PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

szlava

#3851 Re: PROTESTI!!!

Post by szlava »

julisiz es grant wrote:
szlava wrote:Daj ljudi prestani te sa tim zajebancijama oko slika :-x
Neka ne bismo se drukčije nasmijali...šta fali malo smjeha nakon izuzetno napetog dana i stvarno i na ovoj temi :D
Mene je razgalilo, iskreno :thumbup:
Ma uredu nasmijao sam se i ja ali treba stati vidis da se brzo siri a nas je narod ovako malo previse lako vjeran
north

#3852 Re: PROTESTI!!!

Post by north »

bingov buraz wrote:22:10 Predsjedavajući Skupštine Farko Hodžić poziva poslanike da se vrate u skupštinske klupe.Update: Jedan od predstavnika građana je za govornicom prenio SMS poruku neprimjerenog sadržaja nakon čega je poslanik Šefik Veladžić (SBiH) pokušao fizički da se obračuna sa njim. U tome su ga spriječili drugi poslanici. Ekrem Prišić Maršal (DF) je potom izašao za govornicu i na sebi svojstven način rekao "Meni ko je zadnji opsovao mater  završio je 15 dana u bolnici".Mnogi poslanici su se našli uvrijeđeni i iskorisili priliku da napuste salu.

Aaa skupstine USK placem :lol:
Aaaa je li ovo fakat moguće :lol: :lol: Pa ni Đuro i Zenit se ovoga nisu sjetili u TLN :lol: pu jebem ti šta je ovo ovako :lol: još skupštinam šatro ozbilja, jebene stvari :mrgreen:
mO k3

#3853 Re: PROTESTI!!!

Post by mO k3 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Slikano sa mog prozora, 7. flota uplovljava u korito Miljacke.

Image
:thumbup: :lol:
Basvod

#3854 Re: PROTESTI!!!

Post by Basvod »

ratamahatta wrote:
hhaarree wrote:Evo pocele slike tenkova po fb u dubici :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ko je ovo zapoceo jebo ga svak :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

Pocese ljudi rat, a da niko jos nije obavjesten... :D
Treba hitno javiti Senadu.
On zivi za te objave. :D
Bodkin

#3855 Re: PROTESTI!!!

Post by Bodkin »

julisiz es grant wrote:
Neka ne bismo se drukčije nasmijali...šta fali malo smjeha nakon izuzetno napetog dana i stvarno i na ovoj temi :D
Mene je razgalilo, iskreno :thumbup:
ma ja ba, mene si nafurao da idem u 11 navece da bi se ti zajebavao :D
VjecitiStudent

#3856 Re: PROTESTI!!!

Post by VjecitiStudent »

guber90 wrote:
julisiz es grant wrote:
guber90 wrote: Ovo sam sada slikao, prodje mi pokraj zgrade:

Image
Al' pazi, na granici s Hrvatskom, znači sa EVROPSKOM UNIJOM stoje tenkovi, a niko pojma nema osim ovog lika :D
Ma prosvercali ljudi, vjerovatno do granice u djelovima, pa ih sastavljali :D .
Mile nabavio 3D štampač :D
julisiz es grant

#3857 Re: PROTESTI!!!

Post by julisiz es grant »

Daj ba ljudi, vazdan se pozivalo na temi na nasilje, jebavale majke, prijetilo, pa se nisu zvali moderatori.
Neka malo, da se ispušemo, pustite na ozbiljnost u sitne sate :D
O'zone
Globalni moderator

#3858 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

Vlada KS nije donijela odluku o obustavi nastave, učenici će ići u školu u ponedjeljak
Na vanrednoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo nije donesena odluka o obustavi nastave u osnovnim i srednjim školama,
Kako nam je potvrđeno u Vladi KS, danas je tokom dana razmatrano ovo pitanje, ali odluka o obustavi nastave nije donesena.

"Najvjerovatnije će biti naloženo nastavnicima i profesorima da pojačaju mjere kontrole u vezi sa ulaskom i izlaskom učenika iz škole. Međutim, nastave će u ponedjeljak biti, kao i u narednim danima sve dok ne budu postojali razlozi da se donese odluka o obustavi", rekli su nam u Vladi KS.

Naši sagovornici su dodali kako je direktorima škola ostavljena mogućnost da samostalno donesu odluku o obustavi u svojoj školi tokom sutrašnjeg dana, ili narednih dana, ako situacija bude takva da imaju razloge za takvu odluku.

"Mi nemamo nikakvih najava da će biti nereda u ponedjeljak ujutro, te nije ni donesena odluka o obustavi nastave. Ako bude razloga ili elemenata za takvo nešto, javnost će svakako biti blagovremeno upoznata o takvoj odluci Vlade", naveli su naši sagovornici iz Vlade.

Iz Vlade KS je desetak minuta prije ponoći i službeno saopćeno kako je na današnjem nastavku vanredne sjednice Vlada Kantona Sarajevo zadužila Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS da sutra 10.02.2014.godine do 08:00 sati ujutro, nakon dogovora i saradnje sa direktorima škola i sindikatima obrazovanja, uputi instrukcije školama na području KS-a u pogledu održavanja nastave u skladu sa dnevnim dešavanjima, a u vezi sa aktuelnim protestima građana KS kao i da o tome obavijeste Vladu KS.
Oligarh

#3859 Re: PROTESTI!!!

Post by Oligarh »

Hajmo, dvije za cenera :D Našao u podrumu sada par u šteku :-D

Image

A nije da nisam se poželio makarona sa ovom delicijom. Sjecam se jednom da je ker krepao kod Coline kape kada sam istresao porciju.

Neću više spamat, slobode mi!
Last edited by Oligarh on 09/02/2014 23:50, edited 1 time in total.
DuckZz

#3860 Re: PROTESTI!!!

Post by DuckZz »

Uslikano prije 14 minuta na Dobrinji, borci na prvoj liniji.

Image
snaga_znanja

#3861 Re: PROTESTI!!!

Post by snaga_znanja »

Sta je ovo na PTPC-u

"Iz pouzdanih izvora saznjemo da ce Milorad Dodik u 00:01 veceras obratiti se narodu RS-a i proglasiti nezavisnost!" :shock:
Johnny_x

#3862 Re: PROTESTI!!!

Post by Johnny_x »

Eno Josip Peakovic zove rudare iz Breze i Zenice da se pridruže protestima
StupskaBitanga

#3863 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

mislim da će do 1 iza pomoći ponovo donijeti novu odluku za škole :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#3864 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

lajk wrote:
prestanite se pise zajedno

Image

(slikano veceras, Ciljuge kraj Zivinica)
Last edited by Alfons Kauders on 09/02/2014 23:49, edited 1 time in total.
Basvod

#3865 Re: PROTESTI!!!

Post by Basvod »

bingov buraz wrote:22:10 Predsjedavajući Skupštine Farko Hodžić poziva poslanike da se vrate u skupštinske klupe.Update: Jedan od predstavnika građana je za govornicom prenio SMS poruku neprimjerenog sadržaja nakon čega je poslanik Šefik Veladžić (SBiH) pokušao fizički da se obračuna sa njim. U tome su ga spriječili drugi poslanici. Ekrem Prišić Maršal (DF) je potom izašao za govornicu i na sebi svojstven način rekao "Meni ko je zadnji opsovao mater  završio je 15 dana u bolnici".Mnogi poslanici su se našli uvrijeđeni i iskorisili priliku da napuste salu.

Aaa skupstine USK placem :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3866 Re: PROTESTI!!!

Post by hrasno38 »

Woole Triwunovich wrote:Škole IMA.

http://www.bhrt.ba/82.html?&no_cache=1& ... 75fdde8f34
23:20 Prema odluci Vlade KS koja je završila prije sat vremena učenici osnovnih i srednjih škola vjerovatno neće ići u školu do srijede. Kako je kazao ministar finansija KS Muhamed Kozadra (SDA) direktori škola će odlučiti hoće li nastava biti održana.

- Učenici iz Vogošće, Ilijaša i Hadžića trebali bi imati redovnu nastavu, ali učenici iz drugih općina možda će imati samo nastavu u prvoj smjeni ili nikako i to ukoliko direktori škola odluče. Učenici mogu ujutru otići u školu i informisati se – rekao je Kozadra.
julisiz es grant

#3867 Re: PROTESTI!!!

Post by julisiz es grant »

Oligarh wrote:Hajmo, dvije za cenera :D

Image

A nije da nisam se poželio makarona sa ovom delicijom. Sjecam se jednom da je ker krepao kod Coline kape kada sam istresao porciju.

Ljudi ni ne znaju da je počelo, a ti već ratni profiter :D
hhaarree

#3868 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

Alfons Kauders wrote:
lajk wrote:
prestanite se pise zajedno

Image

(slikano veceras, Ciljuge kraj Zivinica)
brat :lol: :lol: :lol: :lol:
aewi

#3869 Re: PROTESTI!!!

Post by aewi »

Oligarh wrote:Hajmo, dvije za cenera :D

Image

Ikar je prevazidjen, danasnje evropske cuke jedu bolje meso nego vecina postenih Bosnjaka :-)
Drvosjeca iz Dejcica

#3870 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

aewi wrote:
prijatelji evo jedna važna OBAVJEST:informacija koju smo primili od (nama poznate osobe naš livnjak inače student u sarajevu) vezanu uz ovaj najavljeni prosvjed sutra pred livanjskom opcinom da postoji mogućnost dolaska više organiziranih vozila kombija ili autobusa bošnjačkih ekstremista iz sarajeva, zenice i mostara sa jasnim ciljem rušenja i paljenja zgrade općine i vlade HBŽ..u Livnu .!!!!! i ponavljanja ovih scenarija već viđenih u nekim gradovima ....ali jasno im poručujemo demokratski prosvjedi DA,, ali rušenja i paljenja našeg grada neće biti mi smo spremni!!!!!!
Image
:lol: Evo sprema se i SUNET brigada iz Sarajeva da sve osuneti do Livna. :lol: :lol: :lol:
casica

#3871 Re: PROTESTI!!!

Post by casica »

lipovača je prihajal
It_is_a_Leclerc

#3872 Re: PROTESTI!!!

Post by It_is_a_Leclerc »

Hamdija Lipovača u zgradi Skupštine. Pregovara se s njim.

U zgradi je i Hamdija Abdić - Tigar. Ne znam koji je on kurac.
Janjicar

#3873 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Update: U hodniku se nalazi i bivši ratni komandant Hamdija Abdić Tigar koji se je priključio dogovrima i pokušava doprinijeti pronalasku rješenja. Navodno je i on pozvao Lipovaču da se pojavi na sjednici.

Lipovača je došao, nalazi se u kafiteriji.
Alfons Kauders

#3874 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

snaga_znanja wrote:Sta je ovo na PTPC-u

"Iz pouzdanih izvora saznjemo da ce Milorad Dodik u 00:01 veceras obratiti se narodu RS-a i proglasiti nezavisnost!" :shock:
jos 10 minuta mira

Mile suuuuuupcinooooo, treba mi barem 45 minuta da odem do vikendice i iskopam robu... :D
Oligarh

#3875 Re: PROTESTI!!!

Post by Oligarh »

julisiz es grant wrote: Ljudi ni ne znaju da je počelo, a ti već ratni profiter :D
Svoj ti poso, znam ja šta mi je ovaj put raditi! :D
Post Reply