Pahlavii wrote:Klackalica moći je odavno prevagnula na drugu stranu a amerika nema više ni teoretske izglede da to promeni. Svi njeni oponenti imaju nuklearno oružje, imaju lovu, imaju proizvodnju svega što i oni prave, čak što više, Kina bunkeriše dolare samo da bi ih povukla sa tržišta i zaštitila ameriku od trenutnog bankrotsvta.
Sve što imaju su šarene emisije na NBC i FOX sa političkim dinosaurusima i mačo filmove u kojima superheroji rešavaju planetarne krize jer su oni nesposobni da više na išta utiču. Mogu da gnjave i mrcvare tamo neku Venecuelu ili Kubu, ali Rusija ili Kina su za njih nedodirljivi. EU zahvaljujući svom nejedinstvu samo sebe sprečava da preuzme ulogu amerike, a možda je to i dobro što je tako jer amerika nije nikome ništa dobro donela, pa ni samoj sebi. Trula i dekadentna država, kao stari Rim.
Sad ćete vi mene optužiti da sam četnik, salonac i ko zna šta. Ali fakti su jednostavni. Amerika je zemlja u raspadu, da li danas, sutra ili za godinu dana, ta zemlja nema budućnost.
Srbin sam, priznajem, valjda i Srbi imaju pravo da komentarišu u temi.
E kakve čovjek sve gluposti neće pročitati.
E pa ta zemlja u raspadu ima vojni proračun oko 600 milijardi za 2014. godinu.
Zemlje EU skupa imaju 250 milijardi
Kina od 100-150 milijardi
Rusija 80 milijardi
Znači ta zemlja u raspadu ima vojni proračun kao ostatk svjeta skupa.
Stoga ne lupaj gluposti.
U ovom sukobu USA nema šta da traži jer se radi o velikim razlikama među narodom Ukrajine.Vrlo jednostavno , ne može USA da nagovori Ruse u Ukrajini da se okrenu zapadu i to je poptuno jasno.
Znači ili će se Ukrajina dogovorit sa Rusijom ili će biti podijeljenja.
Naravno USA je svjesna da je to dvorište Rusije i nakon što je Obama u petak slao oštre poruke kako će Rusija da bude kažnjena , danas iz Amerike dolaze samo osude.
Prijetnje izostaju nakon razgovora sa Putinom , što nam govori da su nešto dogovorili
Takođe nakon jučeračšnjih poziva na mobilizaciju danas iz Ukrajine stižu vijesti da će da formiraju specijalni tim za pregovore sa Rusijom