Ukrajina

Post Reply
kamen spoticanja

#3851 Re: Ukrajina

Post by kamen spoticanja »

Challenger__ wrote:
kamen spoticanja wrote: Kakve veze ima jel krim ili odesa...radi se o + - 100 tinjak kilometara od ruske granice...dakle ne o texsasu, nego ruskoj granici
A ako se Ukrajina podijeli sta mislis ko ce prozapadnoj vladi u Kijevu biti kriv i kad kisa pada a i kad ne pada?
:-)

Odessa je grad na krajnjem jugozapadu Ukrajine, a ne o "ruskoj granici. Živio, vozdra.
Jest vala...i mnogo je bliza washingtonu nego moskvi :-)
Druze kod tebe mirise na diagnozu :wink:
Zajko i ja

#3852 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

leclerc. kakav ba Zeitgeist, ove stvari su poznate dovoljnom broju ljudi i siroko raspravljane. Druga je stvar ako ti ili neko drugi prvi put za to cuje ili ga neki dogadjaji iznenade. U zadnjem slucaju covjek obicno retroaktivno pokusava tumaciti pojave, a to skoro po pravilu ne fercera.
Zajko i ja

#3853 Re: Ukrajina

Post by Zajko i ja »

tnnt wrote:nitko vidim ne spominje pod kojim je uvjetima predala Ukrajina nuklerano oružje
u potpisanoj i verificiranoj dekleraciji i amerika i Rusija su se obezale da će štititi Ukrajinu
u slučaju napada kao i njezin teritorijalni integritet, zajebali se jadni
papir svašta trpi, lažljivi Rusi i licemjerni Amerkanci
Zapitaj se kakva je realna vrijednost nekog potpisanog papira u svjetlu posljednjih dogadjanja.
Sasvim irelevantna stvar, potpuno prevazidjena vremenom.
radostan dan

#3854 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

tnnt wrote:nitko vidim ne spominje pod kojim je uvjetima predala Ukrajina nuklerano oružje
u potpisanoj i verificiranoj dekleraciji i amerika i Rusija su se obezale da će štititi Ukrajinu
pa štiti je... :mrgreen:
tnnt

#3855 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

radostan dan wrote:
pa štiti je... :mrgreen:
vidim :D
bingov buraz

#3856 Re: Ukrajina

Post by bingov buraz »

:oops:
Pahlavii wrote:Klackalica moći je odavno prevagnula na drugu stranu a amerika nema više ni teoretske izglede da to promeni. Svi njeni oponenti imaju nuklearno oružje, imaju lovu, imaju proizvodnju svega što i oni prave, čak što više, Kina bunkeriše dolare samo da bi ih povukla sa tržišta i zaštitila ameriku od trenutnog bankrotsvta.
Sve što imaju su šarene emisije na NBC i FOX sa političkim dinosaurusima i mačo filmove u kojima superheroji rešavaju planetarne krize jer su oni nesposobni da više na išta utiču. Mogu da gnjave i mrcvare tamo neku Venecuelu ili Kubu, ali Rusija ili Kina su za njih nedodirljivi. EU zahvaljujući svom nejedinstvu samo sebe sprečava da preuzme ulogu amerike, a možda je to i dobro što je tako jer amerika nije nikome ništa dobro donela, pa ni samoj sebi. Trula i dekadentna država, kao stari Rim.

Sad ćete vi mene optužiti da sam četnik, salonac i ko zna šta. Ali fakti su jednostavni. Amerika je zemlja u raspadu, da li danas, sutra ili za godinu dana, ta zemlja nema budućnost.

Srbin sam, priznajem, valjda i Srbi imaju pravo da komentarišu u temi.
Naravno da imaju, takodje I da mastaju samo ste strasno nerealni ako mislite da ce veliki medonja da osveti milosrdnog andjela
emmir1

#3857 Re: Ukrajina

Post by emmir1 »

Pahlavii wrote:Klackalica moći je odavno prevagnula na drugu stranu a amerika nema više ni teoretske izglede da to promeni. Svi njeni oponenti imaju nuklearno oružje, imaju lovu, imaju proizvodnju svega što i oni prave, čak što više, Kina bunkeriše dolare samo da bi ih povukla sa tržišta i zaštitila ameriku od trenutnog bankrotsvta.
Sve što imaju su šarene emisije na NBC i FOX sa političkim dinosaurusima i mačo filmove u kojima superheroji rešavaju planetarne krize jer su oni nesposobni da više na išta utiču. Mogu da gnjave i mrcvare tamo neku Venecuelu ili Kubu, ali Rusija ili Kina su za njih nedodirljivi. EU zahvaljujući svom nejedinstvu samo sebe sprečava da preuzme ulogu amerike, a možda je to i dobro što je tako jer amerika nije nikome ništa dobro donela, pa ni samoj sebi. Trula i dekadentna država, kao stari Rim.

Sad ćete vi mene optužiti da sam četnik, salonac i ko zna šta. Ali fakti su jednostavni. Amerika je zemlja u raspadu, da li danas, sutra ili za godinu dana, ta zemlja nema budućnost.

E kakve čovjek sve gluposti neće pročitati.

E pa ta zemlja u raspadu ima vojni proračun oko 600 milijardi za 2014. godinu.

Zemlje EU skupa imaju 250 milijardi

Kina od 100-150 milijardi

Rusija 80 milijardi

Znači ta zemlja u raspadu ima vojni proračun kao ostatk svjeta skupa.

Stoga ne lupaj gluposti.

U ovom sukobu USA nema šta da traži jer se radi o velikim razlikama među narodom Ukrajine.Vrlo jednostavno , ne može USA da nagovori Ruse u Ukrajini da se okrenu zapadu i to je poptuno jasno.

Znači ili će se Ukrajina dogovorit sa Rusijom ili će biti podijeljenja.
Naravno USA je svjesna da je to dvorište Rusije i nakon što je Obama u petak slao oštre poruke kako će Rusija da bude kažnjena , danas iz Amerike dolaze samo osude.

Prijetnje izostaju nakon razgovora sa Putinom , što nam govori da su nešto dogovorili

Takođe nakon jučeračšnjih poziva na mobilizaciju danas iz Ukrajine stižu vijesti da će da formiraju specijalni tim za pregovore sa Rusijom
It_is_a_Leclerc

#3858 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Challenger__ wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ah... Geopolitičke analize by Novi Svjetski Pored acompanied by Zeitgeist Project.

Sunce zalazi na zapadu ! To su smislili Amerikanci tj. Biden, Hilary i Obama. Cionistička zavjera. Grozno. Sklonite djecu.
Ne, ne, uvaženi kolega. Samo su u Ukrajini ispali nekompetentni amateri, da ne kažem - majmuni.

Laku noć.
Nesumnjivo iza svega stoji projekat nastajnja multipolarne imperije koja će vladati svijetom...

Laku noć, mr. Kisinger..
radostan dan

#3859 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

Takođe nakon jučeračšnjih poziva na mobilizaciju danas iz Ukrajine stižu vijesti da će da formiraju specijalni tim za pregovore sa Rusijom

pa moraju oformiti tim za prgovore kad im je odziv na mobilizaciju cijelih 2 posto...
Bodkin

#3860 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

emmir1 wrote:

E kakve čovjek sve gluposti neće pročitati.

E pa ta zemlja u raspadu ima vojni proračun oko 600 milijardi za 2014. godinu.

Zemlje EU skupa imaju 250 milijardi

Kina od 100-150 milijardi

Rusija 80 milijardi

Znači ta zemlja u raspadu ima vojni proračun kao ostatk svjeta skupa.

Stoga ne lupaj gluposti.

U ovom sukobu USA nema šta da traži jer se radi o velikim razlikama među narodom Ukrajine.Vrlo jednostavno , ne može USA da nagovori Ruse u Ukrajini da se okrenu zapadu i to je poptuno jasno.

Znači ili će se Ukrajina dogovorit sa Rusijom ili će biti podijeljenja.
Naravno USA je svjesna da je to dvorište Rusije i nakon što je Obama u petak slao oštre poruke kako će Rusija da bude kažnjena , danas iz Amerike dolaze samo osude.

Prijetnje izostaju nakon razgovora sa Putinom , što nam govori da su nešto dogovorili

naravno da su gluposti. ne moze od bijesa zbog kosova ni da razmislja. najveca ekonomija svijeta. problem je sto to on ne konta nikako
llull

#3861 Re: Ukrajina

Post by llull »

Sad se ja moram uplesti, Odessa je ipak mnogo bliza Rusiji po orijentaciji nego Kijevu, jednostavno imam prijateljicu sa kojom sam se cuo, iako je ona apoliticna i ne ulazi u to sve jednostavno mi je djevojka rekla da u svim primorskim gradovima Rusija ima ogromnu podrsku.

Zajebite rat, nece ga biti. Ma koliko EU sada bacala ostre komentare i kritike , nece dati podrsku vojnoj akciji protiv protivnika koji moze dobar dio clanica EU da potkaci... Ovo je jednostavno zavrsna etapa podijele.
Lokman

#3862 Re: Ukrajina

Post by Lokman »

Michio Kaku wrote:
Lokman wrote:HOLODOMOR...najveći zločin u historiji čovjećanstva. Za samo 17 mjeseci komunistički zločinci ubili su preko 6 miliona Ukrajinaca i to putem SISTEMATSKOG IZGLAĐIVANJA populacije. Ukrajina je bila žitnica Evrope, zemlja bogatih seljaka i domaćina, zemlja prosperiteta i blagostanja, zemlja slobodnih seljaka. Za Ukrajince je bila nepoznanica azijatski despotizam i robovsko društvo u kojem je živjela Rusija. samo se Rusima može dogoditi jedan Ivan Grozni ili Staljin. To je narod koji već hiljadu godina živi u despotizmu i državnom teroru i nije slučajno što je baštinio i komunizam kao prikladnu ideologiju. U ovom genocidu su korijeni pobune zapadnih Ukrajinaca protiv Rusije.

prva rusija je kijevska rusija jos iz 1o vijeka tako da je izuzetno debilno pricati o ukrajini kao da nema veze sa rusijom a posebno 1000 godina jer upravo je njihova veza toliko dugacka.

i staljin nije bio rus.
Svi su Slaveni porijeklom iz Ukrajine i Bjelorusije. I Česi i Poljaci i Rusi i Hrvati i Slovenci i Srbi i Crnogorci i Bošnjaci.... Ono što Ruse čini posebnim jeste njihova vojna snaga i mongolsko-tatarski mentalitet kojeg karakteriše surovost, nasilnost i robovlasničko društveno uređenje koje se u aktuelnoj formi manifestuje kroz vlast tajkuna i korumpirane oligarhije- birokratije. Rusija je trula iznutra i ne predstavlja nikakvu alternativu uređenim germanskim državama koje se temelje na vladavini prava i socijalnoj pravdi. Putin se prepao revolucije u Rusiji, jer je Ukrajina u socijalnom smislu siromašna replika ruskog oligarškog kapitalizma. Jednu zajednicu može održati na okupu samo pravda, zato su nemiri u Rusiji neminovni. Rusija podržava korumpirane diktature, u BiH podržava Dodika, u Ukrajini podržava Janukoviča, u Siriji podržava Assada...jer je i sama takva, korumpirana diktatura koja nije sposobna uspostaviti pravedno društvo i zato je njen krah neminiovan i neizbježan.
Bodkin

#3863 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:

pa moraju oformiti tim za prgovore kad im je odziv na mobilizaciju cijelih 2 posto...
kako bolan? zar nemaju vec 2 miliona ljudi koji su se odazvali :D znaci to je barem 5%
valensija

#3864 Re: Ukrajina

Post by valensija »

Očigledno je da politički i ideološki sledbenici Simona Petljure i Stepana Bandere ne mogu podići prosečnog Ukrajinca na noge i na oružje.

Debakl opšte mobilizacije je samo potvrdio tu činjenicu.
Michio Kaku

#3865 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

Lokman wrote:
Svi su Slaveni porijeklom iz Ukrajine i Bjelorusije. I Česi i Poljaci i Rusi i Hrvati i Slovenci i Srbi i Crnogorci i Bošnjaci.... Ono što Ruse čini posebnim jeste njihova vojna snaga i mongolsko-tatarski mentalitet kojeg karakteriše surovost, nasilnost i robovlasničko društveno uređenje koje se u aktuelnoj formi manifestuje kroz vlast tajkuna i korumpirane oligarhije- birokratije. Rusija je trula iznutra i ne predstavlja nikakvu alternativu uređenim germanskim državama koje se temelje na vladavini prava i socijalnoj pravdi. Putin se prepao revolucije u Rusiji, jer je Ukrajina u socijalnom smislu siromašna replika ruskog oligarškog kapitalizma. Jednu zajednicu može održati na okupu samo pravda, zato su nemiri u Rusiji neminovni. Rusija podržava korumpirane diktature, u BiH podržava Dodika, u Ukrajini podržava Janukoviča, u Siriji podržava Assada...jer je i sama takva, korumpirana diktatura koja nije sposobna uspostaviti pravedno društvo i zato je njen krah neminiovan i neizbježan.
koga briga za porijeklo? ja pricam o drzavnosti, obrazuj se.

rusija je miroljubiva ali su joj intervencije nametnute americkim ponasanjem koja je napravila nekoliko ilegalnih invazija na medjunarodno priznate zemlje. za sve sto rusija radi amerika je napravilas presedan svojom agresijom te rusija, kao i amerika u mnogim zemljama u zadnjih par godina, mora preventivno da djeluje.

price o mentalitetu su demagogija. procitaj u rijecniku sta znaci to demagogija.
tnnt

#3866 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Bodkin wrote:
radostan dan wrote:

kako bolan? zar nemaju vec 2 miliona ljudi koji su se odazvali :D znaci to je barem 5%
brzi su Ukrajinci, poslali pozive u jednom danu i već zbrojali tko se odazvao
i to objavili, hebiga hebeš vojne tajne živimo u informacijskom društvu :lol:
Last edited by tnnt on 03/03/2014 00:16, edited 1 time in total.
radostan dan

#3867 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

doduše, to sam pročitao u 14.00...a moguće da se od tih 5 posto tri posto odmah po mobiliziranju odmah predalo, kao onaj admiral jbg...
Last edited by radostan dan on 03/03/2014 00:17, edited 1 time in total.
Bodkin

#3868 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Pahlavii wrote:
bingov buraz wrote::oops:

Naravno da imaju, takodje I da mastaju samo ste strasno nerealni ako mislite da ce veliki medonja da osveti milosrdnog andjela
Niti očekujemo, niti je to realno.

Ali pad je neizbežan. A istina da američka ekonomija beleži pad.

Zemlja u kojoj u glavnom gradu ljudi žive u kanalizacionim cevima da se ne bi smrzli, u kojoj u glavnom gradu na pola sata od bele kuće postoje kvartovi koje drže gangovi u koje policija ne sme ni da uđe, u kojoj možeš da umreš od gripe jer nisi osiguran pa nemaš pravo na lekara i antibiotik.........takva zemlja nema prava da ikome prigovara ama baš ništa, kamoli da ikoga uči redu i da govori ikome nešto o korupciji.
Više ljudi gine godišnje od vatrenog oružja u americi nego u čitavoj africi a oni se busaju u grudi da su civilizovani i prosvećeni, dok smo mi neandertalci.

Amerika, to je samo san, bivši san.
propada od 2008 konstantno. nikako da se bas desi :D
baxul

#3869 Re: Ukrajina

Post by baxul »

Michio Kaku wrote:
koga briga za porijeklo? ja pricam o drzavnosti, obrazuj se.

rusija je miroljubiva ali su joj intervencije nametnute americkim ponasanjem koja je napravila nekoliko ilegalnih invazija na medjunarodno priznate zemlje. za sve sto rusija radi amerika je napravilas presedan svojom agresijom te rusija, kao i amerika u mnogim zemljama u zadnjih par godina, mora preventivno da djeluje.

price o mentalitetu su demagogija. procitaj u rijecniku sta znaci to demagogija.
da zanemarimo čečeniju?

GROZNI NAKON RUSKE (AMERIČKIM PONAŠANJEM) IZNUĐENE INTERVENCIJE:

Image
Last edited by baxul on 03/03/2014 00:19, edited 1 time in total.
Bodkin

#3870 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

tnnt wrote:
Bodkin wrote:
brzi su Ukrajinci, poslali pozive u jednom danu i već zbrojali tko se odazvao
i to objavili, hebiga hebeš vojne tajne živimo u informacijskom društvu :lol:
pa ne budi smijesan bolan. ako kazu novine tako je i bilo. znas ono, ceka 2 miliona ljudi u redu da se prijavi :D

nego cini se meni da ovdje bruka ljudi navija da pukne
Man of steel

#3871 Re: Ukrajina

Post by Man of steel »

akcid wrote:
Što znači da je sva aktuelna priča oko Ukrajine, zapravo farsa! Dobro izrežiran scenarij podjele Ukrajine na dva dijela, od kojih su Rusi odmah ušli u posjed strateški najznačajnijeg pomorsko-kopnenog dijela svoje južne strane. Radi se o interesnoj podjeli velikih sila, u kojoj je "glupa" Ukrajina prosta kolateralna šteta, u kojoj će EU "zavladati" ukrajinskim poljoprivrednim prostranstvom i drugim prirodnim resursima. Nije EU i USA briga za nekakvu ukrajinsku demokratiju, njih zanima budući profit eksploatacijom ukrajinskih bogatstava.

Koji glup narod :-) :( ali i donekle nemoćan. Međunarodni "nevladin" novac postigao je svrsishodnost, slično kao i u nas, kojim se plaćaju kojekakve NVO da rovare po državi i sistemu, markirane demokratizacijom društva :-)
I o prirodnim resursima sigurno neko vodi računa ali mislim da oni nisu prioritet u čitavoj ovoj izrežiranoj farsi, kako si je ti nazvao.

Rusija od kako ih je Putin preuzeo bilježi konstantan rast. Rusi u zadnjih sto godina nikad bolje nisu živjeli a Rusija kao država u vremenima kad ostali grcaju u dugovima finasijskih kriza nikad bolje nije stajala.

Danas sam pročitao podatak da je Rusija ta koja je u Bosni i na čitavom Balkanu protekle 3 godine uložila najviše novca. Rusija je ta koja će gasovodom Južni tok energetski ovladati Evropom. Rusija je ta koja sa Kinom , Iranom, Brazilom, Indijom ostvaruje ekonomske saveze, Rusija je u dobrim odnosima i sa Iranom, Venezuelom koje su žulj mnogim centrima moći. Rusija je zemlja koja je prebogata svim vrstama prirodnih bogatstava i koja je nedavno stukla 50 milijardi na jedno sportsko takmičenje čisto zbog kurčenja. Jednostavno Rusija ima novca i Rusija širi svoj interes.

Takva Rusija je prijetnja Zapadu jer što su ovi jači njihova moć je manja, isti način razmišljanja kao za vrijeme hladnog rata i blokovskih podjela.

Ukrajina je izgleda nastavak, a njena sredina između istočnog i zapadnog dijela bi mogla postati novi berlinski zid.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3872 Re: Ukrajina

Post by pici »

e ako su vamo odavde izvori informacija...nemerem bilivit koja rusofilija vlada u tintarama :shock: :mrgreen:

http://en.ria.ru/world/

Image
tnnt

#3873 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Bodkin wrote:
pa ne budi smijesan bolan. ako kazu novine tako je i bilo. znas ono, ceka 2 miliona ljudi u redu da se prijavi :D

nego cini se meni da ovdje bruka ljudi navija da pukne
zna se tko večinom navija da pukne :D
mada možda su Ukrajinci i objavili taj podatak o 2%, da bi podigli moral u vojsci i zemlji :lol:
Bodkin

#3874 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Man of steel wrote:
akcid wrote:
Što znači da je sva aktuelna priča oko Ukrajine, zapravo farsa! Dobro izrežiran scenarij podjele Ukrajine na dva dijela, od kojih su Rusi odmah ušli u posjed strateški najznačajnijeg pomorsko-kopnenog dijela svoje južne strane. Radi se o interesnoj podjeli velikih sila, u kojoj je "glupa" Ukrajina prosta kolateralna šteta, u kojoj će EU "zavladati" ukrajinskim poljoprivrednim prostranstvom i drugim prirodnim resursima. Nije EU i USA briga za nekakvu ukrajinsku demokratiju, njih zanima budući profit eksploatacijom ukrajinskih bogatstava.

Koji glup narod :-) :( ali i donekle nemoćan. Međunarodni "nevladin" novac postigao je svrsishodnost, slično kao i u nas, kojim se plaćaju kojekakve NVO da rovare po državi i sistemu, markirane demokratizacijom društva :-)
I o prirodnim resursima sigurno neko vodi računa ali mislim da oni nisu prioritet u čitavoj ovoj izrežiranoj farsi, kako si je ti nazvao.

Rusija od kako ih je Putin preuzeo bilježi konstantan rast. Rusi u zadnjih sto godina nikad bolje nisu živjeli a Rusija kao država u vremenima kad ostali grcaju u dugovima finasijskih kriza nikad bolje nije stajala.

Danas sam pročitao podatak da je Rusija ta koja je u Bosni i na čitavom Balkanu protekle 3 godine uložila najviše novca. Rusija je ta koja će gasovodom Južni tok energetski ovladati Evropom. Rusija je ta koja sa Kinom , Iranom, Brazilom, Indijom ostvaruje ekonomske saveze, Rusija je u dobrim odnosima i sa Iranom, Venezuelom koje su žulj mnogim centrima moći. Rusija je zemlja koja je prebogata svim vrstama prirodnih bogatstava i koja je nedavno stukla 50 milijardi na jedno sportsko takmičenje čisto zbog kurčenja. Jednostavno Rusija ima novca i Rusija širi svoj interes.

Takva Rusija je prijetnja Zapadu jer što su ovi jači njihova moć je manja, isti način razmišljanja kao za vrijeme hladnog rata i blokovskih podjela.

Ukrajina je izgleda nastavak, a njena sredina između istočnog i zapadnog dijela bi mogla postati novi berlinski zid.
ruska ekonomija je pas od papira ( tigar nije jos). zavisi od cijene sirovina na trzistu. isto kao i iranska. rusija je bankrotirala prije 15 godina. standard je smijesan u odnosu na zapadne zemlje ( ovdje ne govorim o bogatasima iz moskve).zato i danas u po tebi zlatnom dobu imas masu ljudi koji se iseljavaju. ovi hvalospjevi o rusiji apsolutno nisu na mjestu.
valensija

#3875 Re: Ukrajina

Post by valensija »

23.02 - Julija Timošenko obratila se građanima Ukrajine. "Naša hrabrost i snaga je postala primer za svet u borbi za slobodu. Vi ste oslobodili zemlju od diktature i u ovoj teškoj borbi osvojili ste pravo na slobodan život", rekla je Julija Timošenko.

Image

"Najvažniji razlog ruske vojne agresije od strane Ruske federacije je što smo očistili put ka Evropi a to Rusija nije mogla da preboli.Oni su odlučili da uzmu u posed Ukrajinu kroz oružanu intervenciju i da mi postanemo deo Ruske federacije. Rusija pokušava da postigne našu potpunu kapitulaciju kroz vojnu agresiju. To objašnjava zašto pregovori između Ukrajine i Rusije nikada neće uspeti", rekla je Julija Timošenko.
Post Reply