BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
mariobl
#3851 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa jesu kad pogledas jedini su uveli mogucnost izbora naj broja iz bilo koje mreze sto nije mala stvar, imaju uvedeno mobilno placanje racuna putem sms bez provizija i naknade. Fali im jos da pojednostave procedure i da neke stvari idu brze, sto nije uvijek ni do njih jednostavno zakon ih kao drzavnu kompaniju diskriminise i puno lakse je Eronetu i mtelu koje odluke o snizenju mogu brzo sprovesti dok bht mora cekati saglasnost po mjesec dana.
Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk
-
Ali_G
#3852 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Al zato vas par uvijek nadjete razlog da hraknete po BHT.
Ma hajte molim vas
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ma hajte molim vas
- Benq
#3853 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Cinjenica je da je BHT najskuplji operater u BiH sto se prepaid-a tice, za postpaid ne znam jer ne koristim. Da nema ultra korisnika u BHT-u oni bi vec morali kljuc u bravu , ili otpustiti pola familije i smanjit plate na minimalac kako bi firma opstala.Ali_G wrote:Al zato vas par uvijek nadjete razlog da hraknete po BHT.
Ma hajte molim vas
-
Ali_G
#3854 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Postpaid je vrlo konkurentan, al kazem, njih par ce opet naci nesto da hraknu
-
mariobl
#3855 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Slazem se da bi ultra morala biti konkurentnija s cijenama pogotovo sto je tu jaca konkurencija jer ima dosta ovih alternativnih operatera koji stalno imaju neke akcije snizenja. Ja govorim za postpaid mini 15 paket koji je meni ok.
-
Jaha79
#3856 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
-
channel10
#3857 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
No limit paket od 46 KM je sasvim ok. Problem je ponuda telefona koje nema ili je nikakva. Ja razmisljam da se vratim na BHT, ali eto ne daju miAli_G wrote:Postpaid je vrlo konkurentan, al kazem, njih par ce opet naci nesto da hraknu
-
channel10
#3858 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Brate, gdje ti zivis? MTEL to nudi ima sigurno dvije godine. Mozda i vise.mariobl wrote:Pa jesu kad pogledas jedini su uveli mogucnost izbora naj broja iz bilo koje mreze sto nije mala stvar, imaju uvedeno mobilno placanje racuna putem sms bez provizija i naknade. Fali im jos da pojednostave procedure i da neke stvari idu brze, sto nije uvijek ni do njih jednostavno zakon ih kao drzavnu kompaniju diskriminise i puno lakse je Eronetu i mtelu koje odluke o snizenju mogu brzo sprovesti dok bht mora cekati saglasnost po mjesec dana.
Pa neka kasne za konkurencijom tih mjesec dana, a ne kao sto kasne godinama! Koji si ti trol.
- Sanjarko
#3859 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Stvarno juce malo net bio brzi, nego konto da reko nije do dokupljenog neta, danas opet malo usporeniji.Maharadza wrote:Ne, razlike u brzini apsolutno nema, barem kod mene, isto sve radi i sa bonusom i sa dokupljenim a odmah ti mogu reći da će u svakom slučaju skidati UVIJEK prvo bonus (ako je na raspolaganju tj. ako nije istrošen već) pa tek onda dokupljeni net.Vizionar 1985 wrote:Dokupio net, jbg ispuco bonus a nisam mogo cekat na novi.
Ima razlike u brzini, na dokupljenom netu je veca brzina nego na bonusu, ono odoka nisam test radio nikakav, osjeti se razlika. Kontam nesto, mozda kad se dokupi internet prije bonusa novog mjesecnog da nece bonus trositi, trosi ga kada se dokupi net poslije bonusa al kontam sta ako se dokupi prije bonusa.
Vidjet cemo, za oko 10tak dana, pa vam javim, jel skida bonus ili dokupljeni net.
Ovo ak uvedu sto se najavljiva ce bit![]()
![]()
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Mislio sam da isprobam reko mozda da nece trosit bonus net kad mi dodze za 10tak dana, a imam dokupljenog neta od juce. Vazi dan iza bonusa dokupljeni net, pa reko da vidim.
A imam i viska krede nisam 2 mjeseca trosio pa reko da spucam kredu, pa jutros samo picim jutub. Reko da isprobam.
Hvala na svemu, i Pozdrav.
- Sanjarko
#3860 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sto se tice ovoga za Bht imaju i oni ponudu pola km citav dan neogranicen net po manjoj brzini, dobar za fejsa, vibera i slicno, vjerovatno za foruma, itd. Cak i videa se neka mogu gledat.
Znam jer mi sestra koristi takav net. Kad hoce da ima net uplati pola km i ima citav dan.
Sad opet sta je isplatnije i bolje, kako kome.
Meni halo isplatniji i mtel, jer koristim po citav dan skoro net.
Nisam ovisnik o netu al jbg nemam sta drugo do njega.
Znam jer mi sestra koristi takav net. Kad hoce da ima net uplati pola km i ima citav dan.
Sad opet sta je isplatnije i bolje, kako kome.
Meni halo isplatniji i mtel, jer koristim po citav dan skoro net.
Nisam ovisnik o netu al jbg nemam sta drugo do njega.
-
Jaha79
#3861 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pobrko sti ti nesto
Daj link na tu opciju gdje je flat internet citav dan za po marke
-
mariobl
#3862 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sta nudi izbor naj broja iz bilo koje mreze to ne nudi ni mtel ni eronet? To samo bht nudi. Placanje racuna bez provizije putem sms takodje.channel10 wrote:Brate, gdje ti zivis? MTEL to nudi ima sigurno dvije godine. Mozda i vise.mariobl wrote:Pa jesu kad pogledas jedini su uveli mogucnost izbora naj broja iz bilo koje mreze sto nije mala stvar, imaju uvedeno mobilno placanje racuna putem sms bez provizija i naknade. Fali im jos da pojednostave procedure i da neke stvari idu brze, sto nije uvijek ni do njih jednostavno zakon ih kao drzavnu kompaniju diskriminise i puno lakse je Eronetu i mtelu koje odluke o snizenju mogu brzo sprovesti dok bht mora cekati saglasnost po mjesec dana.
Pa neka kasne za konkurencijom tih mjesec dana, a ne kao sto kasne godinama! Koji si ti trol.
-
Jaha79
#3863 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sve je to kurčevina obična kada je giga 13 KM i prosto je nevjerovatno kako milion i 300 hiljada ultraša to trpi
zbog čega ne prenosi broj na drugog operatera meni ostaje najveća misterija, ja ultru odjebo prije 2 godine, lijepo prenio broj na boljeg operatera
zbog čega ne prenosi broj na drugog operatera meni ostaje najveća misterija, ja ultru odjebo prije 2 godine, lijepo prenio broj na boljeg operatera
- Running
#3864 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A da malo drugacije skontas. 3.5KM 1GB 7 dana = 14KM 4GB 28 dana, ako ti vec treba toliko interneta.Jaha79 wrote:Sve je to kurčevina obična kada je giga 13 KM i prosto je nevjerovatno kako milion i 300 hiljada ultraša to trpi
Ja nesto ne vidim za mene povoljnije od mtela, imamo i solidne pakete na prepaidu, ne trebaju mi svakako minuti za federaciju.
Ne branim ih, moze bolje uvijek ali kad vidim kakvi su drugi za mene nepovoljni, prezadovoljan...
Sent from my Gphone
-
Jaha79
#3865 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kao prvo ultra nema ponudu od 3.5 KM za gigu na 7 dana
Kao drugo na operateru sam koji ima najbolju ponudu interneta na trzistu, 3 GB za cejnera plus flat na 128 kbps
Kao drugo na operateru sam koji ima najbolju ponudu interneta na trzistu, 3 GB za cejnera plus flat na 128 kbps
- Sanjarko
#3866 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nemam link, ima kod 108 nesto tako.Jaha79 wrote:Pobrko sti ti nesto
Mozda nije flat neznam, nesjecam se, nekoristim ga ima vec vise od godinu, nit me zanima.
Mozda nije flat nego dokup neta.
-
Jaha79
#3867 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Čuj možda nije flat
Pa u tome je glavna kvaka, jer reko si čitav dan za po marke u to kid bhtelekom lopova, prosto nespojivo
Naravno na da nije flat, nego pisljivih 50 KM za po marke i to ti jave sutradan da si potrosio 50 MB kad ti svuče i kredit, kamara se raje zalila na kasnjenje sms o potrošenom zakupu
- Sanjarko
#3868 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa kazem neznam, nekoristim bht vec dugo, mozda i vise od godine, godinu garant.Jaha79 wrote:![]()
Čuj možda nije flat
Pa u tome je glavna kvaka, jer reko si čitav dan za po marke u to kid bhtelekom lopova, prosto nespojivo
Naravno na da nije flat, nego pisljivih 50 KM za po marke i to ti jave sutradan da si potrosio 50 MB kad ti svuče i kredit, kamara se raje zalila na kasnjenje sms o potrošenom zakupu
Znam sestri dovoljno, al nece da predze na halo ni drugdje, ni ona ni stara.
Jbg.
Nemoras odmah bit nepristojan, i pucat
Rekao sam ako se dobro sjecam.
Nisam reko da je tako.
- Sanjarko
#3869 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mislio sam da je flat jer njoj bude citav dan.Vizionar 1985 wrote:Pa kazem neznam, nekoristim bht vec dugo, mozda i vise od godine, godinu garant.Jaha79 wrote:![]()
Čuj možda nije flat
Znam sestri dovoljno, al nece da predze na halo ni drugdje, ni ona ni stara.
Jbg.
Nemoras odmah bit nepristojan, i pucat< ovaj smajli.
Rekao sam ako se dobro sjecam.
Nisam reko da je tako.
-
Jaha79
#3870 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
reko si da nisi siguran tek kad sam ja napiso da si nesto pobrko, jer flat internet i bht lopovi...nespojivo
neko bi greskom pomislio čitajući tvoj prvi post
da su sposobni imat nesto pametno a to je već nezamislivo sa pojmom bhtelekom
Vizionar 1985 wrote:Sto se tice ovoga za Bht imaju i oni ponudu pola km citav dan neogranicen net po manjoj brzini, dobar za fejsa, vibera i slicno, vjerovatno za foruma, itd. Cak i videa se neka mogu gledat.
- Running
#3871 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Imas evo kod mtela kazem, mjesec dana, 14km, 4gb.Jaha79 wrote:Kao prvo ultra nema ponudu od 3.5 KM za gigu na 7 dana
Ili mozes praviti druge kombinacije. Uplatis 11,70km, 1gb mjesecno vazi, i dokupis recimo po 1gb koliko zelis cijena 2.30KM, dodje 14km mjesec dana 2gb. Ona prva varijanta je najbolja, gdje dobijes 4gb.
To je samo za net, a mozes kupovati i minute/sms doduse u mtel mrezi fixna i mobilna.
Bh telekom najgore prolazi u ovoj prici, nas kupio telekom srbija, a hrvate vjerovatno neko iz hr, pa koliko toliko uvedu povoljnosti. Sjecam se dok je bio Mobis raspad sistema. Sad je dosta drugacije. Imam i povoljnosti kad sam u cg mtel mreza i to znaci, i u srbiji mts, prakticno bez rominga.
Sent from my Gphone
-
channel10
#3872 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
@mario, da si ti meni ziv i zdrav, meni u MTEL-U ističe dvogodisnji ugovor u kojem imam najbroj sa ultre BHT. Znaci dvije godine, što dalje znaci da ko zna otkad oni u svojoj ponudi imaju tu opciju.
Dalje, trosim cijelu pretplatu već dvije godine po istim cijenama prema svima, a to je BHT uveo tek prošle godine pa ti sad vidi koliko kasne za njima.
Dalje, trosim cijelu pretplatu već dvije godine po istim cijenama prema svima, a to je BHT uveo tek prošle godine pa ti sad vidi koliko kasne za njima.
- Sanjarko
#3873 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma nisam pobrkao mislio sam da je flat. Kazem nisam na bht vec vise od godinu, mislim cak i dvije.Jaha79 wrote:reko si da nisi siguran tek kad sam ja napiso da si nesto pobrko, jer flat internet i bht lopovi...nespojivo
Vizionar 1985 wrote:Sto se tice ovoga za Bht imaju i oni ponudu pola km citav dan neogranicen net po manjoj brzini, dobar za fejsa, vibera i slicno, vjerovatno za foruma, itd. Cak i videa se neka mogu gledat.
Nesjecam se kad mi se prvi broj ugasio, kad frugi kupi i on se ugasi i kad mob kupi.
Ima mozda i dvije godine.
Znam da su lopovi. Pa oni su svima najbrojeve ukinuli pa mene moji optuzili da sam im Ja u hiper i manicnoj fazi sve brojeve obrisao. Znaci oni obrisali najbrojeve ljudima, i nisu ih vratili i jos im ukinuli promjenu brojeva nekoliko puta. Nesjecam se nama od 10 ostalo par puta samo promjena.
Nego nesto kontam danas sto halo ukinu dokup minuta ono 20 i 50, znam neisplativo al pisao sam bila im je dobra ideja pravo. Znam Ja dobru ideju i stvar bilo koju prepoznat odmah, nisam dzaba pod nikom vizionar a i Ja stalno pravim Ideje itd.
Ovo im je super bila Ideja.
-
Jaha79
#3874 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ko je pričo o mtelu uopšte,Running wrote:Imas evo kod mtela kazem, mjesec dana, 14km, 4gb.Jaha79 wrote:Kao prvo ultra nema ponudu od 3.5 KM za gigu na 7 dana
Ili mozes praviti druge kombinacije. Uplatis 11,70km, 1gb mjesecno vazi, i dokupis recimo po 1gb koliko zelis cijena 2.30KM, dodje 14km mjesec dana 2gb. Ona prva varijanta je najbolja, gdje dobijes 4gb.
bila je rasprava o bht
halooooo
Ja imam 3 GB uz flat za samo 10 KM
-
smartXL
#3875 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jesil ti zadovoljan sto imas flat za 10KM?