šteta, mićo klepi ušima za dva dana. a taman se pošteno zakuhalo.radostan dan wrote:jel ono luci otvorio novi front?
budžetlije, spremajte traktore...
Novi rat
-
mudrac2
#3851 Re: Novi rat
-
radostan dan
#3852 Re: Novi rat
misliš? ja bih sačekao septembar po pitanju donošenja nekih zaključaka...
- mirsek
#3853 Re: Novi rat
Pravda ne znaci osveta, osim ako zelis da relativiziras krivicu onoga drugog i da kazes da zlocinac treba da uziva slobodan u normalnom zivotu kao i svi nevini gradjani kao da i rezultati zlocina trebaju ostanu netaknuti.Bodkin wrote:Znaci osveta?Rimad wrote:Ovako ne može ostati, mora se mijenjati - najbolje mirnim putem, ako može. Realno, ne želi niko novi rat, ali što se mora, nije teško.talijum2 wrote:Samo me zanima ko ce ratovati? Ja koga god znam u Bijeljini nije voljan ratovat. Nek ratuju oni koji su placali po 500 maraka da ne idu na liniju. Sagradili su kuce, vikendice, djecu ubacili da rade u opstini, izdaju lokale...Mi ostali koji nismo pljackali smo veoma lose prosli i u ratu i posle njega..
Da nisu gradili kuće na zemlji natopljenoj bošnjačkom krvlju. U Bijeljini imate familije koje su u potpunosti zbrisane, prezime, da ne navodim, više ne postoji. Ubijana su djeca od dvije godine.
E sad, pobili/poklali se Bošnjaci, silovali, protjerali, kuće se izgradile i sada bi da uživaju u ra'atluku, e pa ne mere.
- tandmand
#3854 Re: Novi rat
Bakir nikako ne ulijeva povjerenje i ne jača vjeru. Zadnjih hefti mu klecaju koljena.Drinski wrote:ko izda - pizda.daddy-kool wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-sp ... /150721046Dodik: Spreman sam na kompromis o referendumu
- madner
#3855 Re: Novi rat
Jah, eto dosad je bio stub spasa. 
-
155_mm
#3856 Re: Novi rat
interesantan redoslijed precednikovih izjava u vezi referenduma:daddy-kool wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-sp ... /150721046Dodik: Spreman sam na kompromis o referendumu
1. referendum i gotovo!
2. pa ne mora referendum. ali da se ispune moja 4 uslova
3. spreman sam na kompromis oko referenduma.
pitam se sta je sljedece
4. referendum?! kakav referendum?
a najbolje je to sto precednik sam sa sobom raspravlja u javnosti i donosi nove prijedloge i zakljucke oko referenduma.
a mozda je ovo samo taktika da se balije uspavaju i popuste na oprezu.
- madner
#3857 Re: Novi rat
Vucic mu je fino objasnio da nije trenutno situacija povoljna, anglosaksonci jedva cekaju povod. 
-
nemesisx
#3858 Re: Novi rat
“An eye for an eye leaves the whole world blind” Gandhitalijum2 wrote:Slazem se sa zadnjim postom. Moramo pravedno suditi muslimanima u Bijeljini. Na desetine hiljada Srba je pobijeno iz ovog kraja u dva svetska rata a samo 130 muslimana u ovom. Jos su nam i Atik dzamiju sagradili na temeljima crkve. To onda dovodi do cifre od nekih 450 hiljada Srba koje treba osvetit na cijeloj teritoriji BiH samo za Jasenovac. E onda dodajmo masakre za vrijeme osmanske vladavine...tu je par stotina hiljada..Onda idemo na silovanja i otimanje zemlje..danak u krvi..dolazimo do cifre od bar milion muslimana...pa sad neka se pretacunaju ona dva dzihad ratnika sto su me citirala prije nego li krenu u osvetu...a da i to..sretno im bilo se svetiti nad hriscanskim narodom u hriscanskoj Evropi..
-
prog321
#3859 Re: Novi rat
talijum2 wrote:Slazem se sa zadnjim postom. Moramo pravedno suditi muslimanima u Bijeljini. Na desetine hiljada Srba je pobijeno iz ovog kraja u dva svetska rata a samo 130 muslimana u ovom. Jos su nam i Atik dzamiju sagradili na temeljima crkve. To onda dovodi do cifre od nekih 450 hiljada Srba koje treba osvetit na cijeloj teritoriji BiH samo za Jasenovac. E onda dodajmo masakre za vrijeme osmanske vladavine...tu je par stotina hiljada..Onda idemo na silovanja i otimanje zemlje..danak u krvi..dolazimo do cifre od bar milion muslimana...pa sad neka se pretacunaju ona dva dzihad ratnika sto su me citirala prije nego li krenu u osvetu...a da i to..sretno im bilo se svetiti nad hriscanskim narodom u hriscanskoj Evropi..
Damn .....
Jeli vas tim podacima uce u tim vasim nazovi skolama ??
-
prog321
#3860 Re: Novi rat
" .. Pošto su prilikom iskopavanja temelja pronađeni srednjovjekovni stećci, gradnja je pod pritiskom općinskih vlasti obustavljena. Mirko Babić, direktor Muzeja Semberije, poznat po svojim historijskim neutemeljenim i nacionalistički obojenim stavovima, izašao je u javnost sa tvrdnjom da su ti pronađeni stećci srpski srednjovjekovni spomenici i da je Atik džamija izgrađena na temeljima srpske pravoslavne crkve. Naravno, marta 2003. godine, međuentitetski tim arheologa na čeu sa dr. Enverom Imamovićem je dokazao da Atik džamija nije izgrađena na temeljima nekakve pravoslavne crkve. Dio arheološko tima iz RS je prilikom arheoloških iskopavanja grubo oskrnavio preostale kabure pored Atik džamije, ali su uz trud MIZ Bijeljina ponovo pokopani. ..
http://mizbijeljina.ba/vijesti/istina-i ... bijeljini/
Tim stručnjaka sačinjavali su arheolozi mr Mirko Babić, dr Aleksandar Ratković, mr Milan Đurđević, mr Lidija Fekeža, arheolog Mirsad Sijarić, a konsultanti su bili prof. dr Enver Imamović i prof. dr Đorđe Janković. Izvršeni su svi potrebni terensko-istraživački radovi koji su, u roku od 15 dana, završeni 17. marta 2003. godine. U zapisniku arheološkog tima konstatovano je da na mjestu Atik džamije nisu pronađeni temelji nekog drugog objekta, a za nadgrobne spomenike pronađene u temeljima, zaključeno je da su prilikom izgradnje džamije, najvjerovatnije, dovezeni sa neke lokacije u okolini. Uzalud su stručnjaci istražili i napisali, uzalud je o tom istraživanju objavljena i brošura, a svi zaključci ušli i u Odluku Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, kojom je maja 2003.
http://mizbijeljina.ba/vijesti/istina-i ... bijeljini/
Tim stručnjaka sačinjavali su arheolozi mr Mirko Babić, dr Aleksandar Ratković, mr Milan Đurđević, mr Lidija Fekeža, arheolog Mirsad Sijarić, a konsultanti su bili prof. dr Enver Imamović i prof. dr Đorđe Janković. Izvršeni su svi potrebni terensko-istraživački radovi koji su, u roku od 15 dana, završeni 17. marta 2003. godine. U zapisniku arheološkog tima konstatovano je da na mjestu Atik džamije nisu pronađeni temelji nekog drugog objekta, a za nadgrobne spomenike pronađene u temeljima, zaključeno je da su prilikom izgradnje džamije, najvjerovatnije, dovezeni sa neke lokacije u okolini. Uzalud su stručnjaci istražili i napisali, uzalud je o tom istraživanju objavljena i brošura, a svi zaključci ušli i u Odluku Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, kojom je maja 2003.
Last edited by prog321 on 21/07/2015 14:30, edited 1 time in total.
- k3ngur
#3861 Re: Novi rat
Svrha ovog topika nije 'novi rat' nego razotkrivanje licemjera...
Mašallah...
Mašallah...
- Rimad
#3862 Re: Novi rat
450 000 Srba u Jasenovcu -talijum2 wrote:Slazem se sa zadnjim postom. Moramo pravedno suditi muslimanima u Bijeljini. Na desetine hiljada Srba je pobijeno iz ovog kraja u dva svetska rata a samo 130 muslimana u ovom. Jos su nam i Atik dzamiju sagradili na temeljima crkve. To onda dovodi do cifre od nekih 450 hiljada Srba koje treba osvetit na cijeloj teritoriji BiH samo za Jasenovac. E onda dodajmo masakre za vrijeme osmanske vladavine...tu je par stotina hiljada..Onda idemo na silovanja i otimanje zemlje..danak u krvi..dolazimo do cifre od bar milion muslimana...pa sad neka se pretacunaju ona dva dzihad ratnika sto su me citirala prije nego li krenu u osvetu...a da i to..sretno im bilo se svetiti nad hriscanskim narodom u hriscanskoj Evropi..
Na kraju krajeva - zašto ovdje spominješ Jasenovac - kakve to veze ima sa nama?
Poznato je da je svaka džamija izgrađea na temelju crkve, pa ste ih sve morali porušiti.
Koje masakre za vrijeme osmanske vladavine? Tada nije bilo Srba u Bosni. Bili su samo pravoslavni kmetovi. Srbima se počinjete nazivati odlaskom Osmanlija, a sve pod uticajem propagande iz Srbije.
Danak u krvi - e majko- navedi datume "danka u krvi" i koliko ih je odvedeno. Ovo je sve priča Sratka, kojom su se pravdali zločini.
Ma vidjećemo kome će biti sretno - samo polahko i sabura. Niste sa JNA mogli što ste naumili sa cijelom Evropom na svojoj strani, genocidni smradovi.
Hrvatska oluja je ništa kako ćemo vas pergaziti u drugom poluvremenu.
A što se tiče hriščćanske Evrope, mnogo vam je pomogla na Kosovu.
-
mudrac2
#3863 Re: Novi rat
novi momenti na temi. direktno iz štaba. dakle mića čeka septembar pa ćemo onda da vidimo čija majka crnu vunu prede.radostan dan wrote:misliš? ja bih sačekao septembar po pitanju donošenja nekih zaključaka...
-
prog321
#3864 Re: Novi rat
Nije bilo ni pravoslavnih kmetova prije dolaska Osmanlija u Bosnu.
Nije bilo pravoslavnog uha , osim u istocnoj hercegovini i malim dijelom podunavlja koje nije spadalo pod uticajem Bosanskih vladara.
Nije bilo pravoslavnog uha , osim u istocnoj hercegovini i malim dijelom podunavlja koje nije spadalo pod uticajem Bosanskih vladara.
-
155_mm
#3865 Re: Novi rat
ako bi se uzeo koeficijent uticaja bosnjaka na politike osmanskog i austrougarskog carsta a i NDH vi bi od tih 130 pobijenih morali u zivot vratiti najmanje 100.talijum2 wrote:Slazem se sa zadnjim postom. Moramo pravedno suditi muslimanima u Bijeljini. Na desetine hiljada Srba je pobijeno iz ovog kraja u dva svetska rata a samo 130 muslimana u ovom. Jos su nam i Atik dzamiju sagradili na temeljima crkve. To onda dovodi do cifre od nekih 450 hiljada Srba koje treba osvetit na cijeloj teritoriji BiH samo za Jasenovac. E onda dodajmo masakre za vrijeme osmanske vladavine...tu je par stotina hiljada..Onda idemo na silovanja i otimanje zemlje..danak u krvi..dolazimo do cifre od bar milion muslimana...pa sad neka se pretacunaju ona dva dzihad ratnika sto su me citirala prije nego li krenu u osvetu...a da i to..sretno im bilo se svetiti nad hriscanskim narodom u hriscanskoj Evropi..
pa da i malo poznajes NDH znao bi da su u njoj veci uticaj imali srbi nego bosnjaci.
a za ovo hriscanski narod u hriscanskoj europi mogubsamo reci: sveta hriscanska zemlja sa najsvetijim crkvama i manastirima na milost i nemilost albancima kao poklon od te hriscanske europe.
vi ocigledno i ne znate sta vam anglosaksonci misle. vjerujem da ce te uskoro saznati.
- dobojlija81
#3866 Re: Novi rat
jasta je,bijesni eno bratoubilacki rat,a ratovalo bi ko fol sa cetnicimaradostan dan wrote:jel ono luci otvorio novi front?
budžetlije, spremajte traktore...
-
PM72
#3867 Re: Novi rat
Kmetovi su bili sluge osmanlija,bilo pravoslavni bilo katolici bilo muslimani.U svakom slučaju to nije postojalo do dolaska turaka tako da se divim tvojoj domišljatosti i zaključcima.prog321 wrote:Nije bilo ni pravoslavnih kmetova prije dolaska Osmanlija u Bosnu.
A to da do dolaska turaka nije bilo pravoslavnog uha,osim u istočnoj Hercegovini i malom dijelu Podunavlja???? je čista nebuloza,glupost i laž.Tipičan primjer razmišljanja mladobošnjačkih mazluma kojima hodže i kvaziintelektualici tipa Smail Čekić i ostala SDA-ovska bagra ispiraju sivu moždanu masu u lobanju jer mozgova nemaju.
-
prog321
#3868 Re: Novi rat
Procitaj pravilno mozdana maso.
Rekao sam prije dolaska Osmanlija.
-
poostar
#3869 Re: Novi rat
Upecali smo tri tone licemjera i jednog homica..sta je sljedeci potez kapetane ?k3ngur wrote:Svrha ovog topika nije 'novi rat' nego razotkrivanje licemjera...
Mašallah...
-
prog321
#3870 Re: Novi rat
A ti navedi velidan dokaz da nisam u pravu i onda mozes baljezgati o mentalnom skopu raznih ljudi.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#3871 Re: Novi rat
Misliš da nije nijedan Bošnjak tamo glavu izgubio?Rimad wrote:Na kraju krajeva - zašto ovdje spominješ Jasenovac - kakve to veze ima sa nama?
Šta je Aja Sofia?Rimad wrote:Poznato je da je svaka džamija izgrađea na temelju crkve, pa ste ih sve morali porušiti.
Rimad wrote:Koje masakre za vrijeme osmanske vladavine? Tada nije bilo Srba u Bosni. Bili su samo pravoslavni kmetovi. Srbima se počinjete nazivati odlaskom Osmanlija, a sve pod uticajem propagande iz Srbije.
Šta je Devrisimi?Rimad wrote:Danak u krvi - e majko- navedi datume "danka u krvi" i koliko ih je odvedeno. Ovo je sve priča Sratka, kojom su se pravdali zločini.
Jel ti dobar net? Koliki je ping? Na kom si serveru US ili EU?Rimad wrote:Hrvatska oluja je ništa kako ćemo vas pergaziti u drugom poluvremenu.
-
PM72
#3872 Re: Novi rat
Već sam ti rekao da se divim tvojoj domišljatosti i zaključcima.Osmanlije napravile desant preko Drine pa u skelama doveli pravoslavnu marvu i rasporedili ih po Bosni? E moj Bošnjo...prog321 wrote:Procitaj pravilno mozdana maso.
-
mudrac2
#3873 Re: Novi rat
i još jednog potencijalnog homića i tuce dezertera.poostar wrote:Upecali smo tri tone licemjera i jednog homica..sta je sljedeci potez kapetane ?k3ngur wrote:Svrha ovog topika nije 'novi rat' nego razotkrivanje licemjera...
Mašallah...
-
155_mm
#3874 Re: Novi rat
pa mora precednik da ceka da prodju godisnji odmori. kad mu je stanovnistvo na odisnjem po destinacijama od floride do malediva. ostali subsamo oni koji iz zdravstvenih razloga ne migubda putuju. i naravno bosnjacka dijaspora dosla kao na godisnji jer nemaju nigdje drugo.mudrac2 wrote:novi momenti na temi. direktno iz štaba. dakle mića čeka septembar pa ćemo onda da vidimo čija majka crnu vunu prede.radostan dan wrote:misliš? ja bih sačekao septembar po pitanju donošenja nekih zaključaka...
-
Drinski
#3875 Re: Novi rat
ti mene sve vise podsjecas na onog Camdzic Admira iz Krivaje iz Zavidovica.PM72 wrote:.Tipičan primjer razmišljanja mladobošnjačkih mazluma kojima hodže i kvaziintelektualici tipa Smail Čekić i ostala SDA-ovska bagra ispiraju sivu moždanu masu u lobanju jer mozgova nemaju.