koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Dr Baltazar

#3851 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

konahawaii wrote:izmedju The one, Dior Homme i Hermes Terre d'Hermes...ne znam taj Hermes hvale, al kazu bolje lezi za nesto starije...Ja sam tek na pola do tridesete :D ima li se kod nas gdje u parfumeriji probati neki od ovih? Ovako se ja uvijek ocu kupit parfem, pa ostanem izmedju 10 izbora i na kraju odustanem :D
Uzmi drug Armani Acqua Di Gio Profumo. Na piku se može naći za nekih 100-110 KM 75 ml. Idealan za sve prilike, dovoljno ozbiljan za tvoje godine, postojanost na nivou :)

Možeš pogledati i Hugo Boss Bottled Intense. Sve isto vrijedi kao i za ADG Profumo.

:)
KB9

#3852 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

konektovan wrote:
Jesi li narucivao od njih??? Kako ide placanje, dostava??? Ima par interesantnih parfema i pristupacnih. Kakvi su Lagerfeld parfemi, ima li neko iskustva????

poslano sa Sonija Ze
ja sam neki dan narucio lapidusa i sad cekam da dodje, ako je sudit po komunikaciji pri narucivanju onda su odlicni :-D placas pri preuzimanju, dostava je besplatna i dolazi najkasnije do onog datuma koji je naveden na linku :izet:

lagerfelde nit sam kupovo nit planiram, uzmi dreamera il zino ako ih nemas, ti bar znas o kakvim se parfemcinama tu radi bem mu misa :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3853 Re: RE: Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

KB9 wrote:
konektovan wrote:
Jesi li narucivao od njih??? Kako ide placanje, dostava??? Ima par interesantnih parfema i pristupacnih. Kakvi su Lagerfeld parfemi, ima li neko iskustva????

poslano sa Sonija Ze
ja sam neki dan narucio lapidusa i sad cekam da dodje, ako je sudit po komunikaciji pri narucivanju onda su odlicni :-D placas pri preuzimanju, dostava je besplatna i dolazi najkasnije do onog datuma koji je naveden na linku :izet:

lagerfelde nit sam kupovo nit planiram, uzmi dreamera il zino ako ih nemas, ti bar znas o kakvim se parfemcinama tu radi bem mu misa :mrgreen:
Ove sam imao, a Lagerfelda nikad u zivotu, cisto neku promjenu da napravim. Ovaj kokorico je prejeftin takodjer, a odlican je.

poslano sa Sonija Ze
KB9

#3854 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

kokorico cu narucit ako se ispostavi sve dobro oko lapidusa :izet: i naravno ako se ne rasproda :mrgreen:
KB9

#3855 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

stigli mugler pure leather i encre noire

bicu skroman i napisat kako su oba u najmanju ruku savrseni :mrgreen:

encre noire ima potencijal da mi bude najbolji parfem svih vremena :skoljka:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3856 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

KB9 wrote:stigli mugler pure leather i encre noire

Eh fino, da ih se nanosaš ove jeseni i zime. Taj encre noire uvijek mi bio interesantan, al' nikako da ga zbavim.

Narucio sam jucer kokorico na ekupi.ba, pa cemo da vidimo kakav je, je l' pljaka ili original.[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
Zoya

#3857 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Zoya »

Kako je ovo nekad bila dobra tema. Sta ovo ovoliko piseter momci? Svasta :-)
Nego,djevojke, imate li sta preporuciti za jesen? Dobih sinoc gucci bamboo. Sta ja znam, nekako mi prejak i kao da mirise na sapun.
Dr Baltazar

#3858 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

Zoya wrote:Kako je ovo nekad bila dobra tema. Sta ovo ovoliko piseter momci? Svasta :-)
Nego,djevojke, imate li sta preporuciti za jesen? Dobih sinoc gucci bamboo. Sta ja znam, nekako mi prejak i kao da mirise na sapun.
Mi ne možemo ništa preporučiti ? Ima nas par koji imamo više parfema nego vi cipela i tašni zajedno, pa eto znamo ponešto i o ženskim parfemima :mrgreen: :lol:

@KB9

Ima li nešto na šta te podsjeća Encre Noire ? Uvijek mi je bio interesantan, a nikad dovoljno da ga kupim. Znam da je Lalique niche kvalitet sa dizajnerskom cijenom.
KB9

#3859 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

konektovan wrote:
KB9 wrote:stigli mugler pure leather i encre noire

Eh fino, da ih se nanosaš ove jeseni i zime. Taj encre noire uvijek mi bio interesantan, al' nikako da ga zbavim.

Narucio sam jucer kokorico na ekupi.ba, pa cemo da vidimo kakav je, je l' pljaka ili original.[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
EN preko svima poznatog prodavaca na piku imas veoma povoljno, vjeruj mi da vrijedi svake marke, cak i 2-3 puta vise, bez ikakvog pretjerivanja :-D

javi dojmove za kokorico, ako bude sve kako treba da ga i ja narucim :mrgreen:

@baltazar

EN mirise ko blago mokro drvo uvaljano u razne vrste bibera, ako mozes to zamislit, znaci cista perverzija :shock:
konahawaii

#3860 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

da li je preporucljivo uzimati na piku ove testere? Inace su oko 10-tak KM jefitniji
KB9

#3861 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

konahawaii wrote:da li je preporucljivo uzimati na piku ove testere? Inace su oko 10-tak KM jefitniji
radi se o bukvano istim parfemima samo bez original kutije (i nekad bez cepa)

neki parfemi nemaju testera u ponudi dok neki (kojih je skroz malo) imas samo u tester varijantama :-D
Niemand

#3862 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Niemand »

A jel vi bas postujete ta godisnja doba vizavi parfema :-?
Dr Baltazar

#3863 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

Niemand wrote:A jel vi bas postujete ta godisnja doba vizavi parfema :-?
Kad ih imaš popriličan broj, onda je logična stvar (iako nije logična da ih uopće imaš mnogo :mrgreen: ) da ih tako sortiraš. A i tako priliči malo jačim parfemima/slađim da se koriste kad je hladnije vrijeme (znaju biti zagušljivi kad je toplo), a svježijim kad je toplije vrijeme.

Ali za nekog ko ima jedan ili par parfema, onda je sasvim svejedno. Za takve i postoje Bleu De Chanel, Chanel AHS, Dior Sauvage, ADG linija itd. koji su svima dopadljivi i prikladni su svakoj prilici :)

Ionako da budemo realni, 80% ljudi kod nas ne koristi parfem (možda je taj postotak i veći).
Niemand

#3864 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Niemand »

Dr Baltazar wrote:
Kad ih imaš popriličan broj, onda je logična stvar (iako nije logična da ih uopće imaš mnogo :mrgreen: ) da ih tako sortiraš. A i tako priliči malo jačim parfemima/slađim da se koriste kad je hladnije vrijeme (znaju biti zagušljivi kad je toplo), a svježijim kad je toplije vrijeme.

Ali za nekog ko ima jedan ili par parfema, onda je sasvim svejedno. Za takve i postoje Bleu De Chanel, Chanel AHS, Dior Sauvage, ADG linija itd. koji su svima dopadljivi i prikladni su svakoj prilici :)

Ionako da budemo realni, 80% ljudi kod nas ne koristi parfem (možda je taj postotak i veći).
Zanimljivo fakat, obicno ne cujem ljude oko sebe "eh, ovo je za jesen", a vidim na forumu uvijek spominjete. A ja imam jedan parfem, al evo blage veze nemam za koje je godisnje doba namijenjen, meni je za svako. I kako znate koji je za sta? Po mirisu, guglate il pise na kutiji? :-?
Dr Baltazar

#3865 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

Niemand wrote:
Dr Baltazar wrote:

Zanimljivo fakat, obicno ne cujem ljude oko sebe "eh, ovo je za jesen", a vidim na forumu uvijek spominjete. A ja imam jedan parfem, al evo blage veze nemam za koje je godisnje doba namijenjen, meni je za svako. I kako znate koji je za sta? Po mirisu, guglate il pise na kutiji? :-?
Ma niko to ne pominje ovako "u životu", jer kažem ti da nas koji imamo malo veći broj parfema je jako malo. Ostatak ljudi (normalnih, jer nas gledaju kao neke luđake zato nikom i ne pominjem koliko parfema imam :lol:) parfem gleda kao sredstvo koje će koristiti prije izlaska vani. Da ne bude zabune, nisam ni ja nekakav freak. Upoznao sam ljudi koji imaju preko 1000 parfema i to je već posebna liga :lol:

A najlakše prepoznaš po mirisu. Imaš i par stranica (punmiris, fragrantica, basenotes) na kojima možeš pročitati recenzije za parfem koji te zanima. Meni to posluži da vidim koliko neki parfem otprilike traje i kakva mu je projekcija, naročito ako ga kupujem bez testiranja.
Niemand

#3866 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Niemand »

Dr Baltazar wrote:
Ma niko to ne pominje ovako "u životu", jer kažem ti da nas koji imamo malo veći broj parfema je jako malo. Ostatak ljudi (normalnih, jer nas gledaju kao neke luđake zato nikom i ne pominjem koliko parfema imam :lol:) parfem gleda kao sredstvo koje će koristiti prije izlaska vani. Da ne bude zabune, nisam ni ja nekakav freak. Upoznao sam ljudi koji imaju preko 1000 parfema i to je već posebna liga :lol:

A najlakše prepoznaš po mirisu. Imaš i par stranica (punmiris, fragrantica, basenotes) na kojima možeš pročitati recenzije za parfem koji te zanima. Meni to posluži da vidim koliko neki parfem otprilike traje i kakva mu je projekcija, naročito ako ga kupujem bez testiranja.
Sad sam guglala, i ispade, ako ja nisam sta pogresno shvatila, ovaj moj i more za svako doba :mrgreen:

Sta ja znam, nije to samo nekakvo sredstvo sto ti rece, meni je parfem i odraz osobe, danas hiljade parfema, mozes naci i nesto za sebe, ne moraju svi isto mirisati, stoga ne volim mijenjati parfem nit ga mijenjam. A i zensko sam, mi ionako pored parfema koristimo i parfemisane pudere za tijelo, pa losione, pa.. sve to mijenja i sam parfem, pa moze biti jaci il blazi miris, il skroz drugaciji u kombinaciji sa ovim.

Vidjela sam da ti imas puno parfema, jesi cito knjigu il gledo film "parfem"? :D Nekad mi naumpadne kad citam ovu vasu temu :D

:run:
Dr Baltazar

#3867 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

Niemand wrote:
Sad sam guglala, i ispade, ako ja nisam sta pogresno shvatila, ovaj moj i more za svako doba :mrgreen:

Sta ja znam, nije to samo nekakvo sredstvo sto ti rece, meni je parfem i odraz osobe, danas hiljade parfema, mozes naci i nesto za sebe, ne moraju svi isto mirisati, stoga ne volim mijenjati parfem nit ga mijenjam. A i zensko sam, mi ionako pored parfema koristimo i parfemisane pudere za tijelo, pa losione, pa.. sve to mijenja i sam parfem, pa moze biti jaci il blazi miris, il skroz drugaciji u kombinaciji sa ovim.

Vidjela sam da ti imas puno parfema, jesi cito knjigu il gledo film "parfem"? :D Nekad mi naumpadne kad citam ovu vasu temu :D

:run:
Da krenem od filma. Nisam gledao, ali ako misliš na ovog ubicu ne sekiraj se :lol: :lol: :mrgreen: I pročitah malo radnju filma, sviđa mi se, hvala na preporuci :thumbup:

Ti pomalo i razumiješ sve ovo. Pazi da ne kreneš sa kolekcijom 8-) Baš se i koristi pojam za to što ti govoriš oko odraza osobe i parfema, a to je signature scent. Parfem po kojem te druge osobe prepoznaju i vjeruj mi, da i kad imaš 50/500 parfema imaš taj signature scent. To za ženske parfeme i to kakve sve vi mirise možete izmisliti sa svom kozmetikom se apsolutno slažem :lol:
Niemand

#3868 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Niemand »

Dr Baltazar wrote:
Da krenem od filma. Nisam gledao, ali ako misliš na ovog ubicu ne sekiraj se :lol: :lol: :mrgreen: I pročitah malo radnju filma, sviđa mi se, hvala na preporuci :thumbup:

Ti pomalo i razumiješ sve ovo. Pazi da ne kreneš sa kolekcijom 8-) Baš se i koristi pojam za to što ti govoriš oko odraza osobe i parfema, a to je signature scent. Parfem po kojem te druge osobe prepoznaju i vjeruj mi, da i kad imaš 50/500 parfema imaš taj signature scent. To za ženske parfeme i to kakve sve vi mirise možete izmisliti sa svom kozmetikom se apsolutno slažem :lol:
Knjiga je bolja, al i film je dobar, samo se nemoj previse unositi u to :D

A nisam tip za kolekcije, eto imam taj svoj signature scent (zvuci kul kad se vako kaze). :D
Dr Baltazar

#3869 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

Niemand wrote:
Knjiga je bolja, al i film je dobar, samo se nemoj previse unositi u to :D

A nisam tip za kolekcije, eto imam taj svoj signature scent (zvuci kul kad se vako kaze). :D
Bit će i knjiga, ako mi se film svidi :mrgreen:

:thumbup: Ma bitno da se koristi parfem, ovo kod mene je već pretjerivanje (veći je broj ljudi u svemu ovome koji toga nije svjestan). Trenutno ovo što imam ne vjerujem da mogu potrošiti za narednih 10 godina, ako i toliko :lol: Ali eto, nemam nekih drugih poroka (ne pušim, ne pijem) i ovo mi je interesantno oduvijek bilo.

Kad šta zatreba, ako se bude mijenjao signature scent :mrgreen: ima nas par ovdje, a i sad uvijek možeš otići na one stranice gore i pročitati iskustva drugih ljudi (iako znaju oni i zavarati, nismo svi isti).
Niemand

#3870 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Niemand »

Dr Baltazar wrote:
Bit će i knjiga, ako mi se film svidi :mrgreen:

:thumbup: Ma bitno da se koristi parfem, ovo kod mene je već pretjerivanje (veći je broj ljudi u svemu ovome koji toga nije svjestan). Trenutno ovo što imam ne vjerujem da mogu potrošiti za narednih 10 godina, ako i toliko :lol: Ali eto, nemam nekih drugih poroka (ne pušim, ne pijem) i ovo mi je interesantno oduvijek bilo.

Kad šta zatreba, ako se bude mijenjao signature scent :mrgreen: ima nas par ovdje, a i sad uvijek možeš otići na one stranice gore i pročitati iskustva drugih ljudi (iako znaju oni i zavarati, nismo svi isti).
Fala, upitam ako dodje kad do toga i ako bude postojao forum tad :D :lol:
esmasaric

#3871 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by esmasaric »

Ja imam parfem za posebne prilike, Bruno Bannani rozi, i može mi bočica potrajat i po godinu dana :lol:

Al zato imam 3-4 toaletne vode koje redovno prskam, a još o parfemskim dezodoransima da ne pričam :D Nije sada baš opsesija, ali nekako uvijek kada sam u CM-u, DM-u, i nešto kupujem pa mi padne na pamet da mi možda treba ipak dezodorans, losion za tijelo itd. :D :D :D
konahawaii

#3872 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

i tako odem ja u parfumeriju da skontam koji cu parfem i samo jos vise zbunjen izadjem :D probao sam jedno 7-8, vise mi se sve na kraju pomijesalo...covjek mi nudio kafu da mirisem da "smirim nos" :D Dobri su mi bili The One i CH men, al nista vise od toga. Acqua Di Gio isto nije bio los. Dok mi je npr onaj Savage bas bio specifican. Jos sam se dvoumio izmedju Armani Code Profumo i Bvlgari Men in Black. Bilo je tu jos, ali vise nisam znao koji je koji :D Na kraju cu probati sa Savage i Bvlgari :)
Dr Baltazar

#3873 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

konahawaii wrote:i tako odem ja u parfumeriju da skontam koji cu parfem i samo jos vise zbunjen izadjem :D probao sam jedno 7-8, vise mi se sve na kraju pomijesalo...covjek mi nudio kafu da mirisem da "smirim nos" :D Dobri su mi bili The One i CH men, al nista vise od toga. Acqua Di Gio isto nije bio los. Dok mi je npr onaj Savage bas bio specifican. Jos sam se dvoumio izmedju Armani Code Profumo i Bvlgari Men in Black. Bilo je tu jos, ali vise nisam znao koji je koji :D Na kraju cu probati sa Savage i Bvlgari :)
CH Men nemoj jer su ova novija izdanja loša tj. oslabljena.
The One gledaj samo EDP, izuzetan parfem (EDT je isti miris, ali slabije traje).

I ta dva što si odabrao su odlična. Bvlgari za malo hladnije noći, a Dior za svaki dan. Sigurno ćeš biti primjećen od strane suprotnog spola :mrgreen:

Code Profumo sam tek uzeo i ne mogu ti puno reći oko njega, nisam stigao ni probati to kako treba. Ali svi govore da nenormalno dugo traje i da mu je projekcija izvrsna.
konahawaii

#3874 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

:thumbup:

ma htio sam ja Code, al sam se za Bvlgari zbog cijene vise odlucio. Po meni su slicni ova dva, samo sto Code ima malo ozbiljniju notu
KB9

#3875 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

odrza baltazar predavanje amaterima :mrgreen:
Post Reply