REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
palermo

#3851 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

TheMule wrote:
Ama Palermo ti si previse dramatican. Mislis da cu se ja radikalizovati/ deradikalizovati zavisno od rezultata presude? Da ce se cetnici i oni koji ih tajno simpatisu i oni koji ih podrzavaju jos vise radikalizovati? Koji je to visi stepen nego onaj na kojem su sada? Umjesto da se zalazu za unistenjem drzave i unistenjem mog naroda, oni ce sada da se zalazu za _____?

Ovo je srz problema koji se proteze kroz citavu ovu temu. Svi nesto previse kalkulisete, ali vam taj digitron ne daje tacne rezultate!
Ne govorim o presudi, govorim o prihvatanju zahtjeva za reviziju. Ako se ne prihvati,naravno da će se dodatno radikalizovati Bošnjaci. Baš kao što je i politika rahmeti Tihića jedan od uzroka da su danas Bošnjaci radikalniji nego prije deset godina. Ne vidim ništa dramatično u ovoj konstataciji.

Što se tiče srpske poltike samo sam rekao da donošenje brze odluke o usvajanju ili neusvajanju procesa revizije u svakom slučaju odgovara Dodiku. i odgovara
vivaldi

#3852 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

desni wrote:Ima ta priča smisla ali ne po cijenu blokade svega mogućeg dok traje revizija.Mislim da budžetlije a i ostali u oba entiteta od revizije ne žive.Ekonomski prostor je jedinstven i svaku veću turbulenciju bi svi osjetili na svojim džepovima.Koliko god se voljeli il ne voljeli prinuđeni smo jedni na druge.
aposlutno si u pravu sto se tice ekonomije, ali je razlika kod politickih ciljeva jer su poptuno suprotni - dodik krize i generise da bi dokazao nefunkcionalsnot drzave, to bi isto i covic radio da ima instrumnete (entitet) ko dodik.
bh.tornjak

#3853 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

OK...´ajmo ovako...

Stigla pisma (tri komada :shock: ) u ambasadu...pisma su u ambasadi ali mediji i dobro upuceni novinari vec znaju sta je u tim pismima.

Ivanic kaze da je zabranio ambasadorki da otvara "njegovo" pismo....tako sad prosipa pricu da sud trazi ocitovanje ona tri konja.
ako Ivanic zabranjuje mozda neko drugi ne zabranjuje....moze narediti da otvori "njegovo" pismo...zar ne....?

na kraju ce ispasti da je to (jedno pismo trojici konja) poslala neka salterusa da obavijesti da je zahtjev za reviziju primljen.
ako iko ima iskustva da je bar jednom isao na sud iz bilo kojeg razloga zna da to ovom brzinom nije moguce....

Ivanic & Co ovim zamajavaju narod (svoj prvenstveno) iz samo njima poznatih razloga.
Last edited by bh.tornjak on 27/02/2017 16:17, edited 3 times in total.
TheMule

#3854 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by TheMule »

animus wrote:Dosta vise ove luzerske politike. Oni bi sada nama da namecu hoce li se ponovo suditi i sad bi kao pritisak pravili zato sto trazimo pravdu. Ma gonite se u picku materinu, dosta vise. Za zlocine ce odgovarati svi koji su ih pocinili, i nema odustajanja. Srecom pa imamo ispravnu politiku i pravdu trazimo putem suda a ne likvidiranjem putem tajnih sluzbi (izrael) ili podmetanjem bombi (palestina). Ipak smo mi civilizovani i vjerujemo u pravni sistem. Zato svi koji misle da nije trebalo ovako neka razmisle sta je altwrnativa jer mi necemo zaboraviti pa sta nas kostalo. Pravda mora biti zadovoljena. I kao sto rece jedan pametan covjek: Dosta smo se mi prilagodjavali neka se sada oni nama prilagodjavaju.
Dosta su nama drugi diktirali sta cemo reci ili uraditi. Ko da smo malo nesposobno dijete koje svako udari kad prolazi. Pa jedna kurava iz hrvatske dodje i daje nama neke primjedbe. Iz srbije i nema politicara koji nam nije nesto pametovao. Nekakav moor nas opominje. Pa jebat im sve treba kao sto su kolindici uradili. Dobro je onda Komso zaprijetio da ce dobiti po prstima i samo zato ga treba ponovo izabrati. Treba nama agresivnijih političara koji nemaju oraha u džepovima. Ceric, Komsic, gen. Halilovic i slični koji će na svaki napad na drzavu udarati u glavu. I razvijati tajnu politiku borbe protiv izdajica kao sto su i ovo tajno odradili. Vratiti im za one silne optuznice protiv nasih heroja. Njihovi ljudi se slobodno setkaju a imaju hiljade ljudi na dusi.Naravno da treba praviti paralelne institucije jer nemamo na zalost svoj entitet da to radi za nas. Sta je drugo silno lobiranje po svijetu za rs, zar to nije paralelni sistem.
Samo ostro u kost jer na balkanu je to jedini jezik.
Svaka ti je na mjestu. Ovo podebljano je jedini zakon koji funkcionise na Balkanu bezprijekorno i jedini zakon koji nikad nisam vidio da je zakazo.
desni

#3855 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by desni »

vivaldi wrote:
desni wrote:Ima ta priča smisla ali ne po cijenu blokade svega mogućeg dok traje revizija.Mislim da budžetlije a i ostali u oba entiteta od revizije ne žive.Ekonomski prostor je jedinstven i svaku veću turbulenciju bi svi osjetili na svojim džepovima.Koliko god se voljeli il ne voljeli prinuđeni smo jedni na druge.
aposlutno si u pravu sto se tice ekonomije, ali je razlika kod politickih ciljeva jer su poptuno suprotni - dodik krize i generise da bi dokazao nefunkcionalsnot drzave, to bi isto i covic radio da ima instrumnete (entitet) ko dodik.
    I Dodika i Čovića samo hebe geografija,ekonomija i matematika.Da je iza njih kao iza recimo onih u Donjecku i Lužansku Rusija znali bi oni šta i kako bez sumnje.
      Ovako imaju nepovezane teritorije i ekonomski slomljene zemlje koje bi ih trebale podržati.Zato mislim da će se ova rahat-patnja do neke dramatične promjene u međunarodnim odnosima nastaviti i sa revizijom i bez revizije.
      vivaldi

#3856 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by vivaldi »

desni wrote:Zato mislim da će se ova rahat-patnja do neke dramatične promjene u međunarodnim odnosima nastaviti i sa revizijom i bez revizije.
      i s ovim se slazem
      ABH017

#3857 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by ABH017 »

Duka Dizel wrote:
      Tomahawk11 wrote: Revizija mozda nece promijeniti nista po pitanju onog za sto bi iskljucivo trebala biti, ali ce sigurno pomjeriti stvari s mrtve tacke u ovoj pat pozicija drzavi.
      A u kom smeru će pomeriti?
      Meni to liči na razmišljanje "kud puklo da puklo".
      Realno, potpuno razumijem tvoj stav. Međutim, pokušaj taj svoj stav sad preslikati na situaciju oko referenduma u RS-u i izvođenja 3.pjesadijskog puka na ulice BL. Isto tako i na Ivanićevo slanje pisma preko specijalnog izaslanika u Haag. Zar sve to nije rađeno samovoljno? Kao, uostalom, sve sto se radi u RS-u.
      jao_situacije

#3858 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jao_situacije »

Mirza007

#3859 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Mirza007 »

Sve cestitke vijecu i clanovima vijeca.
      Dodik potrosi $30m na lobiranje u zadnjih 10-ak godina i sve sto uspije dobiti su sankcije.
      Ovi ljudi sa nikakvim budzetom dovedu bivseg podpredsjednika koji ovakav govor odrzi.
      Kapa dole.
      jao_situacije

#3860 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jao_situacije »

Mirza007 wrote:Sve cestitke vijecu i clanovima vijeca.
      Dodik potrosi $30m na lobiranje u zadnjih 10-ak godina i sve sto uspije dobiti su sankcije.
      Ovi ljudi sa nikakvim budzetom dovedu bivseg podpredsjednika koji ovakav govor odrzi.
      Kapa dole.
      on ima ovaj stav još od početka rata
      bio je još jedan klip ali su ga đikani prijavljivali na yt pa je ukinut
      na klipu je iznosio dokaze u senatu kako milošević šalje tenkove preko drine kako organizira i naoružava jedinice, da planira zauzimanje enklava i da se enklave ne mogu obraniti, i kako oni to znaju u ministarstvu obrane i ciji, i da traži da se zbog toga izvrši akcija "lift and strike" (dizanje embarga i zračni udari)
      govor je iz 1994.
      Drvenija87

#3861 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvenija87 »

jao_situacije wrote:
      Koji je ovo licemjer,lazni demokratski osmijeh.
      Tokom dva Obamina mandata,sta je to konkretno uradio za Bosnu?
      Dodik je podrivao drzavu otvoreno i to u prisustvu MZ.
      Dolazio je samo da se slika,a BiH na aparatima zahvaljujuci ovakvim ''prijateljima'' Bosnjaka.
      jao_situacije

#3862 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jao_situacije »

Drvenija87 wrote:
      jao_situacije wrote:
      Dolazio je samo da se slika,a BiH na aparatima zahvaljujuci ovakvim ''prijateljima'' Bosnjaka.
      sankcije ?

jesmo li mi njima jedina briga na svijetu ?
      imaju oni i preča posla
      hvala im i za ovo, da su se neki drugi pitali ko zna šta bi bilo
      previše mi očekujemo od drugih, a sami sebe ukopavamo nije on bih zvaničnik da mora brinuti i nešto raditi za nas, dovoljno je da nije bio protiv bih kao licemjerna smetljarska europa
      muha_sa

#3863 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

jao_situacije wrote:

ako ne znate kroz šta smo prošli i šta smo doživjeli za vladavine balkanskog krepanog kasapina odvojite svojih dragocjenih 37 minuta i poslušajte šta covjek prica

propust da se ne sjecamo uvecava mogucnost ponavljanja
      Drvenija87

#3864 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvenija87 »

jao_situacije wrote:
      Drvenija87 wrote:
      jao_situacije wrote:
      sankcije ?

jesmo li mi njima jedina briga na svijetu ?
      imaju oni i preča posla
      previše mi očekujemo od drugih, a sami sebe ukopavamo nije on bih zvaničnik da mora brinuti i nešto raditi za nas, dovoljno je da nije bio protiv bih kao licemjerna smetljarska europa
      Pred sami istek mandata,zalosno.
      Pa gore se obrukao nego cijela licemjerska Europa .
      Mogao je barem izvrsiti pritisak na RS da se one srbocetnicke crkve izmjeste iz Fatinog dvorista i okolice Potocara.
      BH zvanicnici i ne mogu nista konkretno uraditi, jer su date ovlasti RS da bilo kakav pozitivan pomak minira u startu.
      arzuhal

#3865 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

jao_situacije wrote: jesmo li mi njima jedina briga na svijetu ?
      imaju oni i preča posla
      Negdje sam ili čitao ili slušao kako su kasnije, mlade generacije Jevreja bile ljute i kivne na one koji su prošli genocid jer su (imaju i snimci), mirno i pokorno, u kolonama, išli na stratište, gledajući svojim očima kako ubijaju one ispred njih i bacaju u jame NE POKUŠAVŠI U TOM ZADNJEM TRENU NEŠTO UČINITI, skočiti da zadaviš ubicu ili pobjeći pa nek te odmah upucaju, uraditi bilo što osim predaje i potpuno krotkog prihvatanja strašne sudbine.

S obzirom da smo mi u trajnoj krizi (pa se ne može pokretanjem revizije izazvati kriza),
      da naši odnosi sa Srbijom, kao i odnosi RS-a prema BiH, nikada i nisu bili nešto (osim što je u samom ratu bilo gore),
      da se trajno radi na razbijanju BiH, od strane RS uz podršku Srbije,
      da se, što reče Filandra, promjenom radikalsko-četničke u naprednjačko-evropejsku košulju ne radi o suštinskim promjenama svijesti (političke svijesti, moralne svijesti, itd) u Srbiji nego novom projektu kojim se želi zamagliti skorašnja historija, stvoriti obmana o tobožnjoj mirovnjačkoj misiji Srbije na Balkanu i nastavu projekta drukčijim sredstvima (gdje ih revizija i podsjećanje na genocid plaho uznemiruje u tim nakanama),

a povodom novih dokaza za koje je i sam Sud u Presudi rekao da bi se mogli pojaviti u slučaju Mladić (koji je tada još bio na slobodi u selu Lazarevu)

te zbog budućih generacija (a ne samo onih potonjih, poslaganih u masovnim grobnicama) kojima, zbog današnjih politika, opet može zaprijetiti rat, pa da, izučavajući ovo naše vrijeme, ne kažu: PA ŠTO NISTE, JADE JADNE, POKRENULI MAKAR TU REVIZIJU, ŠTA VAM JE FALILO!?

...revizija se morala pokrenuti.

Makar kao onaj snijeg što padne, da vidimo tragove zvijeri, ako ništa.
      Tomahawk11
      Globalni moderator

#3866 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

Da, slozio bih se sa arzuhalom, pokretanje revizije je minimum koji se morao uraditi, dalje nije vise u nasoj moci.
      arzuhal

#3867 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Image
      Tomahawk11
      Globalni moderator

#3868 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

:lol: :lol: :lol: :mrgreen: :thumbup:
      hAZNADAR

#3869 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

palermo wrote:

ne baš. mislim pragmatičnije.....

odbacivanje postupka u ovom trenutku bi za Bošnjake značilo poraz koji bi ih dugoročno sasvim sigurno dodatno radikalizovao, plus bi se postavilo pitanje vođstva i bojim se zapravo i potpunog obezglavljivanja Bošnjaka u kontekstu njihovih političkih predstavnika....

što se tiče Srba, bilokoja odluka u ovom trenutku ide na ruku Dodiku i radikalnim srpskim elementima.....

tako, da, najbolje bi bilo da proces potraje dovolkno vremena da se naviknemo na njega
      Radikalizacija u Srba je visegodisnja konstanta koja nije nikada zavisila ni od Bosnjaka ni od medjunarodnih faktora. Vjeciti natjecaj u srbovanju i isti ciljevi. Stabilne prilike moze se reci.

U Bosnjaka imas onu vjersku koja je uvijek zavisila od stranih investicija i koju vise brinu daleki Siiti i ljevicari negoli cetnici.
      Nacionalizam jeste u porastu ali u manjini. Bosnjaci su se generalno navikli na udarce, razocarenja i ponizenja,.. i poprilicno oguglali. Vidi samo pitanje bosanskog jezika koje niko skoro i ne spominje. Neki drugi narod bi planine pomjerao zbog toga i pravio nevidjenu buku.

Zakljucak - ova revizija bez obzira na ishod nece nimalo utjecati na radikalizam ni kod Bosnjaka ni kod Srba.
      japin_mutapi
      Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3870 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by japin_mutapi »

jebo vise i srbiju i genicidni entitet, jebo cetnika vucica i dodika „volovsku glavu" i ivanica i govedaricu

ruzni su i odvratni, nek jedu govna
      japin_mutapi
      Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3871 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by japin_mutapi »

evo ja sam se radikalizovao toliko da pobrojane(ima ih jos) ne mogu smislit, prebacim kanal na tv odmah cim ih vidim i opsujem im srbiju i cecu
      jes ruzna i plasticna, al nabijem je na hasimagu

sta uradi, bakire, sa revizijom od japina, onako finog insana
      Drvosjeca iz Dejcica

#3872 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

hAZNADAR wrote:
      palermo wrote:

ne baš. mislim pragmatičnije.....

odbacivanje postupka u ovom trenutku bi za Bošnjake značilo poraz koji bi ih dugoročno sasvim sigurno dodatno radikalizovao, plus bi se postavilo pitanje vođstva i bojim se zapravo i potpunog obezglavljivanja Bošnjaka u kontekstu njihovih političkih predstavnika....

što se tiče Srba, bilokoja odluka u ovom trenutku ide na ruku Dodiku i radikalnim srpskim elementima.....

tako, da, najbolje bi bilo da proces potraje dovolkno vremena da se naviknemo na njega
      Radikalizacija u Srba je visegodisnja konstanta koja nije nikada zavisila ni od Bosnjaka ni od medjunarodnih faktora. Vjeciti natjecaj u srbovanju i isti ciljevi. Stabilne prilike moze se reci.

U Bosnjaka imas onu vjersku koja je uvijek zavisila od stranih investicija i koju vise brinu daleki Siiti i ljevicari negoli cetnici.
      Nacionalizam jeste u porastu ali u manjini. Bosnjaci su se generalno navikli na udarce, razocarenja i ponizenja,.. i poprilicno oguglali. Vidi samo pitanje bosanskog jezika koje niko skoro i ne spominje. Neki drugi narod bi planine pomjerao zbog toga i pravio nevidjenu buku.

Zakljucak - ova revizija bez obzira na ishod nece nimalo utjecati na radikalizam ni kod Bosnjaka ni kod Srba.
      Ko je kriv za ovo boldirano? Znamo, da mu ne spominjemo ime...onda taj isti i svita oko njega potpuno amaterski dižu reviziju. :roll: Za mene je to poniženje poniženja. :(
      Nurudin
      Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#3873 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

Osim toga, obavezno treba pogledati i interviju iz 1994 god. Kukanjca , koji objašnjava
      novinaru rtrs-a , kako je upravo njegovom zaslugom "prvi put u istoriji, zaokružene srpske zemlje"

Maraschino

#3874 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

Da, to se zove Stokholmski sindrom.

Krivi smo mi za bosanski jezik a ne djikani.
      muha_sa

#3875 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

Maraschino wrote:Da, to se zove Stokholmski sindrom.

Krivi smo mi za bosanski jezik a ne djikani.
      za sve smo mi krivi :-)

da Alija ne napisa onu knjižicu još bi Juga postojala

da ne ubiše svata na čaršiji nikad rata bilo ne bi

da je Haris pristo na aprilski paket sad bi bili na pragu EU

malo malo neko iz Sarajeva nabacuje Dodiku na volej i vadi ga iz mrtvih--ljudi odlucili da ga skinu a ovi iz Sa. ga "ožive"

evo citam komentare ispod Bajdenovog govora pa velim da i ovdje jedan okacim

Koviljka Rajak4 hours ago
      Pričao si samo sa jednom stranom a sto nisi sa sve tri strane..sto nisi pitao Ko je počeo rat i Ko je ubio srpskog svašta na Bascarsiji..Ko je ubio nedužne vojnike koji su živi hoteli u Sarajevu i Tuzli.Ko je pobio svoje gradjane na Markalama i Tuzli i sve slagaste na Srbe..Oci ti iskopali živom kao sto su radili srbskom življu u Kravicama
      Post Reply