Zašto nije normalno?Connaisseur Karlin wrote:pa nije ni ovo normlanoMarlboroGold wrote:
Da je obrnuto bio bi sexual harassment, a po medijima bi se vrtilo par mjeseci
Double standardsdebilizam
Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#3851 Re: Danasnji "feminizam"
- sheilak
#3852 Re: Danasnji "feminizam"
Kad neka zena pati u tisini to najcesce znaci da joj je pokvaren telefon (r)
-
moonca
#3853 Re: Danasnji "feminizam"
Po cemu ?MarlboroGold wrote:
Double standards
Vidi Bush-ovice, i ona pipka.
-
moonca
-
R A V E N
#3855 Re: Danasnji "feminizam"
Hm, kad god vidim feministkinje na konferenciji, znam da su up to no good. Zahtijevaće opet neke materijalne resurse da im društvo preusmjeri.
A bijeli vitezovi samo obavljaju njihov prljavi fizički posao. Neselektivno ih brane.
Npr. kupovina danske sperme i zamrzavanje jajnih ćelija u tekućem
.

A dio žena to radi jer misli o sebi previsoko i misli da su domaći muškarci genetičko smeće. E pa nisu smeće, mada, naravno, nisu ni James-i Bond-ovi.
Zašto bi ja to njima plaćao kroz zdravstveno osiguranje, ustvari, što da se pomaže nekim mrziteljkama? Od njih su samo gori oni koji im to plaćaju - oni zaslužuju da im namet poraste za 700%. Sve je to jako skupo, možda 20, 30 000 KM. Ja mislim da je to poslijedica da femino-lijevi i lijevi elementi žive lagodan život na nekim neproduktivnim radnim mjestima i ne znaju kako je teško generirati realni novac i vrijednost, zato su im zahtjevi toliko ogromni.
Samo kapitalizam može obezbijediti materijalni napredak.

Npr. kupovina danske sperme i zamrzavanje jajnih ćelija u tekućem

A dio žena to radi jer misli o sebi previsoko i misli da su domaći muškarci genetičko smeće. E pa nisu smeće, mada, naravno, nisu ni James-i Bond-ovi.
Zašto bi ja to njima plaćao kroz zdravstveno osiguranje, ustvari, što da se pomaže nekim mrziteljkama? Od njih su samo gori oni koji im to plaćaju - oni zaslužuju da im namet poraste za 700%. Sve je to jako skupo, možda 20, 30 000 KM. Ja mislim da je to poslijedica da femino-lijevi i lijevi elementi žive lagodan život na nekim neproduktivnim radnim mjestima i ne znaju kako je teško generirati realni novac i vrijednost, zato su im zahtjevi toliko ogromni.
Samo kapitalizam može obezbijediti materijalni napredak.
-
Hakiz
#3856 Re: Danasnji "feminizam"
Sinoć bila reportaža na Al Jazeeri. Ukratko, žena (koja radi kao reporterka na toj televiziji) se sjetila da bi mogla postati majka, proradio nagon. Pa razmatra opcije. Stvar je u tome što joj je više od 45 godina i opcije su joj limitirane. Čak i medicinski potpomognuta oplodnja u tim godinama je ograničenih dometa. Kada je trebalo, kada je bila u punoj reproduktivnoj snazi, nije joj ni jedan muškarac kojeg je trenutno imala u životu izgledao kao pogodan partner da sa njim ima djecu. A i sama je imala "važnija posla". Na kraju je zamrznula jajne ćelije nadajući se da kada konačno odluči da ima dijete da će te jajne ćelije biti funkcionalne i da će joj dati potomstvo. Problem, između ostalog, je u tome što je i zamrzavanje jajnih ćelija trebala uraditi barem 10 godina prije jer bi imala "bolje" ćelije.
Ta žena izgleda prilično svježe, atraktivno, ali džaba. Nema te kozmetike, njege ili pastične operacije koja, koliko god da sakrije godine na površini kože, može sprečiti starenje reproduktivnih organa. Biologija, pogotovo ispod haube, je neumoljiva.
I tako. Imamo žene koje na vrhuncu reproduktivnog ciklusa, oko 25. godine života, ne razmišljaju o djeci, provode se, ganjaju karijeru, šta god. A onda, kada im dođe da imaju djecu, nastane frka. Prestare da prirodno dobiju djecu, kreću u vještački potpomognutu oplodnju. Koja u njihovim godinama ima 10 % i manje šanse za uspjeh. Tada slijedi pritisak na društvo, na budžet, da te postupke, koje te žene teško mogu same finansirati, finanasiramo svi mi.
A osim u ekstremnim situacijama, te stvari su isključivo odluka žene i barem za to su same krive, ne mogu kriviti muškarce.
Pa, živio feminizam.
Ta žena izgleda prilično svježe, atraktivno, ali džaba. Nema te kozmetike, njege ili pastične operacije koja, koliko god da sakrije godine na površini kože, može sprečiti starenje reproduktivnih organa. Biologija, pogotovo ispod haube, je neumoljiva.
I tako. Imamo žene koje na vrhuncu reproduktivnog ciklusa, oko 25. godine života, ne razmišljaju o djeci, provode se, ganjaju karijeru, šta god. A onda, kada im dođe da imaju djecu, nastane frka. Prestare da prirodno dobiju djecu, kreću u vještački potpomognutu oplodnju. Koja u njihovim godinama ima 10 % i manje šanse za uspjeh. Tada slijedi pritisak na društvo, na budžet, da te postupke, koje te žene teško mogu same finansirati, finanasiramo svi mi.
A osim u ekstremnim situacijama, te stvari su isključivo odluka žene i barem za to su same krive, ne mogu kriviti muškarce.
Pa, živio feminizam.
- Connaisseur Karlin
#3857 Re: Danasnji "feminizam"
Hakiz wrote:Zašto nije normalno?Connaisseur Karlin wrote:pa nije ni ovo normlanoMarlboroGold wrote:
Double standardsdebilizam
a zasto ga mazati uljem , i to tri zene odjednom , sto je svrha toga
-
Hakiz
#3858 Re: Danasnji "feminizam"
Pa, to nema veze sa normanlosti, nego sa moralom.Connaisseur Karlin wrote:
a zasto ga mazati uljem , i to tri zene odjednom , sto je svrha togaa nisu dvije normalne recenice podjelili sa covjekom
A kako, nasreću, ti nisi jedinica mjere za moral, to možeš samo kmečati i trpjeti.
Da li je neko normalan odlučuju stručnjaci koji se bave psihologijom i to nakon što prouče subjekt. Ne odlučuješ ti. Opet, nasreću
- Connaisseur Karlin
#3859 Re: Danasnji "feminizam"
karijera nije problem za planiranje djeceHakiz wrote:Sinoć bila reportaža na Al Jazeeri. Ukratko, žena (koja radi kao reporterka na toj televiziji) se sjetila da bi mogla postati majka, proradio nagon. Pa razmatra opcije. Stvar je u tome što joj je više od 45 godina i opcije su joj limitirane. Čak i medicinski potpomognuta oplodnja u tim godinama je ograničenih dometa. Kada je trebalo, kada je bila u punoj reproduktivnoj snazi, nije joj ni jedan muškarac kojeg je trenutno imala u životu izgledao kao pogodan partner da sa njim ima djecu. A i sama je imala "važnija posla". Na kraju je zamrznula jajne ćelije nadajući se da kada konačno odluči da ima dijete da će te jajne ćelije biti funkcionalne i da će joj dati potomstvo. Problem, između ostalog, je u tome što je i zamrzavanje jajnih ćelija trebala uraditi barem 10 godina prije jer bi imala "bolje" ćelije.
Pa, živio feminizam.
znam tri zene, rodile prvo djete izmjedu 40 i 47 godina
- Connaisseur Karlin
#3860 Re: Danasnji "feminizam"
ja ne kmecim, ovo nije moj problemHakiz wrote:Pa, to nema veze sa normanlosti, nego sa moralom.Connaisseur Karlin wrote:
a zasto ga mazati uljem , i to tri zene odjednom , sto je svrha togaa nisu dvije normalne recenice podjelili sa covjekom
A kako, nasreću, ti nisi jedinica mjere za moral, to možeš samo kmečati i trpjeti.
Da li je neko normalan odlučuju stručnjaci koji se bave psihologijom i to nakon što prouče subjekt. Ne odlučuješ ti. Opet, nasreću
zna se vrldo dobro zasto se ponakd kaze " hej, ovo nije normlano" , ne pravi se lud
zasto si tako nadrkan danas
naravno da mazanje covjeka od stran tri zene iz svijeta medija je jedan obicni medijski cirkus
- djevojka bez imena
#3861 Re: Danasnji "feminizam"
[quote="Hakiz"]
[quote]
Pa šta predlažeš? Da se po završetku srednje sve poudamo ili makar zatrudnimo, rodimo, pa onda nastavimo obrazovanje, jer će po završetku istog ako se odlučimo za tu opciju biti kasno za rađanje?
[quote]
Pa šta predlažeš? Da se po završetku srednje sve poudamo ili makar zatrudnimo, rodimo, pa onda nastavimo obrazovanje, jer će po završetku istog ako se odlučimo za tu opciju biti kasno za rađanje?
- triconja
#3862 Re: Danasnji "feminizam"
Vidis, sto vise slucajeva spoznajem, tj. raznih veza izmedju muska i zenska nekako dolazim do zakljucka da veza musko zensko dje musko starije 10-20 godina i nije toliko losa. A bio sam protiv iste dok nisam poceo malo glavom kontat, ono fazon sta ima sa starohanom ic i tako to.djevojka bez imena wrote:Hakiz wrote:
I tako. Imamo žene koje na vrhuncu reproduktivnog ciklusa, oko 25. godine života, ne razmišljaju o djeci, provode se, ganjaju karijeru, šta god. A onda, kada im dođe da imaju djecu, nastane frka. Prestare da prirodno dobiju djecu, kreću u vještački potpomognutu oplodnju. Koja u njihovim godinama ima 10 % i manje šanse za uspjeh. Tada slijedi pritisak na društvo, na budžet, da te postupke, koje te žene teško mogu same finansirati, finanasiramo svi mi.Pa šta predlažeš? Da se po završetku srednje sve poudamo ili makar zatrudnimo, rodimo, pa onda nastavimo obrazovanje, jer će po završetku istog ako se odlučimo za tu opciju biti kasno za rađanje?
- Connaisseur Karlin
#3863 Re: Danasnji "feminizam"
zar pstoji kvalitetan seksulani zivot sa muskarcem starijm od 10 i vise godina od zene u braku

-
R A V E N
#3864 Re: Danasnji "feminizam"
Ironično je da feministkinje tvrde "kako je žena mnogo više od njenog tijela", a u pravilu jedna od rijetkih stvari preko koje se mogu samoaktualizirati je upravo njihova seksualnost.
U vezi sa tim imamo pojavljivanje u javnosti u topless-u ili histerične neuroze oko broja seksualnih partnera.
U vezi sa tim imamo pojavljivanje u javnosti u topless-u ili histerične neuroze oko broja seksualnih partnera.
-
R A V E N
#3865 Re: Danasnji "feminizam"
Ta reportaža je možda bila prije najmanje 2 godine.Hakiz wrote:Sinoć bila reportaža na Al Jazeeri. ...
- Connaisseur Karlin
#3866 Re: Danasnji "feminizam"
R A V E N wrote:Ironično je da feministkinje tvrde "kako je žena mnogo više od njenog tijela", a u pravilu jedna od rijetkih stvari preko koje se mogu samoaktualizirati je upravo njihova seksualnost.
na poslu ili u krevtu , ili oboje
- triconja
#3867 Re: Danasnji "feminizam"
Pa jebiga, ne more i jare i pare. Il ces rano se porodit il postat ona cangrizava zenturaca (bez djece, logicno) koja ce mrzit do jutra sebe a od podne citav svijetConnaisseur Karlin wrote:zar pstoji kvalitetan seksulani zivot sa muskarcem starijm od 10 i vise godina od zene u braku![]()
![]()
- Connaisseur Karlin
#3868 Re: Danasnji "feminizam"
kkave veze ima rano poradjanje u braku sa muskarcem 10 plus godina stariji ,jer moze muz biti mladji od zenetriconja wrote:Pa jebiga, ne more i jare i pare. Il ces rano se porodit il postat ona cangrizava zenturaca (bez djece, logicno) koja ce mrzit do jutra sebe a od podne citav svijetConnaisseur Karlin wrote:zar pstoji kvalitetan seksulani zivot sa muskarcem starijm od 10 i vise godina od zene u braku![]()
![]()
![]()
![]()
zene se dana normlano poradjaju do 40 godine , znaci, zeni od 35 godian , moze muz od 30 godina , zasto mora biti uvijek stariji od nje
-
moonca
#3869 Re: Danasnji "feminizam"
Koji si ti ekspert za zene.triconja wrote: Pa jebiga, ne more i jare i pare. Il ces rano se porodit il postat ona cangrizava zenturaca (bez djece, logicno) koja ce mrzit do jutra sebe a od podne citav svijet![]()
![]()
- MarlboroGold
#3870 Re: Danasnji "feminizam"
Molim da stvari nazivaš pravim imenom... sexual harrasment, a ne, nekako mlako, cirkusConnaisseur Karlin wrote: naravno da mazanje covjeka od stran tri zene iz svijeta medija je jedan obicni medijski cirkus
Zamisli da ljudi za Harveya Weinsteina kažu da je to medijski cirkus (doduše za neke i jeste
Before Radical Feminism: innocent until proven guilty.
After Radical Feminism: guilty until proven innocent.
After #metoo: still guilty even if you are proven innocent.
Ne gine mi pura
- Bloo
- Globalna šefica
#3871 Re: Danasnji "feminizam"
MarlboroGold wrote: Ne gine mi pura

- Connaisseur Karlin
#3872 Re: Danasnji "feminizam"
MarlboroGold wrote:Molim da stvari nazivaš pravim imenom... sexual harrasment, a ne, nekako mlako, cirkusConnaisseur Karlin wrote: naravno da mazanje covjeka od stran tri zene iz svijeta medija je jedan obicni medijski cirkus![]()
ali, ti si prvo napisao da ovakvu glupost feministkinje podrzavaju
na videu vidimo da ni on nije ocekivao da ce ga mazati uljem , zbunjena reakcija, ali mi nije jasna ideja tv voditeljic ili odgoornih za snimanje!?
prije dva ili tri mjeseca, ista tv , jedna od vodietlajica je u Italiji ustala da popravi frizuru zgodnom italijanu lijepe guste kose tokom reportaze
-
Hakiz
#3873 Re: Danasnji "feminizam"
Moguće, ja sam je preksinoć vidio.R A V E N wrote:Ta reportaža je možda bila prije najmanje 2 godine.Hakiz wrote:Sinoć bila reportaža na Al Jazeeri. ...
-
Hakiz
#3874 Re: Danasnji "feminizam"
Ne predlažem ja ništa. Kao što sam rekao, biologija radi svoje. Biologija to jeste starenje, umanjenje ili gubitak funkcije reproduktivnih organa neće čekati da (u ovom slučaju) žena posloži svoje prioritete u životu. Škola i karijera biologiju ne interesuju. Nisam ja tako postavio stvari, žalite se prirodi ili bogu, ko u šta vjeruje.djevojka bez imena wrote:Hakiz wrote:
I tako. Imamo žene koje na vrhuncu reproduktivnog ciklusa, oko 25. godine života, ne razmišljaju o djeci, provode se, ganjaju karijeru, šta god. A onda, kada im dođe da imaju djecu, nastane frka. Prestare da prirodno dobiju djecu, kreću u vještački potpomognutu oplodnju. Koja u njihovim godinama ima 10 % i manje šanse za uspjeh. Tada slijedi pritisak na društvo, na budžet, da te postupke, koje te žene teško mogu same finansirati, finanasiramo svi mi.Pa šta predlažeš? Da se po završetku srednje sve poudamo ili makar zatrudnimo, rodimo, pa onda nastavimo obrazovanje, jer će po završetku istog ako se odlučimo za tu opciju biti kasno za rađanje?
Ili, kompromis. U dvadesetoj, dok su na vrhuncu, ako imate para, zamrznete jajne ćelije, pa kada posložite život onda sa tim ćelijama dobijete potomstvo. Onda je svejedno da li je to u 35, 45. ili 65.
- MarlboroGold
#3875 Re: Danasnji "feminizam"
"Iin highly controlling societies the perfect prison is one in which individuals police themselves. Toxic masculinity, and the reification of masculinity, has created a panoptic psychological regime to guard against what is considered to be Orwellian wrongthink. The norm is supporting Safe Spaces, PC culture and identity politics, and any criticism is immediately condemned as being caused by toxic masculinity. The psychoanalyst Roland Gori argues that people crave this ‘security’ of the norm, as it relieves them from the dizzying ‘groundlessness’ of heterogeneousness which resides outside the norm. In order to maintain our freedom and liberty, we have to reject the idea that security is found in conformity.Bloo wrote:MarlboroGold wrote: Ne gine mi pura
Let’s be honest. Pretty much the only identity group that it is considered acceptable to pathologise is men. Like the witch-hunts of old, men must admit to the sin of toxic masculinity, and be purged, or else face persecution. It is time to call out the narrative of toxic masculinity for what it really is – a toxic idea.
The attempt to pathologise normal male behaviour has a decided purpose. It is not just a random phenomenon that has dropped onto our heads out of a clear blue sky. It has been created artificially, and has been given a certain momentum. We should note exactly where that momentum has taken place, where it is being pushed for all it is worth, and exactly who is doing that pushing. We also need to ask why boys are being particularly targeted, before their masculinity has had a chance to develop naturally and take adult form. Just how cynical and ruthless do you have to be if you are trying to damage children?"