strucnjakdemagog wrote:Bronzani konflet.
Jesam blizu?
Joj sto se provaljujete
Zna se sta je BK
Burger King....jedan jedini
strucnjakdemagog wrote:Bronzani konflet.
Jesam blizu?
mislis? vjerovatno znas za konflikt iz pocetka rata kad su Hrvati propustili tenkove u SLO... kad su ono uzimali masovno ovo ono? poslije su Slovenci vratili milo za dragomadner wrote:Hrvati 250 tenkova osvojili, 500 topova, 250 000 pusaka.
Slika iz zlovenije to ne mjenja.
Ne znam o cemu ti, nisam siguran da i ti znas.CPT wrote:mislis? vjerovatno znas za konflikt iz pocetka rata kad su Hrvati propustili tenkove u SLO... kad su ono uzimali masovno ovo ono? poslije su Slovenci vratili milo za dragomadner wrote:Hrvati 250 tenkova osvojili, 500 topova, 250 000 pusaka.
Pa ocigledno je da ne znas. Bice da si prespavao te godine. Inace bi znao da su sve propustili u SLO a mogli su jurisati i sve zauzeti. Pa nesto nisu. Zbog pasivnosti HR poslije doslo do konflikta sa SLO gdje su Slovenci vratili milo za drago.madner wrote:Ne znam o cemu ti, nisam siguran da i ti znas.CPT wrote:mislis? vjerovatno znas za konflikt iz pocetka rata kad su Hrvati propustili tenkove u SLO... kad su ono uzimali masovno ovo ono? poslije su Slovenci vratili milo za dragomadner wrote:Hrvati 250 tenkova osvojili, 500 topova, 250 000 pusaka.
Ja govorim o oruzju koje su zauzeli u kasarnama JNA, po planu odbrane dok je JNA bila u slicnoj situaciji kao u BiH.
Bas si se izgubio.
Ako ima preko 16 god onda ima problema sa sobomDozer wrote:CPT...hajde budi bar jednom iskren i reci nam koliko imas godina? Po nivou pismenosti ja mislim da nemas ni 30.
Ako ti meni odgovoris na ovo, i ja cu tebi reci sta je BK, a onda ti i pojasniti sve vezano za onaj famozni spisak naoruzanja i MTS-a koji su navodno imali u Srebrenici. Moze li?
znaci bila je , iako nas na forumu "patriote " na drugim temama pokusavaju da uvjere da nije vec da je 5-kolona bila samo izgovor za otimanje srpskih stanova.pirpa wrote:pirpa wrote:
@decembar , ne prođe ti jaro pokušaj da isprovociraš odgovoredecembar2017 wrote: jesi li vidio, niko da odgovori![]()
a mislio sam i da pitam ako je bilo sve unaprijed dogovoreno zasto je cetnicima bila potrebna 5-a kolona u gradu, koji je to bio obavjestajni, vojni, polticki, ekonomski ili bilo kakav drugi razlog pa im je to trebalo a vec 1991 sve iscrtano na salaveti![]()
ispada da ili da nije ni bilo 5-e kolone ( pa se postavlja pitanje ko pobi sve one ljude snajperima i granatama koje su padale gdje ih cetnici nisu mogli da vide ) ili da je DB srbije bila takvi amateri i kreteni da su to organizovali vodili bez ikakavog validnog razloga
Fildzan drzava, avlija, muslimanija je bila osnovni koncept koji je bio u pozadini svega. Prica multivitamiska, demokratska, nedjeljiva, gradska itd je bila samo kamuflaza i nuzno zlo bez kojeg ne bi bilo medjunarodnog priznanja, medjunarodne podrske (koliko god da je bilo itd). Svijet u tom trenutku nije bio spreman na stvaranje hmogene islamske drzave u sred Europe. Cim su formalna priznanja i "uclanjena" zavrsena nije bilo potrebe za maskama i do sredine 1993. godine je sve preslo u ruke jednog naroda, ljudi neodgovarajucih imena i prezimena i pozadine su maknuti sa kljucnih pozicija, ono sto je ostalo je imalo ulogu dekoracije.Tromblon wrote:Nego Prosinecki kako nas je SDA tako bajno organizovala i povela u odbranu zemlje sa sve "za demokratsku, bratsku, jedinstvenu, nedjeljivu, gradjanku.... BiH" i onda lagano malo-pomalo izdala sve to sa cime su se busali i ljepili na sebe. Tiho korak po korak podjela, flidzan, avlija, muslimanija...
znas ti to moj dozeru i ko je i kada od pravih specijalaca , javno sa imenom i slikom , pricao ne samo o ovim sto se navodi o vikendici i poslovnom prostoru ( cuj to , kupio 1993Dozer wrote:decembar2017 wrote: ponudi Draganu da ga sretnes pa da njemu kazes da ces da se poseres na lopove koji nisu metka ispalili ako si vec tako hrabar a nisi jer ga ni anoniman ne smijes da prozoves , za razliku od pravih specijalaca koji to rade javno , imenom i prezimenom. Ali neces jer vrana vrani oci ne vadi pickico![]()
![]()
![]()
Vidjam ga svake hefte, picic. A ne znam za sta da ga optuzim, za koje tacno miliJone, od cega, kada? Deder mi reci, pa da ga priupitam
I deder kakav link na te "prave specijalce koji ga prozivaju imenom i prezimenom za to"
Nego, picic, haj' na fuka ba. Nije se valjda supak toliko stisn'o?
P.S. Jesi to upalio oba browsera i oba VPN-a, da "vas" bude vise?
Samo se mojne zajebat k'o jucer, pa da fulis s kojeg nicka tipkas
Iz prve ruke, sam AI je za Alispahica rekao u nekim krugovima od povjerenja "jest da voli malo ukrasti, al dobar je Bakir.Dozer wrote: Znas li ko je npr. Bakir Alispahic i sta on ima sve danas, i odakle mu te pare (ako se dobro sjecam, bio je predratni prasinar i videotekar)? Znam da ne znas, pa cu ti samo ukratno nabaciti - to je onaj jedan ratni ministar MUP-a, u cijem je mandatu nestalo 14 miliona DEM vrijedne zaplijenjene droge.
a aprila 1992 se nosaju titine slike i jugoslovenske zastave kao dokaz da su bili spremni da brane drzavu samo da im je to Alija rekaotempuser wrote:Fildzan drzava, avlija, muslimanija je bila osnovni koncept koji je bio u pozadini svega. Prica multivitamiska, demokratska, nedjeljiva, gradska itd je bila samo kamuflaza i nuzno zlo bez kojeg ne bi bilo medjunarodnog priznanja, medjunarodne podrske (koliko god da je bilo itd). Svijet u tom trenutku nije bio spreman na stvaranje hmogene islamske drzave u sred Europe. Cim su formalna priznanja i "uclanjena" zavrsena nije bilo potrebe za maskama i do sredine 1993. godine je sve preslo u ruke jednog naroda, ljudi neodgovarajucih imena i prezimena i pozadine su maknuti sa kljucnih pozicija, ono sto je ostalo je imalo ulogu dekoracije.Tromblon wrote:Nego Prosinecki kako nas je SDA tako bajno organizovala i povela u odbranu zemlje sa sve "za demokratsku, bratsku, jedinstvenu, nedjeljivu, gradjanku.... BiH" i onda lagano malo-pomalo izdala sve to sa cime su se busali i ljepili na sebe. Tiho korak po korak podjela, flidzan, avlija, muslimanija...
Za sve ove branitelje lika i djela najveceg sina i njegovog trezordzije, nije li ono Alija Izetbegovic u martu 1992. godine ispred nekadasnjeg restorana Hercegovina kod Katedrale izjavio "slobodno setaj narode, nece biti rata"?!
pametnom je dosta kada se vidi kako se moralise i o aliji, bakiru , alispahicima koje boli k...sta neki misevi na forumu pisu pa to misevi znaju pa imaju tada i muda i moral da o tome pisu. Ali kada se spomene lopovluk onih malo blizih , od kojih bi misevi mogli da dobiju i po dupetu ako ih se spomene , od morala ni rijecitempuser wrote:Iz prve ruke, sam AI je za Alispahica rekao u nekim krugovima od povjerenja "jest da voli malo ukrasti, al dobar je Bakir.Dozer wrote: Znas li ko je npr. Bakir Alispahic i sta on ima sve danas, i odakle mu te pare (ako se dobro sjecam, bio je predratni prasinar i videotekar)? Znam da ne znas, pa cu ti samo ukratno nabaciti - to je onaj jedan ratni ministar MUP-a, u cijem je mandatu nestalo 14 miliona DEM vrijedne zaplijenjene droge.
Inspektor, inicijala AS, koji je javno progovorio o tome je unazadjen 3 zivota u ovom gradu zbog toga.
MUP RBIH je postao policija podobnih, a ne sposobnih onog dana kad je Izetbegovic postavio kriminalca Delimistafica na celo resora.
Pametnom dosta...
Slobodno setaj narode, nece biti rata! A. Izetbegovic, Sarajevo, mart 1992.decembar2017 wrote:a aprila 1992 se nosaju titine slike i jugoslovenske zastave kao dokaz da su bili spremni da brane drzavu samo da im je to Alija rekaotempuser wrote:Fildzan drzava, avlija, muslimanija je bila osnovni koncept koji je bio u pozadini svega. Prica multivitamiska, demokratska, nedjeljiva, gradska itd je bila samo kamuflaza i nuzno zlo bez kojeg ne bi bilo medjunarodnog priznanja, medjunarodne podrske (koliko god da je bilo itd). Svijet u tom trenutku nije bio spreman na stvaranje hmogene islamske drzave u sred Europe. Cim su formalna priznanja i "uclanjena" zavrsena nije bilo potrebe za maskama i do sredine 1993. godine je sve preslo u ruke jednog naroda, ljudi neodgovarajucih imena i prezimena i pozadine su maknuti sa kljucnih pozicija, ono sto je ostalo je imalo ulogu dekoracije.Tromblon wrote:Nego Prosinecki kako nas je SDA tako bajno organizovala i povela u odbranu zemlje sa sve "za demokratsku, bratsku, jedinstvenu, nedjeljivu, gradjanku.... BiH" i onda lagano malo-pomalo izdala sve to sa cime su se busali i ljepili na sebe. Tiho korak po korak podjela, flidzan, avlija, muslimanija...
Za sve ove branitelje lika i djela najveceg sina i njegovog trezordzije, nije li ono Alija Izetbegovic u martu 1992. godine ispred nekadasnjeg restorana Hercegovina kod Katedrale izjavio "slobodno setaj narode, nece biti rata"?!![]()
rahmetli Safet Zajko se prije agresije zalio da mu najveci problem ne stvaraju cetnici, manjak naoruzanja i opreme vec sarajevska FGR koja ga je tjerala uz povike " nece nas sda i dosljo jedan zavaditi sa nasim komsijama, nismo sa njima ratovali ni u proslom ratu pa necemo ni ubuduce la lopvoe iz sda , ovdje ne moze biti rata jer mi nismo seljaci" i tako dalje i tako dalje. A danas ga ta ista FGR uzdize kao primjer kako bi i oni samo da ih je Alija i sdO zvali ali na njihovu zalost nisu.
I svi vi ovdje koji prodajete tu svoju pricu kako je sda ovo, sda ovo znate da je tako bilo jer nemate ni jedan odgovor ko je to nesto bolje uradio, ko je to mart 1992 docekao sa barem jednim naoruzanim vodom umjesto koncerata za mir pa da kazemo da sda nije bila jednooki u zemlji slijepaca.
A sta ti neustrasivi radi medju misevima?decembar2017 wrote:
pametnom je dosta kada se vidi kako se moralise i o aliji, bakiru , alispahicima koje boli k...sta neki misevi na forumu pisu pa to misevi znaju pa imaju tada i muda i moral da o tome pisu. Ali kada se spomene lopovluk onih malo blizih , od kojih bi misevi mogli da dobiju i po dupetu ako ih se spomene , od morala ni rijeci
zato se lopovluk dragana i ljudi oko njega ismijava i skrece u pravcu alispahica i stotine drugih , tada nema morala , tada vrana vrani ne vadi oci.
tempuser wrote:Slobodno setaj narode, nece biti rata! A. Izetbegovic, Sarajevo, mart 1992.decembar2017 wrote:a aprila 1992 se nosaju titine slike i jugoslovenske zastave kao dokaz da su bili spremni da brane drzavu samo da im je to Alija rekaotempuser wrote:
Fildzan drzava, avlija, muslimanija je bila osnovni koncept koji je bio u pozadini svega. Prica multivitamiska, demokratska, nedjeljiva, gradska itd je bila samo kamuflaza i nuzno zlo bez kojeg ne bi bilo medjunarodnog priznanja, medjunarodne podrske (koliko god da je bilo itd). Svijet u tom trenutku nije bio spreman na stvaranje hmogene islamske drzave u sred Europe. Cim su formalna priznanja i "uclanjena" zavrsena nije bilo potrebe za maskama i do sredine 1993. godine je sve preslo u ruke jednog naroda, ljudi neodgovarajucih imena i prezimena i pozadine su maknuti sa kljucnih pozicija, ono sto je ostalo je imalo ulogu dekoracije.
Za sve ove branitelje lika i djela najveceg sina i njegovog trezordzije, nije li ono Alija Izetbegovic u martu 1992. godine ispred nekadasnjeg restorana Hercegovina kod Katedrale izjavio "slobodno setaj narode, nece biti rata"?!![]()
rahmetli Safet Zajko se prije agresije zalio da mu najveci problem ne stvaraju cetnici, manjak naoruzanja i opreme vec sarajevska FGR koja ga je tjerala uz povike " nece nas sda i dosljo jedan zavaditi sa nasim komsijama, nismo sa njima ratovali ni u proslom ratu pa necemo ni ubuduce la lopvoe iz sda , ovdje ne moze biti rata jer mi nismo seljaci" i tako dalje i tako dalje. A danas ga ta ista FGR uzdize kao primjer kako bi i oni samo da ih je Alija i sdO zvali ali na njihovu zalost nisu.
I svi vi ovdje koji prodajete tu svoju pricu kako je sda ovo, sda ovo znate da je tako bilo jer nemate ni jedan odgovor ko je to nesto bolje uradio, ko je to mart 1992 docekao sa barem jednim naoruzanim vodom umjesto koncerata za mir pa da kazemo da sda nije bila jednooki u zemlji slijepaca.
Kad se vec kvartas u ono u sta se razumijes ko Mara i kriv qurac, Sokolje je naoruzano iz Rajlovca zahvaljujuci pregovorima mjestana i nekog starjesine sa normalnim poglednima na svijet. Lik koji je to ugovorio je to cak opisao u nekom dokumentarcu.
pokazujem da se ne vjeruje misevima kad govore " ja bio tu i znam " pa prodaju muda pod bubrege jer se pozivaju na svoje ratne podvige.tempuser wrote:A sta ti neustrasivi radi medju misevima?decembar2017 wrote:
pametnom je dosta kada se vidi kako se moralise i o aliji, bakiru , alispahicima koje boli k...sta neki misevi na forumu pisu pa to misevi znaju pa imaju tada i muda i moral da o tome pisu. Ali kada se spomene lopovluk onih malo blizih , od kojih bi misevi mogli da dobiju i po dupetu ako ih se spomene , od morala ni rijeci
zato se lopovluk dragana i ljudi oko njega ismijava i skrece u pravcu alispahica i stotine drugih , tada nema morala , tada vrana vrani ne vadi oci.![]()
Nisu SDA elita u vakufskim prostorima pohapseni zbog dugog klika i potradanja drzave za koju se toliko zalazu, nego Dragan?!?!?
Ja iskreno zalim ljude ispranog mozga poput tebe.
Ko i svaki stovalac lika i djela najvecih u Bosnjaka, kad te covjek ponizi argtumentima onda krece spin!decembar2017 wrote:
sokolje, dragi moj , sokolje , za FGR to nije Sarajevo, to je leglo seljaka, sdO glasaca bez mozga i pameti, sitnozuba stoka i kako se sve nisu zvali i ne zovu. Zato se nemoj na njijh pozivati umjesto da nam kazes kako to kada su oni mogli sto nam to nije FGR isto uradila i iz Marsalke pa da se i oni naoruzaju
Ma ne pokazujes ti nista, nego si jednaki anonomni mis koji se krija iza duplih nickova.decembar2017 wrote:
pokazujem da se ne vjeruje misevima kad govore " ja bio tu i znam " pa prodaju muda pod bubrege jer se pozivaju na svoje ratne podvige.
nije dragan uhaspen jer je krao vec jer su mu cetnici zeljeli da napakuju ratni zlocin.
Tako da ne samo da pokazujes da ti je do morala stalo ko do lanjskog snijega vec ni pameti nemas.
SAfet Zajko je kao clan PL ,( PL a ne saveza komunista ili anti-nacionalisticke lige, demokrate, borca za prava pedera, cuka i maca ) je bio aktivan i na Sokolju tako ako vec hoces da kazes da on nije bio zasluzan za organizovanje tih ljudi , koji su se naoruzali na taj nacin to najvise govori o tebi a ne o njemu .tempuser wrote:Ko i svaki stovalac lika i djela najvecih u Bosnjaka, kad te covjek ponizi argtumentima onda krece spin!decembar2017 wrote:
sokolje, dragi moj , sokolje , za FGR to nije Sarajevo, to je leglo seljaka, sdO glasaca bez mozga i pameti, sitnozuba stoka i kako se sve nisu zvali i ne zovu. Zato se nemoj na njijh pozivati umjesto da nam kazes kako to kada su oni mogli sto nam to nije FGR isto uradila i iz Marsalke pa da se i oni naoruzaju
Bitno je da SAD nije naoruzala Sokolje kako si u stilu ridobradig babinog trezordzije pokusao da podvalis u prici o Zajki.
nije on uhapsen jer je ukrao milione maraka u talu sa svojim "saborcima " vec sto su mu cetnici pokusali da podvale ratni zlocin.tempuser wrote:Ma ne pokazujes ti nista, nego si jednaki anonomni mis koji se krija iza duplih nickova.decembar2017 wrote:
pokazujem da se ne vjeruje misevima kad govore " ja bio tu i znam " pa prodaju muda pod bubrege jer se pozivaju na svoje ratne podvige.
nije dragan uhaspen jer je krao vec jer su mu cetnici zeljeli da napakuju ratni zlocin.
Tako da ne samo da pokazujes da ti je do morala stalo ko do lanjskog snijega vec ni pameti nemas.
Nije Dragan uhapsen jer, za razliku od SDA elite, nije varao drzavu na racnima. Kako je potkradaju 2019. tako su je potkradali i 1991/1992.
Provaljen si, ponizen si, idi oblizi stranacke postecije, od mene ti je mahanje!
klixoris wrote: Citam vec nekoliko stranica i umirem oko ove za*ebancije oko BK
hamza_sa wrote:klixoris wrote: Citam vec nekoliko stranica i umirem oko ove za*ebancije oko BK
Ja sam se raspitivao oko toga sta znaci taj BK i vjerovao ili ne saznao sam kod svog mesara.
BK = bez kostiju.
Ko ovdje pominje hapsene zbog raznog zlocina? Jel to opet neki jadni pokusaj SDA spina. Ovo u cemu ja pisem nema veze sa Velikim parkom!decembar2017 wrote:nije on uhapsen jer je ukrao milione maraka u talu sa svojim "saborcima " vec sto su mu cetnici pokusali da podvale ratni zlocin.tempuser wrote:Ma ne pokazujes ti nista, nego si jednaki anonomni mis koji se krija iza duplih nickova.decembar2017 wrote:
Nije Dragan uhapsen jer, za razliku od SDA elite, nije varao drzavu na racnima. Kako je potkradaju 2019. tako su je potkradali i 1991/1992.
Provaljen si, ponizen si, idi oblizi stranacke postecije, od mene ti je mahanje!
Nauci se razliku.