nije normalno da je tako.AmirBaa wrote: i jel normalno da mi svi znamo s kim on ima posla ? Jel normalno da imas veliki broj ljudi u gradu koje ako pogresno pogledas mozes dobiti batine ili noz ? U troli neko jutro 3 klosara spucana stoje na sredini i lupaju u trolu, nesto se deru, sreca poluprazna trola bila pa se nisu ni na koga "navadili", a i da jesu svi bi gledali kako kradu, bodu, udaraju nekog neduznog covjeka. Hajd sto je to normalno postalo, nego su krenule osude ako neko hoce nesto da uradi povodom toga
edit: "obrazovani" ? Studirao je na likovnim akademijama u Sarajevu, Milanu i Bolonji. Diplomirao je 2000. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za slikarstvo. U periodu 2000-2004. godine studirao je na postdiplomskom studiju na University of Arizona, SAD. Magistrirao je 2004. godine iz likovnih umjetnosti i historije umjetnosti. Predavao je na Northwestern University u Evanstonu, SAD. Bio je član grupe Maxumin. Izlagao je na Venecijanskom bijenalu 2003. godine u internacionalnoj selekciji.
ali je cinjenica da je tako.
i cinjenica je da je on znao sta ce se desiti ako ih bude dirnuo u zivac
dalje, golo obrazovanje ne cini covjeka intelektualcem, a pogotovo ne gospodinom.
da ne pricam o licnim kvalitetima i snalazenju i komunikaciji.
postojalo je 100 nacina da izadje s njima na kraj bez nasilja. i jos da ispadne faca na kraju.
ali jok, hadzo je studirao ... samo mu je ego veci od broja skolskih ustanova ... pa nesto umislio ...
realno, u negovom slucaju je sam pao - sam se ubio.
i to bas nije danasnji izum, tako je bilo oduvijek. i sa jalijom i sa navijacima i sa razredima ... ako si sam ne diraj druge u grupi, jos pogotovo ako se nza da su kratkog fitilja.