Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
pemanapemani

#3851 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

BHCluster wrote:
Reviziju tužbe treba pokrenuti zbog 200 hiljada Hrvata iz RS-a koji su protjerani i zaboravljeni
Image
Samo hrvatski narod je pretrpio 154 poznata stratišta u BiH od agresije tadašnje Jugoslavije, čiji je sljedbenik sadašnja Republika Srbija. U Posavini su Hrvati živjeli stoljećima i niko nema pravo odreći se tih ljudi. Ti ljudi nisu imali mogućnost da se vrate. Sa tog područja su jednostavno protjerani, a to je produkt agresije. Hrvati kao narod nisu ništa dobili od puta koji je izabrao HDZ BiH, kazao je za TV1, predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović...
Ta ces ti kad je prvi u južni srba Dragan Covic sve oprostio.
Samo da ponovim.

Cim neko spomene citirano, pojavi se neko drugi ko pricu skrene na drugu stranu.

Cinjenica je da se na podrucja BiH gdje su Bosnjaci vecina vratilo oko 50% Hrvata, a na podrucja gdje su Srbi vecina oko 2%.
Onda se porede Sarajevo i Banja Luka, odnosno, politicko Sarajevo je glavni krivac za stanje Hrvata.
Gdje je tu jebena logika?

Mene, kao Bosanca, koji ima 90% srodnika Hrvata, je iskreno stid i osjecam neopisivi patogeni bijes kada se u ime svih Hrvata ljudski otpad Covic odrice odgovornosti Srbije za sve ono sto se dogodilo svima nama u BiH. Jos se Dodik poziva na podrsku Hrvata. :zid: :zid: :zid:
BHCluster

#3852 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Lincoln-Burrows wrote:
BHCluster wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Ja nemam nikoga na ignore ali mi je jasno zašto je Hafis neke stavio.
Pa da li seti moras spustati na Hafisov nivo?
Zašto bi to bio neki nazovimo nivo, vidim ja da i hafisa ovdje neki imaju na
ignore i to ponosno pokazuju, kao Hafis će se uvrijediti. Vjerojatno Hafisa boli ćuna za to...
Pa zar nemozes vidjeti da je to uradjeno i zezanci na sve onesilne Hafisove postove gdje kao nestolikuje na one sto je stavio na ignore. Pa necemo se lagati.
Lincoln-Burrows

#3853 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

BHCluster wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Samo kažem kako nema zajedničkog jezika, Božu je u emisiji u svojim istupima podržao i
srpski član (ustvari dvoje njih) i Salkić u nekim dijelovima. Meni je jasno da izbor sugovornika
nije slučajan ali dovoljno govori o tome koliko su strane suprostavljene.
U emisiji je vidljivo da Srbi i Bošnjaci sjede na potpuno suprotnim stranama.
Imati podrsku i sagovornika od onih koji su te sveli na 2.41% u tom entitetu i biraju ti sve predstavnike...
Eto vidiš i ti si došao do te spoznaje da se sjedi na dijametralno suprotnim pozicijama,
i onda opet po Boži koji nije ni tamo ni vamo.
sumirprimus

#3854 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sumirprimus »

Lincoln-Burrows wrote:
sumirprimus wrote: Nevcemo se pravit englezima.ipak smo bosanci.
Hfldz predstv. Vecinski volju bh hrvata koji su btw zabili noz u ledja bosni 93.ce. I opet ce.ako bude po vas srece.
Dobro ja sam Bosanac a neki su Hercegovci a ta 93' i nije kako kažeš, zavisi iz čijeg ugla gledaš i
u kojoj si se općini zateko.
Svi smo mi Bosanci.o tom nema rasprave.
Nisam politcar da moram biti korektan.mada razumijem sta govoris.

Ali je notorna cinjenica da su bh hrvati izdali bosnu i udruzili se sa cetnicima u ratu 93ce.
Blokada ostatka bosne je sraman izdajnicki cin.mozda se iskupe sad na ovoj tuzbi ...koga je podrzao covic?
Lincoln-Burrows

#3855 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

pemanapemani wrote: Cinjenica je da se na podrucja BiH gdje su Bosnjaci vecina vratilo oko 50% Hrvata, a na podrucja gdje su Srbi vecina oko 2%.
Onda se porede Sarajevo i Banja Luka, odnosno, politicko Sarajevo je glavni krivac za stanje Hrvata.
Ajde da si rekao 10% do 25% gdje su Bošnjaci većina to već je bliže točnoj brojci.
Naravno ima i mjesta gdje je to jako nisko recimo Konjic, tamo je strava.
Niko ne poredi BL i SA u tom kontekstu.
DonieBrasco

#3856 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

sumirprimus wrote:koga je podrzao covic?
Dodika garant, samo je pitanje vremena kad ce opet spomentu "treci".
Lincoln-Burrows

#3857 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

sumirprimus wrote:

Ali je notorna cinjenica da su bh hrvati izdali bosnu i udruzili se sa cetnicima u ratu 93ce.
Blokada ostatka bosne je sraman izdajnicki cin.mozda se iskupe sad na ovoj tuzbi ...koga je podrzao covic?
sumire čemu takav stav, moglo bi se i o prihvatu izbjeglica, deblokadi Bihaća,
suradnji ABiH i HVO u Tuzli i svašta nešto a opet ne nego izdaja. Nema tu nikakve izdaje
reko sam ti već da si kojim slučajem bio Hrvat u Kaknju imao bi dojam da su ti Bošnjaci zabili nož u leđa.
sumirprimus

#3858 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sumirprimus »

Za treci moraju pitat one u istocnom mostaru.sto oni kazu ja se slazem. :thumbup:
sumirprimus

#3859 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sumirprimus »

Lincoln-Burrows wrote:
sumirprimus wrote:

suradnji ABiH i HVO u Tuzli i svašta nešto a opet ne nego izdaja. Nema tu nikakve izdaje
reko sam ti već da si kojim slučajem bio Hrvat u Kaknju imao bi dojam da su ti Bošnjaci zabili nož u leđa.
Ja pricam kako jeste.ne moze razumljivije.sto izbjegavat istinu i sustinu?
Lincoln-Burrows

#3860 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

sumirprimus wrote: Ja pricam kako jeste.ne moze razumljivije.sto izbjegavat istinu i sustinu?
Ne izbjegavam ja ništa i nemam zašto.
Odakle si ako nije tajna?
sumirprimus

#3861 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sumirprimus »

Lincoln-Burrows wrote:
sumirprimus wrote: Ja pricam kako jeste.ne moze razumljivije.sto izbjegavat istinu i sustinu?
Jebmu mater zar mi se ooet ne vidi avatar???
Ozbiljno?
Ja sam fukara iz tuzle. :izet:
Bosanac.
Drug
Lincoln-Burrows

#3862 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

sumirprimus wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Jebmu mater zar mi se ooet ne vidi avatar???
Ozbiljno?
Ja sam fukara iz tuzle. :izet:
Bosanac.
Drug
Drug i komunista, pozz ne vidi ti se avatar.
Drvosjeca iz Dejcica

#3863 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Lincoln-Burrows wrote:
BHCluster wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Nije Božo neki ljepotan ali našta liči ovaj Salkić.
Sta je tekstura koze i slicno. :oops: A staje sebi jedan doktor dozvolio da mu bosnjo odrzi predavanje. :lol:
Pogledo sam cijelu emisiju i dovodi se u pitanje samo postojanje BiH,
Salkić nije ni svjestan svoje gluposti, bio je potpuno usamljen u svojim stavovima.
I to je kao nešto novo, mislim to dovođenje u pitanje BiH. Pa Bošnjaci su postali imuni na takve stavove, nakon 1992. to nam je de fakto prirodno stanje bitisanja tako da salvetom plašiš medvjeda. Salkić kakav god da je rekao je sve u brk na RTRS-u pored dvoje četnika, i voditeljice koja je sve samo ne objektivna. U jednom trenutku huda počela braniti Karadžića i objašnjavati kako je on Srbima drag. :lol: Vrhunac je pominjanje Orića i poređenje sa Karadžićem a Orić oslobođen od optužbi za 99% onih stvari koje su mu stavljali na teret. A Božo od svog jada ne zna kud bi već nešto vrda tamo-amo, samo okicama lijevo-desno na sve ono što mu Salkić reće u lice, svi zanijemili jebote, ne dišu. Pogledaj ponovo taj dio pa će ti sve biti jasno. Salkić kakav god da je čovjek je preživio četnički logor isti onaj kroz koji su prolazili i Hrvati (pitaj Hrvate logoraše) te nakon svega ima muda i hrabrosti da svima odgovori u lice za razliku od Ljubića koji je ispao jadan i smiješan. Jbt, ni sanjati nisam mogao da ću pohvalno govoriti o Salkiću... :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#3864 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

sumirprimus wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ljubić od 41:31 a Salkić replicira od 50:49. O Salkiću nisam imao neko posebno mišljenje međutim čovjek poklopi Ljubića i to na RTRS-u argumentovano, treba pogledati.

Al sto od 33:00 nalupa sado mazo ovu voditeljku sviracicu frulice..auuuuu strasno i sve u glavu i guzove :lol:
Koji jebeni rezimski medij :lol: :evil:
Ma to je postala RTSNSD odavno. Jadnica brani Karadžića...mislim koliko nisko pa još niže od toga moraš pasti. :roll:
pemanapemani

#3865 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

Lincoln-Burrows wrote:
pemanapemani wrote: Cinjenica je da se na podrucja BiH gdje su Bosnjaci vecina vratilo oko 50% Hrvata, a na podrucja gdje su Srbi vecina oko 2%.
Ajde da si rekao 10% do 25% gdje su Bošnjaci većina to već je bliže točnoj brojci.
Naravno ima i mjesta gdje je to jako nisko recimo Konjic, tamo je strava.
Niko ne poredi BL i SA u tom kontekstu.
Samo zamislimo da je situacija po pitanju prava Hrvata u Derventi i Jajcu ista, ili u Bosanskom Brodu i Fojnici, ili Prijedoru i Tuzli...

Sto se tice postotaka, proizvoljno sam ih izveo, ali je cinjenica da je situacija neuporediva tamo gdje su Bosnjaci i tamo gdje su Srbi vecina. Opet, HDZ svu snagu koncentrise na Bosnjake i krivi ih za sve nedace hrvatskog naroda.
Mislim, pogledaj Vladu i ostale institucije rs, a ovdje se SDP proglasava nacionalsocijalistickom strankom, jer su trazili od HDZ jedno od pet ministarskih mjesta u Vladi FBiH.

Jebi ga, onda se cudis kada kao neko ima animozitet prema Hrvatima.
BHCluster

#3866 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Lincoln-Burrows wrote:
BHCluster wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Samo kažem kako nema zajedničkog jezika, Božu je u emisiji u svojim istupima podržao i
srpski član (ustvari dvoje njih) i Salkić u nekim dijelovima. Meni je jasno da izbor sugovornika
nije slučajan ali dovoljno govori o tome koliko su strane suprostavljene.
U emisiji je vidljivo da Srbi i Bošnjaci sjede na potpuno suprotnim stranama.
Imati podrsku i sagovornika od onih koji su te sveli na 2.41% u tom entitetu i biraju ti sve predstavnike...
Eto vidiš i ti si došao do te spoznaje da se sjedi na dijametralno suprotnim pozicijama,
i onda opet po Boži koji nije ni tamo ni vamo.
Pa o tome Salkić i govori da nisu (HNS tj. HDZ) principijelni po pitanju polozaja Hrvata u BiH.
Last edited by BHCluster on 22/02/2017 18:17, edited 1 time in total.
sumirprimus

#3867 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sumirprimus »

Lincoln-Burrows wrote:

Da ovo presloci.
Naravno da ima i pozitivnijih primjera saradnje.prihvata izbjeglica. Da i deblokada bihaca.stoji.
Ali isto tako i bosna je izabrala stranu referendumom o nezavisnosti kad je hrvatskoj najvise trebo tajm aut.realno.
Ima dosta sive.slazemse..
Al je crno na bijelo 93ca i tal boban karadzic.crnim slovima.neizbrisivo.
Mirza007

#3868 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Lincoln-Burrows wrote:
sumirprimus wrote:

Za izbjeglice je UNHCR placao masno sve racune.
Sta bi inace bilo sa hotelima da u njima nisu bile izbjeglice? Dolazili bi mozda turisti od 1992-1995?
Sastanak Karadzic - Boban u Gracu 1992 je uredno dokumentiran. Isto kao I sporazum Cvetkovic - Macek. Tu nema izdaje?
Suradnja HVO i ABiH nije postojala jer je HVO u tom dijelu bih bio inkorporiran u ABiH. Osim toga taj dio Bosne je vec bio rijesen dogovorom u Gracu pa s te strane nema argumenata.
Sto se deblokade Bihaca tice, radilo se o operaciji Oluja kojom je Hrvatska legitimno oslobodila svoju teritoriju od paradrzavne tvorevine RSK. Deblokada Bihaca je nuspojava te operacije.
Da si Hrvat u Kaknju pa pokusao napraviti paravojnu organizaciju HVO ili organ paradrzave Herceg-Bosne, legitimni drzavni organi bi te sprijecili u tom pokusaju. Kakav noz u ledja? Tom logikom i Hrvati su Srbima u Kninu 1995. zabili noz u ledja. Vodi se ovim principima (RSK=PC=HZHB) i neces imati problema u razumjevanju situacije.
Lincoln-Burrows

#3869 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Mirza007 wrote: Za izbjeglice je UNHCR placao masno sve racune.
Sta bi inace bilo sa hotelima da u njima nisu bile izbjeglice? Dolazili bi mozda turisti od 1992-1995?
Sastanak Karadzic - Boban u Gracu 1992 je uredno dokumentiran. Isto kao I sporazum Cvetkovic - Macek. Tu nema izdaje?
Suradnja HVO i ABiH nije postojala jer je HVO u tom dijelu bih bio inkorporiran u ABiH. Osim toga taj dio Bosne je vec bio rijesen dogovorom u Gracu pa s te strane nema argumenata.
Sto se deblokade Bihaca tice, radilo se o operaciji Oluja kojom je Hrvatska legitimno oslobodila svoju teritoriju od paradrzavne tvorevine RSK. Deblokada Bihaca je nuspojava te operacije.
Da si Hrvat u Kaknju pa pokusao napraviti paravojnu organizaciju HVO ili organ paradrzave Herceg-Bosne, legitimni drzavni organi bi te sprijecili u tom pokusaju. Kakav noz u ledja? Tom logikom i Hrvati su Srbima u Kninu 1995. zabili noz u ledja. Vodi se ovim principima (RSK=PC=HZHB) i neces imati problema u razumjevanju situacije.
Nemam ja nikakav problem u razumijevanj situacije ja sam
osobno sve proživio i znam što mi se dogodilo i tko je to napravio.
A tek Vareš, to je bila većinski hrvatska općina,
nepravda je rat i to najveća a danas je ovako kako je
i statusi se fala Bogu riješavaju drugačijim sredstvima ali
na žalost i sa preseljenim stanovništvom.
volta dzontra

#3870 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by volta dzontra »

Lincoln-Burrows wrote:
Vazda ove djecje emocinalne ucjene Hrvatima u RS. Hrvati su svoje pozicije u RS izgubili dejtonom koji su sami potpisali (uostalom kao i Bosnjaci). I onda intervencijama u Ustav visokih predstavnika koje su navodno trebale primjeniti odluku o Ustavnog suda o konstitutivnosti u RS dobiju kitu i fikuse koje koje imenuju Srbi (uostalom kao i Bosnjaci) a u FBIH izgube jednakopravnost (a to nisu potpisali nego im je nametnuto).
Uglavnom okanite se jeftinih foram ucjenama sudbinama Hrvata iz RS. Eno ih u Zagrebu i vise bi tenkova trebalo da ih se istjera iz Zagreba nego sto je trebalo da ih se otjera u Zagreb.
argyle

#3871 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by argyle »

Lincoln-Burrows wrote: A tek Vareš, to je bila većinski hrvatska općina,
Zali se Ivici Rajicu/Viktoru Andricu i Maturicama.
Lincoln-Burrows

#3872 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

argyle wrote:
Lincoln-Burrows wrote: A tek Vareš, to je bila većinski hrvatska općina,
Zali se Ivici Rajicu/Viktoru Andricu i Maturicama.
Znao sam da će netko reagirati ovako ili slično,
tako je danas Vareš a i Stolac a i Višegrad svi
se mogu samo nekome žaliti.
Mirza007

#3873 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

volta dzontra wrote: Vazda ove djecje emocinalne ucjene Hrvatima u RS. Hrvati su svoje pozicije u RS izgubili dejtonom koji su sami potpisali (uostalom kao i Bosnjaci). I onda intervencijama u Ustav visokih predstavnika koje su navodno trebale primjeniti odluku o Ustavnog suda o konstitutivnosti u RS dobiju kitu i fikuse koje koje imenuju Srbi (uostalom kao i Bosnjaci) a u FBIH izgube jednakopravnost (a to nisu potpisali nego im je nametnuto).
Uglavnom okanite se jeftinih foram ucjenama sudbinama Hrvata iz RS. Eno ih u Zagrebu i vise bi tenkova trebalo da ih se istjera iz Zagreba nego sto je trebalo da ih se otjera u Zagreb.
Je l' to ona ko je jamio jamio je?
Ako su to pravila igre recite da se onda jos jednom pobijemo.
Ja mislio da vrijede ljudska prava, demokracija, medjunarodno pravo, zenevska konvencija itd.
Kad ono ubij, siluj, protjeraj, etnicki ocisti, napravi genocid I sve je tvoje, niko pitanje nece postaviti.
p.s. da li Ljubic u Saboru RH predstavlja Hrvate iz FBiH ili iz BiH?
Mirza007

#3874 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Lincoln-Burrows wrote:
Sta znaci vecinski hrvatska opcina? Pravo da mogu proglasiti paradrzavu (samo) hrvatskog naroda na tom prostoru a ostale tretirati kao gradjane drugog reda (u boljem slucaj) ili protjerivati, silovati i ubijati (u gorem slucaju)?
Škobo Habu

#3875 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote:Vezano za ovu temu Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima, a vizavi ovog gore napisanog, ja bih još samo nadodao da se kralj Stjepan Tomašević dok je car Muhamed zauzimao Bobovac, se s blagom i obitelji sklonio u tvrdi grad Jajce na utoku Plive u Vrbas.
Kada je sultan razorio i zapalio Bobovac, krenuo je sa vojskom da zauzme Jajce i zarobi Tomaševića, osvajajući uz put gradove i tvrđave. Ali kada je došao u Jajce saznao je da je Stjepan pobjegao i sklonio se u grad Ključ. Muhamed je bezuspješno opsjedao Ključ 4 dana. Vidjevši da se neće dugo moći opirati turskoj sili, Stjepan sklapa sa Sultanom ugovor prema kojem se turska vojska trebala povući iz Bosne, a kralj bi Sultanu i dalje plaćao godišnji danak. Ugovorom je kralju, također, bila zajamčena sloboda. Međutim, Sultan je prekršio sklopljeni ugovor i na prijevaru optužio kralja te ubio njega, njegovog strica Radivoja, njegovog Sina Tvrtka i brojno plemstvo. Tada su pogubljeni i svi ostali odrasli Kotromanići.
Kroničar iz tog doba zapisao je da Bosna „šapatom pade”.
Ne bih me čudilo da se ovakva historija izučava u famoznim jedan krov -dvije škole obrazovnim institucijama. :roll:

Kao prvo, tvoji navodi ne odgovaraju uopšte historijskim faktima, kao drugo, očito je riječ o dnevno - političkom tumačenju historije za vlastite ideološke potrebe.
Za tvoju informaciju, posljednji bosanski kralj Stjepan je BIO već turski vazal, no je otkazao svoje vazalstvo Osmanlijama na nagovor Crkve, odnosno tadašnjeg papinog legata - Nikole Modruškog, koja mu je obećao zaštitu u ime te iste Crkve. Na kraju od toga nije bilo ništa. Niti je papinska švicarska garda umarširala u Bosnu, niti su Ugari posebno marli za bosansko carstvo. Upravo je isti taj Modruški kasnije lansirao, kako je to već pokojni Lovrenović definisao ""konfesionalno - propagandnu zamjenu teza" o bogumilskoj izdaji bosanskog kraljevstva.
Opet, ako ćemo o faktima, upravo je ugarsko - hrvatski savez obazglavio cvijet bosanskog plemstva pod Dobor - Kulom 1387. godine davno već prije Turaka.

Sa druge strane, kada je već riječ o kralju Stjepanu Tomaševiću, današnja pseudo - historijska naracija među Hrvatima, uopšte ne spominje da je upravo za njegove vladavine, odnosno vladavine njegovog oca, došlo do zatiranja Crkve Bosnaske i njegovih sljedbenika.
Upravo je kralj Tomaš, nakon što je od Crkve optužen za izadju Smedereva Osmanilijama, bio uslovljen da prihvati papinski autoritet ili da ostane bez krune. Jedan od uslova jeste i da se odrekne učenja Crkve Bosanske, koja je do tada bila nosilac crkveno - političkog života Bosanskog kraljevstva.
Stjepan Tomaš je zatvorio, protjerao i pobio sve one koji se nisu htjeli odreći učenja Crkve Bosanske, no on je za Hrvate tip tebe bitan samo zato što je bio - katolik. Sve ostalo je manje važno.
Post Reply