Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
512MB

#3851 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

BHCluster wrote:
512MB wrote:
mO k3 wrote:Mislim da je sada na koljenima a rado je dolazio na ovu temu “ super Šime “ :)
Moke zaboravio si mi na pm odgovorit :mrgreen:
Eh ako tebi da link prebaci ga necu niTkome reci. :mrgreen:
Ne mogu jarane, obeco sam moketu da necu sirit :mrgreen:
Sanjarko

#3852 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

Hafis wrote: Koliko je hrane u Sarajevo dolazilo iz Srbije, to jest preko Srbije?
Koliko je bilo bošnjačkih izbjeglica u Srbiji?
Koliko se ranjenih vojnika ABiH liječilo u bolnicama u Srbiji?
Koliko se bošnjačkih izbjeglica preko Srbije dokopalo zapada?

A ja, zaboravih, sve je to plaćeno u zlatu, a hrvatska ponuda je bila jeftinija od srpske.
Prosipas se jaro vise od mene kad se ja prospem ponekad. Nije hrana placana zlatom nego se svasta pa i zlato prodavalo za DM-ove, pa se za DM-ove hrana, cigare itd., kupovalo.

Ali dosta hrane bili lanch pakati, Ikar konzerve i slicno. Upitnog kvaliteta hrana pa nije ni cudo da je dosta naroda danas bolesno. Sta smo sve jeli tada dobro smo mi i zdravi. Dobro smo i zdravi sta jedemo i danas.
Point.

#3853 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Hafisu sve diraj samo Hrvatsku ne. Ko prava hrvatska dijaspora u iseljeništvu u BiH
Hafis

#3854 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Vizionar 1985 wrote:
Hafis wrote: Koliko je hrane u Sarajevo dolazilo iz Srbije, to jest preko Srbije?

A ja, zaboravih, sve je to plaćeno u zlatu, a hrvatska ponuda je bila jeftinija od srpske.
Prosipas se jaro vise od mene kad se ja prospem ponekad. Nije hrana placana zlatom nego se svasta pa i zlato prodavalo za DM-ove, pa se za DM-ove hrana, cigare itd., kupovalo.

Ali dosta hrane bili lanch pakati, Ikar konzerve i slicno. Upitnog kvaliteta hrana pa nije ni cudo da je dosta naroda danas bolesno. Sta smo sve jeli tada dobro smo mi i zdravi. Dobro smo i zdravi sta jedemo i danas.
Ja te pitam koliko je od toga otprilike u postotcima stizalo iz Srbije?
Čisto da usporedim tko je od njih bio veći agresor.
spreca

#3855 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Isto sranje
Hafis

#3856 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Auuu. Je li ovo prethodnica Lahko-internetske minhenske slavne :-?

Slavko, puni okvire :)
Point.

#3857 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Poglavniče 2. Dublinske Gardijske Brigade "Dragan Čović Legitimni ", de nam kopiraj kakav tekst Gospe ti.
BHCluster

#3858 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Jedni osudjeni za UZP pa ti vidi. :wink:
Lug

#3859 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Lug »

Hafis wrote:
Vizionar 1985 wrote:

koliko Bosnjaka je ratovalo na strani Srbije, a koliko u HV? Koliko zivota je dato za hrvatsku drzavu? A ti o humanitarnoj?!?!. jel te sramota samog sebe bar nekad?
Sanjarko

#3860 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

spreca wrote:Bilo je neke pomoci iz Hr ali ne toliko koliko oni kazu......nase izbjeglice nisu bile na teret Hr jer smjestaj i sve sta je Hr ucinila za izbjeglice je bilo finansirano nekim drugim drzavama i uglavnom arapskim svijetom.....Hr stalno govori kako je ona najveci BiH prijatelj bila i ostala .....jedino mogu reci hvala vam ali nemojte vise ugusi nas to vase prijateljstvo.Netreba zaboraviti da je svaki konvoj koji je isao za bosnjacku stranu je javno pljackan i oni misle da smo mi to zaboravili...oduzimali po desetke hiljada maraka od shofera koji su po njima slali rodbina iz evrope
Ne sporim to. I rekao sam da su pomagali mnogi, ali da su nam mnogi radili o glavi isto tako, jesu. Vjerujem da je vecina ljudi uredu u sustini, da nisu zlotvori neki, pa je takvog normalnog svijeta bilo na svim stranama i ostalo, a ima i ovih zlotvora isto tako.

Ali da nas je Hrvatska hranila i izdrzavala nije. To sporim. Ni sad nas Hrvatska ne izdrzava nego trgujemo sa njom i placamo sve sto uvezemo iz nje.
ernestalic

#3861 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ernestalic »

Zaista ne mrzim Hrvate, naprotiv! Za zapadne Hercegovce se ne bih mogao zakleti da ih ne mrzim! Ali, istinu ne mrzim! Paketi Karitasa i Adre su bili toliko rijetki da sam to gotovo zaboravio, a pakete Merhameta sam dobio jednom. Imali smo sledovanja hljeba-kruha, Ikar konzerve, makarone, grah i to je to! Nikad mlijeko, nikad meso, nikad jabuka!!!! Stomatolozi su nakon rata jasno kazali da se na zubima moje djece vidi nedostatak nekih minerala i vitamina u perodu od tri godine!
A sad da kažem zašto sam zamrzio zapadne Hercegovce! Evo da zaboravim rat, nisam sa njima ni ratovao. Ali, danas na njihovim portalima, niko nije bio zločinac osim Nasera Orića, Drekovića, Dudakovića i ostalih, po njima, terorista, ratnika dzihada i tome slično. Zamislite koliko treba nisko pasti da bi sa hrvatske strane jedan Naser Orić doveo u istu ravan sa Mladićem. Da Mladić nije odgovoran i za zločine u Hrvatskoj, zapadni Hercegovci bi ga slavili kao heroja. Pa, bog te hebo, koliko nisko moraš pasti da siješ takvu mržnju. Ta hercegovačka primitivna omladina čiji roditelji nisu puno okusili rat, patnje i glad, danas vaspitani na lažima svojih roditelja, siju otrov prema BiH i Bošnjacima.
Hafis

#3862 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

ernestalic wrote:Zaista ne mrzim Hrvate, naprotiv! Za zapadne Hercegovce se ne bih mogao zakleti da ih ne mrzim!
A sad da kažem zašto sam zamrzio zapadne Hercegovce! Evo da zaboravim rat, nisam sa njima ni ratovao. Ali, danas na njihovim portalima, niko nije bio zločinac osim Nasera Orića, Drekovića, Dudakovića i ostalih, po njima, terorista, ratnika dzihada i tome slično
Znači na temelju pisanja portala počeo si mrziti jedan veliki dio jednoga naroda, to jest sa samo jednog određenog dijela ove države. A ovi drugi, van Hercegovine su veliš o.k.

Evo da i ja oprobam kako me idu te rasističke izjave:

Zaista ne mrzim Bošnjake, naprotiv! Za sarajevske Bošnjake se ne bih mogao zakleti da ih ne mrzim!
A sad da kažem zašto sam zamrzio sarajevske Bošnjake! Evo da zaboravim rat, nisam sa njima ni ratovao. Ali, danas na njihovim portalima, svi Hrvati su UZP-ejci, separatisti, šovinisti, među njima nema poštenih ljudi i treba im k'o nedonoščetu birati predstavnike dok se jednog dana ne svedu na razinu beznačajne manjine i tome slično.

Šta veliš, nisam ni ja tako loš u ovoj djelatnosti :)
Point.

#3863 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

I vidi ga, opet kopira tuđi tekst.

Lični portret Afisa
Image
k3ngur

#3864 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by k3ngur »

Chete su nam rekli sta ce biti u slucaju rata, pogledajte Karadzicev govor 91 godine, tako da smo znali sa kime imamo posla (neko vise, neko manje) a ustase su nam veci zlocin uradili od cheta a to je noz u ledja.
Novak20

#3865 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Fakat treba znati s kim imaš posla.
Point.

#3866 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Naravno da treba znati s kim imaš posla. I ako Bošnjaci kojim slučajem zaborave, tu je Den Haag da nas opomene.
smijesni_ste

#3867 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by smijesni_ste »

Pa nemojte se onda čuditi što ljudi ne žele "cjelovitu" i "multietničku" BiH

Ono, svi smo mi Bosanci, jedna je BiH, ali vi ste svi ipak zločinci i agresori
mO k3

#3868 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

smijesni_ste wrote:Pa nemojte se onda čuditi što ljudi ne žele "cjelovitu" i "multietničku" BiH

Ko to ! ? :?
smijesni_ste

#3869 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by smijesni_ste »

Niko konkretno, samo kažem kako izgledaju ovi postovi gdje se kofol obračunavaju sa pojedincima, a ustvari cijeli narod vrijedjaju.
Maraschino

#3870 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

smijesni_ste wrote:Pa nemojte se onda čuditi što ljudi ne žele "cjelovitu" i "multietničku" BiH

Od koga jadan da ocekijemo? Od onih sto su topovima rusili drzavu a i dan danas joj podmecu da ti isti kazu ''mi zelimo cjelovitu i multietnicku BiH''.

Nismo smijesni a ni naivni.
spreca

#3871 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Eto kao nekad su htjeli.....ja se necudim nista osim onima koji im vjeruju.
smijesni_ste

#3872 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by smijesni_ste »

Zašto se onda zalažete za suživot sa zločincima i koljačima? Za ukidanje entiteta? Za zajedničku budućnost?

Valjda bi logično bilo da ne želite ništa sa njima imati...
Maraschino

#3873 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

smijesni_ste wrote:Zašto se onda zalažete za suživot sa zločincima i koljačima? Za ukidanje entiteta? Za zajedničku budućnost?

Ko se zalaze za suzivot sa zlocincima? Njih treba proganjati do smrti i sudnjeg dana.

Mi se zalazemo za suzivot sa normalnim ljudima.
smijesni_ste

#3874 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by smijesni_ste »

Pa da, postovi ovdje pokazuju upravo to :D
vernes81

#3875 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by vernes81 »

smijesni_ste wrote:Zašto se onda zalažete za suživot sa zločincima i koljačima? Za ukidanje entiteta? Za zajedničku budućnost?

Imas pravo hajmo se zalagati za podjelu Bosne, svi koji su ginuli za cjelovitu Bosnu nisu bitni.
Post Reply