Da li si ikad pomislio da se prijavis za sekretara americke administracije? Sve znas o svemu, red bi bilo da te zaposle.Rampage wrote:Jednoga dana, kad to više ne bude bilo važno, čitav svijet će konačno shvatiti ko stoji iza tog projekta... Nažalost, tada to uopće neće biti važno, isto kao što danas nije važna činjenica da je Zapad napravio Al - Qaedu...
Irak
-
Avetinho
#3851 Re: ISIS zauzeo Mosul
- Rampage
#3852 Re: ISIS zauzeo Mosul
Eto sad ispade ja se trebam Falit' time što NISAM slijep kod očiju
?
Isto k'o da treba neka jaka inteligencija da bi se znalo to što ja znam
Isto k'o da treba neka jaka inteligencija da bi se znalo to što ja znam
- JohnnyS
#3853 Re: ISIS zauzeo Mosul
Frižider mi se pokvario. Nema sumnje, Židovi su krivi
- Josip321
#3854 Re: ISIS zauzeo Mosul
c/p sa radiosarajevo.ba
http://citizengo.org/en/9810-save-iraqi ... id=5645317
Još jednom, ovdje se potpisuje peticija.http://www.radiosarajevo.ba/novost/1603 ... na-u-iraku
Potpišite peticiju za spas kršćana u Iraku
Svijet je danas svjedok masovnom progonu iračkog kršćanskog stanovništva. Nažalost, međunarodna zajednica nezainteresovano posmatra njihovu sudbinu, s nedovoljnom ili nikakvom pomoći.
U 21. vijeku, svjetska zajednica ne može sjediti skrštenih ruku i dopustiti da se dogodi genocid. Moramo pritisnuti međunarodnu zajednice da djeluje u ime kršćana u Iraku. Njihov opstanak ovisi o njoj.
Potpišite peticiju - spasite kršćansku zajednicu u Iraku.
U 21. vijeku, je li potrebno čekati da se dogodi zločin protiv čovječnosti, kako bi djelovala međunarodna zajednica? Zar ne možemo naučiti lekcije iz prošlosti?
Nakon što je američka vojska povukla iz Iraka, odgovor međunarodne zajednice na vjerske progone je potpuno neprimjeren i neprihvatljiv. UN nije objavio izvještaj o tome što se događa u Mosulu dok ga posljednji kršćanin nije napustio.
Brutalnost ISIS-a je stvarna, samo ove sedmice: 1.500 porodica je pobjeglo u Mosul te su danas izbjeglice; bezbroj nevinih ljudi je ubijeno; ekstremisti su silovali majku i kćer, jer oni si ne mogu priuštiti, plaćati poseban porez na svoju vjeru.
Gdje je UN? Gdje su organizacije za ljudska prava?
Potpišite našu peticiju kojom od Ujedinjenih naroda i Arapske lige zahtijevamo akciju. Irački kršćani zaslužuju pažnju i zaštitu, pišu pokretači peticije za spas kršćanske zajednice u Iraku.
Radiosarajevo.ba
- dalmatinka
#3855 Re: ISIS zauzeo Mosul
A njima kao nešto znači peticija?
-
Anadmix
#3856 Re: ISIS zauzeo Mosul
Isto ovo možeš reći za Obamu i za Buša. Koliko su ti zlikovci pobili nevinih ljudi i još ne staju.Kikibombona wrote:
Imao je i Hitler poneku pozitivnu i poneko opravdanje, ali to niko normalan ne istice. Takav covjek ne zasluzuje da se ista afirmativno o njemu kaze, jer je to uvreda za zrtve i zdrav razum normalnog covjeka.
- Rampage
#3857 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne znači, ali znači NAMA - nakon što "potpišemo" takvu peticiju, počnemo sami sebe lagati da i MI nešto činimo protiv bjelosvjeCke nepravde:)dalmatinka wrote:A njima kao nešto znači peticija?
- Kikibombona
#3858 Re: ISIS zauzeo Mosul
AJ prenosi da Pesmerge napreduju u okolici Mosula.
Neka uzmu i Mosul za Kurdistan.
-
Bodkin
#3859 Re: ISIS zauzeo Mosul
cuj peticija...
-
jastuk1
#3860 Re: ISIS zauzeo Mosul
Misliš za Izrael.Kikibombona wrote:AJ prenosi da Pesmerge napreduju u okolici Mosula.![]()
Mislim da niti će ovi preuzeti Irbil, niti ovi Mosul. Borbe na tom potezu se mogu voditi jedino oko toga ko će kontrolisati sela gdje su nekada živjeli Asirijci, a koja su sada pretpostavljam skoro prazna.
- insomnia78
#3861 Re: ISIS zauzeo Mosul
Izgleda da kurdske snage uz pomoc US avijacije napadaju branu
-
jastuk1
#3862 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kurdske i Izraelske zastave na kurdskim demo u Mančesteru.

- Yousuph
#3863 Re: ISIS zauzeo Mosul
sto je tu cudno,Kurdi i Izrael podrzavaju jedni druge isto kao sto Turska i Izrael suradjuju, antiasadovci u Siriji imaju podrsku od cionista .
Izrael je pozeljan saveznik u regiji,nemoj se cuditi ako i milioneri iz Dubaija i Saudijske Arabije ulazu u Izrael.
Izrael je pozeljan saveznik u regiji,nemoj se cuditi ako i milioneri iz Dubaija i Saudijske Arabije ulazu u Izrael.
-
celava_dlaka
#3864 Re: ISIS zauzeo Mosul
'ta cemo sa bradonjama u izraelskim bolnicamajastuk1 wrote:Kurdske i Izraelske zastave na kurdskim demo u Mančesteru.
-
jastuk1
#3865 Re: ISIS zauzeo Mosul
pikčrz or it didnt hepen. 
- Rampage
#3866 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ništa, optužit ćemo one koji to spomenu da su ljubitelji "teorije zavjere":)celava_dlaka wrote: 'ta cemo sa bradonjama u izraelskim bolnicama
-
celava_dlaka
#3867 Re: ISIS zauzeo Mosul
neko je postavljao na ovoj i temi sirija vise puta nemrem da nadjem sad
- insomnia78
#3868 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ka'e danas u reonu brane
he 14 strikes conducted on Sunday in Iraq damaged or destroyed ten ISIL armed vehicles, seven ISIL Humvees, two ISIL armored personnel carriers, and one ISIL checkpoint. These strikes followed the nine U.S. airstrikes announced Aug. 16 by U.S. Central Command.
- Kikibombona
#3869 Re: ISIS zauzeo Mosul
Izrael je saveznik Kurda, kao i Amerika. Po prvi put Kurdi imaju vojsku, imaju resurse, novac, politicki uticaj...jastuk1 wrote:Misliš za Izrael.
Mislim da niti će ovi preuzeti Irbil, niti ovi Mosul. Borbe na tom potezu se mogu voditi jedino oko toga ko će kontrolisati sela gdje su nekada živjeli Asirijci, a koja su sada pretpostavljam skoro prazna.
Ne znam samo da li im je zanimljiv Mosul. Ako jeste, nemoj sumnjati da ce ga uzeti.
Uvjeren sam da bi i gradjani Mosula zeljeli zivjeti sa Kurdima, u civilizovanoj drzavi.
Kurdistan se razvija munjevito, posebno Erbil. I od Kirkuka kojeg su uzeli ce napraviti moderan grad.
-
jastuk1
#3870 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kiki,
Sve što si rekao je već odavno općepoznato. Samo što će teško Kurdi ginuti za Mosul. A iz Irbila zadnjih dana protjeruju Arape sunite, tako da ne znam gdje se informišeš, ali si malo u tim domenu krivo informisan ko dole koga miriše i ne miriše i kako.
Nego, sad me baš interesuje kako Čeli komentariše ovo lupanje IS-a danas od Amrike. Koja je sad igra saveznika u pitanju, Čeli????? Imajući u vidu i Assadistino ponovno bombardovanje IS-a u Raqi.
Sve što si rekao je već odavno općepoznato. Samo što će teško Kurdi ginuti za Mosul. A iz Irbila zadnjih dana protjeruju Arape sunite, tako da ne znam gdje se informišeš, ali si malo u tim domenu krivo informisan ko dole koga miriše i ne miriše i kako.
Nego, sad me baš interesuje kako Čeli komentariše ovo lupanje IS-a danas od Amrike. Koja je sad igra saveznika u pitanju, Čeli????? Imajući u vidu i Assadistino ponovno bombardovanje IS-a u Raqi.
- Kikibombona
#3871 Re: ISIS zauzeo Mosul
Jastuk
Koliko znam, u Mosulu su Arapi dominantna vecina. U selima oko grada zive uglavnom Kurdi.
Stvarno ne znam da li je Mosul uopste zanimljiv Kurdima i da li ga planiraju za buduci Kurdistan. Njihov cilj je bio Kirkuk, grad bogat naftom. Velika stvar za Kurdistan je preuzimanje Kirkuka, grada sa preko milion stanovnika.
Koliko znam, u Mosulu su Arapi dominantna vecina. U selima oko grada zive uglavnom Kurdi.
Stvarno ne znam da li je Mosul uopste zanimljiv Kurdima i da li ga planiraju za buduci Kurdistan. Njihov cilj je bio Kirkuk, grad bogat naftom. Velika stvar za Kurdistan je preuzimanje Kirkuka, grada sa preko milion stanovnika.
- Challenger__
#3872 Re: ISIS zauzeo Mosul
Druže moj, mnogo si zakasnio sa pitanjem. Jer, kada je ISIS preuzeo ar-Raku, 2013, niko se na zapadu nije ni počešao.jastuk1 wrote:Nego, sad me baš interesuje kako Čeli komentariše ovo lupanje IS-a danas od Amrike. Koja je sad igra saveznika u pitanju, Čeli????? Imajući u vidu i Assadistino ponovno bombardovanje IS-a u Raqi.
-
jastuk1
#3873 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kurda je bilo nešto u samam Mosulu, a u gradićima sjeverno i istočno od Mosula prema Dohuku i prema Irbilu su živjeli dominantno Asirci - i nisu davali drugima da se doseljavaju u njihove gradiće, posjede, sela. Zapadno od Mosula u Tal Afaru je bilo dosta Turkmena, još dalje zapadno i sjeverno od Tal Afara znamo - Kurdi, Jezidi.Kikibombona wrote:Jastuk
Mosul uopšte nije zamimljiv Kurdima - šta bi s njim? Šta će im dodatnih 2 miliona Arapa sunita? Koji, btw, imaju DUPLO VEĆI TFR od Kurda VEĆ DECENIJAMA!!!
Velika stvar za Izrael je preuzimanje Kirkika jer se osiguravaju isporuke nafte za Izrael preko Kirkuk - Džejhan naftovoda.
Zato su sada i napali IS - čim su interesi zapadnih lihvaro-cionista koji imaju interese/udjele u naftnim kompanijama iz Iračkog Kurdistana dovedeni u pitanje.
Inače su mi se twitter Kurdi pravo zgadili i ogadili mišljenje o njima. Najviše pljuvanja i mržnje dolazi upravo od njih. I sada se dodvoravaju zapadnim lihvaro cionistima i bukvalno uvlače SVOM SILINOM u zadnjicu, a oni će da ih otresu ko posljednju krpetinu, dronfulju, prvom prilikom kada sklope tajne odnose sa IS-om.
A onda će opet cmizdrit kako ih niko ne voli i kako nemaju državu. A dignitet - nula kroz ništa.
-
Avetinho
#3874 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ja sam cuo da Rusi, Kinezi, i Brazilci, priskacu u pomoc Kurdima. Koliko je istina, ne znam.
I Venecualci.
I Venecualci.
Last edited by Avetinho on 17/08/2014 20:08, edited 1 time in total.
-
jastuk1
#3875 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa ja, to znamo, zato te i pitam kako sada Amerika ubija "svoju kreaciju," kako ih ti inače krstiš. Daj nam tvoje viđenje razloga.Challenger__ wrote:Druže moj, mnogo si zakasnio sa pitanjem. Jer, kada je ISIS preuzeo ar-Raku, 2013, niko se na zapadu nije ni počešao.jastuk1 wrote:Nego, sad me baš interesuje kako Čeli komentariše ovo lupanje IS-a danas od Amrike. Koja je sad igra saveznika u pitanju, Čeli????? Imajući u vidu i Assadistino ponovno bombardovanje IS-a u Raqi.