ma daj, o cemu pricamo. Kakav ov i djevojka.stroga normala wrote:Ne znam jedino da je prikriveni pesko, ali ja ga neki dan vidio u gradu sa djevojkom, ekstra mu mala.
Hayat
Moderator: anex
-
Melami
#3851 Re: Hayat
- dusa_raskopuša
#3852 Re: Hayat
ni'e on kriv sto ga oblace k'o da je gej
i ima mnogo odbojan glas, al' im'o ga je i Fikret, pa sam navikla, valjda ce i s ovim bit' tako

btw, ima l' veceras snimak audicije?
btw, ima l' veceras snimak audicije?
- karanana
#3853 Re: Hayat
pa koji racku uopste i pustaju djecu ispod 18 ako svima prave problem i kazu da bi dobili karton da su preko 18.
- dusa_raskopuša
#3855 Re: Hayat
e, ali kad kaze dobro veceR, meni dodje da skocim s balkona 
i sad gledam ovu Anidu, jaaaaaaaaarane, k'o da se zapalila, ma k'o da joj se neko posr'o po glavi

i sad gledam ovu Anidu, jaaaaaaaaarane, k'o da se zapalila, ma k'o da joj se neko posr'o po glavi
-
vrbas1979
#3856 Re: Hayat
(Ne)profesionalni "Hayat TV"
Nemam običaj puno pratiti programske sadržaje ove televizije, ali proteklih dana, tačnije nakon posljednjeg izdanja emisije "Glam blam", osvanuli su klipovi, tačnije sljedeći klip: http://www.youtube.com/watch?v=uJ1un19eaF8
Nakon što dublje analizirate sadržaj klipa, primijetit ćete da, djevojka kojoj su došli u posjet pod izgovorom da provjere snima li novi spot, živi bliže nebu nego ljudima. Da se nisam uvjerila jučer slučajno po prvi put posjetivši osnovnu školu u blizini (Brzača), odakle se vidi planina i selo Orahovice, te mi kolege rekle da je to "jučer bilo na 'Glam Blam'- u", ne bih ni pisala, ali kako kažu, ovo je mjesto gdje se sa civilizacijom susreću samo rijetki. Dakle, udaljeno i previše. I opet je bliže Sarajevu nego Goraždu! Namjera mi je prikazati ovo kao svijetli primjer, kao što smo imali namjeru provesti dan sa 11 ili 12 đaka koliko ih ukupno ima u ovoj osnovnoj školi. Prvi put sam saznala da ima toliko života poslije skretanja sa asfalta. Provesti dan igrajući se sa djecom iz te škole, bilo je nebeski dobro. Ne znate kako su sretni kad se neko sjeti i dođe do njih, do zaboravljenih, do dalekih.
Dakle, djevojka ima toliko hrabrosti da u emisiji gdje Selma Bajrami pokazuje svoj stan u "Bosmal"- u, pozove ekipu ove komercijalne televizije na selo, u svoju kuću. Pritom ih ugosti, tačno onako kako mi to Bosanci znamo: svime- od slatkog do slanog.
Ako ne primijetite, djevojka je, sudeći po glasu i mimici, bila toliko ushićena što joj je u posjet došla ekipa "Hayat tv"- a.
A oni...
Oni su se smješkali, muklo i podlo. Pod izgovorom da je pitaju snima li novi spot, došli su da naprave prilog i time popune praznine u svojoj emisiji, vjerovatno zato što nisu mogli doći do nekoga od poznatih, pa "haj'mo onda nekoga izbrukati". Došli građani sa asfalta, tobože, na selo- termin koji su čuli samo u nekim bajkama (eto tako su se ponašali).
Mirza Vranj (ili bilo ko ko joj je predložio ovu ideju) ovim je putem pokazala svoju "plitkost", novinarsku neprofesionalnost, manjak etike, morala i ostalih ljudskih vrijednosti.
Izbrukati nekoga samo zato što živi na selu, takoreći u planini, gdje postoji škola koja broji 11 đaka svih uzrasta, gdje su najbliže kuće udaljene kilometrima... Mislite li da ovaj narod ne bio živio bliže gradu da ima mogućnost!?
Frustrirana sam! Frustrirana i ogorčena načinom na koji je ovaj prilog urađen, njihovim neprofesionalizmom. A zašto? - Da bi imali gledanost od 1000 - 2000, ljudi koji nedjeljom u 18:00 sjedu i izgube čitavih sat vremena gledajući njihova podsmijavanja na račun drugih. O samom vođenju emisije da ne govorim. Valjda postoji neki novinarski kodeks, ali ga očito ne poznaju, jer možda nisu ni studirali žurnalistiku.
Sve to vodi nečemu što je danas postalo trend, i to nažalost: što manje profesionalizma, što više ogovaranja, smijeha, dekoltea, ležanja u studiju, te drugih gluposti, i to će emisija biti gledanija.
Da šta pametno kažu, bolje bi bilo.
Na ostalim televizijama, koliko vidim, toga baš i nema. Ima možda na "OBN"- u.
Opet, ovi sa "Hayat"- a se ugledaju na one sa "nove TV", ali su im kolege (upitnik pored kolege) iz Hrvatske mnogo više proučile kodekse.
I tako, dok tri dana ranije emituju emisiju "Ispuni mi želju" i pomažu drugim ljudima (uz pomoć eksternih donacija- ipak se isplati samo zbog gledanosti raditi ovo; ne košta ih ništa osim što naprave emisiju, a dobiju poene i gledanost), u nedjelju emituju ono što bi prije bilo za emisiju "Ispuni mi želju" i bolje im je bilo da su je posjetili s tim ciljem, nego sa ovim drugim.
Kao što pročitah od mnogih komentatora ovog klipa na "Youtube"- u: "Draga Mirza, zašto nisi rekla kako će izgledati ovaj prilog dok si se smješkala djevojci? Nisi imala hrabrosti."
Dok si glumila finu novinarku i bila ugošćena burekom (koji se kako znamo pravi za posebne goste- maksuz), sve si iskoristila i prodala sebe za malo gledanosti.
Gdje su ovi urednici programa koji puštaju ove stvari?!
Zašto nikad ne bi prikazali neki postojući gaf Selme Bajrami (ona im je glavni "celebrity" i ne pjeva mi ništa bolje od ove djevojke) i ne znam koga još ko snima u "Hayat produkciji"?! - Sigurno bi ostalo na: "Što sam surađivao sa Hayat- om, surađivao sam!" i više ne bi imali od njih koristi!
Pa da, lakše je gledanost sticati ovim prilozima.
U isto vrijeme, ne znate da ova djevojka iz priloga, studira dva fakulteta i provjereno znam da ima visoke ocjene (da ne povjerujete). S druge strane, citiram status sa "Facebook" stranice emisije "Glam Blam":
"Ovako za one koje neznaju ...
Fikret odlazi u Ameriku,ali vratit će se naravno"
Dragi novinari (ukoliko ste vi urednici ove "Facebook" stranice, a ubijeđena sam da jeste, jer ju prikazujete u vašem promidžbenom programu), vi ste sami za emisiju "Glam Blam" i ne treba vam veći blam!
I da, hajde da izbrukamo sve koji žive na selu. Hajde da pokažemo kako "babovi sinovi" žive (ugledajući se na "MTV"- ove emisije o kućama poznatih: kod nas je to sve moguće prikazati u jednoj emisiji, osim ako ne računamo "dijasporu" koja dođe ovdje pokazivati svoje mukom stečene automobile, satove i ostalo) da pokažemo njihove vozne parkove i kuće, a nakon toga ćemo prikazati kako živi sirotinja, na selu.
Nije ovo sirotinja. Skidam kapu ovim ljudima koji žive u ovim predjelima. Mladim ljudima koji nemaju bolje, nego živjeti ovdje. Jesu li oni krivi?!
Znali bi ovi novinari zagovarati "život na selu", u slučaju da im se time garantuju poeni gledanosti...
Ovi ljudi žive na selu i ne stide se toga. Svaka im čast!
Nisu, draga Mirza, prisustvovali svakom partiju i pojavili se na fotografijama "ekskulziva.ba", "infobar.ba" i sličnih...
Dok nas "bombarduju" reklamama svakih 90 sekundi o tome kako trebamo glasati za svog favorita u show- u "ZMBT" i zarađuju preko tih poziva, sad su nas počeli "bombardovati" činjenicom da u današnjem svijetu ne smijemo biti siromašni, ne smijemo živjeti na selu i sl. Malo im je "Hayat", "Hayat music", "Hayat folk", "Hayat production", pa i "Wog". Malo i trebaju im ovakvi prilozi?!
Super promidžba! Naježim se od pomisli da se kanal ovoga tipa nalazi na mom tv popisu.
I tako dok objavljuju statuse i broje "lajkove" o tome kako im je protekla emisija bila najgledanija (ne znam čime su to provjerili i koliko je relevantno) zbog Mehide iz predgrađa Goražda, sumnjam da pomišljaju o upućivanju izvinjenja ovoj djevojci kojoj su sigurno uljepšali dan dok su se smješkali pod izgovorom da su joj došli u posjet, a ona nije ni slutila da će cijelu priču preokrenuti i biti predmetom manipulacije... Prilog, koji je uistinu mogao proći kao konstruktivan primjer, pretvorili su u sasvim suprotan- destruktivni prikaz života na selu!
Ako ste kad kod Selme Bajrami, koja vam je uvijek GLAM sedmice, pojeli burek, onda ste nam to trebali emitovati!
Živjeli!
-
Maja_XXX
#3857 Re: Hayat
Hayat jedino moza zahvaliti OBN sto postoji pa ne nosi titulu najgore TV u regionu....Kakav odron od voditelja...Posljednje u nizu su ovi Ninja ratnici, ajde nije ni tako dosadno, ali oni "komentatori"...Kerim i nekako ali onaj mahalac Igor sa debilnim komentarima i s nategnuto produbljenim glasom da zvuci ko strani komentatori je uzas..:Cak je jutros spomenuo i "jajca"...
-
sarajevomd
#3858 Re: Hayat
Odron su, ali im se mroa skinuti kapa za Ramazanski program! Gosti i price su im odlicni te se kod mene svako vece vrti Hayat u vrijeme iftara!
- anonimnaosoba
#3860 Re: Hayat
astrolozi su to obično, nek' je sehur u 3:15 npr., oni do 3 emituju astrologe i onda sevdalinke (a kol'ko znam, astrologija je zabranjena u islamu, pa možete mislit' kako je vjernicima kad misle da ima neki program za sehur, no nije ovo tema,pa bih volio da s ovim završim o tomemasmavi wrote: Koja kapa, koji program bolan? Pa odron su bez konkurencije. Proslih ramazana je uvijek bio neki program za vrijeme sehura, ubace hadise, ilahije ili nesto. Jucer upalim, kad neka serija.![]()
Gade mi se u sta su se pretvorili.
-
StupskaBitanga
#3861 Re: Hayat
Svaki komentar je suvišan a pogotovo za ovog voditelja
http://www.youtube.com/watch?v=L10fI0bpJQY
http://www.youtube.com/watch?v=L10fI0bpJQY
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3862 Re: Hayat
ko dozvoli astrolozima onim da rade? 
- lijan
#3863 Re: Hayat
Platis pa klatis ... dok zakon ne dodje i u ovu drzavu pa ove lopove pohapsi.plain vanilla wrote:ko dozvoli astrolozima onim da rade?
-
Melami
#3864 Re: Hayat
OBN je daleko ispred hayata, stoljecima.Ne kazem da su dobro al def nisu losiji od ove takozvane televizije. Ovi voditelji su im tako odvratni da te Bog sacuva.Maja_XXX wrote:Hayat jedino moza zahvaliti OBN sto postoji pa ne nosi titulu najgore TV u regionu....Kakav odron od voditelja...Posljednje u nizu su ovi Ninja ratnici, ajde nije ni tako dosadno, ali oni "komentatori"...Kerim i nekako ali onaj mahalac Igor sa debilnim komentarima i s nategnuto produbljenim glasom da zvuci ko strani komentatori je uzas..:Cak je jutros spomenuo i "jajca"...
-
dragonz
#3865 Re: Hayat
Zamolio bih ovim putem Mirzu Vranj da ode u svoje selo kod Goražda pa da tamo snimi prilog o svome zavičaju i da ne izbjegava obuti kaloše ispred nanine kuće.
- nOrMaLaC
#3866 Re: Hayat
Smiješno je što dovode u Ramazanski Program Edhema Bičakčića i Salmira Kaplana zvanog !Mali od Skandala"
Umjesto da jedno večer dovedu nekog običnog građanina nekog rudara npr. ili neku domaću il studenta..
Samo im još fali braća Selimovići da dođu..
Umjesto da jedno večer dovedu nekog običnog građanina nekog rudara npr. ili neku domaću il studenta..
Samo im još fali braća Selimovići da dođu..
- karanana
#3867 Re: Hayat
katastrofalan ramazanski program ove godine. prije bi barem na vrijeme pogodili sa iftarom a ove godine su emisije tako lose izrezane da se gosti u studiju iftare 10-15 minuta prije stvarnog iftara.
a i gosti su im.....ali rijetko kad su i imali kvalitetne goste. i prethodnih godina su bili brankovici i slicni.
a i gosti su im.....ali rijetko kad su i imali kvalitetne goste. i prethodnih godina su bili brankovici i slicni.
- ganjeta
#3868 Re: Hayat
Fakat niđe veze ovo što iftare 10-15.min prije iftara, vjerujem da ima ljudi koji se iftare po njihovoj šemi. Amaterski totalno + voditelj sa ZMB ti
.
-
Aqua_S
#3869 Re: Hayat
odron programa na Hayatu je tek ujutro pred sehur, tačnije 10 minuta prije sehura emituju program gdje neka vračara gata ljudima, puše u neke svijeće i sl..a onda se program samo prešalta na ilahije i kur anske ajete..dno dna...

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3870 Re: Hayat
ma zeza ih iftar sto se pomijera, ne mogu da ga uloveganjeta wrote:Fakat niđe veze ovo što iftare 10-15.min prije iftara, vjerujem da ima ljudi koji se iftare po njihovoj šemi. Amaterski totalno + voditelj sa ZMB ti.
- lijan
#3871 Re: Hayat
Iskoristi moje mane..
- Sunrise00
#3872 Re: Hayat
ja ne znam sta pokusavaju onim ramazanskim programom
ko mahalsko sijelo, jos jedno 3 puta gore
kad pocnu voditeljici govoriti kako bi se mogla udati kakvu je kafu napravila ja bih se ranila 
- dusa_raskopuša
#3873 Re: Hayat
eki Feride i srednjeg joj imena
procitah plejka i tamam pomislih da je plejki ukrala umjetnicko ime

http://www.youtube.com/watch?feature=en ... 2VFEe6LefI
vid' mu okica
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... 2VFEe6LefI
vid' mu okica
Last edited by dusa_raskopuša on 01/08/2012 17:57, edited 2 times in total.
- dusa_raskopuša
#3874 Re: Hayat
eto bas ce ona ovo nekom prilikom da procitadragonz wrote:Zamolio bih ovim putem Mirzu Vranj da ode u svoje selo kod Goražda pa da tamo snimi prilog o svome zavičaju i da ne izbjegava obuti kaloše ispred nanine kuće.
- ganjeta
#3875 Re: Hayat
plain vanilla wrote:ma zeza ih iftar sto se pomijera, ne mogu da ga uloveganjeta wrote:Fakat niđe veze ovo što iftare 10-15.min prije iftara, vjerujem da ima ljudi koji se iftare po njihovoj šemi. Amaterski totalno + voditelj sa ZMB ti.
Doduše valja ufatiti u minut, hajd dobro je u istom satu iftare