SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#3851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

AmirBaa wrote: i jel normalno da mi svi znamo s kim on ima posla ? Jel normalno da imas veliki broj ljudi u gradu koje ako pogresno pogledas mozes dobiti batine ili noz ? U troli neko jutro 3 klosara spucana stoje na sredini i lupaju u trolu, nesto se deru, sreca poluprazna trola bila pa se nisu ni na koga "navadili", a i da jesu svi bi gledali kako kradu, bodu, udaraju nekog neduznog covjeka. Hajd sto je to normalno postalo, nego su krenule osude ako neko hoce nesto da uradi povodom toga :run:
edit: "obrazovani" ? Studirao je na likovnim akademijama u Sarajevu, Milanu i Bolonji. Diplomirao je 2000. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za slikarstvo. U periodu 2000-2004. godine studirao je na postdiplomskom studiju na University of Arizona, SAD. Magistrirao je 2004. godine iz likovnih umjetnosti i historije umjetnosti. Predavao je na Northwestern University u Evanstonu, SAD. Bio je član grupe Maxumin. Izlagao je na Venecijanskom bijenalu 2003. godine u internacionalnoj selekciji.
nije normalno da je tako.
ali je cinjenica da je tako.
i cinjenica je da je on znao sta ce se desiti ako ih bude dirnuo u zivac

dalje, golo obrazovanje ne cini covjeka intelektualcem, a pogotovo ne gospodinom.
da ne pricam o licnim kvalitetima i snalazenju i komunikaciji.
postojalo je 100 nacina da izadje s njima na kraj bez nasilja. i jos da ispadne faca na kraju.

ali jok, hadzo je studirao ... samo mu je ego veci od broja skolskih ustanova ... pa nesto umislio ...

realno, u negovom slucaju je sam pao - sam se ubio.

i to bas nije danasnji izum, tako je bilo oduvijek. i sa jalijom i sa navijacima i sa razredima ... ako si sam ne diraj druge u grupi, jos pogotovo ako se nza da su kratkog fitilja.
O'zone
Globalni moderator

#3852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

vješalica wrote:prozivas ovdje i govoris bravo za ljude koji bi mirno gledali kako neko nekoga ubija
a nisi u stanju 2 zalaufana drogalja izbacito iz trole jer prave probleme
Jbga @vješalice nije svako sposoban da se lema pa makar to bila i dva drogalja.
medjutim

#3853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by medjutim »

Znaci scena 1: Ides sa suprugom i djetetom ili djevojkom, naleti pet klosara, dobacuju pogrdno, ti se okrenes, oni te prebiju i ponize, forumsko pucanstvo aplaudira i veli:"Sto si se jarane okreto ako nisi bio spreman da prebijes, izbodes i spalis 5 klosara".
Scena 2: Parkiras auto, izadjes, lik minut poslije prodje, izgrebe ti auto kljucem, ti ga uhvatis, pitas ga zasto si to uradio, lik te izbode sarafcigerom, forumasi konstatuju:"Sta ga imas pitat sto ti je izgrebo auto, treb'o si ga izgazit odmah, prvi udarit, mahalski, glavom".
Scena 3: Izadjes do prodavnice, lik te zaustavi, otme ti telefon, uz prijetnju oruzijem, ti ga prijavis policiji, policija ga uhvati, tuzilastvo pusti, sutradan te opet nafata, izbode te nozem, policija ga uhvati, tuzilastvo pusti, ti ne smijes vise prijavljivat, on te naastavi maltretirat, forumasi predlazu:"Uzmi utoku jarane izbusi klosara, nemoj prijavljivat policiji nista, ne rade svoj pos'o".
Damir Niksic je nebitan u cijeloj prici, mogao je to biti bilo ko, a ja vas pitam, da li vam je normalno da u strahu idete na posao, kafu, po dijete u obdaniste ili po hljeb, u strahu da vas neko ne nagrdi, jer ste slucajno skrenuli pogled i uvrijedili i obescastili nekog klosara, koji ce vam nakon toga sjesti na vrat... Da li je grijeh biti normalan i nenasilan i bez agresije u sebi, ili je doslo vrijeme da se svi pretvorimo u naoruzane zvijeri pa da se rokamo i izrokamo do posljednjeg, da zakon i pravdu preuzmemo u svoje ruke?
insomnia78

#3854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

De odvadi malo
On je prvi verbalno napao njih
I da, ako si fizicki inferiorniji ne ulazis u frku iz koje ces potencijalno izaci bjen. I da to je tako i u Londonu, Parizu i New Yorku

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
julisiz es grant

#3855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Davno objasnili, kao i sve drugo 8-)

Samo što je Zena, za razliku od Damira, znao kako treba postupiti :D
vješalica

#3856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

uglavnomja wrote:
dalje, golo obrazovanje ne cini covjeka intelektualcem, a pogotovo ne gospodinom.
postojalo je 100 nacina da izadje s njima na kraj bez nasilja. i jos da ispadne faca na kraju.

ali jok, hadzo je studirao ... samo mu je ego veci od broja skolskih ustanova ... pa nesto umislio ...
umjesto fraer da okrene na zajebanciju on kontra
navukao na sebe bijes
postali ste dosadni sa njim
frajer stalno pravi ekscese počev od intervencije na bankomatu pa nadalje
misli da je svima zabremedet
The BEN10

#3857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

Horcrux wrote:Mozes da ga ne volis, da ti se ne svidja, bilo on ili negov (pokusaj) humor(a), ne moras ga ni gledati na kraju krajeva - sve je to vase pravo, ali reci da je zasluzio i podrzavati ovo, a desava sa u samom centru gradu cini vas samo forumskom verzijom ove balavurdije.
Bravo!
Znači, sutra bih trebao mirne duše gledati kako nekog ko mi se ne sviđa (bio to matori ters-komšija, antipatični dugogodišnji poznanik ili "slučajni prolaznik" kojeg ne simpatišem iz ko zna kojeg razloga) na ulici mlate trojica klošara!?

Nećemo se vrijeđati
zateznistub

#3858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

uglavnomja wrote:
AmirBaa wrote: i jel normalno da mi svi znamo s kim on ima posla ? Jel normalno da imas veliki broj ljudi u gradu koje ako pogresno pogledas mozes dobiti batine ili noz ? U troli neko jutro 3 klosara spucana stoje na sredini i lupaju u trolu, nesto se deru, sreca poluprazna trola bila pa se nisu ni na koga "navadili", a i da jesu svi bi gledali kako kradu, bodu, udaraju nekog neduznog covjeka. Hajd sto je to normalno postalo, nego su krenule osude ako neko hoce nesto da uradi povodom toga :run:
edit: "obrazovani" ? Studirao je na likovnim akademijama u Sarajevu, Milanu i Bolonji. Diplomirao je 2000. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za slikarstvo. U periodu 2000-2004. godine studirao je na postdiplomskom studiju na University of Arizona, SAD. Magistrirao je 2004. godine iz likovnih umjetnosti i historije umjetnosti. Predavao je na Northwestern University u Evanstonu, SAD. Bio je član grupe Maxumin. Izlagao je na Venecijanskom bijenalu 2003. godine u internacionalnoj selekciji.
nije normalno da je tako.
ali je cinjenica da je tako.
i cinjenica je da je on znao sta ce se desiti ako ih bude dirnuo u zivac

realno, u negovom slucaju je sam pao - sam se ubio.

i to bas nije danasnji izum, tako je bilo oduvijek. i sa jalijom i sa navijacima i sa razredima ... ako si sam ne diraj druge u grupi, jos pogotovo ako se nza da su kratkog fitilja.
sva pamet na ovu temu...
medjutim

#3859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by medjutim »

insomnia78 wrote:De odvadi malo
I da, ako si fizicki inferiorniji ne ulazis u frku iz koje ces potencijalno izaci bjen. I da to je tako i u Londonu, Parizu i New Yorku

Od cega da odvadim? Napisao sam da nije bitan Damir, pisem o stvarima koje su dozivljavali moji prijatelji i poznanici, s tim sto sam dodao "komentare" forumasa. Ti u FR se imas kome obratiti ukoliko si izlozen prijetnjama ili fizickom maltretiranju, kome se obratiti u BiH, a da reakcija bude adekvatna? Nisi po svojoj prici davno otisao iz Bosne, znas i sam u cemu je stvar.
insomnia78

#3860 SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

medjutim wrote:
insomnia78 wrote:De odvadi malo

Od cega da odvadim? Napisao sam da nije bitan Damir, pisem o stvarima koje su dozivljavali moji prijatelji i poznanici, s tim sto sam dodao "komentare" forumasa. Ti u FR se imas kome obratiti ukoliko si izlozen prijetnjama ili fizickom maltretiranju, kome se obratiti u BiH, a da reakcija bude adekvatna? Nisi po svojoj prici davno otisao iz Bosne, znas i sam u cemu je stvar.
Je l ti stvarno mislis da se ovo ne desava u Francuskoj?
Da niko ne fasuje dzaba a i ako fasuje da ih murija svaki put pohapsi?
Ja ne kazem da je situacija kod nas sjajna ali svugdje na svijetu u ovakvoj situaciji mozes fasovati
On je svjesno ovako reagovo jer je znao da je policija tu

Logovan

#3863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Ni na termama više nisi siguran. :skoljka:
vješalica

#3864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

jbt ilidža ko da je neko sihire bacio ccc sve neki belayi

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160804124
klixo

#3865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by klixo »

Biciklista udaren u Pejtonu(nisu zvali policiju , dogovorili se) , pjesak na izlazu iz kruznog udaren , udario autom u banderu(preminuo) , auto se zapalilo , pucnjava na termama...

Ilidza 8-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

nista ne bih znao da nema klixa
a ne pisu o ljetnom festivalu ne mozes proci 5000auta :sax:
jao_situacije

#3867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

čujem ja u daljini hitna i policija
automatski sam pomislio pucačina neka
Tercius

#3868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

zateznistub wrote:
alphonse kauders wrote:

Damir Nikšić napadnut u Opštini Centar (počinje od ca 2:45)
Ja ovog lika smislit ne mogu!
Meni licno onako drag jedan lik, cesce drag nego iritantan,medjutim iako je i prije znao u svojim klipovima iskazivati elemntarna neznanja o materijama u koje se uplice sa ovim je dosegao vrhunac.Iako zivi na prepisaj hoda on i dalje misli da nekakvi tamo saabracjni policajci cuvaju zgradu, samo uzvikivanje milicija sa njegove strane ja licno tumacim kao provokaciju i pisanje za vrat istim tim ljudima kojima je nakon par sekundi rekao molim vas sto ukazuje da je jedan mali malecki mis, i na kraju recenica tipa "...imena 2 saobracajna policajca su mi poznata,u slucaju da budem fizicki napadnut rekao sam im ako ne skupa sa MUp-om KS drzati odgovornim a ono barem pozvati za svjedoke..."Pa moj Niksicu volio bi da ovo citas pa da ti kazem nesto KLOCU jedan sam si sebe snimio u narusavanju JRiM narocito drskim ponasanjem otjero si frajera u p..materinu a+samo radi srednjeg prsta, one koje si molio da ti pomognu kasnije stavljas u gro plan kao odgovorne za bilo sta sto se kasnije desi.Mislio sma fakat da je malo namazaniji i da ima malo vise ulicnog skilla, al se uspostavilo da je to samo jedan mali obicni pljuvac hejter gradski sminkercic koji je pokupio par jeftinih fazona vani koje pokusava aplicirati na ovo nase drustvo.Helem jadan je nekakav sav.
Nepass

#3869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

medjutim wrote:Znaci scena 1: Ides sa suprugom i djetetom ili djevojkom, naleti pet klosara, dobacuju pogrdno, ti se okrenes, oni te prebiju i ponize, forumsko pucanstvo aplaudira i veli:"Sto si se jarane okreto ako nisi bio spreman da prebijes, izbodes i spalis 5 klosara".
Scena 2: Parkiras auto, izadjes, lik minut poslije prodje, izgrebe ti auto kljucem, ti ga uhvatis, pitas ga zasto si to uradio, lik te izbode sarafcigerom, forumasi konstatuju:"Sta ga imas pitat sto ti je izgrebo auto, treb'o si ga izgazit odmah, prvi udarit, mahalski, glavom".
Scena 3: Izadjes do prodavnice, lik te zaustavi, otme ti telefon, uz prijetnju oruzijem, ti ga prijavis policiji, policija ga uhvati, tuzilastvo pusti, sutradan te opet nafata, izbode te nozem, policija ga uhvati, tuzilastvo pusti, ti ne smijes vise prijavljivat, on te naastavi maltretirat, forumasi predlazu:"Uzmi utoku jarane izbusi klosara, nemoj prijavljivat policiji nista, ne rade svoj pos'o".
Damir Niksic je nebitan u cijeloj prici, mogao je to biti bilo ko, a ja vas pitam, da li vam je normalno da u strahu idete na posao, kafu, po dijete u obdaniste ili po hljeb, u strahu da vas neko ne nagrdi, jer ste slucajno skrenuli pogled i uvrijedili i obescastili nekog klosara, koji ce vam nakon toga sjesti na vrat... Da li je grijeh biti normalan i nenasilan i bez agresije u sebi, ili je doslo vrijeme da se svi pretvorimo u naoruzane zvijeri pa da se rokamo i izrokamo do posljednjeg, da zakon i pravdu preuzmemo u svoje ruke?
Pa uvijek je kriv onaj kome se nesto desi. Ukradu ti golfa sto si ga vozio? Opljackaju te kaze sto si nosio toliko love?
To je nas mentalitet
shiny

#3870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shiny »

Novinari Klixa su mogli komotno večeras na Ilidžu i otvoriti novi tekst : Crna hronika iz minute u minutu...
mario001

#3871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

Ovo izgleda ponovo bila sacekusa neka, prije mjesec dana su isto dvojicu izbusili kod Careve dzamije, jos uvijek leze u Kasindolu ali su nekako pobjegli, o tome ni slova nije bilo nigdje :D :D
Tako i treba
shbc

#3872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shbc »

Zadesih se na Ilidzi za vrijeme pucnjave. Meni se ucinilo kao rafalna paljba.
mario001

#3873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

shbc wrote:Zadesih se na Ilidzi za vrijeme pucnjave. Meni se ucinilo kao rafalna paljba.
Specijalci imaju kalase :D
shbc

#3874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shbc »

mario001 wrote:
shbc wrote:Zadesih se na Ilidzi za vrijeme pucnjave. Meni se ucinilo kao rafalna paljba.
Specijalci imaju kalase :D
To opet murija pucala? Mislim svaka cast ako jesu. Ovu gamad izgleda samo zandari laki na obaracu mogu zaustaviti.
sunceKOtepsija

#3875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sunceKOtepsija »

inace kalase nema niko osim policije :lol:
Post Reply