1GB wrote:Da ne rece nebih znao da je coek iz Melburna
Uostalom ta ce Melburn.. bolje u Rajvosa gdje je AQI indeks 500 i po noci nemos na cenifu jer neJma vode

A sta vrijedi ova slika velikoj vecini nasih ljudi dole?...90% nasih ljudi nisu 5 puta u gradu bili..Izgube se kad dodju u grad...Pitaj gdje je South Yarra u Melbourne, e tu i danas imam sta, tu sam zivio 17 godina,....Pusti price index itd itd....U restoran odu jednom u 3 mjeseca ili nikad u godini....U kino ne odu ni jednom godisnje, jer ti treba 100 dolara za 3 karte i kokice i sokove i naravno za parking....A da ne pricam da 90 %njih neki dobar bar ne vide nikad...Jer da obrnes 3 rune dole treba ti 150 dolara...Bosnjo bi zenu da mu jebes za tih 150 dolara..Kontas li ti to??? Ja kad bi zivio dole kao ovdje , trebalo bi mi barem 15 milja mjesecno dolara, a to dole mozes samo sanjati...Ne zivi onaj koji ima , nego ko je naucio....Nije poenta zivota vani da rintas i da stekas, vec da putujes i uzivas svaki dan u zivotu...Znas li ti kad sam ja sad bio dole, da sam ja u velikoj vecini dole placao vecere i provode, jer dole ljudi nasi tesko se fataju za dzep, njima je glupost jesti vani kad mozes kuci jesti...Dole 3 kebaba i 3 soka 70 dolara, a ovdje kod pirpe se ubijes za cvaju..Zato nasi iz dijaspore kad doeju u BIH, samo jedu po restoranima i piju po kafanama,,,Oni to mogu samo sanjati u zemljama odakle dolaze..I ja budala pricam ljudima koji rade za 500 maraka, jer takvima je i milja eura puno kad odes vani...A biti , to je ciganska plata ma gdje god bio vani...U mom drustvu ima nas barem 15 mudonja, niko ne radi za menje od milju i pol maraka....A niko nije u politici ili na budzetu, znaci nije svako kokuz i ne muci se svako u zivotu...I zasto bi neko sa 4 milje u kuci i stanom svojim isao vani

Moras biti na heroinu zestokom

Vani ides kad ces pare mlatiti, doktori i it sektor ili kad si kokuz...Ovo vazi za veliku vecinu...Kani se suplje, nema vode, bezbjednost (ta mi je najaca) a u Melbourne kad padne mrak , u velikoj vecini grada ne smijes hodati sam...Ljudima uveliko dok spavaju po noci hladno (Somalici) provaljuju u kuce,na cesti ti otimaju auta, heroin se korisiti na svakom cosku..Ne bi volio da mi dijete raste dole ni za sta ....Jer ce mu djetinstvo biti u dvoristu kuce i pored compjutera...Eto ja znam barem 20 familija iz Australije koji su se vratili zbog djece , jer dole nisu htijeli da im odrastaju...Oni budale koji su zivjeli dole i imali sve a ti pametan koji nije prnuo dalje od Tarcina..