HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3851 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Jedino sto im uzimam kao plus' i zbog toga sam jos od njih' je sto sada imaju otkljucane sve 4 Arene na digitali. A realno gledajuci tu imas sporta da ti se zamanta..od kombinovanog prenosa lige prvaka ,do kvalifikacija reprezentacija ..ma i svih drugih sportova.

Budu li to ukidali ili zakljucavali i trazili da se nesto doplati..lagano se pakujem sa HS-a jer me jedino jos 4 Arene odrzavaju tu gdje jesam.
Last edited by -LIBERO- on 29/12/2011 23:52, edited 1 time in total.
Luigi

#3852 Re: HS kablovska

Post by Luigi »

-LIBERO- wrote:Jedino sto im uzimam kao plus i zbog toga sam jos od njih je sto sada imaju otkljucane sve 4 Arene na digitali. A realno gledajuci tu imas sporta da ti se zamanta..od kombinovanog prenosa lige prvaka ,do kvalifikacija reprezentacija ..ma i svih drugih sportova.

Buduli to ukidali ili zakljucavali i trazili da se nesto doplati..lagano se pakujem sa HS-a jer me jedino jos 4 Arene odrzavaju tu gdje jesam.
Ista stvar, s tim što se odmah selim na Logosoft da bar još 6 mjeseci guzovače gledam Arene, a Boga mi i Sportklub. :-D
Animal

#3853 Re: HS kablovska

Post by Animal »

Nema više HD Arena u digitalnom paketu.. Je li tako svima ili..? Od običnih nema drugog programa dok je slika na ostalim katastrofa..
zikmu

#3854 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Pa tako su rekli do 1.1. besplatno, od 1.1. se dodatno placa?
Animal

#3855 Re: HS kablovska

Post by Animal »

zikmu wrote:Pa tako su rekli do 1.1. besplatno, od 1.1. se dodatno placa?
Ne znam gdje to stoji ali na site-u se ne mogu naci nikakve info.. Sve i da se sada placa, ne pise koliko? Prije je bio HD paket 7 KM bez arena a same Arene 10 KM.. Preko tel nemaju nikakve informacije, cura u BBI-u zna manje o njihovoj ponudi nego mi na forumu vjerovatno, stalno su neke izmjene koje niko ne moze upratiti, na site-u prastare cijene i informacije.. HS je olicenje malograđanske firme koja moze imati ovoliki broj korisnika samo u zemlji kao sto je BiH. Sreca pa se pojavi konkurencija..
The Realist

#3856 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ja još imam sve četiri Arene (ustvari Arena 2 nešto šteka, a na Arena 4 zablokirano stoji jedno te isto, dok 1 i 3 rade bez problema, pa vjerujem da je neki trenutni kvar), ali pitanje je hoće li uopšte to više naplaćivati.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3857 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Meni nema od Arena 1 i 2 ,3 i 4 imaju ali stopaju...i to nisu zajedno jedna uz drugu nego obje razbacane. Skenirao,trazio opet nista.

Je l' se to sprema ukidanje Arena ili...u cemu je fazon???
zikmu

#3858 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Meni AS HD ne rade, a od obicnih rade samo AS1 i AS3...
Animal

#3859 Re: HS kablovska

Post by Animal »

Evo gledam i trenutno rade 1, 3 i 4 dok 2 ne radi vec 2 dana (hd ne rade nikako). Danas su "zaleđene" bile i 3. i 4. ali sada rade.. Na site-u jos uvijek nikakvih info pa javite ako budete imali nekih insajderskih informacija.. Ostali hd kanali i dalje rade tako da nemam pojma kakve pakete kontaju sada napravit..
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3860 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Pa valjda su dovoljno svjesni cinjenice da ako nam ukinu i te 4 Arene da ce nastupiti jos masovniji prelaz sa HS-a na druge kablovske operatere.

Za njih bi bilo totalno suicidno da pnovno zakljucaju i dodatno naplacuju Arene kao poseban paket....seoba bi bila kolektivna i masovna :D :dance:
zikmu

#3861 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Ja mislim da je njih strah obavjestit korisnike o zakljucavanju, nego ce ovako drzat ovo dok ne povecaju brzine neta i ne ubace jos nekoliko sranja od kanala... (Ako uopste imaju u planu uraditi nesto od ovo dvoje) :D
Tiger 033

#3862 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

Moje je misljenje da oni "HS" nece "Arene" jos uvijek ukidati...zbog ovog razloga https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... 03474a629a a isto je najavio i BHtelecom :thumbup:
Mirnnes

#3863 Re: HS kablovska

Post by Mirnnes »

Kakva stoka jbt. Nijedna Arena u HD-u mi ne radi, radi A 1 digital. Jel ih se isplati zvati da to "poprave" ili je to sada takva politika, da ce svima biti tako?

Pošto zivim u mahali i nemam mogucnost na LOL ili Telemach se prebaciti, MojaTV mi ostaje jedina opcija, a oni imaju i SportKlub-ove i sve Arene, ako se ne varam???
zilog

#3864 Re: HS kablovska

Post by zilog »

Mirnnes wrote:Pošto zivim u mahali i nemam mogucnost na LOL ili Telemach se prebaciti, MojaTV mi ostaje jedina opcija, a oni imaju i SportKlub-ove i sve Arene, ako se ne varam???
Varas se, samo Arene.
Samo Logosoft ima zajedno SK i Arene.
NediM17

#3865 Re: HS kablovska

Post by NediM17 »

Ima li neko od raje onog makedonca, tj. DVB-C HD risiver CBS-C-1004 STB? Ako ima imam par pitanja za njega/nju, a to je:
1. Da li zna kako sloziti *ebenu listu kanala?
2. Da li zna zasto ne radi USB na njemu, recimo kad u Synapsa CHD-3000 ubacim USB prijavi ga uredno, mogu ga pregledavati i sve, a ovdje samo se na kratko zaledi risiver, zasvjetli lampica na USB-u i to bi bilo to.

Hvala unaprijed!
branimir stulic

#3866 Re: HS kablovska

Post by branimir stulic »

greska
team87

#3867 Re: HS kablovska

Post by team87 »

Zna li neko ima li na HS-u sport klub ? :sax:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3868 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

team87 wrote:Zna li neko ima li na HS-u sport klub ? :sax:
Provociras nas je l' da :lol:

Ma nema SK ,evo izgleda ce nam i Arene ukinuti :D

Al' vala drago mi je sto ce to tako biti. Napkon ce me to natjerati da ih posaljem u PM i da odaberem nekog drugog operatera
ismethd

#3869 Re: HS kablovska

Post by ismethd »

-LIBERO- wrote:
team87 wrote:Zna li neko ima li na HS-u sport klub ? :sax:
Provociras nas je l' da :lol:

Ma nema SK ,evo izgleda ce nam i Arene ukinuti :D

Al' vala drago mi je sto ce to tako biti. Napkon ce me to natjerati da ih posaljem u PM i da odaberem nekog drugog operatera
Arene rade i radice
Animal

#3870 Re: HS kablovska

Post by Animal »

Arene vracene, ukljucujuci HD verzije :) 8-) Samo se nadam da nije nesto kratkotrajno..
Dady

#3871 Re: HS kablovska

Post by Dady »

Animal wrote:
zikmu wrote:Pa tako su rekli do 1.1. besplatno, od 1.1. se dodatno placa?
Ne znam gdje to stoji ali na site-u se ne mogu naci nikakve info.. Sve i da se sada placa, ne pise koliko? Prije je bio HD paket 7 KM bez arena a same Arene 10 KM.. Preko tel nemaju nikakve informacije, cura u BBI-u zna manje o njihovoj ponudi nego mi na forumu vjerovatno, stalno su neke izmjene koje niko ne moze upratiti, na site-u prastare cijene i informacije.. HS je olicenje malograđanske firme koja moze imati ovoliki broj korisnika samo u zemlji kao sto je BiH. Sreca pa se pojavi konkurencija..
Ovo im je zvanicni cjenovnik na stranici, i tu imaju ti HD kanali za 7KM. Ja isto tako sam prikljucen samo na HBO za 8 KM/mj., ali sve HD kanale jos uvijek gledam bez problema :)
http://www.hs-hkb.ba/images/cjenovnik.pdf
Animal

#3872 Re: HS kablovska

Post by Animal »

Taj paket (HD) nije ukljucivao HD Arene jer tada jos uvijek nisu ni postojale. Svejedno je bio bezobrazno skup jer su imali svega 3-4 gledljiva kanala.

Njihov site uopste nije relevantan.. Sramotno je za firmu koja je jedan od najvecih internet providera u BiH da mjesecima nisu u stanju skinuti stare banare, osvjeziti listu programa, cjenovnik itd..
AdrianMole

#3873 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Stigla je zvanična potvrda::Arene ostaju u osnovnom digitalnom paketu barem cijelu ovu godinu.

http://hs-hkb.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=100

Druga vijest je nepovoljnija:Ostajemo bez njemačkih javnih kanala(ARD,ZDF i Ki.ka)

nookey

#3874 Re: HS kablovska

Post by nookey »

AdrianMole wrote:Stigla je zvanična potvrda::Arene ostaju u osnovnom digitalnom paketu barem cijelu ovu godinu.

Druga vijest je nepovoljnija:Ostajemo bez njemačkih javnih kanala(ARD,ZDF i Ki.ka)

a znate li zašto ostaju?

Zato što od maja čini mi se nemaju više pravo prenosa ni španske primere, tako da od jačih liga će prenositi samo italijansku, a Sport klub otima li otima, a mi možemo mahati ušima :S
AdrianMole

#3875 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Još jedna novost:
U analognom paketu umjesto kanala ARD(Das Erste)ubačen je Universal Ch.

Tako da su današnjim novostima najviše na dobitku pretplatnici osnovnog (analognog) paketa.Sve manje razloga da netko uopće uzima digitalu :twisted:

Locked