Ali benzinac. Dizela se nismo dotakli
Jos.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ali benzinac. Dizela se nismo dotakli
To je velika razlika. Ovdje su novi automobili, a ja sam nedavno upoređivao rabljena vozila, i nekako sam dobio nešto jeftinija vozila u BiH od njemačkih, vozila sa malo kilometara. Ne samo Mazde, već i druge u tom ranguSeawolf wrote: ↑04/11/2023 05:55 Gledam cijene novih Mazdi CX-60 3.3 diesel 254PS AWD u Njemačkoj i vidim da kada bi se uvezla jedna takva u BiH, sa plaćanjem troškova kamionskog transporta, svih uvoznih dažbina i troškova homologacije, ukupna bi cijena bila za 5.000 do 7.000 KM niža nego što je cijena identično opremljenog auta kod dilera u BiH.
Mazdaši, je li imate neko objašnjenje za ovo, jer, naravno ova računica ne vrijedi niti za jednog drugog proizvođača.
Njemci nisu jos saznali da je mazda najbolje auto na svijetu pa je ne cijene ko u bosni.Seawolf wrote: ↑04/11/2023 05:55 Gledam cijene novih Mazdi CX-60 3.3 diesel 254PS AWD u Njemačkoj i vidim da kada bi se uvezla jedna takva u BiH, sa plaćanjem troškova kamionskog transporta, svih uvoznih dažbina i troškova homologacije, ukupna bi cijena bila za 5.000 do 7.000 KM niža nego što je cijena identično opremljenog auta kod dilera u BiH.
Mazdaši, je li imate neko objašnjenje za ovo, jer, naravno ova računica ne vrijedi niti za jednog drugog proizvođača.
ne znam, znam da je dobro jeftinija od jednog tiguana fuliranog, q3, x3 i slicno..Seawolf wrote: ↑04/11/2023 05:55 Gledam cijene novih Mazdi CX-60 3.3 diesel 254PS AWD u Njemačkoj i vidim da kada bi se uvezla jedna takva u BiH, sa plaćanjem troškova kamionskog transporta, svih uvoznih dažbina i troškova homologacije, ukupna bi cijena bila za 5.000 do 7.000 KM niža nego što je cijena identično opremljenog auta kod dilera u BiH.
Mozda se uklopis iduce godine za nesto 2022., mada prije da ce biti blize 30k ako zelis kozu i full opremu, od 22. je sest godina garancije, ostaje ti cetiri i onda mozes i dizela ako ti je cejf.BlackRiver wrote: ↑04/11/2023 13:57 Vezano za Mazde...Planiram iduce godine promijeniti auto.
Razmisljao sam o CX-60, ali je ovdje u AT jednostavno preskupa.
Slijedeca opcija mi je 3-5 godina stara CX-5.
Da li se isplati dati oko 25k EUR za nesto takvo? Da li uzeti benzinca ili dizelasa? I na kraju, uzimajuci u obzir navedeni budzet, koja je alternativa za CX-5 ?
Hvala na odgovoru. Iskreno, infotainment i te kozmeticke stvari su mi totalno nebitne. Gledam da imam koliko-toliko prostran gepek, da je potrosnja u granicama normale i da nije previse presla ako je polovna.kravamuzara wrote: ↑04/11/2023 14:13Mozda se uklopis iduce godine za nesto 2022., mada prije da ce biti blize 30k ako zelis kozu i full opremu, od 22. je sest godina garancije, ostaje ti cetiri i onda mozes i dizela ako ti je cejf.BlackRiver wrote: ↑04/11/2023 13:57 Vezano za Mazde...Planiram iduce godine promijeniti auto.
Da li se isplati dati oko 25k EUR za nesto takvo? Da li uzeti benzinca ili dizelasa? I na kraju, uzimajuci u obzir navedeni budzet, koja je alternativa za CX-5 ?
A generalno 2.5 benzin, od 2021. je moderniji infotainment ako ti je to bitno, od 2022. je zadnji facelift ali promjene su cisto kozmeticke, mozda mrvicu meksi ovjes.
naravno da je bolja, za broj veci auto i ima 6cil, a ne prdavce pod haubom..
Koju god, samo nek je u onoj mocnoj crvenoj bojiBlackRiver wrote: ↑04/11/2023 13:57 Vezano za Mazde...Planiram iduce godine promijeniti auto.
Taman da se vidi inteligencija doticnih
FW6A‐EL (FWD) i FW6AX‐EL (AWD) su za atmo benzince.Seawolf wrote: ↑05/11/2023 13:37 @kravamuzara, koliki je najveći obrtni moment motora za koji je dizajniran ovaj vremešni Mazdin šestostepeni automatik?
U stvari, još bolje, postavi link na neki detaljni tehnički opis istog.
Ako postoje različite verzije, onda pitam za onu koja ide u sadašnji CX-30 sa AWD pogonom.
Hvala ti!kravamuzara wrote: ↑05/11/2023 14:35SpoilerShowFW6A‐EL (FWD) i FW6AX‐EL (AWD) su za atmo benzince.Seawolf wrote: ↑05/11/2023 13:37 @kravamuzara, koliki je najveći obrtni moment motora za koji je dizajniran ovaj vremešni Mazdin šestostepeni automatik?
U stvari, još bolje, postavi link na neki detaljni tehnički opis istog.
Ako postoje različite verzije, onda pitam za onu koja ide u sadašnji CX-30 sa AWD pogonom.
GW6A‐EL (FWD) i GW6AX‐EL (AWD) su za dizele i turbo benzinca.
Dizajn je prakticno isti, samo torque converter u gornjeg je sa 4 vanjska i 6 centralnih sarafa a u donjeg 6 i 8.
Oficijelno 280 gornji i 470 donji ali nije ih niko poderao ni sa 400 i 600.
Ima ovdje pojednostavljen opis https://at-manuals.com/wp-content/uploa ... manual.pdf
Ovdje mozes vidjeti listu dijelova: https://partsouq.com/en/catalog/genuine ... d=39561&q=
I uporediti sta je ojacano za dizel i turbo: https://partsouq.com/en/catalog/genuine ... d=39564&q=
Ima i par revizija ali za to neces naci nista detaljno osim marketinskijh objava ("smanjeno unutarnje trenje od modelske godine te, manja potrosnja za 0,3L").
Jedan od akademskih akronima je TOM (transformator obrtnog momenta).