Jeste.Ommadawn wrote:Gdje izvukoste Belu Lugosija....
Da li mu je zadnji snimljen film onaj od Ed Wooda "...from outer space" kad je vise bio zaboravljena zvijezda?
Muzički Almanah (naš život u muzici)
Moderator: _BataZiv_0809
- dale cooper
#3851 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
-
dezurni_ucenik
#3852 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ommadawn wrote:Gdje izvukoste Belu Lugosija....
Da li mu je zadnji snimljen film onaj od Ed Wooda "...from outer space" kad je vise bio zaboravljena zvijezda?
Kako je meni odlican Burtonov Ed Wood. Kad je doveo nekog konobara da preuzme Lugesijevu ulogu jer pazi ovo - ima isti pogled u ocima ko i on
- Ommadawn
#3853 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Pa sta radis sad? Ako nije tajnadale cooper wrote:Dovraga, što bih volio raditi u muzičkom studiju, za jednom od onih velikih konzola sa stotinama malih gumbića,
levera, filtera i ostalih divnih stvari sa kojima možeš producirati različite zvukove.![]()
Ovo je moja vizija raja![]()
Ovaj prijatelj kojeg sam spominjao pravi svoj mali studio u stanu ali ne vidjeh nigdje ovaj mixer-stol. Inace je skolovan ton-majstor i donedavno je radio u jednom pozoristu koje je napustio zbog zdravlja i nesuglasica sa sefovima - spomenuh da je iskren, nekad i previse.
Jedan drugi prijatelj ima studio gdje ima i dvije posebne sobe a mixer-stol je nabavio iz Air Polar Music i prema njegovim rijecima isti se koristio kad je Abba snimala svoju muziku.
Slazem se da je to raj
- dale cooper
#3854 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
dezurni_ucenik wrote:Ommadawn wrote:Gdje izvukoste Belu Lugosija....
Kako je meni odlican Burtonov Ed Wood. Kad je doveo nekog konobara da preuzme Lugesijevu ulogu jer pazi ovo - ima isti pogled u ocima ko i on
Jedno od najboljih ostvarenja i Burtona i Deppa.
- Bloo
- Globalna šefica
#3855 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ja bih voljela, iznad svega na svijetu, da imam glas ugodan za slusanje. Kad vec volim da pjevam, da ljudima ne ide krv iz usiju ako moraju slusati. 
-
dezurni_ucenik
#3856 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
dale cooper wrote:[
Dark Shadows im je bas tanak film.
- Ommadawn
#3857 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Kad nabavim looperBloo wrote: Snimi se jednom (samo audio), pa uploadaj negdje i daj nam link![]()
Bicemo pocasceni
Al to kad prode prst
I kad prodje prst.
- Bloo
- Globalna šefica
#3858 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Trebali su tu stati sa medusobnom opsesijomdale cooper wrote:dezurni_ucenik wrote:Ommadawn wrote:Gdje izvukoste Belu Lugosija....
Kako je meni odlican Burtonov Ed Wood. Kad je doveo nekog konobara da preuzme Lugesijevu ulogu jer pazi ovo - ima isti pogled u ocima ko i on![]()
Awesome film
- Ommadawn
#3859 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Meni se svidja sto je film uradjen u crno-bijeloj tehnici pa je dodatno privukao realnost.
- dale cooper
#3860 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Volio bih da ima negdje kod nas kakva radionica o osnovama audio produkcije. Baš bih volio čuti više o tome uživo i praktično.Ommadawn wrote:Pa sta radis sad? Ako nije tajnadale cooper wrote:Dovraga, što bih volio raditi u muzičkom studiju, za jednom od onih velikih konzola sa stotinama malih gumbića,
levera, filtera i ostalih divnih stvari sa kojima možeš producirati različite zvukove.![]()
Ovaj prijatelj kojeg sam spominjao pravi svoj mali studio u stanu ali ne vidjeh nigdje ovaj mixer-stol. Inace je skolovan ton-majstor i donedavno je radio u jednom pozoristu koje je napustio zbog zdravlja i nesuglasica sa sefovima - spomenuh da je iskren, nekad i previse.
Jedan drugi prijatelj ima studio gdje ima i dvije posebne sobe a mixer-stol je nabavio iz Air Polar Music i prema njegovim rijecima isti se koristio kad je Abba snimala svoju muziku.
Slazem se da je to raj
A može se složiti i fin kućni studio u današnje vrijeme koji daje sjajne rezultate. Ima gomila članaka o tome i opremi koja
je potrebna da startuješ. Interesantna tema u svakom slučaju.
- dale cooper
#3861 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Treba stati kad je najbolje što bi rekli Jinxi.Bloo wrote: Trebali su tu stati sa medusobnom opsesijom![]()
Awesome film
- dale cooper
- Ommadawn
#3863 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ma taj prijatelj je poceo praviti neki kucni studio, vazda kad zovnem, nabavljao je neke mikrofone, zajebancije, prikljucke.dale cooper wrote:Volio bih da ima negdje kod nas kakva radionica o osnovama audio produkcije. Baš bih volio čuti više o tome uživo i praktično.Ommadawn wrote:Pa sta radis sad? Ako nije tajnadale cooper wrote:Dovraga, što bih volio raditi u muzičkom studiju, za jednom od onih velikih konzola sa stotinama malih gumbića,
Slazem se da je to raj
A može se složiti i fin kućni studio u današnje vrijeme koji daje sjajne rezultate. Ima gomila članaka o tome i opremi koja
Tip je zagrizeni fan Thorensa, starih Marantz pojacala, starih Harman/Kardon pojacala i Revox magnetofona.
Zbog toga valjda i zeli da nabavi kucu bas kao sto i ja hocu kucu sa ogromnom garazom gdje mogu napraviti radionicu.
- dale cooper
#3864 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ili drugim riječima voli sve one dobre stvari.Ommadawn wrote: Ma taj prijatelj je poceo praviti neki kucni studio, vazda kad zovnem, nabavljao je neke mikrofone, zajebancije, prikljucke.
Tip je zagrizeni fan Thorensa, starih Marantz pojacala, starih Harman/Kardon pojacala i Revox magnetofona.
Zbog toga valjda i zeli da nabavi kucu bas kao sto i ja hocu kucu sa ogromnom garazom gdje mogu napraviti radionicu.
Fino je imati te male projekte koji te zaokupljaju i vesele.
- Bloo
- Globalna šefica
#3865 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
dale cooper wrote:
Kakav glas
Aj em in lav
- dale cooper
#3866 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Slažem se. I album je jako dobar.Bloo wrote:dale cooper wrote:
Kakav glas
Aj em in lav
-
Hakiz
#3867 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ja bih bio više raspoložen za mastering nego za recording dio. Tako da je ovo sa slike meni previše. Manje dugmića, manje manipulacije na konzolama ili u softveru, više mogućnosti za koncentraciju na zvuk.dale cooper wrote:Dovraga, što bih volio raditi u muzičkom studiju, za jednom od onih velikih konzola sa stotinama malih gumbića,
Interesantan blog: http://blog.lacquerchannel.com/
- Bloo
- Globalna šefica
#3868 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Sto vise dugmica, vise sansi da ce se sjebati nesto.
- medvjed23
#3869 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
i da će nastati eksperiment koji će te svrstati u pionire nekog novog muzičkog pravca..
ovaj hurt nema ko nije obradio.. još se samo dino merlin čeka.. ako nin završi u udžbenicima muzičkog, to će biti zbog pjesme hurt..
ovaj hurt nema ko nije obradio.. još se samo dino merlin čeka.. ako nin završi u udžbenicima muzičkog, to će biti zbog pjesme hurt..
- Bloo
- Globalna šefica
#3870 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ako bude slika TR, kupim ti da mozes crtati srca okolomedvjed23 wrote:i da će nastati eksperiment koji će te svrstati u pionire nekog novog muzičkog pravca..
-
Hakiz
#3871 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Jednostavan recording studio je relativno lako napraviti. Mastering studio je malo teže.dale cooper wrote:Volio bih da ima negdje kod nas kakva radionica o osnovama audio produkcije. Baš bih volio čuti više o tome uživo i praktično.Ommadawn wrote:Pa sta radis sad? Ako nije tajnadale cooper wrote:Dovraga, što bih volio raditi u muzičkom studiju, za jednom od onih velikih konzola sa stotinama malih gumbića,
Slazem se da je to raj
Najveći problem je prostor, jer moraš akustično obraditi prostor na poziciji snimanja sa jedne, a na poziciji obrade snimljenog materijala moraš imati prostoriju određene veličine i oblika i akustički je obraditi. I dok je mjesto gdje ćeš snimati najmanji problem, (na primjer vokale možeš snimati i u ormaru) malo je teže napraviti prostor u kojem ćeš obrađivati snimljeno koristeći monitore. Slušalice su OK za početak, ali ako se krene ozbiljnije, monitori su neophdni. A onda treba sve to namjestiti za optimalan zvuk.
Pogledaj ovaj kanal, kućni studiji su u pitanju, možda nađeš neku inspiraciju: https://www.youtube.com/watch?v=02qpJt0 ... 9503775377
- medvjed23
#3872 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
nacrtaću crnih srdaca, sivih duga, uvelog cvijeća i svegaBloo wrote:Ako bude slika TR, kupim ti da mozes crtati srca okolomedvjed23 wrote:i da će nastati eksperiment koji će te svrstati u pionire nekog novog muzičkog pravca..

- medvjed23
#3873 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
i leptira, bolesnih, sa slomljenim krilima, isto
-
Hakiz
#3874 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Sa druge strane, nekada je lakše imati za sve poseban dugmić, ne koristiti softver, jer moraš ići u meni, pa podmeni, pa jedna opcija, pa druga itd. Pa ti treba 10 minuta klikanja mišem da dođeš do podešenja neke frekvencije u kompjuteru, a na pultu ti je dugmić za tu frekvenciju na dohvat ruke.Bloo wrote:Sto vise dugmica, vise sansi da ce se sjebati nesto.
-
Hakiz
#3875 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
A ulaznica za taj raj košta koliko?Ommadawn wrote:Pa sta radis sad? Ako nije tajnadale cooper wrote:Dovraga, što bih volio raditi u muzičkom studiju, za jednom od onih velikih konzola sa stotinama malih gumbića,
Slazem se da je to raj