platformasa, 11 HDZovca i Elvira. Tada prosta vecina nece biti obezbjedjena.
6 je kljucni broj jer to znaci da, kada dom naroda bude pun, nece moci blokirati rad FBiH preko pozivanja na nacionalni interes.
Nek završava Zlaja to sa Dolićem
Što se tiče šestog, mislim da Platforma može računati na jednog delegata iz Livanjskog kantona ako opet ne bude nekih prevara kao u ZDK.
PapakizSarajeva wrote:Šta kažu ? Hoće li ? Jbg-a, ja još na poslu, ne mogu pratiti šta se događa ... Ide li to majoneziniranje ...
Sad ide sjednica Predstavničkog doma, da oni potvrde listu. Onda u 7 nastavlja Dom naroda i završava proces.
Sutra valjda Budimir, Kebo i Sveto predlažu Nikšića za mandatara.
E jesu hadezeovci i ispali levati neviđeni - davali podršku Dodiku , leđa okretali Sarajevu , za interese kojekakvih jebivjetara iz ZG-a i BG-a kočili napredak i sada ih nema nigdje osim u famoznoj samoupravi koja će trajati otprilike koliko i traje epizoda Šeherzade
Gandalf wrote:E jesu hadezeovci i ispali levati neviđeni - davali podršku Dodiku , leđa okretali Sarajevu , za interese kojekakvih jebivjetara iz ZG-a i BG-a kočili napredak i sada ih nema nigdje osim u famoznoj samoupravi koja će trajati otprilike koliko i traje epizoda Šeherzade
Ko sa Dodikom tikve sadi, mora malo i da ga primi...
Gandalf wrote:E jesu hadezeovci i ispali levati neviđeni - davali podršku Dodiku , leđa okretali Sarajevu , za interese kojekakvih jebivjetara iz ZG-a i BG-a kočili napredak i sada ih nema nigdje osim u famoznoj samoupravi koja će trajati otprilike koliko i traje epizoda Šeherzade
o kakvoj samoupravi ... izvini tek sam sjeo za pc..
PapakizSarajeva wrote:Šta kažu ? Hoće li ? Jbg-a, ja još na poslu, ne mogu pratiti šta se događa ... Ide li to majoneziniranje ...
Sad ide sjednica Predstavničkog doma, da oni potvrde listu. Onda u 7 nastavlja Dom naroda i završava proces.
Sutra valjda Budimir, Kebo i Sveto predlažu Nikšića za mandatara.
niksic mi je bezze lik totalno, nekako mi antipatican, ne sjedi mi nikako... kamo srece da su svetu stavili za premijera...
heckler wrote:Sta bi od "masovnih protesta". Nakon tolike medijske kampanje, milja djece na ulicama i to nakon sto su skole raspustili. E moji majorizirani
jos uvijek nismu utvrdili koliko je zapravo tisuca u hiljadi/milji... vjerovatno ce hercegsrpski mediji izvjestavati o 20-25 tisuca na skupu u mostaru...
o kakvoj samoupravi ... izvini tek sam sjeo za pc..
Pa bio je bolan brejking njuz na portalu kako su tisuće hiljada majoriziranih izašle na ulice Mostara da se spasu od zločinačkog SDP-a koji pravi džamahiriju od Federacije - kažu da takve proteste svijet ne pamti - mislim niko u svijetu nije vidio demonstracije koje su po masovnosti bile ko skup stanara u mom soliteru Mogu misliti tek prosvjeda u Žepču nešto na razini sastanka mjesne zajednice Klokotnica