Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Miki123

#3851 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Miki123 »

anonimni clan wrote:
aduka11 wrote:Šta je pogrešno uradio? Izražavanje ne opravdam odmah da se razumijemo, ali čovjeku se parkiraju na štand, šta mislite da ja sutra dođem vama u kancelariju ili gdje već radite, sjednem, ugrozim vaš radni prostor, a vi me onako domaćinski s kafom dočekate? :D
Mojne samo lažnog morala živi bili...
Šta je pogrešno uradio?
Pa nije poslusao covjeka koji mu fino savjetuje da uzme tableticu .....da se smiri malo.
Da ga je poslusao vidio bi razlike...........drasticne. :D :D
ne znam kako niko nije primijetio:

popij tableticu buraz

popij kurac!!!

a možeš i to :lol: :lol:
Edin H.

#3852 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Miki123 wrote: ne znam kako niko nije primijetio:

popij tableticu buraz

popij kurac!!!

a možeš i to :lol: :lol:
Oho mu se oho, kad Udruzenje sazna za ovo :D
zdruzdjo

#3853 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

Image
Image

evo ga
pobjeze mi dok aparat uhvatih i nanisanih
a bas sam se namjerio.
hopcup

#3854 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by hopcup »

taksisti su najobrazovaniji ljudi. to su sve akademici, doktori nauka, poneki magistar (ako je bio lijen) i tako redom. evo, aduka fino kaže, ko si ti da njemu soliš pamet o ilegalnim taksistima. to oni, unutar esnafa, treba da riješe i oni znaju najbolje koji je divlji, a koji "divlji". molim lijepo.
Pirija

#3855 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Pirija »

Rodici iz Austrije naplatiti voznju od zeljeznice stanice do opstine na Ilidzi 27 maraka...
strong69

#3856 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by strong69 »

aduka11 wrote:Šta je pogrešno uradio? Izražavanje ne opravdam odmah da se razumijemo, ali čovjeku se parkiraju na štand, šta mislite da ja sutra dođem vama u kancelariju ili gdje već radite, sjednem, ugrozim vaš radni prostor, a vi me onako domaćinski s kafom dočekate? :D
Mojne samo lažnog morala živi bili...
Reci mi da se zajebavas? Sta je pogresno uradio?

"Kakva si grob te jebo", "Pu jebem ti mater u picku", "Vidi ti glave picka ti materina"... "Vidi kakav si"...
azdralovic

#3857 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by azdralovic »

Pirija wrote:Rodici iz Austrije naplatiti voznju od zeljeznice stanice do opstine na Ilidzi 27 maraka...
sto je govorila da je iz Austrije :) salim se naravno, tuzno ali desava se svakodnevno na zeljeznickoj/aerodromu a ovi sa-taxi nikako da priznaju

A to je tako jednostavno za rijesiti, samo par dana da se inspektori provozaju sa njima pa ih opale po usima, vidio bi kako taksimetar pale :D
van helsing

#3858 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by van helsing »

Koliko ja znam,ovi sa standova aerodrom i zeljeznicka nisu bas omiljeni ni medju kolegama iz SA-taxi.
holowey

#3859 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by holowey »

van helsing wrote:Koliko ja znam,ovi sa standova aerodrom i zeljeznicka nisu bas omiljeni ni medju kolegama iz SA-taxi.
ljubomorni sto i oni ne mogu malo raditi sa tih standova :D
LosaKopija

#3860 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by LosaKopija »

Joj taxe naruzi po Carsije :D

od zla oca od gore matere
Shon Phon

#3861 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Shon Phon »

Samo da spomenem taksiste sa standa na Carsiji, gdje skoro nijedan nije htio da vozi ljude na dzenazu, uz gomilu pogrdnih rijeci prema ljudima koji su trazili uslugu taxi prevoza... Nadam se da ce im tih nekoliko markica kad tad zatrebati, za lijeka naravno....
Eniac

#3862 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Eniac »

Taksista na stajalistu na Otoci, kod doma zdravlja "Kumrovec". Naravno Sarajevo taksi.

Sjedi taksista u vozilu i cita novine. Sam na standu. Isaretim ja njemu, on klima glavom, otvaram vrata, Dobar dan ja njemu, je li slobodno, Dokle, on meni. I to prije nego sto sam usao u vozilo a kamoli sjeo. Dokle? u cudu ja. Pa htio sam do Radiceve, ali sada necu. Ne moras, on meni. I nastavi citati novine.

Tezak zivot, bori se za mrvicu kruha, valja placati namete, unistise ih ilegalci, i sta ono sve jos kukaju.
drug_profi

#3863 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Ja ne znam da ih iko uzima za ozbiljno vise za tu pricu. Prosjek vozila im je bolji nego kod gradjanstva. Nemaju pdv, nemaju fiskalne kase, moze zaraditi i milion a platice porez pausalno kao da nije ni radio... Mislim da je svako od njih par hiljada mjesecno u plusu, dok im moze biti da biraju voznje.
Ne kazem da mi je krivo. Neka zarade, ali neka plate i porez kao svi mi ostali koje drzava odera. Sva ova halabuka i jest da im ne bi uvalili fiskalne, jer jadni, unistice im posao.
A kad povrh svega jos ispliva bahtluk i primitivizam, pa pocnu srati po glavi radnom narodu, onda stvarno batina traze.
Optimist

#3864 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Optimist »

Sinoc malo prije 19h na Marin dvoru dvije policijske patrole i nekoliko taxi vozila zaustavljeno. Bili su poprilicno u raskrsnici.
Jel jos neko vidio? Da li je u pitanju neki protest, kontrola ili nesto trece?
JThomas

#3865 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JThomas »

drugi profil wrote:Ja ne znam da ih iko uzima za ozbiljno vise za tu pricu. Prosjek vozila im je bolji nego kod gradjanstva. Nemaju pdv, nemaju fiskalne kase, moze zaraditi i milion a platice porez pausalno kao da nije ni radio... Mislim da je svako od njih par hiljada mjesecno u plusu, dok im moze biti da biraju voznje.
Ne kazem da mi je krivo. Neka zarade, ali neka plate i porez kao svi mi ostali koje drzava odera. Sva ova halabuka i jest da im ne bi uvalili fiskalne, jer jadni, unistice im posao.
A kad povrh svega jos ispliva bahtluk i primitivizam, pa pocnu srati po glavi radnom narodu, onda stvarno batina traze.
ma neka ne kukaju. jer im očito NIJE loše. to je sve.
Enticer

#3866 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Enticer »

Meni kad treba taxi nikad ne idem na standove, stanem pored ceste i zaustavim prvog koji naidje. Gledam jedino da nije sa-taxi.
Prije par godina ja i par kolega bili poslovno u Tunisu u glavnom gradu. Nocili u hotelu i ujutro u oko 5:30h sa recepcije pozvase taxi da nas odbaci do aerodroma. Pitam ja lika sto radi u hotelu koliko otprilike kosta vozna do aerodroma i kaze oko 5 dinara otprilike kao i nasih 5 KM i sjedosmo mi u taxi i krenemo, a lik nije upalio taximetar. Rekoh ja njemu nisi upalio taximetar, a on ce, ma nije problem uospte, vi stranci ste nasi prijatelji, ne sekirajte se, dobro kazem ja voznja je oko 5 dinara kad se on izbezumi, sta 5 dinara, voznja kosta 20, vama cu dati za 15, rekoh dobro, kad stignemo na aeredrom pozvat cu policiju i reci da nisi upalio taximetar, kaze on pozovi slobodno i ljut nesto, poce bijesno voziti i nesto brbljati na tunizanskom dijalektu. Stigosmo mi, polako izlazimo, kad pored nas nailazi policajac i ja naglas POLIS POLIS :lol: a taxista ce meni necu pare samo idite, idite, idite, ovi moji sa mnom dadose mu 10 dinara i ode lik...
Nije stvar u parama zaista, ali pravi nas budalama, da je upalio taximetar i bio ljubazan ostavili bismo mu duplo na kafu. Cigani, svi su oni isti.
van helsing

#3867 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by van helsing »

Enticer wrote:Meni kad treba taxi nikad ne idem na standove, stanem pored ceste i zaustavim prvog koji naidje. Gledam jedino da nije sa-taxi.
Prije par godina ja i par kolega bili poslovno u Tunisu u glavnom gradu. Nocili u hotelu i ujutro u oko 5:30h sa recepcije pozvase taxi da nas odbaci do aerodroma. Pitam ja lika sto radi u hotelu koliko otprilike kosta vozna do aerodroma i kaze oko 5 dinara otprilike kao i nasih 5 KM i sjedosmo mi u taxi i krenemo, a lik nije upalio taximetar. Rekoh ja njemu nisi upalio taximetar, a on ce, ma nije problem uospte, vi stranci ste nasi prijatelji, ne sekirajte se, dobro kazem ja voznja je oko 5 dinara kad se on izbezumi, sta 5 dinara, voznja kosta 20, vama cu dati za 15, rekoh dobro, kad stignemo na aeredrom pozvat cu policiju i reci da nisi upalio taximetar, kaze on pozovi slobodno i ljut nesto, poce bijesno voziti i nesto brbljati na tunizanskom dijalektu. Stigosmo mi, polako izlazimo, kad pored nas nailazi policajac i ja naglas POLIS POLIS :lol: a taxista ce meni necu pare samo idite, idite, idite, ovi moji sa mnom dadose mu 10 dinara i ode lik...
Nije stvar u parama zaista, ali pravi nas budalama, da je upalio taximetar i bio ljubazan ostavili bismo mu duplo na kafu. Cigani, svi su oni isti.
A sta to fali Ciganima?
Inace,mi smo zlatni,uljudni,pristojni,ljubazni,bog dao cvijece,a taxisti su sušta suprotnost od nas,sve ono najgore sto ima u ljudskoj prirodi,e to taxisti imaju.
Dajte ba,ne pretjerujte,zbog nekoliko njih svrstavati sve taxiste u isti kos u najmanju ruku je bezobrazno.
Saka

#3868 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

Eh u Tunisu su oni Arapi stoka gora od naših duplo (da, ima fakat i gore). Na kasi ti kradu pare iz ruke, zavrću na računima, lupaju cijene astronomske pa ako prođe, a kad im kažeš daću ti koliko je realno nešto se fol ljute i vrijeđaju. Stoka neviđena. Naravno ima i finih ljudi, ali trgovci su većinom debili.
seoBIH

#3869 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by seoBIH »

A sta to fali Ciganima?
Inace,mi smo zlatni,uljudni,pristojni,ljubazni,bog dao cvijece,a taxisti su sušta suprotnost od nas,sve ono najgore sto ima u ljudskoj prirodi,e to taxisti imaju.
I ja sam mislio tako kao i ti, ali me primjer nazifa vratio u realnost da su oni zaisa drugacij.
pirpa

#3870 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by pirpa »

Taksisti na Beogradskom Aerodromu. :lol: :lol: :lol:
johntra

#3871 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by johntra »

Čovjek sa mudima, ali i ovi klipovi mu haman uzalud...i kod njih se inspekcije prave lude..
pirpa

#3872 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by pirpa »

...
Last edited by pirpa on 04/05/2018 14:47, edited 1 time in total.
mahalas505

#3873 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

pirpa wrote:Taksisti na Beogradskom Aerodromu. :lol: :lol: :lol:
Koliko sam shvatio ovaj sto snima je vlasnik neke od "regularne" taxi firme, pa razumijem covjeka, isto kao sto sam i ovdje protiv ilegalaca. Mislim da su mu probusili gume,da mu uzvrate za ovo snimanje. Kod nas jedina razlika sto se "regularni" tako ponasaju.
van helsing

#3874 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by van helsing »

pirpa wrote:treba mu jebati dijete djetetovo, klosar carsijanerski jebo on oca svog u tabutu.
Pa eto znas gdje radi,tj.gdje mu je stand,pa bujrum,izvoli.
navedeni

#3875 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by navedeni »

ALJ priprema super dokumenatac o taxistima u BiH, pa ako ima taksista ovdje pazite sta pricate :)
Post Reply