2000/01
Moderator: anex
Naravno. 50% Sarajlija vrhunski živi, 30% je srednja klasa, 10% se nekako snalazi, a 10% je elita.Forumerrer wrote: ↑16/04/2022 21:58 Sve se nema para, a ljudi kupuju ko ludi. Danas usao i izasao iz BCC, nikad vecu guzvu nisam vidio. Na svim kasama po 5-6 ljudi ceka u redu, nemas slobodnih korpi.
Info iz Fibule. Aranžmani nisu kao rekordne 2021.ali su iznad svih očekivanja. Egipat, Tunis, Turska.shape of despair wrote: ↑16/04/2022 23:16 problem je sto nam je domet jedan scc, a da nekog pitas hocel na more ove godine i gdje, bilo bi mozda do Neuma.
Sve se slazem. Ovdje mozes dici gorivo na 5, ulje na 10, brasno na 100 i opet bi se kupovalo kao i prije. Nista nije toliko skupo koliko se ima para.ElRe wrote: ↑17/04/2022 11:05Naravno. 50% Sarajlija vrhunski živi, 30% je srednja klasa, 10% se nekako snalazi, a 10% je elita.Forumerrer wrote: ↑16/04/2022 21:58 Sve se nema para, a ljudi kupuju ko ludi. Danas usao i izasao iz BCC, nikad vecu guzvu nisam vidio. Na svim kasama po 5-6 ljudi ceka u redu, nemas slobodnih korpi.
Pogledajte samo vozni park u Sarajevu, a i generalno BiH. Pogledajte telefone koje raja nosi, puni Metro, Spazio, Vatra, Manolo, Coffe Station... Astra puna Boss i Hugo garderobe, XYZ, CK... sve to ide kao ludo. Danas srednjoškolci nose CK, EA7, Diesel, voze se taksijem i srednjoškolci i studenti.
Bingo Miljacka, SCC, pa sada i Alta i BBI uvijek prepuni.
Restorani za iftare prepuni, Korpa i Glovo se ubiše od posla.
Lokalni mesar samo govori Elhamdulilah kako ide posao.
To je jedna velika iluzija.. Sarajevo je najmnogoljudniji grad u BiH.. U Sarajevo dolazi i dosta ljudi sa strane u shoping.. Ima i turista, kao i konstantno ljudi iz dijaspore.. Udarne trgovine rade dobro, ali ovi procenti koje si postavio nisu ni blizu tacni..ElRe wrote: ↑17/04/2022 11:05Naravno. 50% Sarajlija vrhunski živi, 30% je srednja klasa, 10% se nekako snalazi, a 10% je elita.Forumerrer wrote: ↑16/04/2022 21:58 Sve se nema para, a ljudi kupuju ko ludi. Danas usao i izasao iz BCC, nikad vecu guzvu nisam vidio. Na svim kasama po 5-6 ljudi ceka u redu, nemas slobodnih korpi.
Pogledajte samo vozni park u Sarajevu, a i generalno BiH. Pogledajte telefone koje raja nosi, puni Metro, Spazio, Vatra, Manolo, Coffe Station... Astra puna Boss i Hugo garderobe, XYZ, CK... sve to ide kao ludo. Danas srednjoškolci nose CK, EA7, Diesel, voze se taksijem i srednjoškolci i studenti.
Ne znam za te zemlje, znam da je jučer u Münchenu u Kauflandu jedino ''normalno'' ulje bilo neko Švedsko od repice, 1l = 7,5€dječak sa šibicama wrote: ↑16/04/2022 23:08 Pa jel istina da je po holandijama i belgijama ulje sada 7 eura?
Nije iluzija i u manjim gradovima i opcinama je ista situacija.laik1981 wrote: ↑17/04/2022 11:32To je jedna velika iluzija.. Sarajevo je najmnogoljudniji grad u BiH.. U Sarajevo dolazi i dosta ljudi sa strane u shoping.. Ima i turista, kao i konstantno ljudi iz dijaspore.. Udarne trgovine rade dobro, ali ovi procenti koje si postavio nisu ni blizu tacni..ElRe wrote: ↑17/04/2022 11:05
Naravno. 50% Sarajlija vrhunski živi, 30% je srednja klasa, 10% se nekako snalazi, a 10% je elita.
I pun parking pred trznim centrima je pokazatelj da 50% stanovnistva zivi vrhunski? Potpuno pogresno.. Mozda 10% stanovnistva zivi vrhunski, 20% zivi normalno, trecina na granici siromastva, a trecina siromasni.. Dvije prosjecne plate nisu ni blizu osnovne potrosacke korpe, a vecina u ovoj drzavi bi se udarali nogom u guzicu da zive od dvije prosjecne plate.. Druga stvar je sto se mi na zor protezemo vise od mogucnosti, pa se zaduzujemo za sve zivo, od kupovine telefona, godisnjih, kupovine odjece, auta itd.. Jos malo cemo i brasno poceti na kredit kupovati.. Mi smo u svim parametrima medju najsiromasnijim drzavama u evropi..MarshalDodik wrote: ↑17/04/2022 12:05Nije iluzija i u manjim gradovima i opcinama je ista situacija.
Parkinzi puni pred trznim centrima, a nerijetko i pred restoranima.
Potrosacka korpa i evropski parametri su najvece ilizuje koje ne piju vode kod naseg naroda.laik1981 wrote: ↑17/04/2022 12:35I pun parking pred trznim centrima je pokazatelj da 50% stanovnistva zivi vrhunski? Potpuno pogresno.. Mozda 10% stanovnistva zivi vrhunski, 20% zivi normalno, trecina na granici siromastva, a trecina siromasni.. Dvije prosjecne plate nisu ni blizu osnovne potrosacke korpe, a vecina u ovoj drzavi bi se udarali nogom u guzicu da zive od dvije prosjecne plate.. Druga stvar je sto se mi na zor protezemo vise od mogucnosti, pa se zaduzujemo za sve zivo, od kupovine telefona, godisnjih, kupovine odjece, auta itd.. Jos malo cemo i brasno poceti na kredit kupovati.. Mi smo u svim parametrima medju najsiromasnijim drzavama u evropi..MarshalDodik wrote: ↑17/04/2022 12:05
Nije iluzija i u manjim gradovima i opcinama je ista situacija.
Parkinzi puni pred trznim centrima, a nerijetko i pred restoranima.
Ih, šta sam vidio tih sa skupim mobitelima a kad trebaju nazvati, nemaju "na računu".laik1981 wrote: ↑17/04/2022 12:47 Ne zivi se lose samo samo ako ne znas za bolje.. Taj nas "ne los" zivot je ispod svakog evropskog standarda.. Sad mogu otici i kupiti telefon od dvije milje na karticu i placati ga dvije godine.. Da li je to dokaz da zivim dobro? Prije da je dokaz da sam teska budala..
Ili vozi polovnjaka od 30k maraka, nosi cvike od 500, a sipa za cenera i gleda ko ce mu kafu platiti.. O toj iluziji ja govorim..tandmand wrote: ↑17/04/2022 12:50Ih, šta sam vidio tih sa skupim mobitelima a kad trebaju nazvati, nemaju "na računu".laik1981 wrote: ↑17/04/2022 12:47 Ne zivi se lose samo samo ako ne znas za bolje.. Taj nas "ne los" zivot je ispod svakog evropskog standarda.. Sad mogu otici i kupiti telefon od dvije milje na karticu i placati ga dvije godine.. Da li je to dokaz da zivim dobro? Prije da je dokaz da sam teska budala..