Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
dallton

#3851 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

evo opet cankovica s provalom dana
Neka Dodik zaustavi NATO vježbe na teritoriju RS
"Sigurni smo da naš narod ne smatra dobrim ulazak u taj vojni savez", kažu u Srbskom pokretu...
11.05.2009. 15:50
Srbski narodni pokret "Izbor je naš" ocijenjuje da je planirano održavanje NATO vježbe na teritoriji manjeg bh. entiteta još jedan korak bliže tom vojnom savezu, a da za to nije upitan srpski narod.

- S obzirom na odnos NATO-a prema srpskim interesima, sigurni smo da naš narod ne smatra dobrim ulazak u taj vojni savez' - saopšteno je iz ove nevladine organizacije.
SNP pozdravlja nedavnu izjavu premijera RS Milorada Dodika u kojoj navodi da je učešće oficira BiH u NATO vježbi u Gruziji štetno.
Ova nevladina organizacija navodi da, u duhu te izjave, očekuje da Dodik spriječi održavanje NATO vježbe na teritoriji RS-a.U kasarni ''Kozara'' u Banjaluci u septembru će biti održana vježba NATO-a pod nazivom "Zajednički napor 2009".

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
e stvarno obaraju sve rekorde u gluposti - sad ce dodo ko onaj kinez u pekingu stati pred nato tenk i reci "no passaran" :lol:
zavrzlama

#3852 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

dallton wrote:evo opet cankovica s provalom dana
"Sigurni smo da naš narod ne smatra dobrim ulazak u taj vojni savez", kažu u Srbskom pokretu...
Srbski narodni pokret "Izbor je naš" ocijenjuje da je planirano održavanje NATO vježbe na teritoriji manjeg bh. entiteta još jedan korak bliže tom vojnom savezu, a da za to nije upitan srpski narod.

- S obzirom na odnos NATO-a prema srpskim interesima, sigurni smo da naš narod ne smatra dobrim ulazak u taj vojni savez' - saopšteno je iz ove nevladine organizacije.
SNP pozdravlja nedavnu izjavu premijera RS Milorada Dodika u kojoj navodi da je učešće oficira BiH u NATO vježbi u Gruziji štetno.
Ova nevladina organizacija navodi da, u duhu te izjave, očekuje da Dodik spriječi održavanje NATO vježbe na teritoriji RS-a.U kasarni ''Kozara'' u Banjaluci u septembru će biti održana vježba NATO-a pod nazivom "Zajednički napor 2009".

e stvarno obaraju sve rekorde u gluposti - sad ce dodo ko onaj kinez u pekingu stati pred nato tenk i reci "no passaran" :lol:

nece Dodik ici pred tenk ..nego ce reci Canku a Canak ce naci brljom pjanog Sponasa i poslati da izaziva Amere i Nato vojnike i fasovat metak..pa ce ispasti kako zli Nato ubija miroljubive demonstrante i srpski narod...uvijek su se velikosrbi krili iza napaljenog naroda kojeg su sami oni napalili i kad prigusti napustali isti(hadzic,martic,babic,karadzic i slicni seronje)..dodiku kao nikad treba talasanje masa a ova Nato vjezba se ne smije propustiti za antibosansku histeriju i priliku da se dokaze zavjera protiv srba i rs-a..
dallton

#3853 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Čelnik SDP-a Zlatko Lagumdžija dogovorio je s Amerikancima "nacrt prudskog Ustava BiH". U nacrtu ustava nalaze se četiri ekonomske regije, kako je ranije dogovoreno u Prudu. Centri regija bili bi Mostar, Sarajevo, Banja Luka i Tuzla. Sudionici Prudskog procesa čelnici SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a su zadovoljni podrškom Lagumdžije i upozoravaju da Amerikanci ne mogu praviti Ustav BiH, jer je to nadležnost i Parlamenta BiH, piše Dnevni list.

Potpredsjednik Stranke za BiH Beriz Belkić, izjavio je da je sumnjičav što su to Amerikanci mogli dogovoriti s Lagumdžijom. "Ne znam da postoji neki prudski ustav. Teško je komentirati i okvir nekog prudskog dogovora, jer i oni koji su pričali o tome nemaju usuglašenih stavova", kazao je Belkić. Na pitanje zna li nešto o tome da su Amerikanci isključili čelnika SBiH Harisa Silajdžića iz ustavne priče", Belkić je ustvrdio da je to nemoguće.

Čelnik PDP-a Mladen Ivanić, također ne zna što znači prudski ustav i je li to uopće postoji. "Priča o četiri ustavne regije svatko tumači na svoj način i mislim da od tog dogovora nema ništa. Ovo je bila zabava za narod. Ovo je tema koja samo još više komplicira političke nesuglasice i ja na tome ne bih ništa radio", stav je Ivanića.
kiky

#3854 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

ma samo nek je živo i veselo :)
bijelo_dugme

#3855 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bijelo_dugme »

dallton wrote:evo opet cankovica s provalom dana

Ovo je legenda covjek :lol:
dallton

#3856 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

evo provale dana
Objavljujemo cijeli govor Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH ...

Govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića na centralnoj svečanosti obilježavanja Dana 3. pješadijskog puka (Republika Srpska) i Dana Vojske Republike Srpske u Banjaluci u Kasarni „Kozara“.

Predsjednici,

poslanici,

ministri,

Gospodo generali, oficiri, podoficiri, vojnici i civilna lica na službi u Oružanim snagama BiH,

Poštovane porodice palih, ranjenih, zarobljenih i nestalih boraca Republike Srpske,

Dame i gospodo,

Ove godine navršilo se sedamnaest godina od osnivanja Vojske Republike Srpske i četiri godine postojanja 3. pješadijskog ( Republika Srpska ) puka u okviru reformisanih Oružanih snaga BiH. To je jubilej dostojan poštovanja. Danas kada obilježavamo ovaj značajan datum, u ovoj prazničnoj atmosferi, imajući u vidu da 3. pješadijski Republika Srpski puk baštini, čuva, i razvija tradicije, identitet i vojno nasljeđe Vojske Republike Srpske, gospodo vojnici, podoficiri, oficiri, i civilna lica, pozdravljam Vas našim tradicionalnim vojničkim pozdravom: Pomo'z Bog junaci! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa gdje ste junacine nisam vas prepoznao

Svim pripadnicima 3. pješadijskog Republika Srpska puka čestitam Dan puka, odnosno, četvrtu godišnjicu postojanja i rada, a svim pripadnicima Vojske Republike Srpske Dan VRS i 17. godišnjicu od njenog osnivanja kao legitimne oružane sile srpskog naroda u Bosni i Hercegovini u proteklom ratu.

Ovo današnje zajedničko okupljanje, bivših pripadnika Vojske Republike Srpske, ratnih veterana, njihovih porodica, preživjelih boraca proteklog rata kao i sadašnjih pripadnika 3. pješadijskog Republika Srpska puka OSBiH, nalaže nam da odamo duboko poštovanje i zahvalnost:

Porodicama palih, ranjenih, zarobljenih i nestalih boraca Vojske Republike Srpske u proteklom ratu. Ova svečanost, povod i okolnosti zahtjevaju od nas da im kažemo jedno veliko hvala, za ispoljenu hrabrost, odricanja, požrtvovanje i žrtve koje su podnijeli u proteklom ratu da bi mi danas živjeli u miru i slobodi.

Vjerujem da se mnogi, koji se danas ovdje nalaze, sjećaju tih tragičnih događaja s početka devedesetih godina, kada je buknuo rat na prostoru bivše Jugoslavije i BiH. Svako podsjećanje na to vrijeme budi u nama podjeljena osjećanja: s jedne strane osjećanje gorčine na dane blokade, izolacije i oružanog međuetničkog konflikta, a s druge strane osjećanje ponosa na viteštvo i borbenost Vojske Republike Srpske kao čuvara i zaštitnika kolektivne bezbjednosti i nacionalnih interesa srpskog naroda u proteklom ratu.
[/quote]
i da se i ja pridruzim cestitkama - zelim vam da svi skupa cuvate svjetle junacke vojnicke tradicije srpskog naroda, njegove kulture i identiteta (koji niko nece sebi da uzme, sve da je besplatan :D ) tj, tradicije silovanja, klanja, genocida i etnickih ciscenja...
behavac

#3857 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

dallton wrote: i da se i ja pridruzim cestitkama - zelim vam da svi skupa cuvate svjetle junacke vojnicke tradicije srpskog naroda, njegove kulture i identiteta (koji niko nece sebi da uzme, sve da je besplatan :D ) tj, tradicije silovanja, klanja, genocida i etnickih ciscenja...
Ti si stvarno bolestan....
Abacija

#3858 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

behavac wrote:
dallton wrote: i da se i ja pridruzim cestitkama - zelim vam da svi skupa cuvate svjetle junacke vojnicke tradicije srpskog naroda, njegove kulture i identiteta (koji niko nece sebi da uzme, sve da je besplatan :D ) tj, tradicije silovanja, klanja, genocida i etnickih ciscenja...
Ne, bolesni su oni koji kao ti kazu da je ta vojska casna.
dallton

#3859 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

behavac wrote:
nije kolega nego ti cinjenice smetaju, lako ti je mene optuziti da sam bolestan (bez oca i majke u blizini da me zastite :D ), al cinjenice ne mozes
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3860 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

dallton wrote:
nije kolega nego ti cinjenice smetaju, lako ti je mene optuziti da sam bolestan (bez oca i majke u blizini da me zastite :D ), al cinjenice ne mozes
ej druže. šta ima? kad te pustiše iz bolnice? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bijelo_dugme

#3861 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bijelo_dugme »

behavac wrote:
A oni sto dizaju ta silovanja, klanja, genocid i etnicka ciscenja u nebesa i slave ih nisu bolestni jel?
dallton

#3862 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

bijelo_dugme wrote:
behavac wrote:
A oni sto dizaju ta silovanja, klanja, genocid i etnicka ciscenja u nebesa i slave ih nisu bolestni jel?
ma kakvi bolesni - to se ljudi hvale tradicijom
konrad

#3863 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by konrad »

Samo da pozdravim drustvo u cosku :wink:
Vidim nije se maklo ni metra :D
behavac

#3864 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

Abacija wrote:
behavac wrote:
Ja sam samo rekao da je i u toj vojsci bilo dosta casnih ljudi....a ti i dalje citaj izmedju redova...
bijelo_dugme

#3865 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bijelo_dugme »

behavac wrote:
Abacija wrote:
behavac wrote:
Ja sam samo rekao da je i u toj vojsci bilo dosta casnih ljudi....a ti i dalje citaj izmedju redova...
Bilo je sigurno i casnih ljudi medju njemcima u Ausvitcu, kako bi to izgledalo da danas Angela Merkel dize spomenike njemackim vojskama drugog svjetskog rata?
behavac

#3866 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

bijelo_dugme wrote:
behavac wrote:
Abacija wrote:
Bilo je sigurno i casnih ljudi medju njemcima u Ausvitcu, kako bi to izgledalo da danas Angela Merkel dize spomenike njemackim vojskama drugog svjetskog rata?
Hehe, naravno ne moram spominjati da Vojska Republike Srpske i njemacki fasisti nisu uopste za poredjenje...
A vjerujem i ja da je bilo i casnih ljudi u Armiji BIH...
bijelo_dugme

#3867 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bijelo_dugme »

behavac wrote:
bijelo_dugme wrote:
behavac wrote:
Hehe, naravno ne moram spominjati da Vojska Republike Srpske i njemacki fasisti nisu uopste za poredjenje...
Kakva je razlika? I jedni i drugih su probali unistiti jedan narod, trazili lebensraum/veliku Srbiju, pocinili genocid, otvarali logore itd.

Jedina razlika je u velicini.
ld

#3868 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ld »

A vjerujem i ja da je bilo i casnih ljudi u Armiji BIH...[/quote]
[/quote][/quote]
jedina razlika izmedju te dvije vojske je u tome sto su svabe znale ratovati i bili su dobri i srcani vojnici
daj navedi jos jednu razliku
genocid,pokolji,koncentracioni logori,lude vodje,narod koji voli te lude vodje,vojska koja vodi te lude vodje
vala vam je to sve zajednicko
behavac

#3869 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

bijelo_dugme wrote:
behavac wrote:
bijelo_dugme wrote: Bilo je sigurno i casnih ljudi medju njemcima u Ausvitcu, kako bi to izgledalo da danas Angela Merkel dize spomenike njemackim vojskama drugog svjetskog rata?
Kakva je razlika? I jedni i drugih su probali unistiti jedan narod, trazili lebensraum/veliku Srbiju, pocinili genocid, otvarali logore itd.

Razlika VRSa ABIHa...pa u jednoj vecina bili Srbi u drugoj Muslimani...ostalo ima dosta slicnosti...a bilo je razlike i u velicini...kasnije ABIH je bila brojnija...
bijelo_dugme

#3870 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bijelo_dugme »

behavac wrote:
bijelo_dugme wrote:
behavac wrote:

Razlika VRSa ABIHa...pa u jednoj vecina bili Srbi u drugoj Muslimani...ostalo ima dosta slicnosti...a bilo je razlike i u velicini...kasnije ABIH je bila brojnija...
Ne seri molimte, znas da pricam o vojskama Njemacke u drugim svjetskim ratu. Ti si reko da se ta vojska i VRS nemere uporediti, a ja fino te pitam kakve razlike ima. Da citiram opet posto vidim da volis izbjegavat pitanja:
behavac

#3871 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

bijelo_dugme wrote: Ne seri
moj golube beli...
bijelo_dugme wrote: Kakva je razlika? I jedni i drugih su probali unistiti jedan narod, trazili lebensraum/veliku Srbiju, pocinili genocid, otvarali logore itd.
U tom sto su jedni bili fasisti, imali takvu politiku i zakone, i iz cista mira to uveli i poceli osvajati druge drzave...
Dok je ovo bio gradjanski rat gdje je svako branio svoje i nije bilo takvih rasnih zakona...iako jeste bilo zlocina i previse...
Real Khan

#3872 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Real Khan »

behavac wrote:
moj golube beli...
bijelo_dugme wrote: Kakva je razlika? I jedni i drugih su probali unistiti jedan narod, trazili lebensraum/veliku Srbiju, pocinili genocid, otvarali logore itd.
U tom sto su jedni bili fasisti, imali takvu politiku i zakone, i iz cista mira to uveli i poceli osvajati druge drzave...
Dok je ovo bio gradjanski rat gdje je svako branio svoje i nije bilo takvih rasnih zakona...iako jeste bilo zlocina i previse...
...aha, znači, ako se nekome jednoga dana navije da počini genocid nad komšijama (tj. poželi da "anamo oni" nestanu sa lica zemlje), biće dovoljno da se ne donesu takvi ZAKONI ali metode mogu ostati apsolutno iste...i sve će biti OK... Pa dobro onda. Čisto da se zna... :roll:
mmostar

#3873 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mmostar »

Real Khan wrote:
behavac wrote:
moj golube beli...
...aha, znači, ako se nekome jednoga dana navije da počini genocid nad komšijama (tj. poželi da "anamo oni" nestanu sa lica zemlje), biće dovoljno da se ne donesu takvi ZAKONI ali metode mogu ostati apsolutno iste...i sve će biti OK... Pa dobro onda. Čisto da se zna... :roll:
jbga,vidiš da se genocidamo svako 50 ljeta
muha_sa

#3874 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

nokia6170

#3875 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

behavac wrote:
da ne ulazim u nacin ratovanja, ideoloska opredjeljanja dvaju vojski koje spominjes, fasistoidnost itd....samo je dovoljno reci sljedece:

za tvoju informaciju prva i osnovna razlika izmedju vrs-a i arbih je bila i bice u legalitetu. armija bih ga je imala, vrs ga nikad nije imala od svog nastanka do 1995. godine, odnosno dejtona.

jednostavnim rjecnikom.

armija bih ratovala i branila medj. priznatu drzavu, vrs ratovala protiv svoje vlastite drzave i pokusavala da rasturi tu istu drzavu.

jos jednostavnijim rjecnikom receno....armija bih=vojska, vrs=paravojska

armija bih od samog nastanka branila drzavu, vrs od svog nastanka mijenjala razloge svoje borbe..prvo branila nepostojecu drzavu, a onda branila paradrzavu.

da se bosna raspala kao sto je to bila naum rukovodstva vecine bh srba, onda bi sve ovo moje bilo smijesno, nepotrebno, iluzorno i nebitno...ali posto je bosna opstala, onda tako stoje stvari ma koliko neko mrzio i zelio vjestacki da promijeni najobicnije cinjenice.

p.s. naravno, za sve postoje medj. pravni akti koji podupiru ovo gore napisano...dakle nije mitologija i nije upakivanje-uljepsavanje cinjenica.
Last edited by nokia6170 on 13/05/2009 09:12, edited 1 time in total.
Locked