Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
ll skriveni gost ll

#3851 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ll skriveni gost ll »

Gdje su Ujedinjene Nacije? Gdje je Human Rights Watch? Gdje je pravda i gdje su američki "oslobodioci" koji su okupirali Irak i Afganistan pod izgovorom uklanjanja tiranskih vlada?

Pogledajte ovaj gnusni zločin počinjen od strane izraelskih kriminalaca koji istjeruju bespomoćnu staricu iz njenog doma i otimaju joj kuću.

Ovo je šamar munaficima (licemjerima) poput Husnija Mubaraka, sadašnjeg faraona Egipta, Asada el-Bešera, sirijskog tirana, Abdullaha el-Hašimija, jordanskog taguta i Abdullaha el-Sauda, saudijskog tirana i ključnog američkog saveznika u borbi protiv muslimana, koji poput plašljive žene sjede u svojim foteljama.

..........................

ImageImage
ImageImage
kiky

#3852 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kiky »

židovi su stvorili terorizam ...
židovi su oteli zemlju i domove palestinaca i na ukradenom osnovali svoju državu ...
arzuhal

#3853 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

kiky wrote:židovi su stvorili terorizam ...
židovi su oteli zemlju i domove palestinaca i na ukradenom osnovali svoju državu ...
Cionisti, prijatelju. Cionisti.
1gorstak

#3854 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 1gorstak »

arzuhal wrote:
Upravo tako. Jevreji (kao narod) nisu ni gori ni bolji od Bosnjaka (Palestinaca, Japanaca....).
ll skriveni gost ll

#3855 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ll skriveni gost ll »

Američki arhitekt odbio graditi izraelski muzej na muslimanskim grobovima
Projekat finansira Centar Simon Wiesenthal
Autor: Fena15.01.2010.

Američki arhitekt Frank O. Gehry povlači se iz kontroverznog projekta izgradnje Muzeja tolerancije u Jerusalemu, na mjestu na kojem su bili muslimanski grobovi, objavio je u petak izraelski dnevni list Haaretz.
Arhitekt je podnio ostavku zbog neslaganja s investitorom projekta Centrom Simon Wiesenthal, ali dnevni list ne iznosi detalje o tom neslaganju.
Izraelski vrhovni sud je odustao od izgradnje novog suda na tom mjestu, piše Haaretz, prenosi AFP.
Izgradnja muzeja na zemljištu punom grobova starih nekoliko stotina godina izazvala je indignaciju muslimanskog stanovništva i javnosti u Izrealu.
Oko 200 skeleta bi moralo da bude ekshumirano, kako bi se pristupilo premještanju posmrtnih ostataka.
Vrhovni sud, koji je najprije naredio zaustavljanje radova, konačno je u januaru 2009. godine dao zeleno svjetlo za izgradnju muzeja, jer su investitori utvrdili da je najveći dio terena do sada služio kao parking.
Projekat u vrijednosti 250 miliona dolara finansira Centar Simon Wiesenthal koji je izgradio istoimeni muzej u Los Angelesu.
- Misija Muzeja tolerancije je da "promovira toleranciju i razumijevanje između različitih religija, židovske, kršćanske, muslimanske i drugih, ali i između samih Židova", kazao je 2002. godine rabin Marvin Hier, osnivač i doajen Centra Simon Wiesenthal u Los Angelesu.
Arhitekt Frank O. Gehry je projektirao muzej Guggenheim u Bilbau, u Španiji.
zonbirile

#3856 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

iz posta nije razvidno šta bi na kraju i ko je ko tu,ali nejse ima toga svugdje pa i kod nas pogotovu poslije ratova.Vidiš bivša remiza Grasa,veliki parking na Vrbanji bio je protestantsko groblje,sticajem okolnosti sahranjivani i Nijemci i partizani ga sravniše.O izgradnji bogomolja na tuđim temeljima i zemlji,pa to je antologija.Problem je što u grotlu kakav je Izrael danas svaka aktivnost je politički problem i može se iskoristiti za sve.
kiky

#3857 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kiky »

židovi su največe svjetske mutikaše ...
zonbirile

#3858 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

kiky wrote:židovi su največe svjetske mutikaše ...
------------------------------------------------------------------------------------
nije ti tačna definicija,ali znam na šta misliš.Svi moguli novca,medija,politike,show bisnisa,sporta i sl su židovi,a kao i drugdje mali miševi završe u kibucima u pustinji sa puškom o ramenu,drilani stalno na prve susjede.Kao i kod nas miševa je 99%,a jedan posto su "begovske" familije hađiqurac-hađipalac.
Hasanagic S

#3859 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Hasanagic S »

arzuhal wrote:
Da , ali su svi cionisti zidovi a postoje opet i anticionisti zidovi . Da, sto se tice 20 vijeka oni su izmislili terorizam i teororom su dobili zemlju . Cak su napadali americke brodove u kojima su bili deseci mrtvih americkih vojnika i nikom nista . Umjesto toga ameri napadaju arapsku drzavu . Drugim rijecima USA je taoc cionistickog zuluma i terora . Pa i vrane na grani znaju da iza napada 11 sept stoji Mossad . Pogledajte listu poginulih u napadu na tornjeve pa cete vidjeti imena veterana IDFa i drugih teroristickih postrojbi ( paravojnih ) . Pametnom dovoljno
Nadam se da ce ovaj Centar Wizental poceti hapsiti i traziti svoje zlocince kojih nije malo od 1948 .. Eno ona ministrica ne smije u London da je ne bi uhapsili . Kriv bjezi kad ga niko ne goni
Palestinci su platili danak svoje dobrote i merhameta kao i mi . ucini dobro , pojedi govno
zonbirile

#3860 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Hasanagic S wrote:
arzuhal wrote:
Da , ali su svi cionisti zidovi a postoje opet i anticionisti zidovi . Da, sto se tice 20 vijeka oni su izmislili terorizam i teororom su dobili zemlju . Cak su napadali americke brodove u kojima su bili deseci mrtvih americkih vojnika i nikom nista . Umjesto toga ameri napadaju arapsku drzavu . Drugim rijecima USA je taoc cionistickog zuluma i terora . Pa i vrane na grani znaju da iza napada 11 sept stoji Mossad . Pogledajte listu poginulih u napadu na tornjeve pa cete vidjeti imena veterana IDFa i drugih teroristickih postrojbi ( paravojnih ) . Pametnom dovoljno
Nadam se da ce ovaj Centar Wizental poceti hapsiti i traziti svoje zlocince kojih nije malo od 1948 .. Eno ona ministrica ne smije u London da je ne bi uhapsili . Kriv bjezi kad ga niko ne goni
Palestinci su platili danak svoje dobrote i merhameta kao i mi . ucini dobro , pojedi govno
-------------------------------------------------------------------------------------------
drug moj ne možeš nešto tvrditi i sugerisati,a očito je da ne poznaješ materiju.Sam naizv teror je latinska riječ terror i znači sustavno izazivanja straha,sa nekom namjerom.Cijeli ljudski rod je obilježen terorom,o njemu piše veliki Volter,a za vrijeme Francuske revolucije je dignut na nivo državne ideologije,da bi na kraju propagator terorizma kao državne moći,Robispjer,nastradao.Dvadeseti vijek je samo kontinuitet ljudske istorije sa WWI,WWII i more lokalnih ratova od kojih je Palestina samo jedan od mnogih.SAD su taoc i tvorba moćnih familija,hajde jevrejskog porijekla i njihovih suplemenata.Mosad 9/11,IDF ne znam,nisam pitao vrane,ali ujdurma jeste.Ovo na kraju ti ne stoji,nije se radilo o nikakvom merhametluku,već trgovini velikih i moćnih,njih niko ništa nije pitao,a do promjene konstalacija snaga Palestinci su bili izrazito nasilni i isključivi.Pazi nije priča o tome da li su ,ili nisu morali,trebali takvi biti,ali je nedopustivo sada falsifikovati istoriju,po tebi ih oni pozvali i dočekali sa cviječem,a onda se ovi raširili i počeli ubijati.
1gorstak

#3861 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 1gorstak »

Hasanagic S wrote:
arzuhal wrote:
Da , ali su svi cionisti zidovi
Nije tacno. Cionizam je vojno-politicki pokret koji svoje sljedbenike ima sirom svijeta i nije ogranicen na Jevreje. Ako bi iko na planeti do sada trebao znati da su negativne generalizacije losa stvar, to bi trebali znati mi na Balkanu.

Svaka negativna generalizacija Jevreja, Bosnjaka, Hrvata, Srba, Ukrajinaca (itd) je neutemeljena i neodrziva.
zonbirile

#3862 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

upita li se iko otkud toliki Jevreji na području Poljske,Ukrajine,Moldavije,Njemačke,Rusije.Narod koji ima zapise o Exodusu pretočene u knjige stare 4000 godine tkz.Stari zavjet i opisuje događaje i poimenice sudionike,nema ni spomena o nekom drugom novijem exodusu.Najveći poznati je bio za vrijeme rimljana,poslije drugog ustanka,kada su se raselili,ali i tad samo po susjedstvu.Ne bih opet ja o tome,ali je bitno kada se vrši i generalizacija,a ne zna se ni porijeklo ni korjeni svih "jevreja".
Hasanagic S

#3863 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Hasanagic S »

-------------------------------------------------------------------------------------------
drug moj ne možeš nešto tvrditi i sugerisati,a očito je da ne poznaješ materiju.Sam naizv teror je latinska riječ terror i znači sustavno izazivanja straha,sa nekom namjerom.Cijeli ljudski rod je obilježen terorom,o njemu piše veliki Volter,a za vrijeme Francuske revolucije je dignut na nivo državne ideologije,da bi na kraju propagator terorizma kao državne moći,Robispjer,nastradao.Dvadeseti vijek je samo kontinuitet ljudske istorije sa WWI,WWII i more lokalnih ratova od kojih je Palestina samo jedan od mnogih.SAD su taoc i tvorba moćnih familija,hajde jevrejskog porijekla i njihovih suplemenata.Mosad 9/11,IDF ne znam,nisam pitao vrane,ali ujdurma jeste.Ovo na kraju ti ne stoji,nije se radilo o nikakvom merhametluku,već trgovini velikih i moćnih,njih niko ništa nije pitao,a do promjene konstalacija snaga Palestinci su bili izrazito nasilni i isključivi.Pazi nije priča o tome da li su ,ili nisu morali,trebali takvi biti,ali je nedopustivo sada falsifikovati istoriju,po tebi ih oni pozvali i dočekali sa cviječem,a onda se ovi raširili i počeli ubijati.[/quote]
Da nisam upoznat s temom ,jesam i bolje nego sto mislis . I sa terorizmom i sa francuskom revolusion . Izguglaj imena sa liste mrtvih u avionima , bit ce ti malo jasnije . A da sto se tice merhametluka . Palestinci su oduvijek davali da zidovi i krscani zive u palestini jos od Salahudina Ajubija i pogledaj kako im se to vratilo
zonbirile

#3864 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Hasanagic S wrote:-------------------------------------------------------------------------------------------
drug moj ne možeš nešto tvrditi i sugerisati,a očito je da ne poznaješ materiju.Sam naizv teror je latinska riječ terror i znači sustavno izazivanja straha,sa nekom namjerom.Cijeli ljudski rod je obilježen terorom,o njemu piše veliki Volter,a za vrijeme Francuske revolucije je dignut na nivo državne ideologije,da bi na kraju propagator terorizma kao državne moći,Robispjer,nastradao.Dvadeseti vijek je samo kontinuitet ljudske istorije sa WWI,WWII i more lokalnih ratova od kojih je Palestina samo jedan od mnogih.SAD su taoc i tvorba moćnih familija,hajde jevrejskog porijekla i njihovih suplemenata.Mosad 9/11,IDF ne znam,nisam pitao vrane,ali ujdurma jeste.Ovo na kraju ti ne stoji,nije se radilo o nikakvom merhametluku,već trgovini velikih i moćnih,njih niko ništa nije pitao,a do promjene konstalacija snaga Palestinci su bili izrazito nasilni i isključivi.Pazi nije priča o tome da li su ,ili nisu morali,trebali takvi biti,ali je nedopustivo sada falsifikovati istoriju,po tebi ih oni pozvali i dočekali sa cviječem,a onda se ovi raširili i počeli ubijati.
Da nisam upoznat s temom ,jesam i bolje nego sto mislis . I sa terorizmom i sa francuskom revolusion . Izguglaj imena sa liste mrtvih u avionima , bit ce ti malo jasnije . A da sto se tice merhametluka . Palestinci su oduvijek davali da zidovi i krscani zive u palestini jos od Salahudina Ajubija i pogledaj kako im se to vratilo[/quote]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
moj ti,živiš pod velikom presijom izmješanih pojmova i naziva.O avionima ne kontam,ali znam da je Salahudin bio egipčanin,a to nije Palestinac.Prosuo je više arapske krvi i načinio zločina nego svi križari zajedno,naravno nad Palestincima,tako da je i od vjerskih autoriteta osuđivan i umoljavan da stane,ohladi.E sad što tebi ime baca na "naše" i nije pobio hriščane pri padu Jerusalima je bila pragmatika trenutka,kao i uvijek u ratu i politici.Radi nepoznavanja materije padaš u razne zamke i kontradicije,kao prvo moraš znati da su oni jednog semitskog porijekla,da su svi bili i živjeli skupa,pa se onda cijepali na Jevreje/judeizam,jevreje/hriščanstvo pa dolaskom kao zadnjeg(možda te to buni, inhibira) islama.Konstalacija snaga je bila takva da niko nikom nije "branio" ništa u zajedničkoj zemlji.Sem toga treba znati da je feudalizam/robovlasništvo ostalo dolje dugo i to je bio taj odnos,njemu treba stanovništvo za rad i opstanak bez obzira na vjeru.Tek kroz turbulencije WWI i uplitanje nacionalnih evropskih država nastaje sranje.Ne reće ti meni,a sam tvrdiš da Jevreje niko nije tjerao,pa otkud toliki po Evropi.
The 51st State

#3865 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by The 51st State »

Salahudin je bio Kurd.
zonbirile

#3866 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

The 51st State wrote:Salahudin je bio Kurd.
----------------------------------------------------
priznajem,zavelo me Sultan Egipta i Sirije,i ono krvav je samo odrednica,normala za ono vrijeme i ratovanje.Ne možeš pokoriti polo Bilskog Istoka,Azije bez krvi do koljena,ali čova štovan od krstaša zbog fer pleja,prema njima.
Hasanagic S

#3867 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Hasanagic S »

zonbirile wrote:
Hasanagic S wrote:-------------------------------------------------------------------------------------------
Da nisam upoznat s temom ,jesam i bolje nego sto mislis . I sa terorizmom i sa francuskom revolusion . Izguglaj imena sa liste mrtvih u avionima , bit ce ti malo jasnije . A da sto se tice merhametluka . Palestinci su oduvijek davali da zidovi i krscani zive u palestini jos od Salahudina Ajubija i pogledaj kako im se to vratilo
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
moj ti,živiš pod velikom presijom izmješanih pojmova i naziva.O avionima ne kontam,ali znam da je Salahudin bio egipčanin,a to nije Palestinac.Prosuo je više arapske krvi i načinio zločina nego svi križari zajedno,naravno nad Palestincima,tako da je i od vjerskih autoriteta osuđivan i umoljavan da stane,ohladi.E sad što tebi ime baca na "naše" i nije pobio hriščane pri padu Jerusalima je bila pragmatika trenutka,kao i uvijek u ratu i politici.Radi nepoznavanja materije padaš u razne zamke i kontradicije,kao prvo moraš znati da su oni jednog semitskog porijekla,da su svi bili i živjeli skupa,pa se onda cijepali na Jevreje/judeizam,jevreje/hriščanstvo pa dolaskom kao zadnjeg(možda te to buni, inhibira) islama.Konstalacija snaga je bila takva da niko nikom nije "branio" ništa u zajedničkoj zemlji.Sem toga treba znati da je feudalizam/robovlasništvo ostalo dolje dugo i to je bio taj odnos,njemu treba stanovništvo za rad i opstanak bez obzira na vjeru.Tek kroz turbulencije WWI i uplitanje nacionalnih evropskih država nastaje sranje.Ne reće ti meni,a sam tvrdiš da Jevreje niko nije tjerao,pa otkud toliki po Evropi.[/quote]
Salahudin bio egipcanin :mrgreen: I ja sa svakim pricam vala
Bosanac sa dna kace

#3868 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

zonbirile wrote:neka @bogoljube ohladi ovo je forum,ili pišeš ili produžiš pa pišeš blog.Bogami ima i portala,svi ko jedan,svako svakom kapu skida.Udaviste sa svakom vijesti,a za promjenu kada bi malo šta iščitali,pa se pitali što li je to tako.Jeste grozno,niko ne opravdava,ali kada saznaš,spoznaš događaje tamo,možda ne budeš gledao svijet ko žaba iz bunara,i skontaš da ne živiš u svijetu najboljem od svih svijetova.Nadam se da nečeš shvatiti pogrešno i kao zluradost,ali za početak probaj sebi objasniti i povući paralelu-otkud familija Jasera Arafata ,kom.20 u Parizu cijelo vrijeme o trošku PLO,on kolekcionar sportskih automobila,sa kontom od 300 miliona dolara.
odlicno si objasnio zasto je HAMAS nadvio FATAH, uporedi Jasaerovu imovinu ili pozlacena kupatila koja imaju pojedini celnici Fataha sa jako skromnom kucom Ismaila Hanije i ostalih celnika HAMASa koji od namjestaja imaju samo tepih i par spuzvi na njem da mogu sjest...mozes valjda skontant zasto su i mnogi krscani glasali za HAMAS,
zonbirile

#3869 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Bosanac sa dna kace wrote:
zonbirile wrote:neka @bogoljube ohladi ovo je forum,ili pišeš ili produžiš pa pišeš blog.Bogami ima i portala,svi ko jedan,svako svakom kapu skida.Udaviste sa svakom vijesti,a za promjenu kada bi malo šta iščitali,pa se pitali što li je to tako.Jeste grozno,niko ne opravdava,ali kada saznaš,spoznaš događaje tamo,možda ne budeš gledao svijet ko žaba iz bunara,i skontaš da ne živiš u svijetu najboljem od svih svijetova.Nadam se da nečeš shvatiti pogrešno i kao zluradost,ali za početak probaj sebi objasniti i povući paralelu-otkud familija Jasera Arafata ,kom.20 u Parizu cijelo vrijeme o trošku PLO,on kolekcionar sportskih automobila,sa kontom od 300 miliona dolara.
odlicno si objasnio zasto je HAMAS nadvio FATAH, uporedi Jasaerovu imovinu ili pozlacena kupatila koja imaju pojedini celnici Fataha sa jako skromnom kucom Ismaila Hanije i ostalih celnika HAMASa koji od namjestaja imaju samo tepih i par spuzvi na njem da mogu sjest...mozes valjda skontant zasto su i mnogi krscani glasali za HAMAS,
----------------------------------------------------------
skontao sam ja to,ali ne kontam ,evo danas čitam izjavu da se neće odustati od oružane borbe dok god Izrael ne vrat,napusti zemlju.E sad smo tu na polju manipulacije,lijepo za uši,ali objasni kako bi to Izraelci,njih cca 7 000 000 ostavili sve i napustili zemlju.Čiji je interes ovakva priča.
Bosanac sa dna kace

#3870 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

zonbirile wrote:skontao sam ja to,ali ne kontam ,evo danas čitam izjavu da se neće odustati od oružane borbe dok god Izrael ne vrat,napusti zemlju.E sad smo tu na polju manipulacije,lijepo za uši,ali objasni kako bi to Izraelci,njih cca 7 000 000 ostavili sve i napustili zemlju.Čiji je interes ovakva priča.
pa ne znam nijednu politicku organizaciju u Palestini da priznaje pravo na postojanje Izraela, vjerovatno HAMAS ima neki plan da ih posalje tamo odakle su i dosli prije ''aliye'' :oops:
zonbirile

#3871 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

zonbirile wrote:skontao sam ja to,ali ne kontam ,evo danas čitam izjavu da se neće odustati od oružane borbe dok god Izrael ne vrat,napusti zemlju.E sad smo tu na polju manipulacije,lijepo za uši,ali objasni kako bi to Izraelci,njih cca 7 000 000 ostavili sve i napustili zemlju.Čiji je interes ovakva priča.
pa ne znam nijednu politicku organizaciju u Palestini da priznaje pravo na postojanje Izraela, vjerovatno HAMAS ima neki plan da ih posalje tamo odakle su i dosli prije ''aliye'' :oops:
------------------------------------------------------------------
ako si ozbiljan,daj nam objasni,kako bi to bilo moguće.Imaju plan,ti misliš,sanjaš,mokri snovi.Pa čovječe budi realan,o čemu sanjaš.
KaraMfil

#3872 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KaraMfil »

Cionisti godinama pokazuju svoje pravo lice :evil: a svi nekako zmirimo jer nam se to medijski (ne)primijetno nalaze
zonbirile

#3873 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

KaraMfil wrote:Cionisti godinama pokazuju svoje pravo lice :evil: a svi nekako zmirimo jer nam se to medijski (ne)primijetno nalaze
-----------------------------------------------
to je stara istina i ne nalaže se neprimjetno,nego je antisemitizam čak i oružje cionista u osudi svakoga ko digne glas protiv nepravde i zločina nad Palestincima.Šta misliš o postu @bos.sa dna kace,kako je to izvodljivo.
Bosanac sa dna kace

#3874 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

zonbirile wrote:
ako si ozbiljan,daj nam objasni,kako bi to bilo moguće.Imaju plan,ti misliš,sanjaš,mokri snovi.Pa čovječe budi realan,o čemu sanjaš.
ne shvacas ironiju posta, nema problema
pa ako kazu da Izrael nema pravo na postojanje, valjda imaju i rjesenje kud sa tim narodom ako ga uniste (al ono ako, tj.malo morgen), cini mi se da su okrenuli na pricu kako bi to trebala bit drzava svih a ne samo jevreja, da bi ostavili jedan dio tj.onih koji su tu rodjeni, a onaj dio koji je skoro doso' valjda bi nekud poslali :oops:
isto ko sto izrael tvrdi da Palestinci nemaju pravo na tu zemlju isto tako zmore bit' i obrnuto, sto da ne.
1gorstak

#3875 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 1gorstak »

zonbirile wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: pa ne znam nijednu politicku organizaciju u Palestini da priznaje pravo na postojanje Izraela, vjerovatno HAMAS ima neki plan da ih posalje tamo odakle su i dosli prije ''aliye'' :oops:
ne shvacas ironiju posta, nema problema
pa ako kazu da Izrael nema pravo na postojanje, valjda imaju i rjesenje kud sa tim narodom ako ga uniste (al ono ako, tj.malo morgen), cini mi se da su okrenuli na pricu kako bi to trebala bit drzava svih a ne samo jevreja, da bi ostavili jedan dio tj.onih koji su tu rodjeni, a onaj dio koji je skoro doso' valjda bi nekud poslali :oops:
isto ko sto izrael tvrdi da Palestinci nemaju pravo na tu zemlju isto tako zmore bit' i obrnuto, sto da ne.
Hamasov cilj nije stvaranje drzave u kojoj nema (ili je malo) Jevreja, nego demontaza drzavnih organa Izraela, eliminacija cionistickog politickog uredjenja (a Jevreji bi kao bili ravnopravni gradjani u toj palestinskoj drzavi). Mislim da ce im to poci za rukom samo ako u tom podrucju dodje do neke vece prirodne katastrofe, mimo toga, tesko i sigurno ne u sljedecih 50 godina. Ali nebitno, javio sam se samo jer ne mogu gledati kako se mucite da nadjete "konacno rjesenje" za Jevreje.
Locked