ČEKAJU ISPRED CENTRALE HDZ-A
Radnici Aluminija: Gdje su Kolinda i Čović, neće izbore nikad više dobiti!
Aluminij Mostar
Moderator: anex
-
archi_a
#3851 Re: Privatizacija Aluminija - finale
- pepeljara
#3852 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
славянин wrote: Koliko se cega proizvodilo u Jugoslaviji mozemo i danas viditi, tj ovako podsjetiti se kada gase fabrike koje su pravljene prije 30-40-50 godina a uspjeli smo sto jedan forumas rece da napravimo fabriku pastete.Molimo Kineze da naprave jedan blok termoelektrane..
Sta se izgradilo u periodu 60-80te, ne moze ova vlast (proteklih 20 godina i narednih 20 godina ) okrecit to sve, a kamoli izgradit
- Banksy
#3853 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Sigurno...Nivelacija wrote:
Ovako treba ubuduce pred centralu SDA cim se desi i najmanji problem kod nas..
- Hajvan
#3854 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
ja sam putoavao po Madjrskoj, Ceskoj i Poljskoj ’88.
i tad sam spalio iluzije
osim toga, imali su GDP jaci od naseg, vise nobelovaca, jace univerzitete…znaci HDI kudikakmo iznad sfrj…
itd
al mastajte
i ne, nemam nista protiv juge
bila dobra ideja
sharanio je sh/hs shovinizam. za sva vremna.
piutanje je kako da mi u bosni izvucemo pouke iz svwga toga i krenemo naprijed..\
ako ne moze, onda daj da se strovalimo, i sebe i susede/komsije uzgred….
i tad sam spalio iluzije
osim toga, imali su GDP jaci od naseg, vise nobelovaca, jace univerzitete…znaci HDI kudikakmo iznad sfrj…
itd
al mastajte
bila dobra ideja
piutanje je kako da mi u bosni izvucemo pouke iz svwga toga i krenemo naprijed..\
Last edited by Hajvan on 11/07/2019 15:51, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#3855 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
stakasa wrote:Ja mislim da daba spekulisete, niko nece Aluminij kupit jer nema racunice za to.
Ha vjerovatno imaju neku računicu.- Veoma smo zainteresirani za kupovinu „Aluminija“ Mostar, jer smo prepoznali nekoliko konkurentnih prednosti. Naročito želimo istaći geografsku poziciju, nisku stopu poreza na dobit, kvalificiranu radnu snagu, kao i konkurentu cijenu rada, ali i nepostojeću obavezu uvoza sirovina i slobodni trgovinski sporazum sa EU, što ovu firmu čini savršenom za naš portfelj - navedeno je, između ostalog, u pismu.
- славянин
#3856 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Sta je ovo uzicko kolo jel ? Kontaju da nece Dodik opet naletiti pa da baci kakvih devizaBanksy wrote:Sigurno...Nivelacija wrote:
Ovako treba ubuduce pred centralu SDA cim se desi i najmanji problem kod nas..
-
daddy-kool
#3857 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Hajvan wrote:ja sam putoavao po Madjrskoj, Ceskoj i Poljskoj ’88.
i tad sam spalio iluzije
itd
al mastajte
bila dobra ideja
- stakasa
#3858 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Evo srpske price, sta je god tema vi po istom traguславянин wrote:Bili jaci od... ko te napao ? Koliko sam citao Jugoslavija nije pristala da bude satelit SSSRa niti zapada.To je luksuz koji je rijetko ko mogao priustiti.Prilicno je jasno da bi sovjeti silom uzeli jugoslaviju da nisu znali da bi se rat oduzio i imao gubitke koji bi im prevazisli korist koju bi dobili.Dosta to govori o kapacitetu za odbranu.Hajvan wrote:al najjci su ovi sto prizivaju tzv pravu drzavu
ko biva ona prijasnja bila prava..
bili jaci i od …
chek od koga u evorpi,,,bugara…to smo i sad
odes u madjarsku, za koju smo shatro bili shatro zapad, sjebeeeesh se od kolichini dobrile i razvijenosti…
to metroi ko u londonu, vlastite proizvodnje, a prava drzava imala jednu i po stanicu
ahahahahahahahhaahah
Jaci od Bugara ?? Po cemu tj. kojoj stavci ?
Da odes danas u madjarsku, nakon sto je unistena drzava koja je 80ih bila mnogo bolja od te Madjarske, i dok smo ovamo rusili i nakon tog rusenja krali oni su gradili - jeli to tesko razumiti ? Ili treba porediti danasnju Madjarsku i Jugoslaviju 80ih.
Koliko se cega proizvodilo u Jugoslaviji mozemo i danas viditi, tj ovako podsjetiti se kada gase fabrike koje su pravljene prije 30-40-50 godina a uspjeli smo sto jedan forumas rece da napravimo fabriku pastete.Molimo Kineze da naprave jedan blok termoelektrane..
- nosara
#3859 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ma sta oni znaju, dijaspora zna sve, male im glave, a mozak prska na nos...daddy-kool wrote:stakasa wrote:Ja mislim da daba spekulisete, niko nece Aluminij kupit jer nema racunice za to.Ha vjerovatno imaju neku računicu.- Veoma smo zainteresirani za kupovinu „Aluminija“ Mostar, jer smo prepoznali nekoliko konkurentnih prednosti. Naročito želimo istaći geografsku poziciju, nisku stopu poreza na dobit, kvalificiranu radnu snagu, kao i konkurentu cijenu rada, ali i nepostojeću obavezu uvoza sirovina i slobodni trgovinski sporazum sa EU, što ovu firmu čini savršenom za naš portfelj - navedeno je, između ostalog, u pismu.
- stakasa
#3860 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Naveo sam u naknadnom postu o svedskom Kubalu zasto nedaddy-kool wrote:stakasa wrote:Ja mislim da daba spekulisete, niko nece Aluminij kupit jer nema racunice za to.Ha vjerovatno imaju neku računicu.- Veoma smo zainteresirani za kupovinu „Aluminija“ Mostar, jer smo prepoznali nekoliko konkurentnih prednosti. Naročito želimo istaći geografsku poziciju, nisku stopu poreza na dobit, kvalificiranu radnu snagu, kao i konkurentu cijenu rada, ali i nepostojeću obavezu uvoza sirovina i slobodni trgovinski sporazum sa EU, što ovu firmu čini savršenom za naš portfelj - navedeno je, između ostalog, u pismu.
- dobar osjecaj
#3861 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Oni ovo sigurno rade zbog brige za zdravlje. Sjedi se predugo, otiču noge. Fali nam u medijima još ovakvih promocija brige za vlastito fizičko i mentalno zdravlje. Ja ako ne nađem dnevno makar jedan ovakav članak, počnem da drhtim kao ovisnik.Banksy wrote:Sigurno...
-
daddy-kool
#3862 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pa eto motao se Glencore i EGA kao da su zainteresovani za kupovinu.stakasa wrote:
Naveo sam u naknadnom postu o svedskom Kubalu zasto ne
Mi nemamo ekološke standarde, a imamo:
Ako se ne može prodati, onda ništa lakše, izrezati u staro željezo i prodati lokaciju.geografsku poziciju, nisku stopu poreza na dobit, kvalificiranu radnu snagu, kao i konkurentu cijenu rada, ali i nepostojeću obavezu uvoza sirovina i slobodni trgovinski sporazum sa EU,
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3863 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
15.47
Okupljeni radnici očekuju da im se obrati Čović. S obzirom da se veliki broj pripadnika policije okuplja ispred sjedišta HDZ-a, oni očekuju da bi se to moglo desiti vrlo brzo.
15.30
Već sat i po traje sastanak predstavnika Aluminija i predsjednika HDZ-a Dragana Čovića. Okupljeni građani ispred prostorija ove stranke nestrpljivo očekuju da im se obrati Čović, ali još uvijek niko ne zna kada će i hoće li uopšte on izaći pred ljude.
napeto je ko na čučaVcu
- nosara
#3864 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
To su gluposti, nema tu racunice, ekspert je zakljucio.daddy-kool wrote:Pa eto motao se Glencore i EGA kao da su zainteresovani za kupovinu.stakasa wrote:
Ako se ne može prodati, onda ništa lakše, izrezati u staro željezo i prodati lokaciju.geografsku poziciju, nisku stopu poreza na dobit, kvalificiranu radnu snagu, kao i konkurentu cijenu rada, ali i nepostojeću obavezu uvoza sirovina i slobodni trgovinski sporazum sa EU,
-
daddy-kool
#3865 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Teška situacija.
https://ero.tel/vijesti/covica-ispred-z ... -zaplakao/
Čovića ispred zgrade HDZ-a BiH dočekali ljutiti radnici Aluminija, Pandža i zaplakao
https://ero.tel/vijesti/covica-ispred-z ... -zaplakao/
Čovića ispred zgrade HDZ-a BiH dočekali ljutiti radnici Aluminija, Pandža i zaplakao
- stakasa
#3866 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Sto ce im geografska pozicija? Ne prodaje se ovo na kapiji. Dalje to sa radnom snagom, ovo nije radno intenzivna industrija. U stvari, firma ako je imalo ozbiljna rad u Elektrolizi ce se automatizovat i robotizovat. Plus 400 miliona duga. Tako da sumnjam da su ozbiljan kupac ovi Arapidaddy-kool wrote:Pa eto motao se Glencore i EGA kao da su zainteresovani za kupovinu.stakasa wrote:
- stakasa
#3867 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Evo ima nosara rjesenje - zabrani uvozHajvan wrote:ja sam putoavao po Madjrskoj, Ceskoj i Poljskoj ’88.
i tad sam spalio iluzije
itd
al mastajte
bila dobra ideja
- pici
#3868 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
evo dobriJeh vijesti...
APELACIONO VIJEĆE
Ukinuta presuda Jerki Ivankoviću Lijanoviću za kriminal kao i zatvorska kazna od 12 godina
- nosara
#3869 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Mozete vi to, vjerujem u vas. Samo jace kukajte, bice nesto, neko ce poslat. Rad je ubleha, ne dajte se.stakasa wrote:Evo ima nosara rjesenje - zabrani uvozHajvan wrote:ja sam putoavao po Madjrskoj, Ceskoj i Poljskoj ’88.
i tad sam spalio iluzije
itd
al mastajte
bila dobra ideja
-
propuh1975
#3870 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ovo je humano preseljenje kao u ratu vi ste poznati po tome kolinda vas je pustila niz vodu hrvatka je prazna treba joj pucanstva .Za kraj poklonite im jos malo Bosne sta ce vam bolje da oni imaju nego vi I vasa dijeca sta ce se desiti s suskovim I bobanovim naseljima jadne ljude zavadili s komsijama pa ih humano preselili iz pitome bosanske zemlje ovo su finale koje ste dugo cekali sijetite se svih logora ubijanja silovanja otimanja imovine stanova itd tad je bilo sve ok .Zapamtite sve sto je lijepo kratko traje izvinite se komsijama mi imamo dusu i da zivimo ko ljudi
- Banksy
#3871 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Hajvan wrote:ja sam putoavao po Madjrskoj, Ceskoj i Poljskoj ’88.
i tad sam spalio iluzije
itd
al mastajte
bila dobra ideja
Neusporedivo.Sve te zemlje iznad su stare kulture, bivša carstva i kraljevstva, s 50 god ruskog mraka. Nesreća je što se 50 god našeg svjetla poklopilo s njihovim mrakom, pa nam se u jednom trenutku učinilo da smo, jadni futavci, bolji od njih. Srećom, vratili smo se brzo u svoj prirodni mod, u kontinuitet mraka, s tužnim sjećanjem na vještački iskreiran i neprirodan tračak svjetla kojeg realno nismo bili ni zaslužili...
- Banksy
#3872 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
dobar osjecaj wrote:Oni ovo sigurno rade zbog brige za zdravlje. Sjedi se predugo, otiču noge. Fali nam u medijima još ovakvih promocija brige za vlastito fizičko i mentalno zdravlje. Ja ako ne nađem dnevno makar jedan ovakav članak, počnem da drhtim kao ovisnik.Banksy wrote:Sigurno...
- pici
#3873 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
evga bebek16:00
Pero Bebek je kazao nakon sastanka da opcija stečaja Aluminija vise u optucaju te da im je obećano novo rješenje, a da ni on nije siguran koje.
“Rečeno nam je da će se brzo riješiti problem odlaska radnika u mirovine i otplate kredita, te da u nekim dugoročnom periodu možemo očekivati neki boljitak, kazao je on.
Radnici smatraju da su im ponovo Data lažna i nerealna obećanja kako bi se smirilo njihovo nezadovoljstvo
- pici
#3874 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
nema steČajaaaa Dragane erojuNakon sastanka Čović obećao da neće biti stečaja Aluminija Radnici su, kako je preneseno, razgovarali i o tome kako su neki ljudi dovedeni u poduzeće i kako su čuli neke stvari koje se ne poklapaju s njihovim saznanjima.
Stečaj nije opcija, poručeno je nakon sastanka sindikalista i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića. Pero Gudelj je rekao kako će se svim radnicima uplatiti doprinosi za mirovinsko i invalidsko osiguranje. ''Smatra se da će se u nekom dužem razdoblju biti svi radnici vraćeni na posao. Opcija stečaja nije aktualna'', rekao je Gudelj. Potvrđeno je i kako će se s bankama pregovarati oko kredita koje radnici imaju u bankama. ''Napretka verbalnog ima, a što će biti u praksi, vidjet ćemo'', rekao je Gudelj. Foto: Bljesak.info / Obraćanje sindikalista ispred HDZ-a Romeo Biokšić rekao je kako se u 16:30 se ide u pregovore s Nadzornim odborom i Čovićem u krugu tvornice. Na pitanje kako Čović može pomoći i kako on može reći da neće biti stečaj, Bokišić je rekao kako je i ranije bilo obećanja, ali da će vidjeti što će biti s ovima. Radnici su, kako je preneseno, razgovarali i o tome kako su neki ljudi dovedeni u poduzeće i kako su čuli neke stvari koje se ne poklapaju s njihovim saznanjima. -
- nosara
#3875 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ako ne bude likvidacije, brinem za zdravlje pola foruma. Sve je izgledalo super juce, a vidi danas, ovi bi da nastave radit. Koji kurac?