Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#3851 Re: Reprezentacija BiH
1.BiH za ostalo neka se hebu izmedju sebe 
- ultima_palabra
#3852 Re: Reprezentacija BiH
Bitno je da se možemo nositi sa svima osim možda Litvanije.
Biće gadno proći dalje... ako uzmemo Litvaniju kao poraz, a Latviju kao pobjedu (iako to baš nije tako išlo u kvalifikacijama), onda nam iz ovih balkanskih igara u principu treba 2 pobjede iz 3 utakmice.
Biće gadno proći dalje... ako uzmemo Litvaniju kao poraz, a Latviju kao pobjedu (iako to baš nije tako išlo u kvalifikacijama), onda nam iz ovih balkanskih igara u principu treba 2 pobjede iz 3 utakmice.
- Mračajski proto
#3853 Re: Reprezentacija BiH
Joj, nane mi. Kad nas naši Janezi sa dijasporka frizurom počnu bodriti tamo. Bože sačuvaj.
-
vryzas
#3854 Re: Reprezentacija BiH
swatchIRONY wrote:Makedionija
Litvanija
Crna Gora
Bosna i Hercegovina
Latvija
Srbija
Izjednacena grupa...Litvanija favorit br.1, a ostale reprezentacije ce se boriti za 2 mjesta koje vode u drugi krug.
Mi u najboljem izdanju mozemo pobjediti sigurno 3 od 4 reprezentacije iz ove grupe ali isto tako mozemo izgubiti i sve 4 utakmice
Obzirom da se ocekuje da sve utakmice budu u visokom ritmu, + utakmice svakih dan-dva, veliki problem ce nam predstavljati "kratka klupa". Timovi sa 7-8-9 igraca u rotaciji nemaju sta da traze na ovom prvenstvu.
- Altsa
#3855 Re: Reprezentacija BiH
pekovic je igrao na zadnjem evropskom prvenstvu pa smo uzeli crnogorce...nije pekovic James pa da se tresemo...a da je grupa teska to stoji i vrlo cemo tesko tj. nikako proci daljeSvjetionik wrote:Ti baš ne pratiš košarku. Pogledaj malo u šta se pretvorio Peković. Jedan je od 7 najboljih centara u NBA ligi i stalno napreduje. Pojeo bih nas sam.swatchIRONY wrote:Srbi i Litvanci su na prve dvije pozicije u našoj grupi, a mi ćemo sa Makedonijom i Latvijom boriti za posljednje mjesto koje vodi u drugi krug takmičenja.![]()
1.LITVA
2.SRBIJA
3.BiH
4.LAVIJA
5.MAKEDONIJA
6.CRNA GORA
- jazzer
#3856 Re: Reprezentacija BiH
Ako se dobro sjecam Pero Antic i Gecevski ne igraju vise za Makedoniju. Istina, imaju Bo Mceleba
koji je sjajan igrac ali, po meni, nedovoljno za veci rezultat. Bili su hit proslog EP ali sada je to vec
drugacija ekipa. Savladiva, siguran sam. Latvija, dobra ekipa, savladiva. Litvanija, tesko, i nase najbolje
izdanje ne garantuje nista osim pristojnog poraza. Crna Gora, pobjediva. S Pekovicem ili bez njega.
Srbija, jebi ga, tesko. S kakvom god ekipom da dodju favoriti su. Prije svega zbog njihovog mentaliteta
ali najvise zbog Dude Ivkovica.
Uglavnom, Latvija, Makedonija i Crna Gora..to su utakmice gdje trebamo traziti pobjedu i plasman
u drugi krug. Sto ne znaci da u ove druge dvije utakmice treba uci sa razmisljanjem o porazu.
Meni budi optimizamo Aco Petrovic, naravno pored Mirze i co. Siguran sam da ce on naci jos 2,3
igraca, dobro ih uigrati i da necemo biti samo posmatraci ovog EP.
koji je sjajan igrac ali, po meni, nedovoljno za veci rezultat. Bili su hit proslog EP ali sada je to vec
drugacija ekipa. Savladiva, siguran sam. Latvija, dobra ekipa, savladiva. Litvanija, tesko, i nase najbolje
izdanje ne garantuje nista osim pristojnog poraza. Crna Gora, pobjediva. S Pekovicem ili bez njega.
Srbija, jebi ga, tesko. S kakvom god ekipom da dodju favoriti su. Prije svega zbog njihovog mentaliteta
ali najvise zbog Dude Ivkovica.
Uglavnom, Latvija, Makedonija i Crna Gora..to su utakmice gdje trebamo traziti pobjedu i plasman
u drugi krug. Sto ne znaci da u ove druge dvije utakmice treba uci sa razmisljanjem o porazu.
Meni budi optimizamo Aco Petrovic, naravno pored Mirze i co. Siguran sam da ce on naci jos 2,3
igraca, dobro ih uigrati i da necemo biti samo posmatraci ovog EP.
- Svjetionik
#3857 Re: Reprezentacija BiH
Druga je to priča danas. Ušao je u najbolje igračke godine i dobio dodatnu snagu i iskustvo u NBA.Altsa wrote:pekovic je igrao na zadnjem evropskom prvenstvu pa smo uzeli crnogorce...nije pekovic James pa da se tresemo...a da je grupa teska to stoji i vrlo cemo tesko tj. nikako proci daljeSvjetionik wrote:Ti baš ne pratiš košarku. Pogledaj malo u šta se pretvorio Peković. Jedan je od 7 najboljih centara u NBA ligi i stalno napreduje. Pojeo bih nas sam.swatchIRONY wrote:Srbi i Litvanci su na prve dvije pozicije u našoj grupi, a mi ćemo sa Makedonijom i Latvijom boriti za posljednje mjesto koje vodi u drugi krug takmičenja.![]()
1.LITVA
2.SRBIJA
3.BiH
4.LAVIJA
5.MAKEDONIJA
6.CRNA GORA
-
Mustang1
#3858 Re: Reprezentacija BiH
Svjesni ste da ce nam plasman LOGICNO ovisiti o Mirzi
Tako da ako on bude imao dobru sedmicu,mjesec mozemo do drugog kruga .. Ako uz njega bude i Wrightic raspolozen mozemo jos dalje .. A ako bude raspolozen i Sinanovic .. Dobro sad pretjerujem ali eto 
- Svjetionik
#3859 Re: Reprezentacija BiH
Ne pojavi li se kakav novi igrač ili dva, nemamo mi šta tražiti na tom prvenstvu. Ne bi Lebron sa onom ekipom ništa napravio, a ne Mirza.Bubalo1 wrote:Svjesni ste da ce nam plasman LOGICNO ovisiti o MirziTako da ako on bude imao dobru sedmicu,mjesec mozemo do drugog kruga .. Ako uz njega bude i Wrightic raspolozen mozemo jos dalje .. A ako bude raspolozen i Sinanovic .. Dobro sad pretjerujem ali eto
-
Mustang1
#3860 Re: Reprezentacija BiH
Ma dobro realno ja bih bio zadovoljan i da ne prodjemo ali da nas niko ne nakanta .. Nek izgubimo svaku utakmicu ali nek bude tijesno .. Pa onda sljedeci ciklus bez ikakvih promjena ista ekipa pa sta Bog da .. Bilo bi ruzno ispasti odmah ali ako cemo ispasti jedva i borbeno onda nije problem ni ispasti .. Ali ako ce se povlaciti tamo vamo i izgubiti svako po 10.ak razlike ..
-
El_comadante
#3861 Re: Reprezentacija BiH
Litvaniju nemoežmo objedit, sa Srbijom tjesno a ostale možemo pobjediti i izgubiti. mislim da nam trebaju najamnje 3 pobjede da idemo dalje jer sa dvije teško moguče ali teško. recimo da dobijemo Latviju i CG i onda još jednu protiv Srbije ili Makedonije.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3862 Re: Reprezentacija BiH
Kakvi u euforiji, takvi i u pesimizmu
Yebo ga ja, plasirali se na EP i odmah sami sebe svrstavamo u nekakve autsajdere.
A sto ne bi bio ovaj scenario:
Dodje Mirza, zvijer poslije sezone u NBA (dobro, sad to izgleda smijesno, ali ko zna...), Djedovic odlican poslije sezone sa Albom, Zeko - zna se, Sinan dode jak ko zemlja, s prosjekom 15 skokova....mozda je ovo sve preoptimisticno, ali prvenstvo za godinu dana, a mi pisemo tako da je najbolje da ni ne idemo
Yebo ga ja, plasirali se na EP i odmah sami sebe svrstavamo u nekakve autsajdere.
A sto ne bi bio ovaj scenario:
Dodje Mirza, zvijer poslije sezone u NBA (dobro, sad to izgleda smijesno, ali ko zna...), Djedovic odlican poslije sezone sa Albom, Zeko - zna se, Sinan dode jak ko zemlja, s prosjekom 15 skokova....mozda je ovo sve preoptimisticno, ali prvenstvo za godinu dana, a mi pisemo tako da je najbolje da ni ne idemo
- Artest
#3863 Re: Reprezentacija BiH
vecina igraca srbije je u kanalu.....treba 'samo' naci nekog rezervnog playa da udavi teodosica, i to je to
i ne treba se prepast pobjede
latvija ce nekog uneredit sutem za tri poena, samo se pomolimo da to ne budemo mi
pekovic ima kurcobolju u crnogorskom dresu, al svejedno ce nam biti tezak rival...ne mogu ni zamislit kikanovica da cuva nikolu
makeodnija je zavrsila svoje...bice mi veliki merak kad ih budemo karali....atmosfere kakvu su nam oni znali priredit, ne bi se postidjeli ni oni u beogradu...zvizdanje himni svi ko jedan, pljuvanje rukometasa od publike u bitolju i td.
litvica je prva, to se podrazumjeva
i ne treba se prepast pobjede
latvija ce nekog uneredit sutem za tri poena, samo se pomolimo da to ne budemo mi
pekovic ima kurcobolju u crnogorskom dresu, al svejedno ce nam biti tezak rival...ne mogu ni zamislit kikanovica da cuva nikolu
makeodnija je zavrsila svoje...bice mi veliki merak kad ih budemo karali....atmosfere kakvu su nam oni znali priredit, ne bi se postidjeli ni oni u beogradu...zvizdanje himni svi ko jedan, pljuvanje rukometasa od publike u bitolju i td.
litvica je prva, to se podrazumjeva
- agent_zero
#3864 Re: Reprezentacija BiH
Nosi je kući kad ti je simpatična. Najveći cigani, kad se samo sjetim šta je njihova "simpatična" publika radila našim košarkašima i rukometašima, zgadili su mi se za sva vremena. Seljačine samo takve.Emilly5 wrote:Ne lajkam. Litva i meni najsimpaticnija reprezentacija Makedonija su strava jaki. S Crncima cemo se potuc za trece mjesto.
-
Jameka
#3865 Re: Reprezentacija BiH
Sta tebe briga ko je meni simpatican.agent_zero wrote:Nosi je kući kad ti je simpatična. Najveći cigani, kad se samo sjetim šta je njihova "simpatična" publika radila našim košarkašima i rukometašima, zgadili su mi se za sva vremena. Seljačine samo takve.Emilly5 wrote:Ne lajkam. Litva i meni najsimpaticnija reprezentacija Makedonija su strava jaki. S Crncima cemo se potuc za trece mjesto.
Ne znam nista o tome sto pricas, publici, nikakvu publiku nisam spomenula, al' Pero i Bosko su mi kul, i sta sad...
-
BHF80
#3866 Re: Reprezentacija BiH
Ali nama fali(kao u svim sportovima)KLUPA.Izadje Mirza ko će ga zamjeniti hajde wrajta moze ikonic.Mirza će biti KLJUČ svega,ali ako on nema iza sebe nekog na klupi(pa makar to bio i bavčić) bilo bi mu lakše.Vidjeli ste u kval. koliko znači kada izadje kika a udje sinan.Naravno zamjene za TELETA "nema".
- agent_zero
#3867 Re: Reprezentacija BiH
Nemaš ukus za simpatičnost.Emilly5 wrote:Sta tebe briga ko je meni simpatican.agent_zero wrote:Nosi je kući kad ti je simpatična. Najveći cigani, kad se samo sjetim šta je njihova "simpatična" publika radila našim košarkašima i rukometašima, zgadili su mi se za sva vremena. Seljačine samo takve.Emilly5 wrote:Ne lajkam. Litva i meni najsimpaticnija reprezentacija Makedonija su strava jaki. S Crncima cemo se potuc za trece mjesto.![]()
Ne znam nista o tome sto pricas, publici, nikakvu publiku nisam spomenula, al' Pero i Bosko su mi kul, i sta sad...
- Comrad
#3868 Re: Reprezentacija BiH
Ok nam je grupa, mislim da se mozemo nositi sa svakom repkom.
Ne znam samo sta su se nasli toliko prepali srbije, pa samo nju spominju. I oni su pali qrcu i to nije vise ona srbija od prije. Na pripremama su nas jedva dobili, iako smo pola tekme vodili i bili u egalu. Opasnija je CG sto puta od srbije.
Samo hrabro.

Ne znam samo sta su se nasli toliko prepali srbije, pa samo nju spominju. I oni su pali qrcu i to nije vise ona srbija od prije. Na pripremama su nas jedva dobili, iako smo pola tekme vodili i bili u egalu. Opasnija je CG sto puta od srbije.
Samo hrabro.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3869 Re: Reprezentacija BiH
Pero Antic cool? Na sta se ove danasnje zene loze 
- It_is_a_Leclerc
#3870 Re: Reprezentacija BiH
Sa, aBd, spremnim i zdravim rosterom iz kvalifikacija, plus dva-tri svima poznata pojačanja o kojima se govori, i dobijamo sve osim Litvanije.
-
El_comadante
#3871 Re: Reprezentacija BiH
Makedonija - prošlo Ep odlično odradili ali sada im se povlače glavni igrači i vidječemo da li če naći adekvatne zamjene a mi sa njima nikada nismo znali igrati i bit če gustu i teško čemo ih dobiti
Litvanija - oni su uvijek favoriti za medalju i netreba o njima mnogo pričati i ovde nevjerujem da čemo pobjediti
Crna Gora - maestralno odradili kvalifikacije medjutim isto su uradili i prošlo EP pa smo vidjeli kako su završili ali njih netreba otpisivati i također čemo njih teško dobiti
Latvija - možda i "najlakša" reprezentacija u našoj grupi i njih moramo pobjediti ako mislimo da se plasiramo dalje
Srbija - uvijek naki favoriti ali sada su katastrofalno odradili kvalifikacije i malo je falilo da se i neplasiraju na EP i smatram da ako ih sada nemožemo pobjediti nečemo nikada mada ih netreba otpisivati
Litvanija - oni su uvijek favoriti za medalju i netreba o njima mnogo pričati i ovde nevjerujem da čemo pobjediti
Crna Gora - maestralno odradili kvalifikacije medjutim isto su uradili i prošlo EP pa smo vidjeli kako su završili ali njih netreba otpisivati i također čemo njih teško dobiti
Latvija - možda i "najlakša" reprezentacija u našoj grupi i njih moramo pobjediti ako mislimo da se plasiramo dalje
Srbija - uvijek naki favoriti ali sada su katastrofalno odradili kvalifikacije i malo je falilo da se i neplasiraju na EP i smatram da ako ih sada nemožemo pobjediti nečemo nikada mada ih netreba otpisivati
-
Mr. Brightside
#3872 Re: Reprezentacija BiH
sistem bodovanja je pobjedniku 2, gubitniku 1 ako se ne varam?El_comadante wrote:Makedonija - prošlo Ep odlično odradili ali sada im se povlače glavni igrači i vidječemo da li če naći adekvatne zamjene a mi sa njima nikada nismo znali igrati i bit če gustu i teško čemo ih dobiti
u tom slučaju bi nam bile dovoljne pobjede protiv crne gore, makedonije i latvije, uz poraz crne gore od srbije i da makedonci naravno zijane skoro sve...
-
El_comadante
#3873 Re: Reprezentacija BiH
da to je sistem bodovanja i ja mislim da nam trebaju minimalno 3 pobjede bez obzira šta drugi urade. ako bi imali 2 pobjede onda moramo kalkulisati šta če drugi uraditiMr. Brightside wrote:sistem bodovanja je pobjedniku 2, gubitniku 1 ako se ne varam?El_comadante wrote:Makedonija - prošlo Ep odlično odradili ali sada im se povlače glavni igrači i vidječemo da li če naći adekvatne zamjene a mi sa njima nikada nismo znali igrati i bit če gustu i teško čemo ih dobiti
Srbija - uvijek naki favoriti ali sada su katastrofalno odradili kvalifikacije i malo je falilo da se i neplasiraju na EP i smatram da ako ih sada nemožemo pobjediti nečemo nikada mada ih netreba otpisivati![]()
u tom slučaju bi nam bile dovoljne pobjede protiv crne gore, makedonije i latvije, uz poraz crne gore od srbije i da makedonci naravno zijane skoro sve...
-
Mr. Brightside
#3874 Re: Reprezentacija BiH
kalkulisati, odnosno ovisiti o dobrim igrama srbije, inače će svako svakog naguzitEl_comadante wrote:da to je sistem bodovanja i ja mislim da nam trebaju minimalno 3 pobjede bez obzira šta drugi urade. ako bi imali 2 pobjede onda moramo kalkulisati šta če drugi uraditiMr. Brightside wrote:sistem bodovanja je pobjedniku 2, gubitniku 1 ako se ne varam?El_comadante wrote:Makedonija - prošlo Ep odlično odradili ali sada im se povlače glavni igrači i vidječemo da li če naći adekvatne zamjene a mi sa njima nikada nismo znali igrati i bit če gustu i teško čemo ih dobiti
Srbija - uvijek naki favoriti ali sada su katastrofalno odradili kvalifikacije i malo je falilo da se i neplasiraju na EP i smatram da ako ih sada nemožemo pobjediti nečemo nikada mada ih netreba otpisivati![]()
ovako nekako
bih-lat
lit-srb
crg-mak
lit-bih
mak-lat
srb-crg
bih-crg
lit-lat
srb-mak
bih-mak
lit-crg