Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
madner

#3851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Gandalf wrote:
Nass wrote:Ali ako je Elvira jos uvijek tu, i polozila je upravo prisegu, jos uvijek gajim ocajnicku nadu da ce mozda ipak doci do preokreta haha :-)
Traži treba malo više pažnje - nije ona došla đaba iz Bihaća u Sarajevo samo da se pojavi - ovo je sami dizanje cijene, jer ako se ne varam danas ili sutra je sazivanje HNK-a a odatle sigurno možemo nafatati bar još jednog zamumuljenog Hrvata - zna to i Elvira i zato će još danas ko seoska mlada šepurit se ne bi li sebi digla cijenu - ne vidim razloge za zabrinutost.
Platformaši sada imaju samo pet glasova iz reda hrvatskog naroda. To nije dovoljno da bi u prvom krugu glasanja bili izabrani predsjednik i potpredsjednici Federacije. U drugom krugu glasa se prostom većinom, što platformaši mogu osigurati.

Drugim rijecima ovo samo znaci da ce se Elvira jebat, ali bez da ga primi :D
Država

#3852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Država »

Jooooj, Zlatka mi mog, pa možda već sutra dobijemo Vladu FBiH. Zlaje mi, Zlaja je Tito... :thumbup:
45cents

#3853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 45cents »

Dokle(n) je došla najveća pobjeda od 45.-te?

Gdje ta vlada, domovi, platforma, pregovori, pamet na kvadrat?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

45cents wrote:Dokle(n) je došla najveća pobjeda od 45.-te?

nemoj vala vise nikad glasat za sdp
Nass

#3855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Gandalf wrote:
Nass wrote:Ali ako je Elvira jos uvijek tu, i polozila je upravo prisegu, jos uvijek gajim ocajnicku nadu da ce mozda ipak doci do preokreta haha :-)
Traži treba malo više pažnje - nije ona došla đaba iz Bihaća u Sarajevo samo da se pojavi - ovo je sami dizanje cijene, jer ako se ne varam danas ili sutra je sazivanje HNK-a a odatle sigurno možemo nafatati bar još jednog zamumuljenog Hrvata - zna to i Elvira i zato će još danas ko seoska mlada šepurit se ne bi li sebi digla cijenu - ne vidim razloge za zabrinutost.
Cuj kaze nije znala da je njen glas odlucujuci... Ili u zadnjoj minuti pokusava ucjenama isposlovati neki extra bonus za sebe od Platformasa, ili ju je HDZ pokupio u medjuvremenu..... ostaje da se vidi.....

Nisam skuzila ovo za HNK, mislis neki drugi kanton?
madner

#3856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Desant je poceo, padobranci napadaju.
Nass

#3857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

madner wrote:Platformaši sada imaju samo pet glasova iz reda hrvatskog naroda. To nije dovoljno da bi u prvom krugu glasanja bili izabrani predsjednik i potpredsjednici Federacije. U drugom krugu glasa se prostom većinom, što platformaši mogu osigurati.

Samo mi nije jasno kako sada moze bez Elvire, a stalno se govorilo da bez 6 nema sanse..... Nesto ocito ne kuzim.....
yugi

#3858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by yugi »

plain vanilla wrote:
Ftv je najbolja televizija, tita mi

Ide onaj crtic bajum, bajum (La linea), pa malo sjednice, i odmah nastavise s bajum bajum :D
Teško je više razaznati šta je sjednica a šta crtani :-) Ludilo :-)
Država

#3859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Država »

Zlatka mi mog, jeli ti to nas provociraš?
madner

#3860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Nass wrote:
madner wrote:Platformaši sada imaju samo pet glasova iz reda hrvatskog naroda. To nije dovoljno da bi u prvom krugu glasanja bili izabrani predsjednik i potpredsjednici Federacije. U drugom krugu glasa se prostom većinom, što platformaši mogu osigurati.

Samo mi nije jasno kako sada moze bez Elvire, a stalno se govorilo da bez 6 nema sanse..... Nesto ocito ne kuzim.....
Moze sada bez Elvire zato sto drugi kantoni nisu poslali svoje zastupnike. U najgorem slucaju ce biti 5 platformasa, 11 HDZovca i Elvira. Tada prosta vecina nece biti obezbjedjena.

6 je kljucni broj jer to znaci da, kada dom naroda bude pun, nece moci blokirati rad FBiH preko pozivanja na nacionalni interes.
PapakizSarajeva

#3861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PapakizSarajeva »

Zlatka mi moga, men'ščini da ćemo ih ipak uspjeti majorizirati ...
exliberal

#3863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by exliberal »

Ova tema bolja nego vic dana...... :dance:
mO k3

#3864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

imaju dobar poso ... svakih 10 minuta pauza :)
Boom71

#3865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Boom71 »

Stare mi moje,k'o u ona lijepa vremena :-D :-D :-D ....
ultima_palabra

#3866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

madner wrote:
Nass wrote:

Moze sada bez Elvire zato sto drugi kantoni nisu poslali svoje zastupnike. U najgorem slucaju ce biti 5 platformasa, 11 HDZovca i Elvira. Tada prosta vecina nece biti obezbjedjena.

6 je kljucni broj jer to znaci da, kada dom naroda bude pun, nece moci blokirati rad FBiH preko pozivanja na nacionalni interes.
Nek završava Zlaja to sa Dolićem :-D
Što se tiče šestog, mislim da Platforma može računati na jednog delegata iz Livanjskog kantona ako opet ne bude nekih prevara kao u ZDK.
PapakizSarajeva

#3867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PapakizSarajeva »

Šta kažu ? Hoće li ? Jbg-a, ja još na poslu, ne mogu pratiti šta se događa ... Ide li to majoneziniranje ...
ultima_palabra

#3868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

PapakizSarajeva wrote:Šta kažu ? Hoće li ? Jbg-a, ja još na poslu, ne mogu pratiti šta se događa ... Ide li to majoneziniranje ...
Sad ide sjednica Predstavničkog doma, da oni potvrde listu. Onda u 7 nastavlja Dom naroda i završava proces.
Sutra valjda Budimir, Kebo i Sveto predlažu Nikšića za mandatara.
Gandalf

#3869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

E jesu hadezeovci i ispali levati neviđeni - davali podršku Dodiku , leđa okretali Sarajevu , za interese kojekakvih jebivjetara iz ZG-a i BG-a kočili napredak i sada ih nema nigdje osim u famoznoj samoupravi koja će trajati otprilike koliko i traje epizoda Šeherzade :lol:
Država

#3870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Država »

Gandalf wrote:E jesu hadezeovci i ispali levati neviđeni - davali podršku Dodiku , leđa okretali Sarajevu , za interese kojekakvih jebivjetara iz ZG-a i BG-a kočili napredak i sada ih nema nigdje osim u famoznoj samoupravi koja će trajati otprilike koliko i traje epizoda Šeherzade :lol:
Ko sa Dodikom tikve sadi, mora malo i da ga primi... :mrgreen:
heckler

#3871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Sta bi od "masovnih protesta". Nakon tolike medijske kampanje, milja djece na ulicama i to nakon sto su skole raspustili. E moji majorizirani :-)
mO k3

#3872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

Gandalf wrote:E jesu hadezeovci i ispali levati neviđeni - davali podršku Dodiku , leđa okretali Sarajevu , za interese kojekakvih jebivjetara iz ZG-a i BG-a kočili napredak i sada ih nema nigdje osim u famoznoj samoupravi koja će trajati otprilike koliko i traje epizoda Šeherzade :lol:
o kakvoj samoupravi ... izvini tek sam sjeo za pc..
Alfons Kauders

#3873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
PapakizSarajeva wrote:Šta kažu ? Hoće li ? Jbg-a, ja još na poslu, ne mogu pratiti šta se događa ... Ide li to majoneziniranje ...
Sad ide sjednica Predstavničkog doma, da oni potvrde listu. Onda u 7 nastavlja Dom naroda i završava proces.
Sutra valjda Budimir, Kebo i Sveto predlažu Nikšića za mandatara.
niksic mi je bezze lik totalno, nekako mi antipatican, ne sjedi mi nikako... kamo srece da su svetu stavili za premijera...
Alfons Kauders

#3874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

heckler wrote:Sta bi od "masovnih protesta". Nakon tolike medijske kampanje, milja djece na ulicama i to nakon sto su skole raspustili. E moji majorizirani :-)
jos uvijek nismu utvrdili koliko je zapravo tisuca u hiljadi/milji... vjerovatno ce hercegsrpski mediji izvjestavati o 20-25 tisuca na skupu u mostaru...
Gandalf

#3875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Ženski Dr.Med wrote:
o kakvoj samoupravi ... izvini tek sam sjeo za pc..
Pa bio je bolan brejking njuz na portalu kako su tisuće hiljada majoriziranih izašle na ulice Mostara da se spasu od zločinačkog SDP-a koji pravi džamahiriju od Federacije - kažu da takve proteste svijet ne pamti - mislim niko u svijetu nije vidio demonstracije koje su po masovnosti bile ko skup stanara u mom soliteru :lol: Mogu misliti tek prosvjeda u Žepču :-) nešto na razini sastanka mjesne zajednice Klokotnica :lol:
Locked