NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The 51st State

#3851 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by The 51st State »

Ako ima argumente, priznat cu.
Npr. da kaze Garnett, priznao bih da jest.
Njegova defanzivna igra nije bila toliko izrazena prosle sezone, zbog kolektivnog zabusavanja u odbrani ekipe Denvera.
Ove godine je to dosta disciplinovanije i mislim da treneri ga ne biraju prvenstveno zbog predrasuda.
Birdman je takoder dobio izuzetno malo glasova, a covjek je najbolji bloker lige, ne kazem da je to jedino faktor, ali
se isti ne smije zanemariti.
vjerovatno zato sto je crnac.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3852 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Admir_1984 »

Najbolja NBA momčad iz 2008. godine, Boston Celticsi, spremni su Detroit Pistonsima ponuditi Raya Allena i Rajona Ronda u zamjenu za Richarda Hamiltona, Tayshauna Princea i Rodneyja Stuckeyja.

Prema pisanju Yahoo Sportsa niži službenik Bostona spomenuo je ovu ideju svom kolegi iz Detroita što je ovaj odmah odbio.

Međutim, Yahoo Sports navodi da postoji velika mogućnost da glavni menadžeri klubova Danny Ainge i Joe Dumars započnu pregovore kako bi se ova ideja realizirala.

Allen će uskoro napuniti 34 godine, a s Bostonom ima još jednu godinu ugovora koji je težak 20 miliona dolara i teško je vjerovati da će ga Celticsi nakon isteka istog vezati za klub novim višegodišnjim ugovorom, dok je iza Ronda jako dobra sezona, no Yahoo Sports navodi da mladi razigravač nije u najboljim odnosima sa upravom kluba.

Detroit bi eventualnom razmjenom i dovođenjem Allena otvorio veći prostor na salary cupu idućeg ljeta, kada će veliki broj kvalitetnih igrača biti slobodan
Bezze ovo detroitu, a Bostonu bi se visetruko isplatilo za 2-3 godine minimalno.
mikelandjelo

#3853 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by mikelandjelo »

Admir_1984 wrote:
Najbolja NBA momčad iz 2008. godine, Boston Celticsi, spremni su Detroit Pistonsima ponuditi Raya Allena i Rajona Ronda u zamjenu za Richarda Hamiltona, Tayshauna Princea i Rodneyja Stuckeyja.

Prema pisanju Yahoo Sportsa niži službenik Bostona spomenuo je ovu ideju svom kolegi iz Detroita što je ovaj odmah odbio.

Međutim, Yahoo Sports navodi da postoji velika mogućnost da glavni menadžeri klubova Danny Ainge i Joe Dumars započnu pregovore kako bi se ova ideja realizirala.

Allen će uskoro napuniti 34 godine, a s Bostonom ima još jednu godinu ugovora koji je težak 20 miliona dolara i teško je vjerovati da će ga Celticsi nakon isteka istog vezati za klub novim višegodišnjim ugovorom, dok je iza Ronda jako dobra sezona, no Yahoo Sports navodi da mladi razigravač nije u najboljim odnosima sa upravom kluba.

Detroit bi eventualnom razmjenom i dovođenjem Allena otvorio veći prostor na salary cupu idućeg ljeta, kada će veliki broj kvalitetnih igrača biti slobodan
Bezze ovo detroitu, a Bostonu bi se visetruko isplatilo za 2-3 godine minimalno.
Bas je bezveze ovo Detroitu. Allen nece jos dugo igrati a Rondo nije nista narocito. Detroit vuce sve vise pogresnih poteza u zadnje vrijeme...
Neelix

#3854 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

john hammond je poremecen :roll:

eno dade jeffersona za oberta, bowena i kurta thomasa :roll:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3855 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Admir_1984 »

Da ne idem po onim americkim stranicama, zanima me kojeg jeffersona? Iz milvokija ili iz minesote. Pojma nemam ko je john hamond :D
hidrant

#3856 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Admir_1984 wrote:Da ne idem po onim americkim stranicama, zanima me kojeg jeffersona? Iz milvokija ili iz minesote. Pojma nemam ko je john hamond :D
Ma Richard Jefferson.
Ono tradeovali su Oberta za Amira Johnsona iz Detroita.
Izgleda da se Bucksi ciste da bi mogli slj. godine dovesti nekog free agenta.

Sto se tice Al Jeffersona nagada se da bi mogao biti tradeovan, zajedno sa ovogodisnjim pickom na draftu,
za Stoudamirea.
Hm.......
Sumnjam da ce proci onaj trade Detroita i Bostona.
Jedino ako se i Detroit zeli cistiti, ali zasto bi to radili sa Ripom koji je svjetska klasa i sa Princom koji je odlican
defanzivac i solidan u napadu.Ne vidim logiku.
Hedo jos nije produzio ugovor.
Nele, kakvo je stanje sa free agentima?
Neelix

#3857 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

evo dobrih vijesti za tebe ciki

foye i mike miller u wizardsima za pecherova, thomasa, songaliu i peti pick.

bice pravo jak washington ako se gilbert vrati u formu.

sto se tice slobodnih - ne vjerujem da ce biti nekih aman pomjeranja. bibby ce vjerovatno ostati u atlanti, , artest u rocketsima..kobe sigurno ostaje u lakersima, a do Bussa je hoce li otvoriti novcanik i zadrzati i odoma i arizu. ja mislim da hoce, ali ne vjerujem da bi da nisu osvojili prvenstvo.

gordon ce 90% iz bullsa, iverson 100% iz detroita...haman niko nije pokazao interes za njega :lol: pa se sam gura u bobcatse nekim izjavama. bucksi su ocistili prostora pod s.capom trejdajuci jeffersona, pa ce vjerovatno uspjeti obnoviti ugovore sa sessionsom i villanuevom. sto se tice new yorka, vjerujem da nisu ludi da puste leea, a robinson ce vjerovatno u sign&trade za neki isticuci ugovor. hidajet bi trebao ostat, ne vjerujem da ce mu iko ponudit vise od orlanda, dok gortat vjerovatno ide. marion ostaje, millsap isto, a vjerujem da ce boozer potpisati za detroit. et, valjda nisam zaboravio koga :)
hidrant

#3858 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Ma nije se imalo srece na draft lutriji.
Ja sam ocekivao visok pick i odabir Hašima.
To bi bio cirkus onda.

Arenas
Stevenson
Butler
Jamison
Hašim

Ovako ce na cetru opet rotirati Haywood i McGee.
mikelandjelo

#3859 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by mikelandjelo »

Neelix wrote:evo dobrih vijesti za tebe ciki

foye i mike miller u wizardsima za pecherova, thomasa, songaliu i peti pick.

bice pravo jak washington ako se gilbert vrati u formu.

sto se tice slobodnih - ne vjerujem da ce biti nekih aman pomjeranja. bibby ce vjerovatno ostati u atlanti, , artest u rocketsima..kobe sigurno ostaje u lakersima, a do Bussa je hoce li otvoriti novcanik i zadrzati i odoma i arizu. ja mislim da hoce, ali ne vjerujem da bi da nisu osvojili prvenstvo.

gordon ce 90% iz bullsa, iverson 100% iz detroita...haman niko nije pokazao interes za njega :lol: pa se sam gura u bobcatse nekim izjavama. bucksi su ocistili prostora pod s.capom trejdajuci jeffersona, pa ce vjerovatno uspjeti obnoviti ugovore sa sessionsom i villanuevom. sto se tice new yorka, vjerujem da nisu ludi da puste leea, a robinson ce vjerovatno u sign&trade za neki isticuci ugovor. hidajet bi trebao ostat, ne vjerujem da ce mu iko ponudit vise od orlanda, dok gortat vjerovatno ide. marion ostaje, millsap isto, a vjerujem da ce boozer potpisati za detroit. et, valjda nisam zaboravio koga :)
Čuo sam da Iverson ode u Evropu :? sad koliko je ovo istina, ne znam :-)
Neelix

#3860 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

Jeste, ali

Arenas (Foye)
Miller (Stevenson)
Butler (Young)
Jamison (Blatche)
McGee (Haywood)

ovo je vise nego solidno.
hidrant

#3861 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Neelix wrote:Jeste, ali

Arenas (Foye)
Miller (Stevenson)
Butler (Young)
Jamison (Blatche)
McGee (Haywood)

ovo je vise nego solidno.
Slazem se.
Dobra ekipica.
Moci ce se dobro kladiti na njih, samo da ih povrede zaobidu.
Dosta mlad tim, sto je vrlo zanimljivo.
Ne znam sta Vukovi izvode.
Podijelise ljudi citavu ekipu, a bili su tako simpaticni sa
Cassellom, Wallyem,Latrellom,Garnettom i Olowokandijem( :D ).
Cak sam jedno vrijeme na igricama igrao sa njima.

Ima l' kakve sanse da Bosh bude tradeovan ovo ljeto ili ce se cekati slj. ljeto pa da ode dabaluka?
Njega bih volio vidjeti u Orlandu.Naravno volio bih ga vidjeti u Denveru, ali je to tesko izvodivo.
irfan2

#3862 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by irfan2 »

NBA: O'Neal sljedeće godine u Cavaliersima?

Premda vijest još nije službeno potvrđena, američka tv postaja ESPN je objavila kako će jedna od najvećih zvijezda NBA lige Shaquille O'Neal od iduće sezone igrati za Cleveland Cavalierse.

Shaq je posljednje dvije sezone nosio dres Phoenixa, u zamjenu za njega Sunsi će dobiti Bena Wallacea i Sašu Pavlovića.

O'Neal, koji je četiri puta bio prvak NBA lige i čak 15 puta je nastupio na All Stars susretima, u redovima Cavsa će igrati s jednim od najboljih igrača današnjice LeBronom Jamesom.
sesalmir

#3863 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by sesalmir »

PG T. Parker
SG Manu
SF Jefferson
PF Gooden
C Tim
klupa: hill, mason, finley, udoka, bonner
Na papiru izgleda strasno, ali pitanje su naravno povrede i dali ce manu ostati, jedva cekam sljedecu sezonu, napokon jedan sastav koji se izgleda moze suprostavit ovim lakersima, jet to ocito ove sezone niko nije mogao.
jos ako prodje trade bos-det eto i bostona opet u igri:
PG Stuckey
SG Rip
SF Prince
PF K.G.
C Perkins
I love this game :D
LSD

#3864 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

sesalmir wrote:PG T. Parker
SG Manu
SF Jefferson
PF Gooden
C Tim
klupa: hill, mason, finley, udoka, bonner
Na papiru izgleda strasno, ali pitanje su naravno povrede i dali ce manu ostati, jedva cekam sljedecu sezonu, napokon jedan sastav koji se izgleda moze suprostavit ovim lakersima, jet to ocito ove sezone niko nije mogao.
jos ako prodje trade bos-det eto i bostona opet u igri:
PG Stuckey
SG Rip
SF Prince
PF K.G.
C Perkins
I love this game :D
pa šta je sa glavnim igracem Bostona i njihovim zaštitnim znakom Pierce-om?? jesam li ja to propustio neki trade :? :roll:
Neelix

#3865 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

nisi ti, nego almir :D

ja nigdje ne vidjeh taj takozvani prijedlog za trejd bos-det osim na ovom forumu, a svakodnevno pratim hrpu nba stranica :-)

ma kakvi spursi, cuj gooden :) da podsjetim da je on slobodan igrac, al sve i da potpise za spurse, opet im fali jaaako puno visokih igraca, imaju l i uopste ikog sem duncana trenutno pod ugovorom? :-)
IH!

#3866 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by IH! »

NBA draft 2009 na forumu kkBosna :thumbup:

Opcija Uzivo!!!.
http://kkbosna.forumotion.com/index.htm
alphonse kauders

#3867 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by alphonse kauders »

IH! wrote:NBA draft 2009 na forumu kkBosna :thumbup:

Opcija Uzivo!!!.
http://kkbosna.forumotion.com/index.htm
Hoće li clippersi ponoviti svoj sjajni br1 pick iz 1998g - Michael Olowokandi :D ? (mogli su birati Nowitzkog, bibby-a, paul pierca, a.jamesona)
Neelix

#3868 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

kakavdanakneiskustvu wrote:ako je ovo za shaqa istina,šta misle u clevelandu kako će igrati zajedno shaq i ilgauskas
Z ce na klupu, ne moze nijedan PF igrat od njih, nema sanse :-) svidja mi se pravo potez za Cavse, mada ih ne volim.
Neelix

#3869 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

Ako prodje ovaj trejd, sljedece godine finale - Lakersi i Cavsi - zapamtite, ovdje ste to prvo procitali :-D

naravno, podrazmijevajuci da se glavni igraci obje ekipe ne povrijede na duzi period.
LSD

#3870 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

Neelix wrote:Ako prodje ovaj trejd, sljedece godine finale - Lakersi i Cavsi - zapamtite, ovdje ste to prvo procitali :-D

naravno, podrazmijevajuci da se glavni igraci obje ekipe ne povrijede na duzi period.
Taman i da prodje taj trejd tj.da Shaq dodje u Cavse...pa onda taman i da budu prvaci istoka,u finalu ce im biti metla protiv Lakersa...ako LAL ostane na okupu,mislim ovi glavni igraci (Kobe,Fisher,Gasol,Odom,Ariza,Bynum) predvidjam dominaciju još jedno 3 godine minimum...ne vidim trenutno ko ih može ugroziti.
Orlando je ove godine bio odlican (vjerovatno ponajbolja ekipa lige) ali jednostavno nisu mogli parirati Lakersima.
hidrant

#3871 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

LSD wrote: Taman i da prodje taj trejd tj.da Shaq dodje u Cavse...pa onda taman i da budu prvaci istoka,u finalu ce im biti metla protiv Lakersa...ako LAL ostane na okupu,mislim ovi glavni igraci (Kobe,Fisher,Gasol,Odom,Ariza,Bynum) predvidjam dominaciju još jedno 3 godine minimum...ne vidim trenutno ko ih može ugroziti.
Orlando je ove godine bio odlican (vjerovatno ponajbolja ekipa lige) ali jednostavno nisu mogli parirati Lakersima.

LSD voli nasmijavat raju. :D
Nit ce LAL vidjet finale, nit CLE.
Predlazem da se pogleda roster Raketa, da ne bude da samo govorim za Denver.
hidrant

#3872 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

hidrant wrote:
Neka si spomenuo Rakete.
Fantasticna ekipa u punom sastavu.
Naravno, ako zadrze roster, ne gine im borba za prsen u slj. sezoni.
Pogledajte ovaj roster:
PG-Brooks/Lowry
SG-T-Mac/Artest/Wafer
SF-Artest/Battier
PF-Scola/Battier/Landry
C-Yao/Chuck

Ovo bi mogla lahko da bude sampionska ekipa.
Naravno treba spomenuti i fantasticnog trenera.
LSD

#3873 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by LSD »

kakavdanakneiskustvu wrote:
LSD wrote:
Neelix wrote:Ako prodje ovaj trejd, sljedece godine finale - Lakersi i Cavsi - zapamtite, ovdje ste to prvo procitali :-D

Taman i da prodje taj trejd tj.da Shaq dodje u Cavse...pa onda taman i da budu prvaci istoka,u finalu ce im biti metla protiv Lakersa...ako LAL ostane na okupu,mislim ovi glavni igraci (Kobe,Fisher,Gasol,Odom,Ariza,Bynum) predvidjam dominaciju još jedno 3 godine minimum...ne vidim trenutno ko ih može ugroziti.

uz svo poštovanje,fisher jena kraju karijere,iako on nije najbitniji igrač,tako da će morati tažiti altrnativu na toj poziciji.ne znam da li su farmar i brown dovoljni
to jest tacno za Fishera...siguran sam da ce LAL ovog ljeta potpisati nekog pristojnog playa,mada i sam Fisher može još uvijek pomoci ekipi...Farmar zna odigrati odlicno,ali zna i katastrofalno...jednostavno nema konstantu.
Ariza im je ove godine bio pun pogodak...nekako mi žao Bynuma,veliki talenat, ali ozljede nikako da ga zaobidju :-? :roll:
hidrant

#3874 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by hidrant »

Predlazem da se u ovom susnom periodu prisjetimo velikana NB and A kosarke.
Evo od mene za pocetak ovo.

Savrseni odnos snage i umjeca.

Umjetnost!
Neelix

#3875 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

u lakersima ce se ovog ljeta koncentrisati na potpisivanje arize, odoma i shannona browna. vrlo su male sanse da ce doc neko novi :) ako potpisu svu trojicu, ja zadovoljan, i dalje su najjaca ekipa lige :)
Post Reply