Vlazni snovi..sheiitan 666 wrote:Puce Turska ko kruska. Odvede je brko u gradjanski rat (zivi bili pa vidjeli). Toliko je uspio ispolarizirati tursko drustvo da to nije normalno - evo ovdje na Zapadu se Turci medjusobno hvataju za guse a posto su dijasporci cesto primitivni jedno dvije trecine (procjene mog kolege koji radi za odredjenu instituciju a Turcin je) ZA a jedna trecina PROTIV Erdogana. Mrznja raste...sve vise i vise.
Btw. Hu iz ju - tip je iz Cajnica, odselio se kratko pred rat, i poznati lazov (svi ti Sabanovici vole slagati)...veli "tri puta ranjavan".Istu pricu je njegov mladji buraz prosipo 96. godine a tad je imao 15/16 godina. Pricao bajke o vlastitom ucescu u ratu, itd., kaze da je - vjerovali ili ne - "tri puta ranjavan".
![]()
Onaj profesor, turski, ga je mogao izmisliti ali u Sarajevu, i sirom Bosne, su takvi kao Sabanovic glasniji i jaci..sto je izmedju ostalog i jedan od glavnih razloga za nazadnost i bezbuducnost te nakaradne daytonske tvorevine.
Protesti u Turskoj
- lazni liberal
#3851 Re: Protesti u Turskoj
- sheiitan 666
#3852 Re: Protesti u Turskoj
Ne razumijem. Sta tacno?
- Banksy
#3853 Re: Protesti u Turskoj
Joan Baez ni na vrhuncu svoje karijere nije imala ''milione dolara na svom bankovnom računu''.occupylove wrote:
Joan Baez , matora hasisarka ( koja ima milione dolara na svome bankovnome racunu )
postala poznata u doba 1968 i anti-ratnih protesta te gradjanskoga pokreta u USA se javila
( ima li smajli koji povraca?)
odrzala je koncert za Sarajevo i Vukovar davno jos ( uz masu tjelohranitelja i USA specijalaca )
te odfurala brze -bolje nazad , na Bahame ili ko zna gdje ( odvratna babetina ) sa gomilom kesha
Antiratni i antirasistički protesti u USA šezdesetih godina su rijetki svijetli trenuci američke povijesti i svako ko ih je tada pohodio zaslužuje poštovanje.
Laž je da je na njenom koncertu u Sarajevu bilo ''masa tjelohranitelja i USA specijalaca''.
Za koncert u Sarajevu nije dobila dinara, ali je Sarajevo zahvaljujući njoj dobilo jako puno naslovnica u vodećim svjetskim medijima, za što joj se nikad niko nakon rata nije ni zahvalio (- ovo možda griješim, ispravite me ako je tako).
Žena živi u Kaliforniji, ne na Bahamima.
-
Avetinho
#3854 Re: Protesti u Turskoj
Lijepo je sto si trola smjestio gdje mu je mjesto. Ovaj lik kome odgovaras uredno sa plaze na Floridi priziva iskrcavanje kineske mornarice, dok ljusti duple burbone s ledom. Naime, kad je bjezao iz Bosne krajem devedesetih, izgubio je kompas, pa umjusto u Peking, stigao u Majami.Banksy wrote:Joan Baez ni na vrhuncu svoje karijere nije imala ''milione dolara na svom bankovnom računu''.occupylove wrote:
Joan Baez , matora hasisarka ( koja ima milione dolara na svome bankovnome racunu )
postala poznata u doba 1968 i anti-ratnih protesta te gradjanskoga pokreta u USA se javila
( ima li smajli koji povraca?)
odrzala je koncert za Sarajevo i Vukovar davno jos ( uz masu tjelohranitelja i USA specijalaca )
te odfurala brze -bolje nazad , na Bahame ili ko zna gdje ( odvratna babetina ) sa gomilom kesha
Antiratni i antirasistički protesti u USA šezdesetih godina su rijetki svijetli trenuci američke povijesti i svako ko ih je tada pohodio zaslužuje poštovanje.
Laž je da je na njenom koncertu u Sarajevu bilo ''masa tjelohranitelja i USA specijalaca''.
Za koncert u Sarajevu nije dobila dinara, ali je Sarajevo zahvaljujući njoj dobilo jako puno naslovnica u vodećim svjetskim medijima, za što joj se nikad niko nakon rata nije ni zahvalio (- ovo možda griješim, ispravite me ako je tako).
Žena živi u Kaliforniji, ne na Bahamima.
- Šveđanin
#3855 Re: Protesti u Turskoj
Bio sam danas malo u posjeti porodici od bratove žene. Oni su Turci rodom iz Konye, emigrirali ovdje na zapad krajem 80tih. Ljudi sa sela, a vidim da je u toj priči i ovo bitno.
Erdogana podržavaju, i čitava njihova porodica u TR je stalno glasala za njegovu partiju kad god su bili izbori. Napričaše mi toliko toga, jedva stigoh sve pohvatati.
Navodno ima dosta razlika među obrazovanim/neobrazovanim stanovništvom, kao i onima iz gradskih/ruralnih područja oko ovih protesta.. bilo bi dobro kada bi to neko još pojasnio.
Erdogana podržavaju, i čitava njihova porodica u TR je stalno glasala za njegovu partiju kad god su bili izbori. Napričaše mi toliko toga, jedva stigoh sve pohvatati.
Navodno ima dosta razlika među obrazovanim/neobrazovanim stanovništvom, kao i onima iz gradskih/ruralnih područja oko ovih protesta.. bilo bi dobro kada bi to neko još pojasnio.
- muhafuca
#3856 Re: Protesti u Turskoj
Tursko Ministartvo zdravlja prijeti da ce oduzeti medicinske dozvole doktorima koji su pruzali medicinsku pomoc demonstrantima
Takodje su zahtjevali imena svih med. tehnicara ukljucujuci i one koji su pruzali Hitnu medicinsku pomoc
Takodje su zahtjevali imena svih med. tehnicara ukljucujuci i one koji su pruzali Hitnu medicinsku pomoc
The Turkish Health Ministry issued a threat to take medical licenses to practice away from doctors who have been providing treatment to the protesters in Istanbul. They are also demanding the names of all medical volunteers including Emergency Medicine Technicians. This threat constitutes a violation of the human right of the protesters to receive treatment and the principle of medical neutrality.
Code: Select all
http://www.globalresearch.ca/turkey-protest-movement-erdogan-government-threatens-doctors-and-first-responders-violates-medical-neutrality/5339139-
theTruePath
#3857 Re: Protesti u Turskoj
Pa lako,kemalisti su sekularni i ne zele islam,a erdoganovi su muslimani i zele islamŠveđanin wrote:Bio sam danas malo u posjeti porodici od bratove žene. Oni su Turci rodom iz Konye, emigrirali ovdje na zapad krajem 80tih. Ljudi sa sela, a vidim da je u toj priči i ovo bitno.
Erdogana podržavaju, i čitava njihova porodica u TR je stalno glasala za njegovu partiju kad god su bili izbori. Napričaše mi toliko toga, jedva stigoh sve pohvatati.![]()
-
occupylove
#3858 Re: Protesti u Turskoj
for Joan Baez i Bob Dilana , Yoko Ono i itd ..i dalje stojim i kao Dzejn Fonda svi su oni bili zestoki i hrabri anti-ratni aktivisti
bilo je to davno
danas ?
Bob Dilan umjesto da pljune u lice Obamu , za zlocine protiv covjecnosti ?
prima medalje za "humanost " od njega licno a Guantanamo strajk gladju u toku i svi ostali belaji !
isto Bono Vox koji ljubi ruke politicarima i prima priznanja za "humanitarni rad "
debelo su 'zasluzili penziju " da kontroliraju pobunu
nije vise 1968 , vec 2013 !
ovo je Humanost i covjecnost
po ko zna koji put , nase Sestre & Braca nas doslovno iz cipela izbacuju
svojom humanoscu, idejama i kulturom
Turska je uzor kako se treba boriti
nevjerovatni borci i promjena globalne paradigme
( a dolazi iz vecinom Muslimanske drzave i sto je velika stvar , i nije protiv Islama ! vec naprotiv ! za razumijevanje Islama )
Hvala Turska ! Volimo Vas !
ovo je unistavanje Islamofobije na zapadu i to radi sada Turska !
prikaz jedne visoko civilizirane pobune gradjana a drzava sa Muslimanskom vecinom
sada zapad uci od njih !
pokazuju civilzaciju i dostojanstvo i postovanje svoje tradicije
( nece se svidjeti oligarsima i plutokratima , te ce vas pokusati zakrviti sto vise , ne nasjedajte !)
Covjek koji stoji !, sada i opet novi Globalni fenomen ! ;
bilo je to davno
danas ?
prima medalje za "humanost " od njega licno a Guantanamo strajk gladju u toku i svi ostali belaji !
isto Bono Vox koji ljubi ruke politicarima i prima priznanja za "humanitarni rad "
Turska je uzor kako se treba boriti
nevjerovatni borci i promjena globalne paradigme
( a dolazi iz vecinom Muslimanske drzave i sto je velika stvar , i nije protiv Islama ! vec naprotiv ! za razumijevanje Islama )
Hvala Turska ! Volimo Vas !
ovo je unistavanje Islamofobije na zapadu i to radi sada Turska !
prikaz jedne visoko civilizirane pobune gradjana a drzava sa Muslimanskom vecinom
sada zapad uci od njih !
pokazuju civilzaciju i dostojanstvo i postovanje svoje tradicije
( nece se svidjeti oligarsima i plutokratima , te ce vas pokusati zakrviti sto vise , ne nasjedajte !)
Covjek koji stoji !, sada i opet novi Globalni fenomen ! ;
- muhafuca
#3859 Re: Protesti u Turskoj
Christian amanpour reagovala na objavljivanje laznog intervjua sa njom u turskim novinama
Shame on you,’ Amanpour reacts to Turkish daily that published fake interview
Code: Select all
http://www.hurriyetdailynews.com/Default.aspx?pageID=238&nID=49022&NewsCatID=341- lazni liberal
#3860 Re: Protesti u Turskoj
Ne moze posto ako padnu cijene gasa i nafte oni ce opet biti u situaciji kao i 90tih a i tad su bili i imali sve to sto navodis.Religious Fantastic wrote:lazni liberal wrote:Jacina Rusije zavisi od cijena nafte i gasa i zbog toga se ne moze uzimati kao ozbiljan faktor bez obzira na sve te stvari.razum wrote:stvarno smijesno,,,turska kao bitna u svijetu,,a jedna rusija najveca zemlja na svijetu sa najvise prirodnih bogastava na svijetu,najveca nuklearna sila na svijetu,zemlja sa pravom veta u un,je nebitna,,stvarno zanimljivo,,,pa pratite li vi ikako tv,dovoljno je vidjeti da bilo gdje da je kriza u svijetu o tome raspravljaju i odlucuju samo 3 drzave .amerika,rusija,i kina,,duge niko nista i ne pita.
![]()
![]()
![]()
hahaha povrsinski najveca drzava na planeti koja btw ima najveci broj nuklearnih bojevih glava od svih supersila da se ne moze uzimati kao ozbiljan faktor?!
- ultima_palabra
#3861 Re: Protesti u Turskoj
http://rave-koncept.blogspot.com/2011/0 ... vreme.htmlmuhafuca wrote:Christian amanpour reagovala na objavljivanje laznog intervjua sa njom u turskim novinama
Shame on you,’ Amanpour reacts to Turkish daily that published fake interviewCode: Select all
http://www.hurriyetdailynews.com/Default.aspx?pageID=238&nID=49022&NewsCatID=341
- animals
#3862 Re: Protesti u Turskoj
hahaha povrsinski najveca drzava na planeti koja btw ima najveci broj nuklearnih bojevih glava od svih supersila da se ne moze uzimati kao ozbiljan faktor?!
[/quote]
Ne moze posto ako padnu cijene gasa i nafte oni ce opet biti u situaciji kao i 90tih a i tad su bili i imali sve to sto navodis.[/quote][/quote]
Ne volim ni Ruse nesto, isti su mi kao i Turci, ili Kinezi, cak su mi mozda Turci i simpaticniji, vise im je mladez demokratska..ali reci da je Turska utjecajnija ili ekonomski jaca, ili da ce prestici Ruse
nemoj vise da se bavis sportom, ne ide ti navijanje bas nesto 
Ne moze posto ako padnu cijene gasa i nafte oni ce opet biti u situaciji kao i 90tih a i tad su bili i imali sve to sto navodis.[/quote][/quote]
Ne volim ni Ruse nesto, isti su mi kao i Turci, ili Kinezi, cak su mi mozda Turci i simpaticniji, vise im je mladez demokratska..ali reci da je Turska utjecajnija ili ekonomski jaca, ili da ce prestici Ruse
-
Avetinho
#3863 Re: Protesti u Turskoj
Ne mere lik da ne zagadi svaku temu na koju se javi trabunjanjem o Dialnu, Joan Baez i Obami.occupylove wrote:for Joan Baez i Bob Dilana , Yoko Ono i itd ..i dalje stojim i kao Dzejn Fonda svi su oni bili zestoki i hrabri anti-ratni aktivisti
bilo je to davno
danas ?
Tema je TURSKA, covjece. Kupi cvijece, idi na plazu u Majami i cekaj Rusku mornaricu. Mozda ti se danas posreci.
- славянин
#3864 Re: Protesti u Turskoj
Zaboravljas ogromne mineralne/rudne resurse (najvece na svijetu),razvijenu nauku,inzinjerstvo,istrazivanje,2. najrazvijeniji svemirski program,fabrike cega god spomenes,drvnu industriju,tesku industriju,hemijsku industriju,avio industriju itd.Rusija za razliku od Arapskih zemalja ima i druge resurse pored nafte.Ne moraju uvoziti hranu itd jer imaju dovoljno povrsina da uzgoje sta god oce.lazni liberal wrote: Ne moze posto ako padnu cijene gasa i nafte oni ce opet biti u situaciji kao i 90tih a i tad su bili i imali sve to sto navodis.
Kako neko spomenu Turska ima sanse za dalji napredak i ide im prilicno dobro ali porediti ih sa svjetskim supersilama je naivno.
I da tema je Turska i bila je striktno o Turskoj dok neko "cvijece" ne poce spominjati kako ce ista preteci ekonomski,razvojno i populacijski sve redom od Njemacke preko Rusije pa i do Amerike aman
- lazni liberal
#3865 Re: Protesti u Turskoj
Pogledaj koliki broj naucnika napusta Rusiju i ide na zapad godisnje i zbog cega.славянин wrote:Zaboravljas ogromne mineralne/rudne resurse (najvece na svijetu),razvijenu nauku,inzinjerstvo,istrazivanje,2. najrazvijeniji svemirski program,fabrike cega god spomenes,drvnu industriju,tesku industriju,hemijsku industriju,avio industriju itd.Rusija za razliku od Arapskih zemalja ima i druge resurse pored nafte.Ne moraju uvoziti hranu itd jer imaju dovoljno povrsina da uzgoje sta god oce.lazni liberal wrote: Ne moze posto ako padnu cijene gasa i nafte oni ce opet biti u situaciji kao i 90tih a i tad su bili i imali sve to sto navodis.
Kako neko spomenu Turska ima sanse za dalji napredak i ide im prilicno dobro ali porediti ih sa svjetskim supersilama je naivno.
I da tema je Turska i bila je striktno o Turskoj dok neko "cvijece" ne poce spominjati kako ce ista preteci ekonomski,razvojno i populacijski sve redom od Njemacke preko Rusije pa i do Amerike aman
- славянин
#3866 Re: Protesti u Turskoj
Sad bi ja kao trebao da tebi spominjem da u posljednje vrijeme Francuzi bjeze u Rusijulazni liberal wrote:славянин wrote:lazni liberal wrote:
Pogledaj koliki broj naucnika napusta Rusiju i ide na zapad godisnje i zbog cega.
Ali opet bilo bi lijepo vratiti se na temu "Protesti u Turskoj" a ne "Turska ce biti Bog i batina i najaca na svijetu"
- lazni liberal
#3867 Re: Protesti u Turskoj
Radi se o desetinama hiljada koji idu jer imaju mnogo slabije uslove za rad i mnogo slabije su placeni. Najvise ih ide bas iz tih grana industrije koje si nabrojao.
- славянин
#3868 Re: Protesti u Turskoj
Moze link,neki izvor,nesto ? Koliko je otislo obrazovanih i strucnih ljudi iz Turske u Evropske zemlje ? mozes li dati izvor svih tih informacija ili si ti dosao do tog zakljucka.lazni liberal wrote:Radi se o desetinama hiljada koji idu jer imaju mnogo slabije uslove za rad i mnogo slabije su placeni. Najvise ih ide bas iz tih grana industrije koje si nabrojao.
Opet moze li da malo pricamo sta se desava u vezi protesta tamo.Kakva je situacija jel se sve smirilo.Sta sindikat govori ocel pokrenuti strajk itd.
-
theTruePath
#3869 Re: Protesti u Turskoj
smirili se protesti izgleda
-
occupylove
#3870 Re: Protesti u Turskoj
relativno je mirno , ali se ocekuje odluka o jos jednome generalnome strajku
i dalje su na Taksimu i Gezi parku , u manjim grupama , non-stop
culi ste vijesti iz Brazila ?
slika koja kruzi webom
"svi smo mi Taksim "
te brzi dogovor ;
"svi smo mi Sao Paulo "
https://pbs.twimg.com/media/BNHOwZjCYAAXAWz.jpg
slika koja kruzi webom
"svi smo mi Taksim "
te brzi dogovor ;
"svi smo mi Sao Paulo "
-
Avetinho
#3871 Re: Protesti u Turskoj
Kakav bolan Sao Paulo, ovo je Turska.occupylove wrote:relativno je mirno , ali se ocekuje odluka o jos jednome generalnome strajku
slika koja kruzi webom
"svi smo mi Taksim "
te brzi dogovor ;
"svi smo mi Sao Paulo "
![]()
Prolupenzi tip totalno. Bacaj se pod tenkove iza monitora u Majamiju dok ispijas duple burbone i divis se velikim cicama u konobarice.
- PerverzMusharaf
#3872 Re: Protesti u Turskoj
treba ukinuti sve drzave jer problem covjecanstva ne moze se rjesiti u okviru sistema nacija. izgleda da je to potuno prevaziđeno. ljudi su ljudi, bilo da se radi o sao paolu ili istanbulu. treba teziti globalnim rjesenjima.
- kamen spoticanja
#3873 Re: Protesti u Turskoj
Protesti jesu...al sad tayyip puca kontru...matematika kaze da je direktna materijalna steta 140 miliona lira...za koje neko mora dati par odgovora. ..theTruePath wrote:smirili se protesti izgleda
CHP ispao smjesan ponovo. ..protestanti sad traze smjenu kemala kilcdatoglua
-
theTruePath
#3874 Re: Protesti u Turskoj
Djevojka u bikiniju plese na ulicama Istanbula,prilazi joj starija zena s maramom i pravi scenu 
https://www.youtube.com/watch?v=5u1BKW72o38
https://www.youtube.com/watch?v=5u1BKW72o38
- Danguba
#3875 Re: Protesti u Turskoj
da mi te kako telekatapultirat u taj sao Paulo da nas malo popustis...occupylove wrote:relativno je mirno , ali se ocekuje odluka o jos jednome generalnome strajku
slika koja kruzi webom
"svi smo mi Taksim "
te brzi dogovor ;
"svi smo mi Sao Paulo "
![]()