Inače, jebali ih update skoro svaki mjesec.
Samo čekaš kad će tako neki zec iz šešira
Moderator: Benq
Ne mora znaciti da je do sistema, to se zna desiti kod kontrolera, i bez servisa ne znam kako se moze popraviti. Moze biti da ti se samo potrefilo da je bas sad pocelo zezati.MarlboroGold wrote:Ima li neko osim mene probleme sa 6.0 verzijom sistema? Od kako je skinut i instaliran update oba joysticka su me počela zezati i to sam ide prema gore iako ništa ne pritisnem. Nemoguće je išta igrati. Nakon nekog vremena sistem izbaci i obavijesti da je došlo do sistemske greške, normalizuje se kratko i onda opet isto.
Prije zadnjeg update je sve išlo bez problema. PS4 i joystici su novi.
I ja sam na 5.05, za 5.55 cemo se izgleda nacekati bas dugo, al et meni nije toliko ni bitno jer imaju 2-3 igre koje su mi interesantne, a ovamo do 5.55 ih ima bezbroj.kemox wrote:5.05 jailbreak, džaba sve....čekam 5.55 jailbreak
kod mene je sve okMarlboroGold wrote:Ima li neko osim mene probleme sa 6.0 verzijom sistema? Od kako je skinut i instaliran update oba joysticka su me počela zezati i to sam ide prema gore iako ništa ne pritisnem. Nemoguće je išta igrati. Nakon nekog vremena sistem izbaci i obavijesti da je došlo do sistemske greške, normalizuje se kratko i onda opet isto.
Imam druga pa ću njemu odnijeti taj što zeza. Ako nije do joysticka onda ću čekati do sljedećeg updatea... znači novi su. Hajd da su korišteni, pa ok...arnes_king wrote:Ne mora znaciti da je do sistema, to se zna desiti kod kontrolera, i bez servisa ne znam kako se moze popraviti. Moze biti da ti se samo potrefilo da je bas sad pocelo zezati.MarlboroGold wrote:Ima li neko osim mene probleme sa 6.0 verzijom sistema? Od kako je skinut i instaliran update oba joysticka su me počela zezati i to sam ide prema gore iako ništa ne pritisnem. Nemoguće je išta igrati. Nakon nekog vremena sistem izbaci i obavijesti da je došlo do sistemske greške, normalizuje se kratko i onda opet isto.
Najbolje je ako imas kod koga odnijeti svoje djojstike na drugu konzolu pa vidjeti hoce li tamo raditi normalno da bi bio siguran do cega je.
Čitam odrađen je i za 5.55 neće još da ga javno objave. Ko zna možda će odraditi odmah za 6.00.arnes_king wrote:I ja sam na 5.05, za 5.55 cemo se izgleda nacekati bas dugo, al et meni nije toliko ni bitno jer imaju 2-3 igre koje su mi interesantne, a ovamo do 5.55 ih ima bezbroj.kemox wrote:5.05 jailbreak, džaba sve....čekam 5.55 jailbreak
Eno raja preko xbslinka igra online igre koje imaju lan funkciju, ali online svakako ne igram.
Haker mathieulh je izjavio da je probio 5.50-5.55 i on je jedini. Drugi developeri niko nije a problem je sto ni on javno nije izbacio i ne planira da izbacuje.kemox wrote:Čitam odrađen je i za 5.55 neće još da ga javno objave. Ko zna možda će odraditi odmah za 6.00.arnes_king wrote:I ja sam na 5.05, za 5.55 cemo se izgleda nacekati bas dugo, al et meni nije toliko ni bitno jer imaju 2-3 igre koje su mi interesantne, a ovamo do 5.55 ih ima bezbroj.kemox wrote:5.05 jailbreak, džaba sve....čekam 5.55 jailbreak
Eno raja preko xbslinka igra online igre koje imaju lan funkciju, ali online svakako ne igram.
Haker mathieulh je izjavio da je probio 5.50-5.55 i on je jedini. Drugi developeri niko nije a problem je sto ni on javno nije izbacio i ne planira da izbacuje.arnes_king wrote:Čitam odrađen je i za 5.55 neće još da ga javno objave. Ko zna možda će odraditi odmah za 6.00.arnes_king wrote:I ja sam na 5.05, za 5.55 cemo se izgleda nacekati bas dugo, al et meni nije toliko ni bitno jer imaju 2-3 igre koje su mi interesantne, a ovamo do 5.55 ih ima bezbroj.kemox wrote:5.05 jailbreak, džaba sve....čekam 5.55 jailbreak
Ako si vec navalio, onda obicni. Gold je bacanje para. To je proslogodisnja igra. Za mjesec izlazi black ops novi pa i to imaj na umu.mbenz wrote:ljudi moze li mi neko objasniti koji CoD WWII da kupim, ovaj "obicni" ili gold edition, i koja je razlika izmedju njih. Obicni se moze naci za 60 KM kod nas a gold 60$ (100 KM) na storu i dali se isplati uzimati gold za ovu razliku para . Lijep pozz
probaj resetovati kontrolere sa onim dugmetom nazadMarlboroGold wrote:Ima li neko osim mene probleme sa 6.0 verzijom sistema? Od kako je skinut i instaliran update oba joysticka su me počela zezati i to sam ide prema gore iako ništa ne pritisnem. Nemoguće je išta igrati. Nakon nekog vremena sistem izbaci i obavijesti da je došlo do sistemske greške, normalizuje se kratko i onda opet isto.
davno radio na debeloj cvrciarnes_king wrote:Da li je neko radio upgrade hard diska na PS4 Slim konzoli? Koliko sam upoznat ide 2,5' HDD a razmisljao sam o 2TB, pa imate li kakvih prijedloga?
Zašto ne koriStiš externi HDD ili SSD?arnes_king wrote:Da li je neko radio upgrade hard diska na PS4 Slim konzoli? Koliko sam upoznat ide 2,5' HDD a razmisljao sam o 2TB, pa imate li kakvih prijedloga?
Imam vec externi 320GB koji koristim za instalaciju igara posto mi je konzola na 5.05 exploitu. Moze se podesiti i da se igre direktno pokrecu sa externog ali je malo veca procedura i ne zelim to, hocu da ima dovoljno internog prostora za veliki broj igara.Drosera capensis wrote:Zašto ne koriStiš externi HDD ili SSD?arnes_king wrote:Da li je neko radio upgrade hard diska na PS4 Slim konzoli? Koliko sam upoznat ide 2,5' HDD a razmisljao sam o 2TB, pa imate li kakvih prijedloga?
vidi ovoarnes_king wrote: Imam vec externi 320GB koji koristim za instalaciju igara posto mi je konzola na 5.05 exploitu. Moze se podesiti i da se igre direktno pokrecu sa externog ali je malo veca procedura i ne zelim to, hocu da ima dovoljno internog prostora za veliki broj igara.
Samo je za debelu konzolu, kod mene je slim, a i izaslo bi me preskupo tako jer bih dodatno morao HDD kupiti.beni-bu-man wrote:vidi ovoarnes_king wrote: Imam vec externi 320GB koji koristim za instalaciju igara posto mi je konzola na 5.05 exploitu. Moze se podesiti i da se igre direktno pokrecu sa externog ali je malo veca procedura i ne zelim to, hocu da ima dovoljno internog prostora za veliki broj igara.
https://nyko.com/products/playstation-4-data-bank
kao sto rece mjennjao sam ja ali davno da debeloj cvrci, al sto veci RPM ima disk to bolje 2,5' HDD sa 7000 obrtajaarnes_king wrote:Samo je za debelu konzolu, kod mene je slim, a i izaslo bi me preskupo tako jer bih dodatno morao HDD kupiti.beni-bu-man wrote:vidi ovoarnes_king wrote: Imam vec externi 320GB koji koristim za instalaciju igara posto mi je konzola na 5.05 exploitu. Moze se podesiti i da se igre direktno pokrecu sa externog ali je malo veca procedura i ne zelim to, hocu da ima dovoljno internog prostora za veliki broj igara.
https://nyko.com/products/playstation-4-data-bank
Gledao sam malo po netu, novi 2,5' HDD od 2TB su oko 160KM, a imam ponudu od pouzdane osobe da kupim polovan za 90KM...
Nisam ja pitao radi procedure zamjene, to je jednostavnije nego na racunaru, nego pitam je li neko slucajno od vas mijenjao pa radi iskustva, koji ste uzeli i slicno
ima li kod nas ove preko 7000 kupiti ?mirsek wrote:Ovo je najbolja opcija a da nije preskupo, 2.5 a 7200 rpm:
https://www.wdc.com/products/internal-s ... obile.html
Ima 100%, meni dosao sa laptopom kad sam ga kupio, bio skoro nov.beni-bu-man wrote:ima li kod nas ove preko 7000 kupiti ?mirsek wrote:Ovo je najbolja opcija a da nije preskupo, 2.5 a 7200 rpm:
izvadi taj i daj ga menimirsek wrote:Ima 100%, meni dosao sa laptopom kad sam ga kupio, bio skoro nov.beni-bu-man wrote:ima li kod nas ove preko 7000 kupiti ?mirsek wrote:Ovo je najbolja opcija a da nije preskupo, 2.5 a 7200 rpm:
beni-bu-man wrote: izvadi taj i daj ga meni
Pa sta mislite da li je toliko osjetna razlika u ucitavanju igara? Posto su u mene sve igre kompletne na HDD sigurno se vise primjeti nego sa BD kada cita, ali kontam da je to opet nesto minimalno?mirsek wrote:Ima 100%, meni dosao sa laptopom kad sam ga kupio, bio skoro nov.beni-bu-man wrote:ima li kod nas ove preko 7000 kupiti ?mirsek wrote:Ovo je najbolja opcija a da nije preskupo, 2.5 a 7200 rpm:
Pa recimo gta5 na ps3 sa 7200 diskom ucita za 93 sekunde a sa 5600 diskom za 141 sekunde, znaci 48 sekundi razlike u loadu. I snimanje na disk je skoro 3 puta brze.arnes_king wrote: Pa sta mislite da li je toliko osjetna razlika u ucitavanju igara? Posto su u mene sve igre kompletne na HDD sigurno se vise primjeti nego sa BD kada cita, ali kontam da je to opet nesto minimalno?