Hasanagic S wrote:-------------------------------------------------------------------------------------------
drug moj ne možeš nešto tvrditi i sugerisati,a očito je da ne poznaješ materiju.Sam naizv teror je latinska riječ terror i znači sustavno izazivanja straha,sa nekom namjerom.Cijeli ljudski rod je obilježen terorom,o njemu piše veliki Volter,a za vrijeme Francuske revolucije je dignut na nivo državne ideologije,da bi na kraju propagator terorizma kao državne moći,Robispjer,nastradao.Dvadeseti vijek je samo kontinuitet ljudske istorije sa WWI,WWII i more lokalnih ratova od kojih je Palestina samo jedan od mnogih.SAD su taoc i tvorba moćnih familija,hajde jevrejskog porijekla i njihovih suplemenata.Mosad 9/11,IDF ne znam,nisam pitao vrane,ali ujdurma jeste.Ovo na kraju ti ne stoji,nije se radilo o nikakvom merhametluku,već trgovini velikih i moćnih,njih niko ništa nije pitao,a do promjene konstalacija snaga Palestinci su bili izrazito nasilni i isključivi.Pazi nije priča o tome da li su ,ili nisu morali,trebali takvi biti,ali je nedopustivo sada falsifikovati istoriju,po tebi ih oni pozvali i dočekali sa cviječem,a onda se ovi raširili i počeli ubijati.
Da nisam upoznat s temom ,jesam i bolje nego sto mislis . I sa terorizmom i sa francuskom revolusion . Izguglaj imena sa liste mrtvih u avionima , bit ce ti malo jasnije . A da sto se tice merhametluka . Palestinci su oduvijek davali da zidovi i krscani zive u palestini jos od Salahudina Ajubija i pogledaj kako im se to vratilo[/quote]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
moj ti,živiš pod velikom presijom izmješanih pojmova i naziva.O avionima ne kontam,ali znam da je Salahudin bio egipčanin,a to nije Palestinac.Prosuo je više arapske krvi i načinio zločina nego svi križari zajedno,naravno nad Palestincima,tako da je i od vjerskih autoriteta osuđivan i umoljavan da stane,ohladi.E sad što tebi ime baca na "naše" i nije pobio hriščane pri padu Jerusalima je bila pragmatika trenutka,kao i uvijek u ratu i politici.Radi nepoznavanja materije padaš u razne zamke i kontradicije,kao prvo moraš znati da su oni jednog semitskog porijekla,da su svi bili i živjeli skupa,pa se onda cijepali na Jevreje/judeizam,jevreje/hriščanstvo pa dolaskom kao zadnjeg(možda te to buni, inhibira) islama.Konstalacija snaga je bila takva da niko nikom nije "branio" ništa u zajedničkoj zemlji.Sem toga treba znati da je feudalizam/robovlasništvo ostalo dolje dugo i to je bio taj odnos,njemu treba stanovništvo za rad i opstanak bez obzira na vjeru.Tek kroz turbulencije WWI i uplitanje nacionalnih evropskih država nastaje sranje.Ne reće ti meni,a sam tvrdiš da Jevreje niko nije tjerao,pa otkud toliki po Evropi.