PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#3851 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Možda kod sljedećeg updatea.
Inače, jebali ih update skoro svaki mjesec.
Samo čekaš kad će tako neki zec iz šešira :-)
arnes_king

#3852 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

MarlboroGold wrote:Ima li neko osim mene probleme sa 6.0 verzijom sistema? Od kako je skinut i instaliran update oba joysticka su me počela zezati i to sam ide prema gore iako ništa ne pritisnem. Nemoguće je išta igrati. Nakon nekog vremena sistem izbaci i obavijesti da je došlo do sistemske greške, normalizuje se kratko i onda opet isto.
Prije zadnjeg update je sve išlo bez problema. PS4 i joystici su novi.
Ne mora znaciti da je do sistema, to se zna desiti kod kontrolera, i bez servisa ne znam kako se moze popraviti. Moze biti da ti se samo potrefilo da je bas sad pocelo zezati.

Najbolje je ako imas kod koga odnijeti svoje djojstike na drugu konzolu pa vidjeti hoce li tamo raditi normalno da bi bio siguran do cega je.
arnes_king

#3853 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

kemox wrote:5.05 jailbreak :), džaba sve....čekam 5.55 jailbreak :)
I ja sam na 5.05, za 5.55 cemo se izgleda nacekati bas dugo, al et meni nije toliko ni bitno jer imaju 2-3 igre koje su mi interesantne, a ovamo do 5.55 ih ima bezbroj.

Eno raja preko xbslinka igra online igre koje imaju lan funkciju, ali online svakako ne igram.
r_faruk

#3854 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

MarlboroGold wrote:Ima li neko osim mene probleme sa 6.0 verzijom sistema? Od kako je skinut i instaliran update oba joysticka su me počela zezati i to sam ide prema gore iako ništa ne pritisnem. Nemoguće je išta igrati. Nakon nekog vremena sistem izbaci i obavijesti da je došlo do sistemske greške, normalizuje se kratko i onda opet isto.
kod mene je sve ok
MarlboroGold

#3855 Re: PlayStation 4 - all about

Post by MarlboroGold »

arnes_king wrote:
Ne mora znaciti da je do sistema, to se zna desiti kod kontrolera, i bez servisa ne znam kako se moze popraviti. Moze biti da ti se samo potrefilo da je bas sad pocelo zezati.

Najbolje je ako imas kod koga odnijeti svoje djojstike na drugu konzolu pa vidjeti hoce li tamo raditi normalno da bi bio siguran do cega je.
Imam druga pa ću njemu odnijeti taj što zeza. Ako nije do joysticka onda ću čekati do sljedećeg updatea... znači novi su. Hajd da su korišteni, pa ok...
mbenz

#3856 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mbenz »

ljudi moze li mi neko objasniti koji CoD WWII da kupim, ovaj "obicni" ili gold edition, i koja je razlika izmedju njih. Obicni se moze naci za 60 KM kod nas a gold 60$ (100 KM) na storu i dali se isplati uzimati gold za ovu razliku para . Lijep pozz
kemox

#3857 Re: PlayStation 4 - all about

Post by kemox »

arnes_king wrote:
I ja sam na 5.05, za 5.55 cemo se izgleda nacekati bas dugo, al et meni nije toliko ni bitno jer imaju 2-3 igre koje su mi interesantne, a ovamo do 5.55 ih ima bezbroj.

Eno raja preko xbslinka igra online igre koje imaju lan funkciju, ali online svakako ne igram.
Čitam odrađen je i za 5.55 neće još da ga javno objave. Ko zna možda će odraditi odmah za 6.00.
arnes_king

#3858 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

kemox wrote:
arnes_king wrote:

Čitam odrađen je i za 5.55 neće još da ga javno objave. Ko zna možda će odraditi odmah za 6.00.
Haker mathieulh je izjavio da je probio 5.50-5.55 i on je jedini. Drugi developeri niko nije a problem je sto ni on javno nije izbacio i ne planira da izbacuje.

Pratim te scene i ja se nadam ali gdje god vidis ovi pouzdani hakeri/developeri svi kazu da ga nema na vidiku jos dugo, bar ne na javnoj sceni.
kemox

#3859 Re: PlayStation 4 - all about

Post by kemox »

arnes_king wrote:
arnes_king wrote:

Haker mathieulh je izjavio da je probio 5.50-5.55 i on je jedini. Drugi developeri niko nije a problem je sto ni on javno nije izbacio i ne planira da izbacuje.

Pratim te scene i ja se nadam ali gdje god vidis ovi pouzdani hakeri/developeri svi kazu da ga nema na vidiku jos dugo, bar ne na javnoj sceni.[/quote]

Izgleda da je ovako bilo za svaku verziju softvera i na kraju ga samo objave
gilla

#3860 Re: PlayStation 4 - all about

Post by gilla »

mbenz wrote:ljudi moze li mi neko objasniti koji CoD WWII da kupim, ovaj "obicni" ili gold edition, i koja je razlika izmedju njih. Obicni se moze naci za 60 KM kod nas a gold 60$ (100 KM) na storu i dali se isplati uzimati gold za ovu razliku para . Lijep pozz
Ako si vec navalio, onda obicni. Gold je bacanje para. To je proslogodisnja igra. Za mjesec izlazi black ops novi pa i to imaj na umu.

Imam ww2 (sreca sherovan), glupost igra teska. Isto sranje koje sam igrao prije 10 godina (mp govorim). Malo je bolja konekcija, fixali su spawn u nekoj mjeri ali i dalje plitka igra. BO3 i nije bio los kao ovo. Pored battlefielda, titanfalla, siega....igrat ovo, može samo mazohista.
clopex

#3861 Re: PlayStation 4 - all about

Post by clopex »

probaj resetovati kontrolere sa onim dugmetom nazad
arnes_king

#3862 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Da li je neko radio upgrade hard diska na PS4 Slim konzoli? Koliko sam upoznat ide 2,5' HDD a razmisljao sam o 2TB, pa imate li kakvih prijedloga?
beni-bu-man

#3863 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

arnes_king wrote:Da li je neko radio upgrade hard diska na PS4 Slim konzoli? Koliko sam upoznat ide 2,5' HDD a razmisljao sam o 2TB, pa imate li kakvih prijedloga?
davno radio na debeloj cvrci
sminis sistem na USB ubacis novi 2,5' HDD itd.....

najbolje pogledaj na youtube
https://www.youtube.com/watch?v=YDQL0qvt3Qk
Drosera capensis

#3864 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Drosera capensis »

arnes_king wrote:Da li je neko radio upgrade hard diska na PS4 Slim konzoli? Koliko sam upoznat ide 2,5' HDD a razmisljao sam o 2TB, pa imate li kakvih prijedloga?
Zašto ne koriStiš externi HDD ili SSD?

arnes_king

#3865 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Drosera capensis wrote:
Zašto ne koriStiš externi HDD ili SSD?

Imam vec externi 320GB koji koristim za instalaciju igara posto mi je konzola na 5.05 exploitu. Moze se podesiti i da se igre direktno pokrecu sa externog ali je malo veca procedura i ne zelim to, hocu da ima dovoljno internog prostora za veliki broj igara.
beni-bu-man

#3866 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

arnes_king wrote: Imam vec externi 320GB koji koristim za instalaciju igara posto mi je konzola na 5.05 exploitu. Moze se podesiti i da se igre direktno pokrecu sa externog ali je malo veca procedura i ne zelim to, hocu da ima dovoljno internog prostora za veliki broj igara.
vidi ovo

https://nyko.com/products/playstation-4-data-bank
arnes_king

#3867 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

beni-bu-man wrote:
arnes_king wrote: Imam vec externi 320GB koji koristim za instalaciju igara posto mi je konzola na 5.05 exploitu. Moze se podesiti i da se igre direktno pokrecu sa externog ali je malo veca procedura i ne zelim to, hocu da ima dovoljno internog prostora za veliki broj igara.
vidi ovo

Samo je za debelu konzolu, kod mene je slim, a i izaslo bi me preskupo tako jer bih dodatno morao HDD kupiti.

Gledao sam malo po netu, novi 2,5' HDD od 2TB su oko 160KM, a imam ponudu od pouzdane osobe da kupim polovan za 90KM...

Nisam ja pitao radi procedure zamjene, to je jednostavnije nego na racunaru, nego pitam je li neko slucajno od vas mijenjao pa radi iskustva, koji ste uzeli i slicno :D
beni-bu-man

#3868 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

arnes_king wrote:
beni-bu-man wrote:
vidi ovo

Samo je za debelu konzolu, kod mene je slim, a i izaslo bi me preskupo tako jer bih dodatno morao HDD kupiti.

Gledao sam malo po netu, novi 2,5' HDD od 2TB su oko 160KM, a imam ponudu od pouzdane osobe da kupim polovan za 90KM...

Nisam ja pitao radi procedure zamjene, to je jednostavnije nego na racunaru, nego pitam je li neko slucajno od vas mijenjao pa radi iskustva, koji ste uzeli i slicno :D
kao sto rece mjennjao sam ja ali davno da debeloj cvrci, al sto veci RPM ima disk to bolje 2,5' HDD sa 7000 obrtaja :mrgreen:
mirsek

#3869 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mirsek »

Ovo je najbolja opcija a da nije preskupo, 2.5 a 7200 rpm:
https://www.wdc.com/products/internal-s ... obile.html
beni-bu-man

#3870 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

mirsek wrote:Ovo je najbolja opcija a da nije preskupo, 2.5 a 7200 rpm:
ima li kod nas ove preko 7000 kupiti ?
mirsek

#3871 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mirsek »

beni-bu-man wrote:
Ima 100%, meni dosao sa laptopom kad sam ga kupio, bio skoro nov.
beni-bu-man

#3872 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

mirsek wrote:
beni-bu-man wrote:
izvadi taj i daj ga meni :mrgreen:
mirsek

#3873 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mirsek »

beni-bu-man wrote: izvadi taj i daj ga meni :mrgreen:
:D
Eno ima na piku 500gb nov, 80 KM.
arnes_king

#3874 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

mirsek wrote:
beni-bu-man wrote:
Pa sta mislite da li je toliko osjetna razlika u ucitavanju igara? Posto su u mene sve igre kompletne na HDD sigurno se vise primjeti nego sa BD kada cita, ali kontam da je to opet nesto minimalno?
mirsek

#3875 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mirsek »

arnes_king wrote: Pa sta mislite da li je toliko osjetna razlika u ucitavanju igara? Posto su u mene sve igre kompletne na HDD sigurno se vise primjeti nego sa BD kada cita, ali kontam da je to opet nesto minimalno?
Pa recimo gta5 na ps3 sa 7200 diskom ucita za 93 sekunde a sa 5600 diskom za 141 sekunde, znaci 48 sekundi razlike u loadu. I snimanje na disk je skoro 3 puta brze.
Post Reply