PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
-
Mega Man X
#3851 Re: PC gamerske konfiguracije
Ostaviš mu ime, prezime, poštanski broj, broj telefona i pošalje ti brzom poštom.
Meni je danas RX470 stigao od GamingShopBN i dao mi je dvije godine garancije.
Meni je danas RX470 stigao od GamingShopBN i dao mi je dvije godine garancije.
-
Dell 1
#3852 Re: PC gamerske konfiguracije
Ok hvala na odgovoru. Grafa ti je odlicna
- House
#3853 Re: PC gamerske konfiguracije
Chmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
legenda.
- Maharadza
#3854 Re: PC gamerske konfiguracije
http://wccftech.com/ryzen-ces-2017-3-6- ... g-4-0-ghz/RYZEN Demo At CES 2017 Was Running At 3.6 GHz Base Clock, F4 Stepping Can Turbo to 4.0 GHz
The good folks over at Canard PC Hardware also revealed that the Ryzen F4 stepping has already been finalized and has a turbo clock of 4.0 GHz. This is absolutely great news, because the higher Ryzen is able to overclock, the more competitive it will be. In fact, at these clock rates it already has a higher clock than Intel’s 6900k which can turbo to 3.7 GHz. It is even a fair bet that if you were to put the two side by side in a gaming comparison, the Intel counterpart would loose out considering gaming applications usually rely almost completely on clock rates.
AMD has yet to reveal the release date of Ryzen but we expect it to happen sometime in early Q1 2017. I suspect the company is going to release them both simultaneously, to incentivize and drive an attach-rate based Vega+Ryzen demand. This also means that it has a precious few weeks to get the stepping finalized. It remains to be seen which stepping would end up in the retail product, but things are starting to look quite rosy for Ryzen. If Intel does not cut prices in response to AMD, specifically in its high end six core and eight core categories, it will start to quickly lose market share to the latter. Competition is always good and it looks like the first quarter of 2017 is gearing up to be quite interesting for the AMD camp.
ŽIVJELA KONKURENCIJA, GO AMD!
-
IstinitaPoruka
#3855 Re: PC gamerske konfiguracije
Neki monitor za video/photo obradu? Da nije plaho skup 
- aditon
#3856 Re: PC gamerske konfiguracije
ma ryzen jedva čekam da iziđe na tržište. sve do sada ukazuje na to da će biti strašan procesor. jučer sam gledao prezentaciju na CES-u 16 novih AM4 ploča koje će podržavati ryzen. Samo da cjenovno ostanu, kao i do sada, daleko ispred intela. Kao što i piše gore u tekstu, dolaskom ryzena neminovno će i intel pojeftitniti za sve one koje preferiraju intel, iako smatram da je intel zaista precijenjen ali nedostatak konkurencije mu je omogućavao takvo što.
- R9..
#3857 Re: PC gamerske konfiguracije
Problem je sto kod nas nece intel pojeftinit nego ce ryzen poskupit....

-
DonieBrasco
#3858 Re: PC gamerske konfiguracije
Kod nas doslovno nista od hardvera ne pojeftinjuje, u radnjama kao da je suho zlato a i na PIK-u nije jeftino.
-
Mega Man X
#3860 Re: PC gamerske konfiguracije
Jarane laptop sa 3 displeja i to Razer. To može jedino bit oko 5-6 hiljada maraka. A zna se da je Razer ustvari Apple u gaming svijetu. Sve im precijenjeno.
-
zippoo87
#3861 Re: PC gamerske konfiguracije
na piku jeftinije 10% a staro 3-4 godine i bez garancijeDonieBrasco wrote:Kod nas doslovno nista od hardvera ne pojeftinjuje, u radnjama kao da je suho zlato a i na PIK-u nije jeftino.
pik je postao smijurija teska
ja vec vise od mjesec dana trazio graficku karticu i tesko naci...sreca prije 2 dana naleti na lika,samo sto je postavio oglas,graficka sa realnom cijenom i javim mu se,kad mi rece da ima i garancije jos 2 mjeseca,odmah smo dogovorili sve
jucer mi poslao brzom postom,danas doslo...karta uredna,sve radi normala,dao mi i fiskalni racun od nje,kada ju je kupio
uglavnom pazario sam r7 260x 2 GB za 140 KM (on platio postarinu)
a na piku cijena ove graficke je oko 170-180 KM pa na vise,nepoznatog porijekla
-
RLewis
#3862 Re: PC gamerske konfiguracije
Evo moja danasnja skromna akvizicija
sad treba cekat 15ti za bf1 lol pa da testiram
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
sad treba cekat 15ti za bf1 lol pa da testiramPoslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
-
zippoo87
#3863 Re: PC gamerske konfiguracije
moje jucerasnje
mis i r7 260x 2 gb
evo pletem war thunder na high,FPSa koliko hoces

20mb image hosting
mis i r7 260x 2 gb
evo pletem war thunder na high,FPSa koliko hoces

20mb image hosting
-
AmirBaa
#3864 Re: PC gamerske konfiguracije
Izgleda da mickey-evo kuciste ne valja...ne radi mi turn on dugme na kucistu, sve je ostalo 100% uredu jer sam isprobao. Oni konektori sto idu u maticnu prave problem, jednom nekako upalih cackajuci konektore i to je to.. Ima li ko ideju kako da ga jos jednom upalim samo da ga do ponedeljka mogu koristiti...gledao sam ono sa sarafcigerom ali mi nije to sigurno nesto
help!!!
- SanskiBiser
#3865 Re: PC gamerske konfiguracije
AmirBaa wrote:Izgleda da mickey-evo kuciste ne valja...ne radi mi turn on dugme na kucistu, sve je ostalo 100% uredu jer sam isprobao. Oni konektori sto idu u maticnu prave problem, jednom nekako upalih cackajuci konektore i to je to.. Ima li ko ideju kako da ga jos jednom upalim samo da ga do ponedeljka mogu koristiti...gledao sam ono sa sarafcigerom ali mi nije to sigurno nestohelp!!!
imas u knjizici od maticne ploce semu i sve objasnjeno gdje je sta i za sta je sta, a na svim konektorima od kucista mora biti napisano tj. oznaceno isto sta je sta...i onda samo uparis po semi i ubadas na plocu - osim ako prekidac nije ispravan na kucistu...
i ne cackaj nista srafcigerom (osim ako nisi 100% siguran da znas sta radis)
BTW prekidac se moze popraviti ako je pokvaren, obicno je u pitanju samo los konektor ili lem na tasteru tj. prekid u zici...
-
AmirBaa
#3866 Re: PC gamerske konfiguracije
Sve sam to odradio, koristio racunar 7 dana i danas nije htio da se upali. Odmah sam mislio da je napojna (iako joj ima 7 dana haha) ali spojio na drugi racunar i radi. I onda kad sam vadiio i vracao konektore za powern on uspijem upaliti i kontam rvo ga naoravio i ugasim racunar da spojim monitore. I kad sam sve spojio, da upalim opet nece...SanskiBiser wrote:AmirBaa wrote:Izgleda da mickey-evo kuciste ne valja...ne radi mi turn on dugme na kucistu, sve je ostalo 100% uredu jer sam isprobao. Oni konektori sto idu u maticnu prave problem, jednom nekako upalih cackajuci konektore i to je to.. Ima li ko ideju kako da ga jos jednom upalim samo da ga do ponedeljka mogu koristiti...gledao sam ono sa sarafcigerom ali mi nije to sigurno nestohelp!!!
imas u knjizici od maticne ploce semu i sve objasnjeno gdje je sta i za sta je sta, a na svim konektorima od kucista mora biti napisano tj. oznaceno isto sta je sta...i onda samo uparis po semi i ubadas na plocu - osim ako prekidac nije ispravan na kucistu...
i ne cackaj nista srafcigerom (osim ako nisi 100% siguran da znas sta radis)
-
IstinitaPoruka
#3867 Re: PC gamerske konfiguracije
koje ti je kućište?AmirBaa wrote:Izgleda da mickey-evo kuciste ne valja...ne radi mi turn on dugme na kucistu, sve je ostalo 100% uredu jer sam isprobao. Oni konektori sto idu u maticnu prave problem, jednom nekako upalih cackajuci konektore i to je to.. Ima li ko ideju kako da ga jos jednom upalim samo da ga do ponedeljka mogu koristiti...gledao sam ono sa sarafcigerom ali mi nije to sigurno nestohelp!!!
-
AmirBaa
#3868 Re: PC gamerske konfiguracije
e ne vjerujem na sta mi je citav dan otisao...vadio maticnu, napojnu, mijesao sve zajebavao se...i problem bio u USB hub-u koji je pravio neki problem i nije htio nikako da upali racunar...odoh se baciti kroz prozor, znoj me oblio triput 
- SanskiBiser
#3869 Re: PC gamerske konfiguracije
ah, meni se jednom na starom kucistu CMaster, pokvario reset prekidac, taster je bio plasticni na feder i on je radio i stekao bi utisak da je ok ali je na drugoj strani mehanicki prekidac bio u stalnom kratkom spoju...tj. kao da si pritisnuo reset i stalno drzao ali ono Okamova Ostrica i za jedno 2 sata sam skontao sta je problem, prvo je bilo ono isto "ah otislo napajanje..."AmirBaa wrote:e ne vjerujem na sta mi je citav dan otisao...vadio maticnu, napojnu, mijesao sve zajebavao se...i problem bio u USB hub-u koji je pravio neki problem i nije htio nikako da upali racunar...odoh se baciti kroz prozor, znoj me oblio triput
-
RLewis
#3870 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije
Posto nemam nista novije a da je mp evo fps na bf3RLewis wrote:Evo moja danasnja skromna akvizicija
sad treba cekat 15ti za bf1 lol pa da testiram

Sve na ultra
-
AmirBaa
#3871 Re: PC gamerske konfiguracije
nema kraja mukama
prikljucio glavni monitor i TV a drugi monitor mi samo kaze: power saving mode... LG monitor, VGA ulaz pa sam uzeo DVI adapter i ubacio u grafu. U display settings prepoznaje monitor normalno, samo sto je crna slika

- SanskiBiser
#3872 Re: PC gamerske konfiguracije
a otarasi se tog VGA monitora, pokloni ga nekome u familiji ili komsiji ili prodajAmirBaa wrote:nema kraja mukamaprikljucio glavni monitor i TV a drugi monitor mi samo kaze: power saving mode... LG monitor, VGA ulaz pa sam uzeo DVI adapter i ubacio u grafu. U display settings prepoznaje monitor normalno, samo sto je crna slika
![]()
-
AmirBaa
#3873 Re: PC gamerske konfiguracije
hahah ma hocu uskoro, ali sam izletio prije par mjeseci za TV iznad monitora tako da cu sacekati jos za monitorSanskiBiser wrote:a otarasi se tog VGA monitora, pokloni ga nekome u familiji ili komsiji ili prodajAmirBaa wrote:nema kraja mukamaprikljucio glavni monitor i TV a drugi monitor mi samo kaze: power saving mode... LG monitor, VGA ulaz pa sam uzeo DVI adapter i ubacio u grafu. U display settings prepoznaje monitor normalno, samo sto je crna slika
![]()
, nemoj navlaciti bijedu na sebe neka predje na drugoga
- Maharadza
#3874 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije
Koja je grafa? Novije nemaju više analogni signal nego samo digitalni, a ako hoćeš vga monitor priključiti, trebat će ti AKTIVNI konvertor (znači ne govorim o onom malom adapteru, nope) koji će taj digitalni signal iz grafe pretvarati u analogni. Imaš ih na pik-u raznih.. Samo ponavljam, tebi ne odgovara adapter nego AKTIVNI KONVERTOR HDMI (najčešće) to VGA!AmirBaa wrote:hahah ma hocu uskoro, ali sam izletio prije par mjeseci za TV iznad monitora tako da cu sacekati jos za monitorSanskiBiser wrote:a otarasi se tog VGA monitora, pokloni ga nekome u familiji ili komsiji ili prodaj [emoji38] , nemoj navlaciti bijedu na sebe neka predje na drugoga [emoji38]AmirBaa wrote:nema kraja mukamaprikljucio glavni monitor i TV a drugi monitor mi samo kaze: power saving mode... LG monitor, VGA ulaz pa sam uzeo DVI adapter i ubacio u grafu. U display settings prepoznaje monitor normalno, samo sto je crna slika [emoji38] [emoji38]
a radio na prethodnom racunaru normalno...
Primjer:

Aktivni je zato što se napaja preko usb-a i ako to nema, onda nije ni konvertor nego obični adapter, pa da znaš. [emoji106]
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
AmirBaa
#3875 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije
GTX 1060, ima HDMI, DVI i Display Port onaj. Eh vjerovatno je to onda, jer sam ja uzeo onaj obicni mali adapter koji je bio na staroj gtx 660 grafickoj. Hvala puno, odoh se odmah zadati da nadjem to, javim ako sta nadjem i hvala jos jednomMaharadza wrote: Koja je grafa? Novije nemaju više analogni signal nego samo digitalni, a ako hoćeš vga monitor priključiti, trebat će ti AKTIVNI konvertor (znači ne govorim o onom malom adapteru, nope) koji će taj digitalni signal iz grafe pretvarati u analogni. Imaš ih na pik-u raznih.. Samo ponavljam, tebi ne odgovara adapter nego AKTIVNI KONVERTOR HDMI (najčešće) to VGA!![]()
Primjer:
Aktivni je zato što se napaja preko usb-a i ako to nema, onda nije ni konvertor nego obični adapter, pa da znaš. [emoji106]
Sent from my LG-D802 using Tapatalk