Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058
Moderator: anex
- Dope_Man
#3851 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ove godine za mene Ksamil, sami jug Albanije. Prosle dvije sam furao CG, draza mi od Hrvatske zbog cijena, ali realno more nije ni blizu Hrvatskom. Kazu da je Albanija, u ovom juznom dijelu, puno bolja. Neka raja je bila tu prosle godine i imaju samo rijeci hvale.
Neum samo vidio u prolazu.. iskreno ne bih nikad svratio na osnovu onoga sto sam vidio, i sto mi ispricase jarani koji su jedno ljeto bili i isto tako naletili na problem. Bolje produziti voznju 15-20 minuta i negdje na Peljescu se smjestiti. Uvala Prapratno recimo ima pravo lijepu plazu, a ima ih jos kome nije mrsko vozati se dublje u poluotok. Bice super kad se napravi Peljeski most, ova sjevernija mjesta ce biti mnogo lakse dostupna, mada ce i cijene skociti sigurno.
Neum samo vidio u prolazu.. iskreno ne bih nikad svratio na osnovu onoga sto sam vidio, i sto mi ispricase jarani koji su jedno ljeto bili i isto tako naletili na problem. Bolje produziti voznju 15-20 minuta i negdje na Peljescu se smjestiti. Uvala Prapratno recimo ima pravo lijepu plazu, a ima ih jos kome nije mrsko vozati se dublje u poluotok. Bice super kad se napravi Peljeski most, ova sjevernija mjesta ce biti mnogo lakse dostupna, mada ce i cijene skociti sigurno.
-
DarkSoul
#3853 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ne razumijem, kakvi problemi?
-
Dogoljubac
#3854 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Kome ste postavili pitanje?Ako je pitanje za bilo koga pokusat cu ja dati odgovor.U Neumu je normalno vidjeti natpise"Balije,marš iz Neuma".Ovo je normalno i u drugim djelovima BiH uz promjenu na cetnici ili ustase.Normalno je i da dobijete svinjetinu iako ste narucili teletinu.Normalno je maltretirati sve oko sebe na plazi preglasnom,usput seljackom,muzikom.Normalno je da pet kretena na ulasku u vodu nešto divlja,galami.Normalno je baciti kesu smeca na plazu.Normalno je da klosari kradu po plazama.Normalno je da se ima utoka u autu.Nekom ove stvari smetaju,recimo meni,ne mogu baš sve da prešutim i eto problema...DarkSoul wrote:Ne razumijem, kakvi problemi?
Normalno je da gore navedeni dodju u nekakvu Švabiju,da ih Švabe upoznaju u vec opisanom svjetlu te da smo svi isti kod Švabe.
Last edited by Dogoljubac on 12/04/2019 22:54, edited 2 times in total.
- Krizzia
#3855 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Haha sa 60 sam vec malo i zabalahalaswanfilter wrote: Naime, ja samo isopd 60 eura povratne lovim. Vise volim jesti i piti, nego tamo nekakvim levatima davati nekoliko stoja za karte ...
Al tanko sve nesto ove godine, slabo se da sta iskombinirati.
U Neum je jedino dobro svratiti na rucak kad npr ides iz Dubrovnika, pa imas osjecaj kako je sve dzabe
-
DarkSoul
#3856 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
To je nazalost sve surova realnost u BiHDogoljubac wrote:Kome ste postavili pitanje?Ako je pitanje za bilo koga pokusat cu ja dati odgovor.U Neumu je normalno vidjeti natpise"Balije,marš iz Neuma".Ovo je normalno i u drugim djelovima BiH uz promjenu na cetnici ili ustase.Normalno je i da dobijete svinjetinu iako ste narucili teletinu.Normalno je maltretirati sve oko sebe na plazi preglasnom,usput seljackom,muzikom.Normalno je da pet kretena na ulasku u vodu nešto divlja,galami.Normalno je baciti kesu smeca na plazu.Normalno je da klosari kradu po plazama.Normalno je da se ima utoka u autu.Nekom ove stvari smetaju,recimo meni,ne mogu baš sve da prešutim i eto problema...DarkSoul wrote:Ne razumijem, kakvi problemi?
Normalno je da gore navedeni dodju u nekakvu Švabiju,da ih Švabe upoznaju u vec opisanom svjetlu te da smo svi isti kod Švabe.
Zato i jesmo gdje jesmo, tacnije NIGDJE smo!!
- MarlboroGold
#3857 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ma idioti. Ne mogu preći preko toga što i Neum ne pripada Hrvatskoj pa liječe komplekse na turistima. Najsmješnije od svega je što sam i ja 50% Hrvat, ali džaba opet balija za njihzlo zlo wrote: čitala sam o tvom iskustvu, znam i za druge... to je dio koji ne kontam, u Neumu vas mrze oni zatucani seljobari koji još u glavama žive u 45toj, ali svi smatraju domoljubnim činom ljetovat u toj gužvari. Mir gdje ste gosti kao i svi, čak i draži od drugih košta samo 50km pasoša.
- Russki
#3858 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ne znam evo.
-
Ci-Nick
#3859 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ja sam u Neumu bio (prvi i posljednji put) 1998. god. na bračnom putovanju. Moja draga nije imala pasoš pa nam je Neum bio jedina opcija.MarlboroGold wrote:Neum izbjegavavam iz više razloga (neki su već ranije nabrojani), a glavni je zbog nacionalizma i što sam jednom mogao izgubiti glavu bez ikakvog razloga.
Domaćini su bili OK, nisam primjetio ni nacionalizam ali uvijek kada bi se u blizini našli kakvi hercegovci zrak je opasno zaudarao na nacionalizam.
Druga krajnost je npr. Istra. prošle godine sam bio u Rovinju i iznenadio se brojem spomenika partizanima, ljudima koji su i poslije rata stradali od nacionalista.
Rovinj je fantastičan ali je jako skup i podaleko,..
- zlo zlo
#3860 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Istra je uvijek bila 2 stepenice iznad Dalmacije po kvaliteti usluge i svega, a što se tiče cijene apartmana to ima svega naravno, sam grad Poreč, Rovinj, Pula itd su skuplji po smještaju kao i drugdje, ali i tu imaš mala mjesta i porate 5 min od grada autom gdje je dosta povoljnije, tako da kao i sve ima za svaki džep. a sad udaljenost jest malo duže ali autocestom to nije ništa a kad pređeš tunel Učku i uđeš u Istru zaboraviš na udaljenost i uživaš u krajoliku. Da ne zaboravimo ono ljepotu kad uvečer sjedneš na neku terasu uz piće u umjesto dernjave cajki na klaviru ti svira crnomanjasti momak i pjeva talijanske kanconeCi-Nick wrote:Ja sam u Neumu bio (prvi i posljednji put) 1998. god. na bračnom putovanju. Moja draga nije imala pasoš pa nam je Neum bio jedina opcija.MarlboroGold wrote:Neum izbjegavavam iz više razloga (neki su već ranije nabrojani), a glavni je zbog nacionalizma i što sam jednom mogao izgubiti glavu bez ikakvog razloga.
Domaćini su bili OK, nisam primjetio ni nacionalizam ali uvijek kada bi se u blizini našli kakvi hercegovci zrak je opasno zaudarao na nacionalizam.
Druga krajnost je npr. Istra. prošle godine sam bio u Rovinju i iznenadio se brojem spomenika partizanima, ljudima koji su i poslije rata stradali od nacionalista.
Rovinj je fantastičan ali je jako skup i podaleko,..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3861 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Bice da ti trazis belaja.Dogoljubac wrote:Nije baš za ovu temu al hajde.Ogromna vecina ljudi koji se bave turizmom u Neumu su stvarno ok.Po HR mi se desavalo da nece da mi izdaju apartman pod izgovorom da izdaju samo strancima.Kratkog sam fitilja pa upadnem u probleme i gdje ih ne mora biti.U HR imadoh ozbiljan problem sto sam trazio kafu a ne kavu.U CG bilo problema sa nacionalizmom.Generalno-majmuna ima svagdje.Vecina ljudi uopšte je ok bilo gdje.Ne treba generalizirati nista pa ni Neumljane.U AmeriKi mi rece crnac da ga mrzim zato što je crn.Jedva mu objasnih da nisam u zivotu vidio dva crnca,da nisam imao cak ni priliku da ih zamrzim...
-
emric
#3862 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Turska, Albanija, Španija.
-
Ci-Nick
#3863 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Jest to što kažeš, Istra ima tako lijepu vegetaciju, nema smeća po rijekama i potocima, nezavršenih trospratnica sazidanih od šljakobetonskih blokova,.zlo zlo wrote:Istra je uvijek bila 2 stepenice iznad Dalmacije po kvaliteti usluge i svega, a što se tiče cijene apartmana to ima svega naravno, sam grad Poreč, Rovinj, Pula itd su skuplji po smještaju kao i drugdje, ali i tu imaš mala mjesta i porate 5 min od grada autom gdje je dosta povoljnije, tako da kao i sve ima za svaki džep. a sad udaljenost jest malo duže ali autocestom to nije ništa a kad pređeš tunel Učku i uđeš u Istru zaboraviš na udaljenost i uživaš u krajoliku. Da ne zaboravimo ono ljepotu kad uvečer sjedneš na neku terasu uz piće u umjesto dernjave cajki na klaviru ti svira crnomanjasti momak i pjeva talijanske kanconeCi-Nick wrote:Ja sam u Neumu bio (prvi i posljednji put) 1998. god. na bračnom putovanju. Moja draga nije imala pasoš pa nam je Neum bio jedina opcija.MarlboroGold wrote:Neum izbjegavavam iz više razloga (neki su već ranije nabrojani), a glavni je zbog nacionalizma i što sam jednom mogao izgubiti glavu bez ikakvog razloga.
Rovinj je fantastičan ali je jako skup i podaleko,..Ko da ti Eros pjeva na uho
Spominješ Pulu, u Puli mi je jedino arena impozantna i uživo izgleda mnogo moćnije nego na fotografijama a ostatak Pule je poprilično skroman, nezanimljiv.
U Poreču sam bio 1984. godine. Poreč je u to vrijeme izgledao odlično, Plava i Zelena laguna, sve je bilo napredno kao da ne pripada Jugoslaviji.
Što se tiče Rovinja, ja sam bio u kampu u mobilnim kućicama, nove mobilne fantastično i nije skupo van sezone, sve preporuke ko se odluči za Rovinj,..
https://www.hrvaska.net/hr/mobilne-kuci ... gKYofD_BwE
-
Dogoljubac
#3864 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ters malo jesam,ne znam prešutiti.U Gradcu trazim kafu.Blijedo me konobar gleda i pita zasto ne uzmem kavu.U Sarajevu mozes traziti bilo šta na bilo kom jeziku i sve ok.Gore navedeni konobar je ostao pored stola ne bih li ja trazio ipak kavu.Trebao sam se osjetiti popišano i tražiti kavu.Tako vecina uradi i sve je kul...ne dam da me bilo ko pljuje...Ovo je jedna od stavki zbog kojih imadoh problema u zivotu._BataZiv_0809 wrote:Bice da ti trazis belaja.Dogoljubac wrote:Nije baš za ovu temu al hajde.Ogromna vecina ljudi koji se bave turizmom u Neumu su stvarno ok.Po HR mi se desavalo da nece da mi izdaju apartman pod izgovorom da izdaju samo strancima.Kratkog sam fitilja pa upadnem u probleme i gdje ih ne mora biti.U HR imadoh ozbiljan problem sto sam trazio kafu a ne kavu.U CG bilo problema sa nacionalizmom.Generalno-majmuna ima svagdje.Vecina ljudi uopšte je ok bilo gdje.Ne treba generalizirati nista pa ni Neumljane.U AmeriKi mi rece crnac da ga mrzim zato što je crn.Jedva mu objasnih da nisam u zivotu vidio dva crnca,da nisam imao cak ni priliku da ih zamrzim...
Medjutim-milion drugih konobara je maximalno ok.Kad vidim da se bilo ko nad bilo kim"izdrka a"-psujem,ne ppvlacim se.Garantujem da nikad nisam povisio ton bez potrebe ni na koga.Jebo to...
Gdje na ljetovanje?
-
elcaliente
#3865 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Ove godine booking vec uradjen Pag u Julu, Tajland kraj Septembra.
- Edin H.
#3866 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Pij kapucino i mirna BosnaDogoljubac wrote:Ters malo jesam,ne znam prešutiti.U Gradcu trazim kafu.Blijedo me konobar gleda i pita zasto ne uzmem kavu.U Sarajevu mozes traziti bilo šta na bilo kom jeziku i sve ok.Gore navedeni konobar je ostao pored stola ne bih li ja trazio ipak kavu.Trebao sam se osjetiti popišano i tražiti kavu.Tako vecina uradi i sve je kul...ne dam da me bilo ko pljuje...Ovo je jedna od stavki zbog kojih imadoh problema u zivotu._BataZiv_0809 wrote:Bice da ti trazis belaja.Dogoljubac wrote:Nije baš za ovu temu al hajde.Ogromna vecina ljudi koji se bave turizmom u Neumu su stvarno ok.Po HR mi se desavalo da nece da mi izdaju apartman pod izgovorom da izdaju samo strancima.Kratkog sam fitilja pa upadnem u probleme i gdje ih ne mora biti.U HR imadoh ozbiljan problem sto sam trazio kafu a ne kavu.U CG bilo problema sa nacionalizmom.Generalno-majmuna ima svagdje.Vecina ljudi uopšte je ok bilo gdje.Ne treba generalizirati nista pa ni Neumljane.U AmeriKi mi rece crnac da ga mrzim zato što je crn.Jedva mu objasnih da nisam u zivotu vidio dva crnca,da nisam imao cak ni priliku da ih zamrzim...
Medjutim-milion drugih konobara je maximalno ok.Kad vidim da se bilo ko nad bilo kim"izdrka a"-psujem,ne ppvlacim se.Garantujem da nikad nisam povisio ton bez potrebe ni na koga.Jebo to...
Gdje na ljetovanje?
- strucnjakdemagog
#3867 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Dogoljubac wrote:Ters malo jesam,ne znam prešutiti.U Gradcu trazim kafu.Blijedo me konobar gleda i pita zasto ne uzmem kavu.U Sarajevu mozes traziti bilo šta na bilo kom jeziku i sve ok.Gore navedeni konobar je ostao pored stola ne bih li ja trazio ipak kavu.Trebao sam se osjetiti popišano i tražiti kavu.Tako vecina uradi i sve je kul...ne dam da me bilo ko pljuje...Ovo je jedna od stavki zbog kojih imadoh problema u zivotu._BataZiv_0809 wrote:Bice da ti trazis belaja.Dogoljubac wrote:Nije baš za ovu temu al hajde.Ogromna vecina ljudi koji se bave turizmom u Neumu su stvarno ok.Po HR mi se desavalo da nece da mi izdaju apartman pod izgovorom da izdaju samo strancima.Kratkog sam fitilja pa upadnem u probleme i gdje ih ne mora biti.U HR imadoh ozbiljan problem sto sam trazio kafu a ne kavu.U CG bilo problema sa nacionalizmom.Generalno-majmuna ima svagdje.Vecina ljudi uopšte je ok bilo gdje.Ne treba generalizirati nista pa ni Neumljane.U AmeriKi mi rece crnac da ga mrzim zato što je crn.Jedva mu objasnih da nisam u zivotu vidio dva crnca,da nisam imao cak ni priliku da ih zamrzim...
Gdje na ljetovanje?
mozda se konobar zajebavao. meni da je tako rekao, vjerovatno bih reagovao gore nego ti. a nisam ters.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3868 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Samo sto nije pocelo "ja ja, pa vi idite na more u Hrvacku"
-
melac
#3869 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Prije nekog vremena pricam s likom, kaze ide na odmor na Dunav, Djerdap. Imaju kaze neke kucice, ribolov i lagano. Ja ost'o paf, valjda ja seljak samo more gledam kao odmor, sta li.
- strucnjakdemagog
#3870 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
ja uvijek idem u hrvatsku i nisam imao slicnih problema. svuda ima kretena, a on je naletio na takvog. to sa kafom - kavom je cista provokacija, ako se konobar nije zajebavao. na provokaciju odgovaras provokacijom.
- zlo zlo
#3871 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
pa kad je gradac u pitanje mora da mu je konobar iz Ljubuškogstrucnjakdemagog wrote:ja uvijek idem u hrvatsku i nisam imao slicnih problema. svuda ima kretena, a on je naletio na takvog. to sa kafom - kavom je cista provokacija, ako se konobar nije zajebavao. na provokaciju odgovaras provokacijom.
- strucnjakdemagog
#3872 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
ma niđe veze. ispada nije znao konobar sta mu ovaj trazi. znao je i te kako, nego jede vnago.
- Edin H.
#3873 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Tako su meni uputili drugarsku kritiku kad narucih supu umjesto juhe.
Ljubazno se ispricas, kazes da se nece ponoviti, narucih juhu i sa merakom pojedes supu
Ljubazno se ispricas, kazes da se nece ponoviti, narucih juhu i sa merakom pojedes supu
-
Dogoljubac
#3874 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Nekakvi izolovani slucajevi dolaze od majmuna.S druge strane u HR ili bilo gdje vecina naroda je maximalno korektna.
Opet-majmuna ima svagdje.
Opet-majmuna ima svagdje.
-
Dogoljubac
#3875 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?
Recimo ovako,situacija:Edin H. wrote:Tako su meni uputili drugarsku kritiku kad narucih supu umjesto juhe.
-Molim Vas mozete li parkirati negdje drugo,dolaze mi gosti?
-Da,naravno.I preparkiras se.
Situacija 2:
Haj se skloni otale da mi se drug parkira.
-Jebem i tebe i druga itd.