Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sreca ima se 3G usb modem pa se korsiti net od telekoma
Sve ide bez problema, otvara sve strnaice sto nece na telemachu 
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#3852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vjerovatno su mnogi primjetili al evo da napisem mozda koga intewresuje : probajte otvoriti gmail.com yahoo jb..facebook ne ide.. upisite onda npr. slikomanija.net i otvori bez problema kao i masu drugih stranica. kao sto vec rekoh namjerno su neke adrese servere i protokole ugasili trenutno (citav link nije pao )
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisu oni ugasili, vec su ti serveri na nekim lokacijama kojima se ne moze pristupiti. Npr ne mozes pristupiti stranicama koje su hostovane u americi (primjer), dok mozes evropskimmarkioni wrote:vjerovatno su mnogi primjetili al evo da napisem mozda koga intewresuje : probajte otvoriti gmail.com yahoo jb..facebook ne ide.. upisite onda npr. slikomanija.net i otvori bez problema kao i masu drugih stranica. kao sto vec rekoh namjerno su neke adrese servere i protokole ugasili trenutno (citav link nije pao )
-
dezurni_ucenik
#3854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Preko Spotfluxa mi ide sve regularno ...
- markioni
#3855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
u to ne bi ulazio jesul il nisu al i nebitno je...samo mi je pomalo bizarno sve ovo...nisam neki mrezni strucnjak ali ako masa drugih protokola i servera radi bez problema onda da nije frka samo sa http serverima?un1ted wrote:Nisu oni ugasili, vec su ti serveri na nekim lokacijama kojima se ne moze pristupiti. Npr ne mozes pristupiti stranicama koje su hostovane u americi (primjer), dok mozes evropskimmarkioni wrote:vjerovatno su mnogi primjetili al evo da napisem mozda koga intewresuje : probajte otvoriti gmail.com yahoo jb..facebook ne ide.. upisite onda npr. slikomanija.net i otvori bez problema kao i masu drugih stranica. kao sto vec rekoh namjerno su neke adrese servere i protokole ugasili trenutno (citav link nije pao )
-
gidra
#3856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam znao prije za ovaj program, uglavnom sve radi kada se pokrene Spotflux. Facebook, KlixCVIKERASH wrote:Preko Spotfluxa mi ide sve regularno ...
Kada se pokrene ovaj program dobije se neka americka IP adresa
- markioni
#3857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja dajem ruku da oni otklanjaju kurslus i da su namjerno izolovali neke servise ostalo je supljagidra wrote:Nisam znao prije za ovaj program, uglavnom sve radi kada se pokrene Spotflux. Facebook, KlixCVIKERASH wrote:Preko Spotfluxa mi ide sve regularno ...![]()
Kada se pokrene ovaj program dobije se neka americka IP adresa
- Maharadza
#3858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ali zato ti naplate za 200MB prometa kao ovamo za mjesec dana flat!un1ted wrote:Sreca ima se 3G usb modem pa se korsiti net od telekomaSve ide bez problema, otvara sve strnaice sto nece na telemachu
Inače, neka samo torrenti lete (i to zakucani na 1,2MB/s), ništa mi više i ne treba!
- un1ted
#3859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam studentski paket, 1GB prometa, a poslije neograniceno s smanjenom brzinom, meni superMaharadza wrote: Ali zato ti naplate za 200MB prometa kao ovamo za mjesec dana flat!
Inače, neka samo torrenti lete (i to zakucani na 1,2MB/s), ništa mi više i ne treba!
Nisam ni ja strucnjak, ali sam dosta puta vidio ovo. Neko ko je strucnij ce objasniti zasto serveri koji su na odredjenim "ip adresama" ili "dns sranju" postanu nedostupni
- coyotdevil
- PriNc_ba
#3861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pu !
a ja se taman ponadao da polako dolazi smak svijeta i da je google pao i da internet polako puca
da se vise ljudi malo unormale po kafama i dernecima i po kafanama... a ne gdje se god okrenes slikaju se za fejs ili tipkaju ... da hoce propasti ovaj internet da se debili (oni koji to jesu) poubijaju jer ne bi znali sta ce bez neta a mi ostali da odmorimo od svega na svijetu i da igramo klikera 
a ja se taman ponadao da polako dolazi smak svijeta i da je google pao i da internet polako puca
-
Mustang1
#3862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Procepilo
Skidam ovaj spotflux za svaki slucaj nek se nadje 
- covjekizsjene
#3863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako bi lijepo bilo da net nestane na 7 dana i padne 2 metra snijega pa da opet svi zajedno lopatamo.
-
Mustang1
#3864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad kad mi treba internet i komp vise nego u ovih 10.ak godina koliko ga imam ti bi da nestane 
-
krater
#3865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bubalo1 wrote:ProcepiloSkidam ovaj spotflux za svaki slucaj nek se nadje
- mumi80
#3866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ko ja sam ja budala, imao stabilan net od Telecoma i poletio za većim brzinama pa sad nemam nikakav. I to sve par dana nakon priključenja. Budel se ovo ponavljalo samo ih lagano nazovem i nek pakuju sve što su donijeli.
Jedna napomena: Može se raskinuti aneks za HD paket!
Ja ih zvao i kažem ne radi mi titl na nekim HD kanalima, a taj paket sam i uzeo upravo radi tih kanala. Kaže teta resetuj resiver, pa de u postavkama uključi srpski, pa de ovo...i kad od svega toga nije bilo ništa kaže ona da na tim kanalima i nema titla
I onda je ja pitam kako mogu raskinuti aneks ugovora, kaže odeš u našu poslovnicu i tamo to rješiš. I tako je i bilo, otišao odjavio HD paket a prijavio Sportklub HD. Pa vole i oni da dobiju 4 KM manje mjesečno nego 60 KM manje u slučaju da raskinem ugovor 
Jedna napomena: Može se raskinuti aneks za HD paket!
Ja ih zvao i kažem ne radi mi titl na nekim HD kanalima, a taj paket sam i uzeo upravo radi tih kanala. Kaže teta resetuj resiver, pa de u postavkama uključi srpski, pa de ovo...i kad od svega toga nije bilo ništa kaže ona da na tim kanalima i nema titla
- dustaban
#3867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemashe, telemashe, kako tele mashe ?Telemach wrote:....
DZE STE SAD da nam objasnite sta no nocas bi ?
Mogli ste makar dati kakav info na radio.
Radio vam je inace jedna prosta ali STABILNA mreza!
- mumi80
#3868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel to riješeno??? Evo sad zovem ženu kući, kaže nema neta 
- dustaban
#3869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A sad jedno ozbiljno pitanje?
Koji je ovo kuratz sa nasim ISP-ovima ?!
Namjenjali smo ih se vala ko niko u Evropi, a sve i jedan ispadose isto gowno drugo pakovanje!
Je li problem u to nekakvom "glavnom kablu" kroz koji svi idu i koji je negdje nagnjecen ?
Je li problem u tome sto smo mi samo neciji prirepak pa nas taj gore yebe?
Ili je problem sto se ovo trziste tretira kako se inace tretira: daj im otrovano mlijeko, bosanci ce to popiti, daj im smece od nafte, njihovi golfovi ce to sprziti, daj im internet na kasicicu, ionako su izvan svijeta...
Jebote, srusio se sistem, niko ni mukajet. A ja ih jos nafalio prije mjesec dana kad sam dogovaro paket, tamo neka ljubazna cura, ja htio da joj cvijece posaljem, vid sad ovo...

Namjenjali smo ih se vala ko niko u Evropi, a sve i jedan ispadose isto gowno drugo pakovanje!
Je li problem u to nekakvom "glavnom kablu" kroz koji svi idu i koji je negdje nagnjecen ?
Ili je problem sto se ovo trziste tretira kako se inace tretira: daj im otrovano mlijeko, bosanci ce to popiti, daj im smece od nafte, njihovi golfovi ce to sprziti, daj im internet na kasicicu, ionako su izvan svijeta...
Jebote, srusio se sistem, niko ni mukajet. A ja ih jos nafalio prije mjesec dana kad sam dogovaro paket, tamo neka ljubazna cura, ja htio da joj cvijece posaljem, vid sad ovo...
- jazzer
#3870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Al ga nisi poslao i sada svi ispastamo zbog togadustaban wrote:A sad jedno ozbiljno pitanje?
-
krater
#3871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jazzer wrote:Al ga nisi poslao i sada svi ispastamo zbog togadustaban wrote:A sad jedno ozbiljno pitanje?
-
iceman2010
#3872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam sta je bilo jucer sa telemach-om, ali kada spominjes opticke kablove problem svih alternativaca je to sto hoce da pruze sto jeftiniju uslugu, a da pri tome ekstra zarade. Ima nesto sto se zove back-up link. To je kod alternativaca mizerija koja sluzi samo da ispadne da ima neta. Kod telecom-a se radi o simetricnom linku. Imali bi to i alternativci, ali treba to platitidustaban wrote:A sad jedno ozbiljno pitanje?
- fireman2013
#3873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Treba tu jos dodati da kvalitetan back-up link kosta koliko i primarni. Al haj bitno je daoni mogu "surfovavati" preko 10 Mb/s (na papiruiceman2010 wrote:Ne znam sta je bilo jucer sa telemach-om, ali kada spominjes opticke kablove problem svih alternativaca je to sto hoce da pruze sto jeftiniju uslugu, a da pri tome ekstra zarade. Ima nesto sto se zove back-up link. To je kod alternativaca mizerija koja sluzi samo da ispadne da ima neta. Kod telecom-a se radi o simetricnom linku. Imali bi to i alternativci, ali treba to platitidustaban wrote:A sad jedno ozbiljno pitanje?
-
iceman2010
#3874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Maharadza wrote:I onda ih još ima pa seru "ADSL bolji od Cable-a", isti kurac kada su oba ISP-a na jednom kablu!bELMIN_666 wrote:Otislo sve k vragu ,i telemach i BHT i HS![]()
un1ted wrote:Sreca ima se 3G usb modem pa se korsiti net od telekomaSve ide bez problema, otvara sve strnaice sto nece na telemachu
un1ted wrote:Imam studentski paket, 1GB prometa, a poslije neograniceno s smanjenom brzinom, meni superMaharadza wrote: Ali zato ti naplate za 200MB prometa kao ovamo za mjesec dana flat!
-
Bandalero
#3875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koje su to srpske firme ovdje molim te, ako je to telemach pokazi nam argumentovan dokaz da je to stvarno tako??fireman2013 wrote:Tako vam i treba kad pored NASIH (BOSANSKIH) firmi vi birate SRPSKE.
Spor oporavak zelim
I ako mislis da su nase firme Bhtelecom i HS ja ih uopste ne smatram nasima, jer su nanijele vise stete nama nego strane kompanije, tako da Trollaj negdje drugo.