Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Kinaski

#3851 Re: Edin Džeko...

Post by Kinaski »

BHF_Manijak wrote:Ne mogu nikako da skontam je li Dzeko sam sebi nu loptu u for dao ili je ipak Knight nogom udario???

Ali scena u prvom poluvremenu, Aguero lafo da se gura sa Knightom, otpuha ga frajer ko dijete! :lol: :lol: :roll:

Silva jeste igracina ali isto tako fakat je ckapi od igraca, ne znam sta mu je to toliko Dzeko skrivio, ali uvijek mu je zadnja opcija u pas igri, danas ide sam frajer i otvoren mu Dzeko, da mu je dao usredinu loptu ziher gol, ali on daje Milneru na krilo! :roll: :( Sa druge strane Dzeko ko kreativac, razigrava, centrira, daje lopte i slicno, kako Aguera nekoliko puta nadje, npr onaj centarsut iz koljena ali kepec fuli cistu sansu! :roll:
Jedini problem ove ekipe, to vec evo godinu govorim, jeste sto je to skup pojedinaca svjetske klase koji su zeljni samodokazivanja i vlastitog uspjeha, realno vecinu ih boli kita za City, od Silve pa do Bale...Malo je timskih igraca, a Dzeko, nije fakat sto je nas, je timski igrac, to je i u Wolfsburgu bio, kad moze asistirati on asistira, ne ide po svaku cijenu na dribling, sut, dok sa druge strane uvijek ga zapadne jedan Grafite(sjetite se koliko je to govno srbicno bilo, posebno prvu sezonu!) ili Tevez, Silva, Aguero...Moze neko reci da smo neobjektivni, da mislimo da trebaju sve lopte ici na Dzeku itd itd, nije to majkemi, ali kad vec imaju opciju da mu nabace, daju u for, bar to nek urade, niko ne kaze da kad sami idu na gol da vrate na centar Dzekil loptu, ali bas bih volio vidjet statistiku koliko se na utakmici da loptu prema Dzeki, tj koliko pasova veznjaci njemu upute...

PS Gdje ratata?! 8-) :mrgreen:
Sad bi ja Dzeku stavio k'o Target mena , samo mi nesto baguje ovaj manager 2011
jeza u ledja

#3852 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:.Malo je timskih igraca, a Dzeko, nije fakat sto je nas, je timski igrac, to je i u Wolfsburgu bio, kad moze asistirati on asistira, ne ide po svaku cijenu na dribling, sut, dok sa druge strane uvijek ga zapadne jedan Grafite(sjetite se koliko je to govno srbicno bilo, posebno prvu sezonu!) ili Tevez, Silva, Aguero...Moze neko reci da smo neobjektivni, da mislimo da trebaju sve lopte ici na Dzeku itd itd, nije to majkemi, ali kad vec imaju opciju da mu nabace, daju u for, bar to nek urade, niko ne kaze da kad sami idu na gol da vrate na centar Dzekil loptu, ali bas bih volio vidjet statistiku koliko se na utakmici da loptu prema Dzeki, tj koliko pasova veznjaci njemu upute...
Neobjektivan si, al djaba bi bilo da se raspravljamo. :)

Jedino mogu reci za Teveza da je sebican, ovi ostali ne bih rekao, ukljucujuci i Grafitea. Fazon je u tome sto su oni svi bolji tehnicari od Dzeke, a mi ih poredimo sa njim koji gleda ili kako ce pucati ili kako ce dodati.
soccerfan88

#3853 Re: Edin Džeko...

Post by soccerfan88 »

Kinaski

#3854 Re: Edin Džeko...

Post by Kinaski »

ajmo malo hejtati dzeka , nismo odavno , jel da da je kloc ??? :mrgreen: :mrgreen:
madtv

#3855 Re: Edin Džeko...

Post by madtv »

187 wrote:ajmo malo hejtati dzeka , nismo odavno , jel da da je kloc ??? :mrgreen: :mrgreen:

'ta ce Dzeko

;)
Bosanski_kralj

#3856 Re: Edin Džeko...

Post by Bosanski_kralj »

Kad se samo sjetim koliko je pljuvanja bilo po Džeki zbog njgovog navodnog nezalaganja u reprezentaciji. Evo sad se pokazalo da je za njegove nešto lošije predstave u reprezentaciju bila kriva njegova nespremnost.
quasar

#3857 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Evo highlight sa canal+
Kod Dzekinog gola se moze cuti ta pjesma navijaca. Ko je nije cuo, a maltene se cula kad je god Edin imao kontakt sa loptom.
http://www.myfootball.tv/video/bolton-v ... lights-2-3
Ovdje se bas ne vidi zbog slabe rezolucije ali u toku prenosa na SK je bio kadar tog fora i vidjelo se da Edin udara loptu.

Tevez ima slauf kao i ja, kad je skinuo majcu i bacio je nekom u publiku, kipi preko pojasa.

@bhf_manijak
ne branim Silvu, ali nema razloga da mislim da postoji neka zavjera. On kao play mora donositi odluke kome je najbolje da pruzi pas. Kod situacije koju pominjes i ja sam mislio da ga Silva ignorise iako je u cistom ziceru, ali bio je u malom ofsajdu. Vidjelo se kasnije. Uostalom, cinjenica da nije bio striktno pokriven u tom casu sama za sebe govori. Namjerno ostavljen u ofsajd zamci, a Silva ipak ima dovoljno iskustva da prepozna to. Eh, cim se Edin povukao nazad odmah je flastera dobio.
Neko ovdje rece da Edin mora zasluziti povjerenje saigraca, da bi dobio vise lopti. Mislim da ga sve vise dobija. Ziceri koje je namjestio Agueru mnogo znace svakome u timu. Naravno da je i Sergiov kvalitet to sto zna biti na pravom mjestu, ali nazalost nije imao dovoljno hladnokrvnosti da pogodi. Ovaj put trio Dzeko-Silva-Milner odradio posao. Velika je stvar sto su pobjedili, jer su imali prokockanih sansi, ali ipak su dali gol vise, a to ce sigurno goditi samopouzdanju i izgradnji pobjednickog mentaliteta.
BHF_Manijak

#3858 Re: Edin Džeko...

Post by BHF_Manijak »

Zamisljam "onog sto mu je na igralistu kroz noge loptu guro" u duelu sa Knightom ili Daviesom! :lol: :mrgreen: Drama! :mrgreen:
Baudelaire

#3859 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

BHF_Manijak wrote:Zamisljam "onog sto mu je na igralistu kroz noge loptu guro" u duelu sa Knightom ili Daviesom! :lol: :mrgreen: Drama! :mrgreen:
Ja živim u Džekinoj bivšoj mahali, iznenadio bi se da vidiš koliko je ovdje talenata. Mislim, kad vidiš koliko ih je Džeki loptu kroz noge probacivalo, pomisliš koje bi to igračine bile kad je on ovako dobar. Svima im je ista priča, nije ih imao ko pogurati.
ultrarajvoSA

#3860 Re: Edin Džeko...

Post by ultrarajvoSA »

Dzeko ove sezone pokazuje da je strasan napadac.
Danas odigrao super utakmicu. Vidi se da je puno napredovao u Engleskoj.
On i Aguero ima da ruse sve odbrane u engleskoj ligi. 8-)

PS gledati Teveza i Balotelija kako sjede na klupi i pjene, NEPROCJENJIVO :lol:
todd_smith

#3861 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

Evo gledam i Match of the Day, i komentatori ga gotive cak ga i zovu Bosnian Diamond :mrgreen: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:
Kinaski

#3862 Re: Edin Džeko...

Post by Kinaski »

ma ta ce dzeko
splend

#3863 Re: Edin Džeko...

Post by splend »

vise mi je vrh glave dzeke i zabijanja samo po jednog gola :mrgreen:

daj vise pocni 'trpati' 2-3 komada, inace ce hejteri poceti polako nalaziti mane samo jednom golu po utakmici :razz:
Kinaski

#3864 Re: Edin Džeko...

Post by Kinaski »

Sta je sa Balom ?
cyprus

#3865 Re: Edin Džeko...

Post by cyprus »

Živio naš Edin! :-D Ja reko da ću bit zadovoljan ako bude zabio bar po jedan gol na svakoj utakmici :D Bitno je da je opet onaj stari, kakvog ga znamo iz Wolfsburga... :)

Ali moram se osvrnut i na nešto drugo. Jel stvarno neophodna ova pljuvačina Džekinih suigrača? Meni malo bezveze izgleda... Al eto, možda mi se samo čini da je bezveze, a ustvari je cool :)
Last edited by cyprus on 22/08/2011 01:25, edited 1 time in total.
quasar

#3866 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Ovaj novinar je zaljubljen u Dzeku. :lol:
Kakva salva komplimenata.
soccerfan88

#3867 Re: Edin Džeko...

Post by soccerfan88 »

187 wrote:Sta je sa Balom ?
Eno mu slike na netu, samo sto nije ubio nekoga! Balo je otpisan izgleda. Zao mi ga, ne igra lose al je budala kakva se rjetko rada! :lol:
quasar

#3868 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

On je nesto zas*o iza kulisa. Po igrama nije bio tako los.
Baudelaire

#3869 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

cyprus wrote:Živio naš Edin! :-D Ja reko da ću bit zadovoljan ako bude zabio bar po jedan gol na svakoj utakmici :D Bitno je da je opet onaj stari, kakvog ga znamo iz Wolfsburga... :)

Ali moram se osvrnut i na nešto drugo. Jel stvarno neophodna ova pljuvačina Džekinih suigrača? Meni malo bezveze izgleda... Al eto, možda mi se samo čini da je bezveze, a ustvari je cool :)
Ja ne volim pljuvati po nečemu bez osnove, zato i smatram da je beze što se pljuju apsolutno svi igrači Sitija apsolutno svaki put kad ne dodaju Džeki loptu. Tako se popljuje i Mario uz sve ostale, i Milner, a njih dvojica su sve samo ne sebični. Međutim ono što rade Silva i Aguero definitivno nekad iznervira. Silvi danas u drugom poluvremenu Džeko diže ruku, sam na drugoj strani potpuno, on dodaje Agueru koji je okružen sa 2-3 igrača, i ovaj naravno gubi loptu. Da je ovo prva takva situacija, i ja bih se složio da je pljuvanje neosnovano, ali to se dosta često dešava. Aguero je danas rijetko kome i dodavao, pokušavao je samo naći poziciju za šut gdje god je bio. A što se Teveza tiče, o njemu sve govori statistika. Pročitao sam na Bluemoon forumu, da je za cijelu prošlu polusezonu Džeki dodao loptu nekih 15 puta. Što je malo malo je.
todd_smith

#3870 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

Baudelaire wrote:
cyprus wrote:Živio naš Edin! :-D Ja reko da ću bit zadovoljan ako bude zabio bar po jedan gol na svakoj utakmici :D Bitno je da je opet onaj stari, kakvog ga znamo iz Wolfsburga... :)

Ja ne volim pljuvati po nečemu bez osnove, zato i smatram da je beze što se pljuju apsolutno svi igrači Sitija apsolutno svaki put kad ne dodaju Džeki loptu. Tako se popljuje i Mario uz sve ostale, i Milner, a njih dvojica su sve samo ne sebični. Međutim ono što rade Silva i Aguero definitivno nekad iznervira. Silvi danas u drugom poluvremenu Džeko diže ruku, sam na drugoj strani potpuno, on dodaje Agueru koji je okružen sa 2-3 igrača, i ovaj naravno gubi loptu. Da je ovo prva takva situacija, i ja bih se složio da je pljuvanje neosnovano, ali to se dosta često dešava. Aguero je danas rijetko kome i dodavao, pokušavao je samo naći poziciju za šut gdje god je bio. A što se Teveza tiče, o njemu sve govori statistika. Pročitao sam na Bluemoon forumu, da je za cijelu prošlu polusezonu Džeki dodao loptu nekih 15 puta. Što je malo malo je.
Sto se Aguera tice, zna se da nije takav igrac, cak i u Atletiku gdje je bio najbolji igrac nije bio sebican kao Tevez, razumijem ga da hoce da se treneru nabaci, tek dosao i sve to...cim postane standardan on i Dzeko bi trebali biti odlican tandem
campa_xxx

#3871 Re: Edin Džeko...

Post by campa_xxx »

Sujeta je čudo ... :wink:
Sasvim_Obican

#3872 Re: Edin Džeko...

Post by Sasvim_Obican »

Ja pljujem samo po Argetincima jer većih, da izvinete, go*ana na terenu od njih nema. Toliko su samodopadni i siluju lopte da je to za ne povjerovati :D
Madrid

#3873 Re: Edin Džeko...

Post by Madrid »

Sta tek da Džeko igra u timu gdje se sve namjesta Ronaldu, Messiu itd, pa ovdje bi bila masovna stradanja :lol:
Pogledajte kolko se je Villa morao promjeniti, iz pozicije mozda i najboljeg napadaca mora igrat krilnog napadaca, umjesto 50 po sezoni ubaci 20, nedo Bog da je Bosanac, svi bi hebali Messiu sve po redu :D
Aguero je bio odlican tandem sa Forlanom, mislim da lahko moze i sa Džekom 8)
stranac2

#3874 Re: Edin Džeko...

Post by stranac2 »

Madrid wrote:Sta tek da Džeko igra u timu gdje se sve namjesta Ronaldu, Messiu itd, pa ovdje bi bila masovna stradanja :lol:
Pogledajte kolko se je Villa morao promjeniti, iz pozicije mozda i najboljeg napadaca mora igrat krilnog napadaca, umjesto 50 po sezoni ubaci 20, nedo Bog da je Bosanac, svi bi hebali Messiu sve po redu :D
Aguero je bio odlican tandem sa Forlanom, mislim da lahko moze i sa Džekom 8)
Zato je druze satisfakcija i zadovoljstvo gledati Argentinu kako (ne)igra zadnja prvenstva .. Messi, Aguero,Tevez .. nitko nikom lopte neda. Ono samo gledam i smijem se .. sve kompleksi malog covjeka (bez uvrede za male ljude).

Upravo i zbog tog razloga se danas orilo ono oooo Ediiinnn Dzekoooo ... ima specijalni status covjek nakon 6 mjeseci .. prije par mjeseci je bio stvarno dno , protiv Rumuna ne znam sta da kazem bolje nista da tema ne ode u krajnost. Al zadnjih mjesec dana je covjek idol u svakom pogledu .. Osim igre bih jos akcentirao ono kulersko ponasanja. Osjeca on vrlo dobro da mu nedaju loptu al kulira pravo i igra posteno. Nema svadje po terenu protesta , uvjek osmjeh prema sudiji i tako dalje. Predstavlja BH u pravom svjetlu u jednoj veoma bitnoj zemlji i pred sirokim auditorijem. Veoma veoma bitnooo .. svak mu cast ..
Dialer

#3875 Re: Edin Džeko...

Post by Dialer »

Ovo je pravi Džeko. Pa vi pricaj te sta hocete za proslu sezonu. :thumbup:
Post Reply