Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- Bosanski_kralj
#3851 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Predviđam im prelazak izbornog praga u par opština u FBiH sa većinskim bošnjačkim stanovništvom.
Nemamo mi vremena za nove stranke, koje tek dugoročno mogu donijeti rezultat. Nama treba sveopšti blok koji će parirati SDA. Dosta je usitnjavanja, vrijeme je za ukrupnjavanje progresivnih snaga.
Nemamo mi vremena za nove stranke, koje tek dugoročno mogu donijeti rezultat. Nama treba sveopšti blok koji će parirati SDA. Dosta je usitnjavanja, vrijeme je za ukrupnjavanje progresivnih snaga.
-
neon-x
#3852 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
To je bila njegova ideja kad se tek pojavio koju je ponudio strankama ali ga naravno nisu zarezivali. Ponovo ce on to vjerovatno isto ponuditi u vidu nekog bosanskog gradjanskog bloka koji bi bila neformalna koalicija okupljena oko ideje a ne stranaka gdje bi se definisali dugorocni ciljevi i principi.Bosanski_kralj wrote:Predviđam im prelazak izbornog praga u par opština u FBiH sa većinskim bošnjačkim stanovništvom.
- Kikibombona
#3853 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
U cemu parirati, u kriminalu, korupciji i nepotizmu?Bosanski_kralj wrote:Predviđam im prelazak izbornog praga u par opština u FBiH sa većinskim bošnjačkim stanovništvom.
Jesi li toliko naivan da mislis da smrdljivi SDP moze donijeti bilo kakve promjene? Ili si pak clan SDP-a?
Prije ce se ujedini Sjeverna i Juzna Koreja nego SDP i izrodi poput Zeljka, Reufa i ostale ekipe.
SDP je profuckao 25 godina. Bili su vlast i opozicija. Sjeme im se zatrlo za sve sto su uradili. Za mene su samo malo manje zlo od SDA, ali su mi na neki nacin mrzi od SDA, jer sam u njih donekle vjerovao.
Smatram da ce Hadzikadic za dvije godine pregaziti SDP na izborima a onda za cetiri godine isto uraditi sa SDA.
SDP je vec potucen u glavnom gradu od jebenog Konakovica i Nase stranke. Ugasiti smece.
-
neon-x
-
Mirza007
#3855 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Lijepo bi bilo ali nista od toga. Tesko ce biti bilo kojoj novoj stranci napraviti rezultat. Previse je politicka scena usitnjena.Kikibombona wrote:U cemu parirati, u kriminalu, korupciji i nepotizmu?Bosanski_kralj wrote:Predviđam im prelazak izbornog praga u par opština u FBiH sa većinskim bošnjačkim stanovništvom.
Jesi li toliko naivan da mislis da smrdljivi SDP moze donijeti bilo kakve promjene? Ili si pak clan SDP-a?
Prije ce se ujedini Sjeverna i Juzna Koreja nego SDP i izrodi poput Zeljka, Reufa i ostale ekipe.
SDP je profuckao 25 godina. Bili su vlast i opozicija. Sjeme im se zatrlo za sve sto su uradili. Za mene su samo malo manje zlo od SDA, ali su mi na neki nacin mrzi od SDA, jer sam u njih donekle vjerovao.
Smatram da ce Hadzikadic za dvije godine pregaziti SDP na izborima a onda za cetiri godine isto uraditi sa SDA.
SDP je vec potucen u glavnom gradu od jebenog Konakovica i Nase stranke. Ugasiti smece.![]()
Da se ujedine SDP, DF i Nasa stranka, da se rijese kompromitiranih kadrova i da se pridruze ljudi kao Hadzikadic, Falatar itd pa i nekako. Ovako..... cisto sumnjam.
Slazem se da je SDP sjebao jedinu priliku koja se do sada ukazala. Sve sto su napravili je da su zasjeli u fotelje i nastavali dotadasnju praksu nepotizma, korupcije (mozda je digli i na jedan visi nivo) i javasluka. Rijetko se takve prilike ukazuju.
- mousstapha
#3856 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Svaki put kontam ove izbore SDA gubi, nije moguce da nakon ovakve vlade ponovo dobiju puno glasova. I tako gledam i analiziram i onda skontam da su jednom u 30 godina izgubili izbore kako treba. Mentalitet ljudi bi se trebao znatno promijeniti, a bgmi i nova stranak dati jasnu ideju i program da se desi pravi zaokret.
U jednom momentu su SDA falili mediji, bili su haman izgubili kontrolu. Sada to nije slucaj, imaju sve. Od medija, internet botova do ljudi na terenu. Sretno Hadzikadicu, borba sa tim sistemom zahtjeva i prljavu igru.
U jednom momentu su SDA falili mediji, bili su haman izgubili kontrolu. Sada to nije slucaj, imaju sve. Od medija, internet botova do ljudi na terenu. Sretno Hadzikadicu, borba sa tim sistemom zahtjeva i prljavu igru.
- manijak1
#3857 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Smrcak15 wrote:Hadžikadić: Osnovat ćemo politički pokret i na naredne izbore izaći za sve nivoe vlasti
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hadzika ... /181009083
-
convict
#3858 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Mirsad je sigurno vrhunski kandidat i dao sam mu glas, ali nisam siguran koliko je pametno ovo oko stranke.
Stranci bi sigurno pristupio fin broj ljudi zeljnih promjena, ali nemoguce je sprijeciti i one druge - preletace iz drugih stranaka, karijeriste, mediokritete, ljude sa aferama...
S druge strane ne mozes ni odbijati ljude i ici u neki elitizam. Slicno je i sa Nasom strankom, godinama uspijevaju odrzavati solidan nivo svojih predstavnika, pa se opet ne mogu odbraniti od kojekakvih afera i unutarstranackih sukoba.
Stranci bi sigurno pristupio fin broj ljudi zeljnih promjena, ali nemoguce je sprijeciti i one druge - preletace iz drugih stranaka, karijeriste, mediokritete, ljude sa aferama...
S druge strane ne mozes ni odbijati ljude i ici u neki elitizam. Slicno je i sa Nasom strankom, godinama uspijevaju odrzavati solidan nivo svojih predstavnika, pa se opet ne mogu odbraniti od kojekakvih afera i unutarstranackih sukoba.
-
statixx
#3859 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Samo da ne budu glumci, pjevaci i druge estradne licnosti, koje plesu kako stranka kaze, a cine okosnicu nasih parlamenata, upravljaju budzetima, donose "reformske zakone", uskladjuju sa acquisom itd.convict wrote:Mirsad je sigurno vrhunski kandidat i dao sam mu glas, ali nisam siguran koliko je pametno ovo oko stranke.
Ovaj intervju na N1 vjerovatno mu je najbolji do sada. A vidim i da je dobacio do 56 000.
- General War
#3860 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
pici wrote:
sin mi je zagrizo na njega opasno... ovo bi radio samo zbog svog djeteta a naravno i ostale djece, mene ne interesuju pozicije i fotelje nego kad prodjem gradom da vidim nasmijana i sretna lica a ne kod kockastih glava samo...
- General War
#3861 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
statixx wrote:Samo da ne budu glumci, pjevaci i druge estradne licnosti, koje plesu kako stranka kaze, a cine okosnicu nasih parlamenata, upravljaju budzetima, donose "reformske zakone", uskladjuju sa acquisom itd.convict wrote:Mirsad je sigurno vrhunski kandidat i dao sam mu glas, ali nisam siguran koliko je pametno ovo oko stranke.
Ovaj intervju na N1 vjerovatno mu je najbolji do sada. A vidim i da je dobacio do 56 000.
Samo cekam kad mu pocnu sukat i podmetat iz partija, samo dok se smjeste.
- Smrcak15
#3862 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Cekaj jos dok prebroje glasove dijaspore bit ce tu jos visestatixx wrote:Samo da ne budu glumci, pjevaci i druge estradne licnosti, koje plesu kako stranka kaze, a cine okosnicu nasih parlamenata, upravljaju budzetima, donose "reformske zakone", uskladjuju sa acquisom itd.convict wrote:Mirsad je sigurno vrhunski kandidat i dao sam mu glas, ali nisam siguran koliko je pametno ovo oko stranke.
-
super_bayern
#3863 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Mi smo tako mala zemlja sa ogromnim potencijalom i resursima.
Vjerujem da bi Mirsad sa svojim timom mogao preporoditi ovu državu da zaista
prestignemo komšije na svakom polju i u svakom smislu.
Čovjek kaže da zna upravljati masama, dajmo mu priliku!!
Dosta je više glumaca, slikara i muzičara u ulozi vodećih ljudi među nama,
"stranke" koje dopuste takvim diletantima da se kandiduju i traže glas sa osmijehom na licu,
pokazuju šta misle o svojim glasačima - daju dobar primjer svima da se sa par pojavljivanja na televiziji može u parlament.
"stranke" koje dopuste takvim diletantima da se kandiduju i traže glas sa osmijehom na licu,
pokazuju šta misle o svojim glasačima - daju dobar primjer svima da se sa par pojavljivanja na televiziji može u parlament.
- Smrcak15
#3864 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
bila sansa u nedelju, pojevo vuk kenjcasuper_bayern wrote:Mi smo tako mala zemlja sa ogromnim potencijalom i resursima.
valja cekati 4 godine bh politicke farse ili tapkanja u mjestu ili unazad kretanja.
- Ja_Ja
#3865 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Nova sansa dolazi za 2 godine. Sasvim dovoljno vremena da pronadje i pripremi dovoljan broj kandidata za 10 opstina a ne jednu ili dvije. Samo udarno nastaviti.
-
_Scarlett_
#3866 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Gospodin Hadzikadic ce dobiti glas od mene, a i stranka mu ako/kad je bude osnivao.
Progresivan covjek koji gleda u buducnost ali koji ipak (koliko sam pratila) ne vrijedja zrtve ili iznednjavaca strane u ratu.
Skolovan i pametan.

Progresivan covjek koji gleda u buducnost ali koji ipak (koliko sam pratila) ne vrijedja zrtve ili iznednjavaca strane u ratu.
Skolovan i pametan.
- Smrcak15
#3867 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Kada svi stanemo iza ovog covjeka koji je najsposobniji, najskolovaniji, najkulturniji uz Falatara na bh politickkoj sceni, elokventan, vizionar (jer ima konture nacionalnog programa koji ide pretpostaljvam na 150 Godina o kojem dosta pricao u ovoj predizbornoj kammpanji), internacionalno iskustvo, bavio se kompleksnih sistemima bas kao sto je BiH ogroman kompleksni sistem, i za kraj ima karizmu i djeluje gospodski kao sto i treba da bude jedan predsjednik drzave, a ujedno i skroman, nema aroganciju iako je milion svjetlosnih Godina ispred svih...tek onda cemo krenuti naprijed kao drustvo...a dok god bude se mogao glas potkupiti za 20km 30 km i kilom kafe nema nam napretka._Scarlett_ wrote:Gospodin Hadzikadic ce dobiti glas od mene, a i stranka mu ako/kad je bude osnivao.
Skolovan i pametan.
To je primitivizam teskih razmjera.
zali Boze kako vlasti uniste bosanskog covjeka koji je ogroman kapacitet , jer bosanca kada smjestis u napredno drustvo budu najbolji ili medju najboljima u tom drustvu...sta je dokaz za to...pa evo u svedskoj toliko ima raznih grupa, nacionalnosti, da su jedino bosanci nadmasili svede procentualno kad je fakultetsko skolovanje u pitanju...znaci to je jedina skupina koja je nadmasila domicilno stanovnistvo..i o tome se pise u novinama, i svedi se sa tim hvale kako ima stranaca(kao bosanci) koji su super integrisani u svedsko drustvo i u uspjesni, da su bili i ministri u svedskoj i u evropskom parlamentu zastupaju svedsku. Evo jedan primjer uspjesnosti, bosanac prodaje usisivace, posto je bio tako sposoban u trgovni, imao pricu za prodaju, odluci se napraviti salon luxsuznih auta koje ce prodavati, da bi postao poslije najveca skoro autoradnja luxuznih auta u svedskoj i medju uspjesnim ljudima, da se ne zadovoljava sa milionima zarade nego hoce da udari na milijardu zarade od prodaje.
Naprimjer ovaj tekst
Integracija Bosanaca odskace- zagonetka za naucnike
Bosniers integration sticker ut – gåta för forskare
https://www.svd.se/forskare-soker-svar- ... ntegration
Trots lågkonjunktur och trög start har flyktingarna från Bosnien-Hercegovina lyckats bäst på arbetsmarknaden jämfört med andra flyktinggrupper. Men nyckeln till bosniernas lyckade integration är fortfarande en gåta för ekonomiforskarna.
/ Iako je slabo zaposljavanje i trom pocetak izbjeglice iz BiH su uspjeli najbolje na radnom trzistu kada se sporedi sa ostalim izbjeglickim grupama.
ALi kljuc uspjesne bosanske integracije je jos uvijek zagonetka za strucnjake ekonomije.
Znaci ogroman je potencijal samo da vlasti su kako treba, u bosni, ali posto vlasti zaglupljuju narod i narod daje jedne te istima vlast i zato imamo to sto imamo u BiH-
- Dr. Kuca
#3868 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Dan poslije izbora ga sretnem u jednom trznom centru, malo popricamo, gospodin pravi.
-
D3LL8X
-
Nivelacija
#3870 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Dosao do 10 %.
Cestitke profesore
Cestitke profesore
- Amer3000
-
walk_M-A-N
#3872 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Čovjek je uspio nametnuti se. Bez ljudi oko sebe, koristeći čitaj plaćajući medije i ove kanale.
Niti sam glasao za njega niti ću. Bitni razlozi su negdje na početku ove teme.
Pročitao sam pamflet „BiH 2030“, smiješno.
Pričao je priče koje nemaju veze sa Predsjedništvom ali je znao da ljudi ne razmišljaju racionalno niti uglavnom znaju šta radi taj član, već je igrao na poznatu obmanu „nada i promjena“.
Vidim sad priča o novoj stranci i ujedinjenju, naravno zna se na kojih 24% teritorije.
Pričao je priče koje nemaju veze sa Predsjedništvom ali je znao da ljudi ne razmišljaju racionalno niti uglavnom znaju šta radi taj član, već je igrao na poznatu obmanu „nada i promjena“.
Vidim sad priča o novoj stranci i ujedinjenju, naravno zna se na kojih 24% teritorije.
- Smrcak15
#3873 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
a da si pogledao barem jedno njegovo predavanje/govor shvatio bi neke stvari.walk_M-A-N wrote:Čovjek je uspio nametnuti se. Bez ljudi oko sebe, koristeći čitaj plaćajući medije i ove kanale.
to sto si ti navikao na javasluk i nerad predsjednistva pa ti to divlje stanje postalo normalno,,,,tvoj problem druze...ne samo tvoj, nego sviju nas.Pričao je priče koje nemaju veze sa Predsjedništvom
a ko to moze zabraniti Hadzikadicu da pokrece reforme, incijative za napredak, da okuplja probosanske stranke na novim reformama i zakonima. Niko to nemoze zabrniti predsjedniku. Niko mu nemoze zabraniti da daje savjete sta treba da se radi.
-
walk_M-A-N
#3874 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Na forumu se svako bez osnovne kulture može drugome obratiti sa „ti“, bez osnovne pismenosti pisati postove i bez osnovne logike davati savjete.
Nekad prije kad sam vidio plitke postove koje je pisao ovaj Smrčak stavio sam ga na foe. Bez netrpeljivosti, čisto da uštedim vrijeme. Kad sad postao gorljivi promicatelj nove stranke. Eh.
Nekad prije kad sam vidio plitke postove koje je pisao ovaj Smrčak stavio sam ga na foe. Bez netrpeljivosti, čisto da uštedim vrijeme. Kad sad postao gorljivi promicatelj nove stranke. Eh.
- Ja_Ja
#3875 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Znaci mi ne razmisljamo racionalno glasajuci za nedvojbeno najbolju ponudjenu opciju na izborima ali osoba koja svoj glas da za jednog od ostalih kandidata pri zdravoj svijesti, pameti i cinjenicnom stanju u zemlji je racionalna osoba?walk_M-A-N wrote:Čovjek je uspio nametnuti se. Bez ljudi oko sebe, koristeći čitaj plaćajući medije i ove kanale.
Po tebi je bolje ne imati nadu, i ne boriti se za promjene, a usput glasati za one za koje znas da ce 1000% odrzavati isto stanje kao i do sada nego skupiti damu i dati glas za nekog ko je voljan da se bori za promjene. Nisam psiholog ali znam da postoji termin koji je definisan konstantnom i istom radnjom nadajuci se drugom rezultatu.
Cinjenica je da covjek ima 10% glasackog tijela iza sebe ili preko 56,000 ljudi. Ni stranke, ni organizacije, ni kojeg klinca. A uzeo 10% glasova. Nije bitno da li je na 24% teritorije ili ne. Ni ostali kandidati nisu se bas pretrgli da prikupe neke glasove na dalje od tih 24% teritorije. Na kraju krajeva izborni proces nam je napravljen tako da se mora mijenjati iznutra a ne iz vana, sto vjerujem da znas posto vidim da citas. Svi, ama bas svi nezavisni kandidati u ovoj zemlji su prosli bar duplo gore od njega, sto opet puno kaze o njemu. Sada je samo do Hadzikadica kako i na koji nacin ce organizovati tu stranku. Ukoliko bude uspjesan u tome i ODMAH krene u pripremu za lokalne izbore, garantujem ti da ce iznenaditi mnoge za dvije godine a za 4 ce sigurno biti na u vrhu.