Referendum(i) u RS-u

Locked
arzuhal

#3851 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo Bake kod Erde na kaHvi u Stambolu muhabete nešta iza zatvorenih vrata, opet će biti neka otomanska ujdruma protiv nas Srba. :mrgreen: :lol:
Sad čitam vijest, gledam onu fotku i kontam onako neobavezno :mrgreen: : dobro, niti je Turska Rusija, niti je Erdoan Putin, al' Dodik dadne bruku para lobistima da mu osiguraju 5 minuta s Putinom neđe u nakom ćošku i da se slika s njim, a Erdoan uputi pozivnicu Bakiru, dočeka ga ko da je ne znam ti ko, i s njim ubije sahat i po iza zatvorenih vrata...

Al' ipak Dodik je jači... :mrgreen:
ze kalanga

#3852 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

moa wrote:
ze kalanga wrote:
mirsek wrote: Bosnjaci hoce naprijed zajedno sa citavom BIH i da svi imamo ista sva moguca prava ,gradjanska i ljudska.Ko je normalan i dobronamjeran bujrum pridruzi se ali niko nas vise nece kociti, vrijedjati, negirati i ucjenjivati na tom putu napretka.
Ponavljam nikoga moliti i ganjati preko zida ali svakome dati podrsku i ruku ako je on iskreno pruzi ili zatrazi.
To se baš vidi u ovih 20 godina. Naprijed sa svim svojim "vrijednostima", a druge baciti u kantu za otpatke... vješto koristeći termin većine. Popisna farsa koju smo imali priliku vidjeti samo zapravo govori da cilj ne bira sredstvo. E sad, što podaci o broju rođenih beba duboko osporavaju sve što se dobilo popisnom farsom, koga briga, zadovoljen psihološki cilj.

Nije bošnjački problem proslava nekog dana, već komšiluk koji nikada neće prihvatiti da mu se nameće, zabranjuje i osporava pravo na vjeru, jezik, običaje i tradiciju. Jer Bosna nikada nije bila samo bošnjačka, niti će to ikada biti.
Dajete imena studentskim domovina po ratnom zlocincu, osporovate bosanski jezik, silujete historiju mjenjajuci imena gradova.. Ma poljubi me u pisu.
Sjajno i kompetentno. Bra'o. :run:
GeeTnT

#3853 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by GeeTnT »

...budjav lebac...
mirsek

#3854 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mirsek »

ze kalanga wrote:
Da bi kvalitetno izvrtao teze moras imati solidne argumente i odlicno ih posloziti.
Ti ni jedno ni drugo ne radis dovoljno dobro.
Usvojimo sve vrijednosti EU i modernih tekovina ljudskih prava i sloboda jel moze ??? NE MERE a zna se zbog koga. :oops:
Najvise ce nastradati tkz. policajci nevazece RS od 26.09.2016. pa na dalje koji budu u zabludi i glumili autoritet.
Bice mi zao njihovih porodica i zelim im svu snagu i strpljenje ovog svijeta da izdrze tu bolnu tragediju..
moa

#3855 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

mirsek wrote:
ze kalanga wrote:
Da bi kvalitetno izvrtao teze moras imati solidne argumente i odlicno ih posloziti.
Usvojimo sve vrijednosti EU i modernih tekovina ljudskih prava i sloboda jel moze ??? NE MERE a zna se zbog koga. :oops:
Najvise ce nastradati tkz. policajci nevazece RS od 26.09.2016. pa na dalje koji budu pod zabludom glumili autoritet.
Bice mi zao njihovih porodica i zelim im svu snagu i strpljenje ovog svijeta da izdrze tu bolnu tragediju..
Ma pusti ga vidis da je djikan pravi. Nece da prizna istinu, genocidan je to narod bolan. Ne razumiju oni zakon, to su hajducine. Da su imalo ljudi priznali bi genocid i trazili halala, ali jok to je zadojeno, nema kod njih civilizacijski nista. Pokusavaju na sve moguce nacine da zakuhaju a ovo im je vrh.
ze kalanga

#3856 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

mirsek wrote:
ze kalanga wrote:
Najvise ce nastradati tkz. policajci nevazece RS od 26.09.2016. pa na dalje koji budu u zabludi i glumili autoritet.
Možeš ti to bolje. :lol:

Tema je referendum.

Sve ostalo je obično naprdivanje.
mirsek

#3857 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mirsek »

ze kalanga wrote:
mirsek wrote:
ze kalanga wrote:
Možeš ti to bolje. :lol:

Tema je referendum.

Sve ostalo je obično naprdivanje.
Pa ja ti objasnjavam zasto ce ti dolaziti na zalost ako imas nekog naivnog policajca u familiji a ti se smijes. :-)
bh.tornjak

#3858 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-tr ... /160827045

Dodik nastavlja da gura prst u oko....dje ce mu na kraju taj prst zavrsit ...to sam Bog zna...

a cini mi se da to i Dodik zna.....izgleda sav isprepadan :lol: :lol: :lol:
mirsek

#3859 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mirsek »

bh.tornjak wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-tr ... /160827045

Dodik nastavlja da gura prst u oko....dje ce mu na kraju taj prst zavrsit ...to sam Bog zna...
Odlicni komentari na clanak:

1. "Mi smo Real, ja sam Ronaldo, ja sam kapiten, ja sam najljepsi !!!"

2. "Milorade ...crni Milorade rušiš kuću u kojoj stanuješ na spratu .... neće da valja" :D

Samo stalozeno, sve podmazano, pravo na slobodu kretanja itd. u Republici BIH :)
bh.tornjak

#3860 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

...a u medjuvremenu narod se nabrijava:

"Stradanje Bošnjaka u Srebrenici je obmana"

Direktor Instituta za istraživanja srpskih stradanja u 20. vijeku Milivoje Ivanišević najavio je da će uskoro pred javnost izađi sa dokumentima koji dokazuju i potvrđuju da je bošnjačka istina o Srebrenici velika obmana, farsa i falsifikat, a da su pravi stradalnici na tom području podrinjski Srbi.

'Iza napada na Vučića su bošnjački političari'
"Godinu dana ne samo da nisu ništa preduzeli na otkrivanju napadača i organizatora, već su sve učinili da ih zaštite", ukazao je Dačić.
"To govori o njima, Srbija će voditi svoju politiku mira i pomirenja, za koju smo dobili priznanje svih vodećih političara sveta“ , poručio je Dačić.
:lol: :pisnula: :pisnuo:

ocekujemo da se uskoro jave Vulin...Stefanovic...i naravno Pickousti
Drvosjeca iz Dejcica

#3861 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

arzuhal wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo Bake kod Erde na kaHvi u Stambolu muhabete nešta iza zatvorenih vrata, opet će biti neka otomanska ujdruma protiv nas Srba. :mrgreen: :lol:
Sad čitam vijest, gledam onu fotku i kontam onako neobavezno :mrgreen: : dobro, niti je Turska Rusija, niti je Erdoan Putin, al' Dodik dadne bruku para lobistima da mu osiguraju 5 minuta s Putinom neđe u nakom ćošku i da se slika s njim, a Erdoan uputi pozivnicu Bakiru, dočeka ga ko da je ne znam ti ko, i s njim ubije sahat i po iza zatvorenih vrata...

Al' ipak Dodik je jači... :mrgreen:
Ja bih volio da umjesto Baketa imamo Genschera ili Kohla ali ipak nemamo, takvi smo kakvi smo, i pored još par Bošnjaka Bake je nužna potreba. Samo se nadam da će dogovoriti nešto konkretno u ovih kriznim vremenima. Trebalo bi po mom viđenju obići i Zagreb te pokušati osigurati potporu Zagreba a to ne bi trebalo biti teško sada kada su odnosi Beograda i Zagreba na nuli. Hajde Bakire, možeš ti to.
mobile9

#3862 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mobile9 »

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3863 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by japin_mutapi »

po srbe su opasnije spletke vatikanske, nego ujdurme otomanske
otomani su osjećali duboko poštovanje i gajili nježne osjećaje prema srbima, koji su im bili dugo vremena najvjerniji vazali i zaslužili to poštovanje

kroz historiju su otomani uvijek gledali da srpski inetresi budu zadovoljeni, dok je vatikan predano radio protiv nebeskog naroda
bh.tornjak

#3864 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

japin_mutapi wrote:
po srbe su opasnije spletke vatikanske, nego ujdurme otomanske
otomani su osjećali duboko poštovanje i gajili nježne osjećaje prema srbima, koji su im bili dugo vremena najvjerniji vazali i zaslužili to poštovanje

kroz historiju su otomani uvijek gledali da srpski inetresi budu zadovoljeni, dok je vatikan predano radio protiv nebeskog naroda

...iz tog razloga su uzeli udovicu caricu milicu u harem...i kcerku joj.....a ostali stanovnici srbije su se morali zadovoljit "setanjem konja i opanaka",
pravom prve bracne noci....itd...itd...
.....pola srbije njihovi sinovi i kceri
Tegla ajvara

#3865 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tegla ajvara »

ze kalanga wrote:
mirsek wrote: Bosnjaci hoce naprijed zajedno sa citavom BIH i da svi imamo ista sva moguca prava ,gradjanska i ljudska.Ko je normalan i dobronamjeran bujrum pridruzi se ali niko nas vise nece kociti, vrijedjati, negirati i ucjenjivati na tom putu napretka.
Ponavljam nikoga moliti i ganjati preko zida ali svakome dati podrsku i ruku ako je on iskreno pruzi ili zatrazi.
To se baš vidi u ovih 20 godina. Naprijed sa svim svojim "vrijednostima", a druge baciti u kantu za otpatke... vješto koristeći termin većine. Popisna farsa koju smo imali priliku vidjeti samo zapravo govori da cilj ne bira sredstvo. E sad, što podaci o broju rođenih beba duboko osporavaju sve što se dobilo popisnom farsom, koga briga, zadovoljen psihološki cilj.

Nije bošnjački problem proslava nekog dana, već komšiluk koji nikada neće prihvatiti da mu se nameće, zabranjuje i osporava pravo na vjeru, jezik, običaje i tradiciju. Jer Bosna nikada nije bila samo bošnjačka, niti će to ikada biti.
Ne znam koliko poznaješ historiju (očigledno slabo), ali sve do početka 20. stoljeća, i pravoslavci i katolici i muslimani su se nazivali Bošnjacima.
Quaresma

#3866 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Quaresma »

ojjjj radooojeeee

hoće li biti toga referenduma? kakvo samo vrijeme za ove naše političare, a sigurno će se ovo odužiti i do narednih izbora.
ze kalanga

#3867 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Tegla ajvara wrote:
ze kalanga wrote:

Ne znam koliko poznaješ historiju (očigledno slabo), ali sve do početka 20. stoljeća, i pravoslavci i katolici i muslimani su se nazivali Bošnjacima.
Sve ti vjerujem. Ja je poznajem slabo, ali ti... perfektno. :roll:
Bradafilozof

#3868 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bradafilozof »

ze kalanga wrote:[quo

Pa i ti si bio spermatozoid pa eto gle cuda vise nisi. Kosovo je bilo srbija pa gle cuda vise nije.
ABH017

#3869 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ABH017 »

ze kalanga wrote:

Bošnjački problem je velikosrpski mokri san o pripojenju dijela Bosne i Hercegovine, Srbiji. Problem je gradnja i (21 godinu poslije) neuklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović. Problem je fašistički naziv entiteta i zabrana upotrebe naziva jezika Bošnjacima u fašističkom entitetu. Problem su pravoslavni vjerski praznici svake institucije, čak i mjesne zajednice u istom tom entitetu....

Treba li još???
BHCluster

#3870 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

:thumbup: :bih:
BHCluster

#3872 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

GAZDA LJUBOMIR KOČIĆ: «Neću da živim u bespuću i mraku RS, selim se u Federaciju BiH»
Image

«Neću da mi djeca žive u bespuću, mraku i bez vode», kaže vlasnik najvećeg gazdinstva na Manjači.

Dok mnogi građani RS-a u potrazi za boljim životom nastoje da se domognu Švicarske ili Njemačke, Ljubomir Kočić najavljuje da će sa svog pradjedovskog ognjišta, u selu Gornje Ratkovo, opština Ribnik u RS-u, «emigrirati» u Federaciju BiH.

Iako ga od Federacije BiH dijeli svega nekoliko kilometara, ako se za seobu zaista odluči, biće to pravi poduhvat.

Jer, valja spakovati 13 članova porodice, među kojima je i četvero male djece, preseliti stado od 1.500 ovaca, 60 goveda i 17 magaraca, te vozni park sa deset automobila, dva traktora, pet prikolica, dva kamiona i dvije cisterne.

«Nemamo puta ni vodovoda, a i ovo makadama do kuće sami smo napravili, sada treba da to sami i održavamo.

Izgrađen je asfalt do pustih zaselaka u kojima nema ni mačke ni djeteta, a nas su zaobišli, kao da smo, što bi rekao Petar Kočić, ni carski ni spahijski», veli Ljubomir Kočić.

Kočići i njihove komšije imaju problema i sa strujom, jer su vodovi stari.

Ako im do zime "Elektrokrajina“ ne obnovi mrežu, kao što su obećali, boje se da će ostati u mraku.

«Kad se nešto pokvari usred ljeta, danima čekamo ekipu da otkloni kvar.

Na zimu, kad na Manjači zapada snijeg, nema šanse da nam električari dođu», kaže Radomir, jedan od četvorice Ljubomirovih sinova.

Kočići tvrde da od RS-a godinama nisu dobili ništa, a u susjednom Petrovcu, u Federaciji BiH, gdje su nedavno na zakupljenu parcelu preselili svoje stado ovaca, priključili su im vodu, čim su podnijeli zahtjev.

«Preseliću tamo i ostatak blaga i porodicu. Moram, od patrotizma se ne živi», kaže Ljubomir.

Tvrdi da mu je načelnik Ribnika Goran Savić obećao i vodovod i put «ako opet bude izabran za načelnika».

«Živi bili pa vidjeli. Pred izbore svi obećavaju, a kad glasanje prođe, samo pretaču iz šupljeg u prazno», kaže Kočić.

Ogorčen je što je nedavno voda stigla u susjedni zaselak Đuričići, dok Kočići i dalje kubure s vodom.

«Imamo tri veš mašine i dvije mašine za suđe, stalno su u pogonu, treba sve oprati za ovoliku čeljad.

Mašine koriste kišnicu iz rezervoara, a kad kišnice nestane dovozimo vodu u cisternama.

Valja i stoku napojiti, muka živa», kaže domaćica Radmila Kočić, koja sa kćerkom Ljubom, srednjoškolkom, i snahama Vesnom i Gorankom, vodi računa o domaćinstvu.
:lol:
:thumbup:
:bih:
Juliuscezar

#3873 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Juliuscezar »

Kakavu bolest Dodika ima, ne izgleda ni kapi dobro. Da nije jetra otisla, oci propale .
L u c i f e r

#3874 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

bhnapoleon1 wrote:Kakavu bolest Dodika ima, ne izgleda ni kapi dobro. Da nije jetra otisla, oci propale .
Lijepi strah.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3875 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

Image

ako bogda inshallah :bih:
Locked