Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
FreakyStyley

#3851 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by FreakyStyley »

Bodkin wrote:
sinuhe wrote:
Bodkin wrote:pricajte sta hocete ali ja tvrdim da bi sa boljim trenerom prosli ovaj i iduci krug i to ne mogu da prezalim
:D De nadji boljeg sto bi trenirao BeHa reprezentaciju.
meMso bajramovic :) nije aco domaci tako da ako mozemo dovoditi strance sumnjam da je on top kvalitet
Aco, manje-vise volontira, koliko ja znam. Sto se Mense tice, Menso reakcije na utakmici izvodi sa zakasnjenjem od par cetvrtina, mozda i nije los trener, ali utakmice ne zna vodit. :D
suncica24

#3852 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by suncica24 »

Bodkin wrote:
sinuhe wrote:
Bodkin wrote:pricajte sta hocete ali ja tvrdim da bi sa boljim trenerom prosli ovaj i iduci krug i to ne mogu da prezalim
:D De nadji boljeg sto bi trenirao BeHa reprezentaciju.
meMso bajramovic :) nije aco domaci tako da ako mozemo dovoditi strance sumnjam da je on top kvalitet
A koliko stranaca znas koji bi radili volonterski?

(ne racunaj tu samo Petrovica, vec cijeli strucni stab)
The 51st State

#3853 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by The 51st State »

FreakyStyley wrote:
ultima_palabra wrote:Meni se od početka nije sviđao Aco sa svojom anarho-košarkom. Na ovom prvenstvu je i on mogao vidjeti da na ovom nivou odbrana dobija utakmice.

Ali eto, ako je naučio na greškama neka ostane, pogotovo zato što ćemo sa našim finansijama teško naći boljega... ne bi bilo loše i da imamo malo kontinuiteta.
Ovo je sustina svega. Da je Aco igrao prve utakmice, kao ove protiv Litvanije i Makedonije, Latviju bi dobili sigurno, a mozda i Srbiju. Jednostavno, ne moze ekipa sa kratkom klupom i jednim pravim suterom (koji je jos van forme) igrati run and gun kosarku. Rijetke i mogu. O tome sam ja i pisao bas na ovoj temi. Taj je poraz najvise Acin, jednostavno nije dobro postavio a ni vodio utakmicu. Latvija nas je razbila najjednostavnijim pick and rollom na svijetu.

Karakteristicno za nas sport, vazda kasno skontamo, pa se onda nafuramo i dobijamo dobre ekipe, pa se vadimo protiv duplo jacih i tu nam malo fali.

Dobro iz svega ovoga je nacin na koji je kosarkaski savez poslozio sve, od kadeta do seniora, plus je tu i Aco uz nadzor velikana Mirka Novosela. Bilo bi dobro da ostane jos barem jedan ciklus. Zavisi kako odigraju predstojece sezone, ali mladi igraci poput recimo Nurkica, vec imaju mjesta u ekipi. Na primjer da je Nurkic bio da razbija pick and roll Latvie iz reketa, dobili bi smo ih, jer momak ima strasan tajming za blokade i skokove. Doduse, mogao je Aco isto to probat sa Sinanovicem, ali boze moj, sta je tu je.

Sve u svemu, neke su se kockice poslozile i moze se svasta naucit iz ovog prvenstva, tako da imamo sansu za svijetlu reprezentativnu buducnost, pogotovo kad se u obzir uzmu igraci iz mladjih selekcija.
covjek je lijepo objasnio da je jedini visoki igrac (stipanovic) koji moze pratiti pik and roll bio povrjedjen, zato te je latvija razbila. stoji da bi nurkic bio korisiniji od sinanovica, ali kontam da je to do ono malo "fudbalstine" koja nas prati u svim sportovima.
ultima_palabra

#3854 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by ultima_palabra »

FreakyStyley wrote:
ultima_palabra wrote:Meni se od početka nije sviđao Aco sa svojom anarho-košarkom. Na ovom prvenstvu je i on mogao vidjeti da na ovom nivou odbrana dobija utakmice.

Ali eto, ako je naučio na greškama neka ostane, pogotovo zato što ćemo sa našim finansijama teško naći boljega... ne bi bilo loše i da imamo malo kontinuiteta.
Ovo je sustina svega. Da je Aco igrao prve utakmice, kao ove protiv Litvanije i Makedonije, Latviju bi dobili sigurno, a mozda i Srbiju. Jednostavno, ne moze ekipa sa kratkom klupom i jednim pravim suterom (koji je jos van forme) igrati run and gun kosarku. Rijetke i mogu. O tome sam ja i pisao bas na ovoj temi. Taj je poraz najvise Acin, jednostavno nije dobro postavio a ni vodio utakmicu. Latvija nas je razbila najjednostavnijim pick and rollom na svijetu.

Karakteristicno za nas sport, vazda kasno skontamo, pa se onda nafuramo i dobijamo dobre ekipe, pa se vadimo protiv duplo jacih i tu nam malo fali.

Dobro iz svega ovoga je nacin na koji je kosarkaski savez poslozio sve, od kadeta do seniora, plus je tu i Aco uz nadzor velikana Mirka Novosela. Bilo bi dobro da ostane jos barem jedan ciklus. Zavisi kako odigraju predstojece sezone, ali mladi igraci poput recimo Nurkica, vec imaju mjesta u ekipi. Na primjer da je Nurkic bio da razbija pick and roll Latvie iz reketa, dobili bi smo ih, jer momak ima strasan tajming za blokade i skokove. Doduse, mogao je Aco isto to probat sa Sinanovicem, ali boze moj, sta je tu je.

Sve u svemu, neke su se kockice poslozile i moze se svasta naucit iz ovog prvenstva, tako da imamo sansu za svijetlu reprezentativnu buducnost, pogotovo kad se u obzir uzmu igraci iz mladjih selekcija.
To je to... ili krenemo dobro pa se previše nafuramo i zaseremo :mrgreen: Nikad spojiti dva kraja i sredinu...
FreakyStyley

#3855 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by FreakyStyley »

The 51st State wrote: covjek je lijepo objasnio da je jedini visoki igrac (stipanovic) koji moze pratiti pik and roll bio povrjedjen, zato te je latvija razbila. stoji da bi nurkic bio korisiniji od sinanovica, ali kontam da je to do ono malo "fudbalstine" koja nas prati u svim sportovima.
Stoji i to. Znam da je Stipanovic povrijedjen bio, ali uz angarzovanu odbranu su se mogli dobit Latvijci. Mislim, kasno se jebanom kajat' , ali da smo igrali odbranu kako treba i da nismo napade zavrsavali nerezonskim ispucavanjem, prije nego sto prodje 10 sekundi, opet bi ih dobili.
Mustang1

#3856 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Cijelu noc mi u glavi onaj zadnji pokusaj za tri Mirze .. Ne znam jesam li odspavao 2 sata u cugu .. Ustanem upalim tv tamo Makedonija-Latvija .. Kad poludio nisam :(
Ako veceras oni manekeni ne pobjede ja se nikad oporavit necu :roll:
The 51st State

#3857 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by The 51st State »

FreakyStyley wrote:
The 51st State wrote: covjek je lijepo objasnio da je jedini visoki igrac (stipanovic) koji moze pratiti pik and roll bio povrjedjen, zato te je latvija razbila. stoji da bi nurkic bio korisiniji od sinanovica, ali kontam da je to do ono malo "fudbalstine" koja nas prati u svim sportovima.
Stoji i to. Znam da je Stipanovic povrijedjen bio, ali uz angarzovanu odbranu su se mogli dobit Latvijci. Mislim, kasno se jebanom kajat' , ali da smo igrali odbranu kako treba i da nismo napade zavrsavali nerezonskim ispucavanjem, prije nego sto prodje 10 sekundi, opet bi ih dobili.
ne znam, meni je to izgledalo kao ukalkulisani rizik, ulaziti polako u turnir, pa dizati itenzitet igre iz tekme u tekmu, samo grupa i splet okolnosti je sjebao tako osmisljen koncept. nama je siriti roster pod hitno jer na teletovica mozemo racunati (na ovom nivou) jos ciklus-dva. u tom smislu sam i optimista, kadeti a divizija, juniori a divizija, sulejmanovic i djedovic sazrijevaju vani, valjda ce i nurkiceva karijera ici uzlazno, sto bi bio veliki dobitak.
saphir_

#3858 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

kako ruzan osjecaj jbt led necu se oporaviti ni za 2 godine do slijedeceg eurobasketa, valjda nam se vrati urva fortuna
Asamoah Gyan

#3859 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Asamoah Gyan »

FreakyStyley

#3860 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by FreakyStyley »

The 51st State wrote:
FreakyStyley wrote:
ne znam, meni je to izgledalo kao ukalkulisani rizik, ulaziti polako u turnir, pa dizati itenzitet igre iz tekme u tekmu, samo grupa i splet okolnosti je sjebao tako osmisljen koncept. nama je siriti roster pod hitno jer na teletovica mozemo racunati (na ovom nivou) jos ciklus-dva. u tom smislu sam i optimista, kadeti a divizija, juniori a divizija, sulejmanovic i djedovic sazrijevaju vani, valjda ce i nurkiceva karijera ici uzlazno, sto bi bio veliki dobitak.
:thumbup:
Artest

#3861 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Artest »

Jos sam devastiran od jucer.

Da je Teletovic pogodio makar jedno bacanje... Gordic bar dva. Da je crnjo makar nesto zabio, a ne izigravo Stevie Wondera citav hebeni turnir....Da je.... :(
Mustang1

#3862 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Covjek je cijeli turnir samo jednu stvar govorio/sugerirao nasima na svakoj utakmici .. Kod slobodnih bacanja ZAGRADITI ! To nas je na kraju i sjebalo ali jbg .. Fudbaleri imaju kljuc za ovo stanje da nas trznu :D
It_is_a_Leclerc

#3863 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

Artest wrote:Jos sam devastiran od jucer.

Da je Teletovic pogodio makar jedno bacanje... Gordic bar dva. Da je crnjo makar nesto zabio, a ne izigravo Stevie Wondera citav hebeni turnir....Da je.... :(
Ako ćemo tako... Da momci nisu četiri puta šutali duge dvojke vrhom patike gazeći liniju, da nam braća Šehović nisu kombinovano sasuli šest bodova iz pizde mile matere, pa da nam Aleksa faking Popović nije ubacio svoju jedinu trojku na turniru, da nije ušlo ono iza table što je šutano, ono što je poskakivalo na košu, da je Bavčić protiv Srbije ubacio jedno od dva slobodna, da su nam priznali silaznu putanju protiv Latvije, da je sudija vidio korake Bo-a McCaleba....
Artest

#3864 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Artest »

Pa sve je to u domenu sbbkbb.

Prva stvar, preteska grupa.
stalaktit

#3865 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by stalaktit »

Josip321 wrote:Hrvatska reprezentacija nakon mnogih tmurnih (u košarkaškom smisli :D ) godina donjela veselje i optimizam navijačima.
A što mi se posebno sviđa je to da igrači izlaze krvavih koljena sa terena.
Istina jesta da je Hrvatska u euforiji no teko treba proći u četvrtfinale. Samo želim da i u drugom krugu igraju ovako pa što god bude da bude.
Mada sumnjam u neku smislenu koncepciju HKS-a ali ovo prvenstvo može poslužiti za buduća natjecanja. Na ovome prvenstvu treba povratiti vjeru i navijački forte u reprezentaciju. Treba dugoročnije gledati pa pa možda i treneru dati dulji ugovor pa da on gradi ovu reprezentaciju iz temelja.
Kako i kažem, ovo prvenstvo treba poslužiti i za gradnju kostura reprezentacije za buduća natjecanja. Oko Bogdanovića, Tomića pa možda i Žorića kao glavne igrače i okosnicu momčadi ovdje treba što više afirmirati Šarića. Za iduće natjecanje povesti i Hezonju da bude u ulozi koju danas ima Šarić. Nabrojeni igrači su realno NBA potencijal. I oni trebaju biti nositelji igre Hrvatske u idućih8-10 godina. Naravno, ima još mnogo potencijala u mlađim kategorijama koji će biti igrači ali neka se oko ovih gradi momčad.
U zadnje 2 godine se vide neki pozitivni pomaci u hr košarci (u odnosu na zadnjih 7-8 godina), ne mogu definirati odakle dolaze, ali mi se čini da je pokretačka snaga toga ulazak malo novca u Cibonu, Cedevitu, Zagreb i Široki, pa posljedično privatni kapital traži isušivanje močvare nacionalnog saveza, u kojemu su, ruku na srce, nekakvi mračni likovi.

Ogledalo toga napretka je bio plasman ženske ekipe na OI i dobri rezultati mlađih selekcija, i ženskih i muških.

U svakom slučaju, uz samo malo bolji i pošteniji savez, s tradicijom rada u lokalnim zajednicama kakvu Hrvatska ima, mislim da straha za budućnost neće biti :)

Koji bi to potez bio da se ojačaju županijske lige kao u recimo rukometu. Zato ima Hrvatska tako jak rukomet, ja evo sad dok sam u Zg-u čisto radi svog tijela igram 3. županijsku ligu, ali je ta 3. županijska organiziranija više nego recimo 1. BiH košarkaška liga. Većinom kadeti u njoj, i onda se dalje filtriraju, nema šanse da recimo bez liječničkog igraš ili da ti trener nije licenciran i sa školom. Eh, to fali košarci.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3866 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Admir_1984 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Artest wrote:Jos sam devastiran od jucer.

Ako ćemo tako... Da momci nisu četiri puta šutali duge dvojke vrhom patike gazeći liniju, da nam braća Šehović nisu kombinovano sasuli šest bodova iz pizde mile matere, pa da nam Aleksa faking Popović nije ubacio svoju jedinu trojku na turniru, da nije ušlo ono iza table što je šutano, ono što je poskakivalo na košu, da je Bavčić protiv Srbije ubacio jedno od dva slobodna, da su nam priznali silaznu putanju protiv Latvije, da je sudija vidio korake Bo-a McCaleba....
ja mislim da se u ovom krugu uopšte nisu gledale koš razlike sa meceva protiv crne gore, srbije i makedonije, tako da ne treba prozivati te primljene poene. stvorio se krug izmedju srbije, latvije, litvanije i nas, srbija tu imala 3-0, a ostale tri 1-2 i mi smo tu bili za 2 koša lošiji. da smo crnogorce i makedonce dobili +50 opet bi ispali :roll:
pOZz

#3867 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by pOZz »

agent_zero wrote:Jutros mi kolege s posla kažu da bi, u slučaju da su crnogorci tukli srbiju sa 13 poena razlike, mi išli dalje. Jel to istina?
Dovedi kolege na forum.
El_comadante

#3868 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by El_comadante »

idemo dalje prvenstvo se nastavlja nažalost bez nas. danas je dan pauze pa onda se turnir nastavlja. u četvrtfinalu jednom nogom su Francuska, Srbija i Italija. treba im samo jedna pobjeda za to. skoro sigurne u četvrt finalu vidim Litvaniju, Španiju i Sloveniju. u grupi E za preostalo mjesto se bore Ukraina, Latvija i Belgija gdje Ukraina ima jednu pobjedu a ove dvije dva poraza. dakle malu prednost ima Ukraina tu za prolaz dalje. grupa F Finska i Hrvatska sa omjerom 1-1 i Grčka sa dva poraza. tu vidim Hrvate jer Grci moraju dobiti Španiju ili Sloveniju plus Hrvatsku što če im biti jako teško
roboth

#3869 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by roboth »

El_comadante wrote:idemo dalje prvenstvo se nastavlja nažalost bez nas. danas je dan pauze pa onda se turnir nastavlja. u četvrtfinalu jednom nogom su Francuska, Srbija i Italija. treba im samo jedna pobjeda za to. skoro sigurne u četvrt finalu vidim Litvaniju, Španiju i Sloveniju. u grupi E za preostalo mjesto se bore Ukraina, Latvija i Belgija gdje Ukraina ima jednu pobjedu a ove dvije dva poraza. dakle malu prednost ima Ukraina tu za prolaz dalje. grupa F Finska i Hrvatska sa omjerom 1-1 i Grčka sa dva poraza. tu vidim Hrvate jer Grci moraju dobiti Španiju ili Sloveniju plus Hrvatsku što če im biti jako teško
Ma daBogda svi poispadali
uglavnomja

#3870 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by uglavnomja »

nazalost, ide se dalje bRez nas.

tako da cu navijati za kroatice i za fince :D
i pojavice se neko simpa, kao uvijek.
alchak.ba

#3871 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by alchak.ba »

El_comadante wrote:idemo dalje prvenstvo se nastavlja nažalost bez nas. danas je dan pauze pa onda se turnir nastavlja. u četvrtfinalu jednom nogom su Francuska, Srbija i Italija. treba im samo jedna pobjeda za to. skoro sigurne u četvrt finalu vidim Litvaniju, Španiju i Sloveniju. u grupi E za preostalo mjesto se bore Ukraina, Latvija i Belgija gdje Ukraina ima jednu pobjedu a ove dvije dva poraza. dakle malu prednost ima Ukraina tu za prolaz dalje. grupa F Finska i Hrvatska sa omjerom 1-1 i Grčka sa dva poraza. tu vidim Hrvate jer Grci moraju dobiti Španiju ili Sloveniju plus Hrvatsku što če im biti jako teško
nek crknu svi na terenu.
Hedg

#3872 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Hedg »

Dabogda se krov srušio onom Kleizi na glavu. Brada bordelska, nek se familiji smije svojoj.
Comrad

#3873 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Comrad »

Ma pravila su katastrofalna, toliko su zakomplikovali da ni oni sami vise ne znaju. Te nekakvo prenosenje bodova, te ovo sa kosevima budalastine.

Povecali na 24 tima i napravili debili 4 grupe. :-)

Napravi brate format ko sto je bio samo prilagodjen ovom broju timova, 6 grupa po 4 tima. Dalje ide 12 timova + 2 najbolja treceplasirana, ukrstaju se A1 - B2, A2 - B1 itd. Dalje prolazi osam timova u cetvrtfinale itd.
Comrad

#3874 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Comrad »

Mustang1 wrote:Cijelu noc mi u glavi onaj zadnji pokusaj za tri Mirze .. Ne znam jesam li odspavao 2 sata u cugu .. Ustanem upalim tv tamo Makedonija-Latvija .. Kad poludio nisam :(
Ako veceras oni manekeni ne pobjede ja se nikad oporavit necu :roll:
Meni je samo krivo sto nismo imali taj zadnji tajm-out, jer sam siguran da bi se bolje postavili. Jer bilo je sasvim dovoljno vremena, pola napada.

Ovako je Mirza morao sutati sa onolike daljine, jer da je jos prisao oni bi odmah pravili faul jer im je i to odgovaralo, samo da ne bude trica...
Gandra_1

#3875 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Gandra_1 »

Comrad wrote:Ma pravila su katastrofalna, toliko su zakomplikovali da ni oni sami vise ne znaju. Te nekakvo prenosenje bodova, te ovo sa kosevima budalastine.

Povecali na 24 tima i napravili debili 4 grupe. :-)

Napravi brate format ko sto je bio samo prilagodjen ovom broju timova, 6 grupa po 4 tima. Dalje ide 12 timova + 2 najbolja treceplasirana, ukrstaju se A1 - B2, A2 - B1 itd. Dalje prolazi osam timova u cetvrtfinale itd.
Ovom sistemu nista posebno ne fali, e sada druga je prica sto smo mi izvisili u ovakvoj grupi... da smo prosli ko Belgijanci sa dvije pobjede niko se ne bi bunio na sistem...

A i kao da gledam da se igra po tom tvom prijedlogu, mi bi bili treceplasirani i falilo bi nam malo da budemo medju ta dva najbolja treceplasirana :D
Locked