HS kablovska
Moderator: anex
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3851 Re: HS kablovska
Jedino sto im uzimam kao plus' i zbog toga sam jos od njih' je sto sada imaju otkljucane sve 4 Arene na digitali. A realno gledajuci tu imas sporta da ti se zamanta..od kombinovanog prenosa lige prvaka ,do kvalifikacija reprezentacija ..ma i svih drugih sportova.
Budu li to ukidali ili zakljucavali i trazili da se nesto doplati..lagano se pakujem sa HS-a jer me jedino jos 4 Arene odrzavaju tu gdje jesam.
Budu li to ukidali ili zakljucavali i trazili da se nesto doplati..lagano se pakujem sa HS-a jer me jedino jos 4 Arene odrzavaju tu gdje jesam.
Last edited by -LIBERO- on 29/12/2011 23:52, edited 1 time in total.
- Luigi
#3852 Re: HS kablovska
Ista stvar, s tim što se odmah selim na Logosoft da bar još 6 mjeseci guzovače gledam Arene, a Boga mi i Sportklub.-LIBERO- wrote:Jedino sto im uzimam kao plus i zbog toga sam jos od njih je sto sada imaju otkljucane sve 4 Arene na digitali. A realno gledajuci tu imas sporta da ti se zamanta..od kombinovanog prenosa lige prvaka ,do kvalifikacija reprezentacija ..ma i svih drugih sportova.
Buduli to ukidali ili zakljucavali i trazili da se nesto doplati..lagano se pakujem sa HS-a jer me jedino jos 4 Arene odrzavaju tu gdje jesam.
-
Animal
#3853 Re: HS kablovska
Nema više HD Arena u digitalnom paketu.. Je li tako svima ili..? Od običnih nema drugog programa dok je slika na ostalim katastrofa..
-
zikmu
#3854 Re: HS kablovska
Pa tako su rekli do 1.1. besplatno, od 1.1. se dodatno placa?
-
Animal
#3855 Re: HS kablovska
Ne znam gdje to stoji ali na site-u se ne mogu naci nikakve info.. Sve i da se sada placa, ne pise koliko? Prije je bio HD paket 7 KM bez arena a same Arene 10 KM.. Preko tel nemaju nikakve informacije, cura u BBI-u zna manje o njihovoj ponudi nego mi na forumu vjerovatno, stalno su neke izmjene koje niko ne moze upratiti, na site-u prastare cijene i informacije.. HS je olicenje malograđanske firme koja moze imati ovoliki broj korisnika samo u zemlji kao sto je BiH. Sreca pa se pojavi konkurencija..zikmu wrote:Pa tako su rekli do 1.1. besplatno, od 1.1. se dodatno placa?
-
The Realist
#3856 Re: HS kablovska
Ja još imam sve četiri Arene (ustvari Arena 2 nešto šteka, a na Arena 4 zablokirano stoji jedno te isto, dok 1 i 3 rade bez problema, pa vjerujem da je neki trenutni kvar), ali pitanje je hoće li uopšte to više naplaćivati.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3857 Re: HS kablovska
Meni nema od Arena 1 i 2 ,3 i 4 imaju ali stopaju...i to nisu zajedno jedna uz drugu nego obje razbacane. Skenirao,trazio opet nista.
Je l' se to sprema ukidanje Arena ili...u cemu je fazon???
Je l' se to sprema ukidanje Arena ili...u cemu je fazon???
-
zikmu
#3858 Re: HS kablovska
Meni AS HD ne rade, a od obicnih rade samo AS1 i AS3...
-
Animal
#3859 Re: HS kablovska
Evo gledam i trenutno rade 1, 3 i 4 dok 2 ne radi vec 2 dana (hd ne rade nikako). Danas su "zaleđene" bile i 3. i 4. ali sada rade.. Na site-u jos uvijek nikakvih info pa javite ako budete imali nekih insajderskih informacija.. Ostali hd kanali i dalje rade tako da nemam pojma kakve pakete kontaju sada napravit..
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#3860 Re: HS kablovska
Pa valjda su dovoljno svjesni cinjenice da ako nam ukinu i te 4 Arene da ce nastupiti jos masovniji prelaz sa HS-a na druge kablovske operatere.
Za njih bi bilo totalno suicidno da pnovno zakljucaju i dodatno naplacuju Arene kao poseban paket....seoba bi bila kolektivna i masovna

Za njih bi bilo totalno suicidno da pnovno zakljucaju i dodatno naplacuju Arene kao poseban paket....seoba bi bila kolektivna i masovna
-
zikmu
#3861 Re: HS kablovska
Ja mislim da je njih strah obavjestit korisnike o zakljucavanju, nego ce ovako drzat ovo dok ne povecaju brzine neta i ne ubace jos nekoliko sranja od kanala... (Ako uopste imaju u planu uraditi nesto od ovo dvoje) 
- Tiger 033
#3862 Re: HS kablovska
Moje je misljenje da oni "HS" nece "Arene" jos uvijek ukidati...zbog ovog razloga https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... 03474a629a a isto je najavio i BHtelecom 
- Mirnnes
#3863 Re: HS kablovska
Kakva stoka jbt. Nijedna Arena u HD-u mi ne radi, radi A 1 digital. Jel ih se isplati zvati da to "poprave" ili je to sada takva politika, da ce svima biti tako?
Pošto zivim u mahali i nemam mogucnost na LOL ili Telemach se prebaciti, MojaTV mi ostaje jedina opcija, a oni imaju i SportKlub-ove i sve Arene, ako se ne varam???
Pošto zivim u mahali i nemam mogucnost na LOL ili Telemach se prebaciti, MojaTV mi ostaje jedina opcija, a oni imaju i SportKlub-ove i sve Arene, ako se ne varam???
-
zilog
#3864 Re: HS kablovska
Varas se, samo Arene.Mirnnes wrote:Pošto zivim u mahali i nemam mogucnost na LOL ili Telemach se prebaciti, MojaTV mi ostaje jedina opcija, a oni imaju i SportKlub-ove i sve Arene, ako se ne varam???
Samo Logosoft ima zajedno SK i Arene.
-
NediM17
#3865 Re: HS kablovska
Ima li neko od raje onog makedonca, tj. DVB-C HD risiver CBS-C-1004 STB? Ako ima imam par pitanja za njega/nju, a to je:
1. Da li zna kako sloziti *ebenu listu kanala?
2. Da li zna zasto ne radi USB na njemu, recimo kad u Synapsa CHD-3000 ubacim USB prijavi ga uredno, mogu ga pregledavati i sve, a ovdje samo se na kratko zaledi risiver, zasvjetli lampica na USB-u i to bi bilo to.
Hvala unaprijed!
1. Da li zna kako sloziti *ebenu listu kanala?
2. Da li zna zasto ne radi USB na njemu, recimo kad u Synapsa CHD-3000 ubacim USB prijavi ga uredno, mogu ga pregledavati i sve, a ovdje samo se na kratko zaledi risiver, zasvjetli lampica na USB-u i to bi bilo to.
Hvala unaprijed!
- branimir stulic
#3866 Re: HS kablovska
greska
-
team87
#3867 Re: HS kablovska
Zna li neko ima li na HS-u sport klub ? 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#3868 Re: HS kablovska
Provociras nas je l' dateam87 wrote:Zna li neko ima li na HS-u sport klub ?
Ma nema SK ,evo izgleda ce nam i Arene ukinuti
Al' vala drago mi je sto ce to tako biti. Napkon ce me to natjerati da ih posaljem u PM i da odaberem nekog drugog operatera
- ismethd
#3869 Re: HS kablovska
Arene rade i radice-LIBERO- wrote:Provociras nas je l' dateam87 wrote:Zna li neko ima li na HS-u sport klub ?![]()
Ma nema SK ,evo izgleda ce nam i Arene ukinuti![]()
Al' vala drago mi je sto ce to tako biti. Napkon ce me to natjerati da ih posaljem u PM i da odaberem nekog drugog operatera
-
Animal
#3870 Re: HS kablovska
Arene vracene, ukljucujuci HD verzije
Samo se nadam da nije nesto kratkotrajno..
-
Dady
#3871 Re: HS kablovska
Ovo im je zvanicni cjenovnik na stranici, i tu imaju ti HD kanali za 7KM. Ja isto tako sam prikljucen samo na HBO za 8 KM/mj., ali sve HD kanale jos uvijek gledam bez problemaAnimal wrote:Ne znam gdje to stoji ali na site-u se ne mogu naci nikakve info.. Sve i da se sada placa, ne pise koliko? Prije je bio HD paket 7 KM bez arena a same Arene 10 KM.. Preko tel nemaju nikakve informacije, cura u BBI-u zna manje o njihovoj ponudi nego mi na forumu vjerovatno, stalno su neke izmjene koje niko ne moze upratiti, na site-u prastare cijene i informacije.. HS je olicenje malograđanske firme koja moze imati ovoliki broj korisnika samo u zemlji kao sto je BiH. Sreca pa se pojavi konkurencija..zikmu wrote:Pa tako su rekli do 1.1. besplatno, od 1.1. se dodatno placa?
http://www.hs-hkb.ba/images/cjenovnik.pdf
-
Animal
#3872 Re: HS kablovska
Taj paket (HD) nije ukljucivao HD Arene jer tada jos uvijek nisu ni postojale. Svejedno je bio bezobrazno skup jer su imali svega 3-4 gledljiva kanala.
Njihov site uopste nije relevantan.. Sramotno je za firmu koja je jedan od najvecih internet providera u BiH da mjesecima nisu u stanju skinuti stare banare, osvjeziti listu programa, cjenovnik itd..
Njihov site uopste nije relevantan.. Sramotno je za firmu koja je jedan od najvecih internet providera u BiH da mjesecima nisu u stanju skinuti stare banare, osvjeziti listu programa, cjenovnik itd..
-
AdrianMole
#3873 Re: HS kablovska
Stigla je zvanična potvrda::Arene ostaju u osnovnom digitalnom paketu barem cijelu ovu godinu.
http://hs-hkb.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=100
Druga vijest je nepovoljnija:Ostajemo bez njemačkih javnih kanala(ARD,ZDF i Ki.ka)
Druga vijest je nepovoljnija:Ostajemo bez njemačkih javnih kanala(ARD,ZDF i Ki.ka)
-
nookey
#3874 Re: HS kablovska
a znate li zašto ostaju?AdrianMole wrote:Stigla je zvanična potvrda::Arene ostaju u osnovnom digitalnom paketu barem cijelu ovu godinu.
Zato što od maja čini mi se nemaju više pravo prenosa ni španske primere, tako da od jačih liga će prenositi samo italijansku, a Sport klub otima li otima, a mi možemo mahati ušima :S
-
AdrianMole
#3875 Re: HS kablovska
Još jedna novost:
U analognom paketu umjesto kanala ARD(Das Erste)ubačen je Universal Ch.
Tako da su današnjim novostima najviše na dobitku pretplatnici osnovnog (analognog) paketa.Sve manje razloga da netko uopće uzima digitalu
U analognom paketu umjesto kanala ARD(Das Erste)ubačen je Universal Ch.
Tako da su današnjim novostima najviše na dobitku pretplatnici osnovnog (analognog) paketa.Sve manje razloga da netko uopće uzima digitalu