BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- P308
#3851 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Elvis Bašinac.nam je poslao recept za"POBJEDNICKU VECERU"
RECEPT ZA POBJEDNICKU VEČERU - reš pečena LItvanija na Bosanski način ( jelo gotovo za 90 min. ) POTREBNI SASTOJCI : 11 komada mesa ( u pajcu,najmanje 4. dana ) , 11 mirisnih svježih začina porijeklom iz bosanskohercegovačkih krajeva.
PRIPREMA JELA : u zagrijanu rernu,, ali na niskoj temperaturi staviti jelo da se lagano NARODSKI rečeno pihtija nekih 20-ak min.Zatim podići temperaturu rerne i dodati jedan ili dva začina Džeko-Ibišević... Nakon 45 min. meso ostaviti 15 minuta da se malo opusti.Sada slijedi najvažniji dio pečenja.U nastavku temperaturu podići na maximum ( ZMAJEVA VATRA ) nekih 20-ak min. i u tom periodu dodati još jedan začin Misimović kako bi meso počelo poprimati pravi miris i boju izreširanog mesa.Pečenje lagano privoditi kraju,a one istančanog ukusa i prave gurmane ja bio dodao na kraju još jedan začin i zapapričio ga Izetom.Ovako gotovo jelo servirati naciji i BiH-a reprezentaciji koja je godinama bila gladna i želja ovakvog jednog slasnog jela...
P.S - U trenutcima konzumiranja ovakvog jela molim Vas nemojte biti škrti i sebični nego djeliće atmosfere konzumiranja pošaljite GRCIMA I SLOVACIMA neka vide i osjete da je ukusnije naše jelo od njihove čorbe koju su nam skuhali u GRČKOJ !!
RECEPT ZA POBJEDNICKU VEČERU - reš pečena LItvanija na Bosanski način ( jelo gotovo za 90 min. ) POTREBNI SASTOJCI : 11 komada mesa ( u pajcu,najmanje 4. dana ) , 11 mirisnih svježih začina porijeklom iz bosanskohercegovačkih krajeva.
PRIPREMA JELA : u zagrijanu rernu,, ali na niskoj temperaturi staviti jelo da se lagano NARODSKI rečeno pihtija nekih 20-ak min.Zatim podići temperaturu rerne i dodati jedan ili dva začina Džeko-Ibišević... Nakon 45 min. meso ostaviti 15 minuta da se malo opusti.Sada slijedi najvažniji dio pečenja.U nastavku temperaturu podići na maximum ( ZMAJEVA VATRA ) nekih 20-ak min. i u tom periodu dodati još jedan začin Misimović kako bi meso počelo poprimati pravi miris i boju izreširanog mesa.Pečenje lagano privoditi kraju,a one istančanog ukusa i prave gurmane ja bio dodao na kraju još jedan začin i zapapričio ga Izetom.Ovako gotovo jelo servirati naciji i BiH-a reprezentaciji koja je godinama bila gladna i želja ovakvog jednog slasnog jela...
P.S - U trenutcima konzumiranja ovakvog jela molim Vas nemojte biti škrti i sebični nego djeliće atmosfere konzumiranja pošaljite GRCIMA I SLOVACIMA neka vide i osjete da je ukusnije naše jelo od njihove čorbe koju su nam skuhali u GRČKOJ !!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3852 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Nek se slegne....previse je, ne znam, ne mogu nista pisati....svaka nam cast, eto....da se i nama nesto ovako desi 
- Infaze Studio
#3853 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Ama ja kad sam se najvise htjeo radovati gledajuci igrace I klupu kako se raduju na terenu, FACE mijesa sliku sa ulica sa slikom iz kaunasa, a zatim ubacuje reklamni blok od 10 minutaultima_palabra wrote:Jel bio laki sa tabelom![]()
![]()
Ne znam kako vama ali ja se nekako nisam mogao ni radovati kako treba (osim trenutka kad je Vedo zabio), više kao neko ogromno olakšanje... valjda dok se ne slegne
- Jack Be Nimble
#3854 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Da hoce preko Grcke pa izbaciti hiljadu razglednica Brazila i nase zastaviceomega369 wrote:jarane, preletjeli smo slovacku za 4 minute
ta ce slovacka![]()
- limeni
#3855 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
da pozdravim lijepo kurve litvanske i slovacke. da kurve, prvi su se ponadali da mogu po 50.000 eura u dzep dok su drugi pustili ofirno grcima. a grcima, geiá sou maláka!
-
Mustang1
#3856 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Ja cekam da svi moji zaspu da zaplacem ko muskarac
Jebenih 11 godina tuge nakon svake vazne utakmice (onim starijim jos vise ali ja se sjecam od utakmice sa Danskom) .. U meni kljuca a glumio sam mirnocu
- House
#3857 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Mustang1 wrote:Ja cekam da svi moji zaspu da zaplacem ko muskaracJebenih 11 godina tuge nakon svake vazne utakmice (onim starijim jos vise ali ja se sjecam od utakmice sa Danskom) .. U meni kljuca a glumio sam mirnocu
-
poostar
#3858 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
a sta nisi zaplako kad si zatrudnio ?Mustang1 wrote:Ja cekam da svi moji zaspu da zaplacem ko muskaracJebenih 11 godina tuge nakon svake vazne utakmice (onim starijim jos vise ali ja se sjecam od utakmice sa Danskom) .. U meni kljuca a glumio sam mirnocu
-
dert
#3859 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Ko reko, VEDO reko
Prezivi a sadaaa a sada ......
P.S. E bas ste neki, niko da se sjeti onih Bosanaca i Hercegovaca sto sada pate sto je BiH POBIJEDILA
Mozete li zamisliti kako je njima sada tesko
Boli ih glava,srce trokira,jetra puca, galame na zene i djecu,lica izoblicena od zlobe i muke, kake , puno kake
Ma doci ce oni tobe, ZMAJEVI ce im krilima razhladiti usijane glave a vatrom ugrijati srca kamena

P.S. E bas ste neki, niko da se sjeti onih Bosanaca i Hercegovaca sto sada pate sto je BiH POBIJEDILA
Mozete li zamisliti kako je njima sada tesko
Ma doci ce oni tobe, ZMAJEVI ce im krilima razhladiti usijane glave a vatrom ugrijati srca kamena
- Svejetorokenrol
#3860 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
To je to ljudi. Manite analize, rasprave, tehnike & taktike, folove & golove. TO JE TO.
Naš narod napaćeni je ovo zaslužio!
Nisam suzu pustio ne pamtim, nit’ sam jeo supu s knedlama godinama, a danas mi je vazda nekakva bila u grlu i večeras mi nešto u oko upade…
TO JE TO.
Bosna i Hercegovina, da prostiš.
A dušmani nam se mogu napušiti kurca, da prostite.
Naš narod napaćeni je ovo zaslužio!
Nisam suzu pustio ne pamtim, nit’ sam jeo supu s knedlama godinama, a danas mi je vazda nekakva bila u grlu i večeras mi nešto u oko upade…
TO JE TO.
Bosna i Hercegovina, da prostiš.
A dušmani nam se mogu napušiti kurca, da prostite.
- MyTao
#3861 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Nemam nista da kazem... Odlicna utakmica, bolje ovako nego 4 - 0 u prvom poluvremenu.
- trcicu trceci
#3862 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Neka neko nasem pilotu kaze da ovaj UAE232 ide dito u nas
c 
- Infaze Studio
#3863 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Obavio vec jednu 2-3 puta!House wrote:Mustang1 wrote:Ja cekam da svi moji zaspu da zaplacem ko muskaracJebenih 11 godina tuge nakon svake vazne utakmice (onim starijim jos vise ali ja se sjecam od utakmice sa Danskom) .. U meni kljuca a glumio sam mirnocu
-
CungaLunga
#3864 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Nadam se da ce moderacija ostaviti ovu temu kao sticky, na sami vrh ovog podforuma,
da se uvijek mogu potsjetiti sta je istinska sreca, nakon toliko mnogo godina cekanja
i baraza i saveza i svega. Doslo je do toga da pored Njemacke, Spanije, Holandije, Italije, Engleske
ima i BOSNE...ovo je cudnesni, lijepi san i necu da se probudim
da se uvijek mogu potsjetiti sta je istinska sreca, nakon toliko mnogo godina cekanja
i baraza i saveza i svega. Doslo je do toga da pored Njemacke, Spanije, Holandije, Italije, Engleske
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3865 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Eno ih na kuriru, napadaju ljude iz Srbije koji nam čestitaju i kažu da će navijati u Braziludert wrote:Ko reko, VEDO rekoPrezivi a sadaaa a sada ......
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S. E bas ste neki, niko da se sjeti onih Bosanaca i Hercegovaca sto sada pate sto je BiH POBIJEDILA![]()
Mozete li zamisliti kako je njima sada teskoBoli ih glava,srce trokira,jetra puca, galame na zene i djecu,lica izoblicena od zlobe i muke, kake , puno kake
![]()
Ma doci ce oni tobe, ZMAJEVI ce im krilima razhladiti usijane glave a vatrom ugrijati srca kamena![]()
![]()
![]()
- House
#3866 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Infaze Studio wrote:Obavio vec jednu 2-3 puta!House wrote:Mustang1 wrote:Ja cekam da svi moji zaspu da zaplacem ko muskaracJebenih 11 godina tuge nakon svake vazne utakmice (onim starijim jos vise ali ja se sjecam od utakmice sa Danskom) .. U meni kljuca a glumio sam mirnocu
suza suzu goni
-
mrgreen
#3867 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
CungaLunga wrote:Nadam se da ce moderacija ostaviti ovu temu kao sticky, na sami vrh ovog podforuma,

-
LSD
#3868 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
maloprije došao....u gradu je ludnica, posebno potez BBI - vjecna vatra
pa da sam krampao u rudniku 3 dana bez prestanka, manje bi me slomilo - kunem se....ova utakmica mi je odnijela 5 godina života, a zadnjih 20 minuta barem godinu, a i sad sam u blagom šoku....oko 80-te minute, ufatih sam sebe sa dvije zapaljene cigare (jedna u ruci, druga u pepeljari), prije toga kljucem od auta pokušavam zapaliti cigaru....u glavi totalni nered citavo drugo poluvrijeme....da smo otišli u baraž, veceras bi hitna radila od srčanih udara širom države.
Hvala vam momci što nas uciniste ponosnim
....ovo je historijski dan.
Ne treba nikoga posebno izdvajati od igraca, pa cak ni onog nesretnog Vršajevića....svi su ginuli veceras, iako vidno nervozni citavu tekmu.
Nek smo skinuli sa sebe ovu šuhvu, koje olakšanje.... a grci neka plate litvanicima pare jer su one baltičke gnjide ginule na terenu do samog kraja.
pa da sam krampao u rudniku 3 dana bez prestanka, manje bi me slomilo - kunem se....ova utakmica mi je odnijela 5 godina života, a zadnjih 20 minuta barem godinu, a i sad sam u blagom šoku....oko 80-te minute, ufatih sam sebe sa dvije zapaljene cigare (jedna u ruci, druga u pepeljari), prije toga kljucem od auta pokušavam zapaliti cigaru....u glavi totalni nered citavo drugo poluvrijeme....da smo otišli u baraž, veceras bi hitna radila od srčanih udara širom države.
Hvala vam momci što nas uciniste ponosnim
Ne treba nikoga posebno izdvajati od igraca, pa cak ni onog nesretnog Vršajevića....svi su ginuli veceras, iako vidno nervozni citavu tekmu.
Nek smo skinuli sa sebe ovu šuhvu, koje olakšanje.... a grci neka plate litvanicima pare jer su one baltičke gnjide ginule na terenu do samog kraja.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3869 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Pa ljudi moji da l' je to moguceeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Eto raja docekasmo i mi ovo.
A sada brzinski, ko moze fizicki i tehnicki
stici do BBI...laganini ka brazilskom trgu...samba-rumba BeIHa

Eto raja docekasmo i mi ovo.
A sada brzinski, ko moze fizicki i tehnicki
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
- trcicu trceci
#3871 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
uh dobro je, vidi sad ovaj gti 
- Travnički Noćni Šetač
#3872 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Zmajevi upravo ušli u zračni prostor Srbije...
http://www.flightradar24.com/RLX3371
http://www.flightradar24.com/RLX3371
- Infaze Studio
#3873 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
- van helsing
#3874 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Sve,sve,ali onaj slobodni udarac za litvance na samom kraju tekme...
Tapatalk 2
Tapatalk 2
-
lajkujMe
#3875 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Eno ih blizu Novog Sada
jos malo jos malo pa heroji kuci svojoj