Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Hafis

#38476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Havatar wrote: Postoji li bar jedan razlog zbog cega ne bi uz ove nabrojane i hrvatski clan predsjednistva prisustvovao sastanku pogotovo sto je tom sastanku prisustvovao bosnjacki clan predsjednistva pa je samim tim to sto Komsic nije bio tu primjer diskriminacije nad Hrvatima :?:
Slažem se u potpunosti.
Ova zemlja je puna takvih apsurda, da uopće ne predastavlja iznenađenje da jedan lik može predstavljati narod koji ga uopće ne želi za svog predstavnika. To nigdje nema nego ovdje.
Ali bit će ipak da se radi o racionalnim osobama, svjesnih složenosti situacije, koji ipak smatraju da se ne treba s tim stvarima zajebavati, i od njih praviti nepotrebni cirkus. Stoga ga nigdje i ne pozivaju....bilo bi stvarno krajnje neozbiljno.
madner

#38477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Don Neonko ce to rjesiti. :D
Blizanac

#38478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Blizanac »

Hafis wrote: Slažem se u potpunosti.
Ova zemlja je puna takvih apsurda, da uopće ne predastavlja iznenađenje da jedan lik može predstavljati narod koji ga uopće ne želi za svog predstavnika. To nigdje nema nego ovdje.
Ali bit će ipak da se radi o racionalnim osobama, svjesnih složenosti situacije, koji ipak smatraju da se ne treba s tim stvarima zajebavati, i od njih praviti nepotrebni cirkus. Stoga ga nigdje i ne pozivaju....bilo bi stvarno krajnje neozbiljno.
:lol:
Onaj kome je Bakir racionalna osoba meni najviše liči na nekog cirkusanta.
Hafis

#38479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

SDA i SDP se međusobno optužuju zbog Akademije u Mostaru
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-i-sd ... /140307029

Muštuluk :bih:

Poslije Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, evo još jedne paravojne akademije, rvatske, ili što bi ovdje rekli - kamenjarsko kockoglave.
Ako ništa, malo će se popraviti krvna slika u vidu pokojeg honorara, što nije loše u ovim recesijskim vremenima. A trebat će i konstantno štogod pisanog materijala...pa velim ako baza i drugovi budu insistirali, ne mogu ih odbiti :D
madner

#38480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Nema honorara brez love.
hizo ramidovic

#38481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:SDA i SDP se međusobno optužuju zbog Akademije u Mostaru

Poslije Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, evo još jedne paravojne akademije, rvatske, ili što bi ovdje rekli - kamenjarsko kockoglave.
Ako ništa, malo će se popraviti krvna slika u vidu pokojeg honorara, što nije loše u ovim recesijskim vremenima. A trebat će i konstantno štogod pisanog materijala...pa velim ako baza i drugovi budu insistirali, ne mogu ih odbiti :D
eto tebi prigode, 'afis-efendija, da svoje dupe uvalis na proracunsku sisu...
Hafis

#38482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

madner wrote:Nema honorara brez love.
Sad su sve opcije otvorene :)
Kada može Sidran biti akademik, mogu i ja barem emeritus.

Nego, šta misliš ti kako ovo prođe kroz iglene uši?
madner

#38483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Nije proslo, ima i drugi servis.

Ali nece proc. :D
Hafis

#38484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:
Hafis wrote:SDA i SDP se međusobno optužuju zbog Akademije u Mostaru

eto tebi prigode, 'afis-efendija, da svoje dupe uvalis na proracunsku sisu...
Zato tražim maksimalni doprinos i samopregalaštvo svih uposlenika u privredi, to jest punjača proračuna, i općenito svih patriota da bi ta proračunska sisa bila što punija, veća, oblija...jednom riječju fonasi mašala - petica :D
Hafis

#38485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

madner wrote:Nije proslo, ima i drugi servis.

Tješi se ti. Već su se i muhori napravili i namještaj unjeo. Tajnica - k'o bomba :D

U povjerenju: meč je bio namješten.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#38486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

hizo ramidovic wrote:a ti pravac u katastar, izvadi zk izvadak na ime svoga babe pa onako u paru krcmite njegovu zemlju kako vam srcu drago.
i drzi sape dalje od onoga sto nije tvoje.
:thumbup: Uvijek najinteligentniji način diskusije, vrhunska ironija i brilijantni postovi. Svaka čast :thumbup: :thumbup:
madner

#38487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Hafis wrote:

Tješi se ti. Već su se i muhori napravili i namještaj unjeo. Tajnica - k'o bomba :D

Ajde, kakve novosti. :D

Katanaco gori od Barcelone kada uzme loptu. :D
Styling

#38488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
Styling wrote: Nesto ce se morati desiti jer ovako vise ne moze. Ili korjenita promjena ustava i ukidanje entiteta i stvaranje republike ili podjela. Ovakav status quo nas nigdje ne vodi.
A, kroz istoriju smo se uvjerili da su i najludje ideje znale postati prihvatljive. Ljudi su u ratu ginuli da se drzava ne bi podijelila, pa je podijelise hladno, bez grca na licu. I jos nam prodase tu ideju kao povoljnu za nas. Nikada ne reci nikada!
promjene ustava se moraju desiti, to je jasno, ali se one nikada i ni pod koju cijenu ne smiju kretati u pravcu etnicke podjele i nagradjivanja za krvavo cerecenje ove drzave.
to je 'crvena linija' ispod koje se, jednostavno, ne smije ici!
Ali, na to smo vec prakticno pristali u Daytonu. I ovo nije nikakva etnicka podjela. Samo podjela na drzave koje same mogu naprijed ali zajedno ne, jer jednostavno ne mozemo ni oko cega da postignemo dogovor.
Styling

#38489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Hafis wrote:

Kad se podijelimo, puni budzet sam pa osnivaj akademije do besvjesti. Nema od nas ni feninga.
hizo ramidovic

#38490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote:
Ali, na to smo vec prakticno pristali u Daytonu. I ovo nije nikakva etnicka podjela. Samo podjela na drzave koje same mogu naprijed ali zajedno ne, jer jednostavno ne mozemo ni oko cega da postignemo dogovor.
osnovni cilj propagandnog i specijalnog rata jeste da protivnik psiholoski 'padne', sto se kod tebe ocito desilo.
kada se bosnjake (i bosance) nije moglo vojno slomiti i poraziti, krenulo se u psiholosko lomljenje, koristeci se svim mogucim sredstvima opstrukcije, sa ciljem da se u konacnici na suprotnoj strani dobiju sagovornici, poput tebe (a ima ih jos), za tzv 'mirni razlaz'. naravno, neprijatelj je u sve to uracunao i neznanje, nestrucnost, pohlepu...tzv 'bosnjackih politickih prvaka', te smo tako dosli tu gdje jesmo.

p.s. ti mi bas i nisi neki igrac na duze staze...
Styling

#38491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
Styling wrote:
osnovni cilj propagandnog i specijalnog rata jeste da protivnik psiholoski 'padne', sto se kod tebe ocito desilo.
kada se bosnjake (i bosance) nije moglo vojno slomiti i poraziti, krenulo se u psiholosko lomljenje, koristeci se svim mogucim sredstvima opstrukcije, sa ciljem da se u konacnici na suprotnoj strani dobiju sagovornici, poput tebe (a ima ih jos), za tzv 'mirni razlaz'. naravno, neprijatelj je u sve to uracunao i neznanje, nestrucnost, pohlepu...tzv 'bosnjackih politickih prvaka', te smo tako dosli tu gdje jesmo.
ti mi bas i nisi neki igrac na duze staze...
Vjeruj mi, ne da nisam pala, nego je u meni proradio dert i ifrizluk koji sam u sebi skupljala od '92 na ovamo. Znam jako dobro sta je specijalni rat, ucila sam o tome i upravo to me iritira. Zasto mi ne bismo vodili specijalni rat protiv njih. Zato mi uvijek moramo ici linijom manjeg otpora i gutati sve njihove budalastine i prijetnje podjelom i vrijedjanja. Ja ovu zemlju volim dovoljno da sam bila spremna ostati u ratu ovdje i rizikovati svoj zivot nego se pokupiti i otici, ali nigdje ne pise da mora bas ova Bosna biti u ovim granicama. I ranije su se granice Bosne pomijerale, zasto ih ne bismo pomjerili i sada i konacno napravili drzavu koja ce krenuti naprijed pa da i tvojoj i mojoj djeci bude bolje. Oni znaju da smo mi pravi bosanci i patriote patoloski vezani za ovu zemlju, zato nam i piju krv. Moramo svoj stav promijeniti za 180 stepeni i u lice im reci da ta njihova prica vise ne pije vode i da cemo sada malo mi preci u ofanzivu i tuci ih njihovim oruzjem. Bosnjaci su tradiocionalno narod koji je naucio a trpi, da ga svako handri u mozak kako hoce, da mu kroji sudbinu i uredjuje zivot i svaka promjena kursa bi dosla kao pravo osvjezenje i iznenadjenje. Pokazimo im jednom zube, pa da vidimo kako ce onda oni reagovati.
Hafis

#38492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Styling wrote:
Hafis wrote:

Kad se podijelimo, puni budzet sam pa osnivaj akademije do besvjesti. Nema od nas ni feninga.
Ohhhh, gospo Styling. Vrlo sam razdragan što su nam se putovi ponovo ukrižili.
Vas osebujni riječnik odaje rezonantnu ženu sigurnu u sebe i svoju ženstvenost. Vjerojatno s pravom.
Otkricu ću vam samo da sam slobodni zidar. Radim u tom drevnom tajnom društvu, gdje obnašam funkciju velikog majstora lenijara i trokuta, prvog reda, drugi dan (dvaput je dvaput).

Oprostiti ćete mi na mojoj drskosti ali moram natuknuti da ovom prigodom ipak niste u pravu:

Samo jedan od fakulteta Sveučilišta u Mostaru uplatio je tijekom 2013. godine poreza i doprinosa u blagajne na brojnim razinama vlasti više od milijun i 263.000 KM. S druge strane, iz proračuna je cijelom Sveučilištu za plaće uplaćeno svega 412.000 KM, doznaje Večernji list.
Ovaj podatak, kada se sve izračuna, pokazuje veliki nesrazmjer, jer samo jedna članica Sveučilišta u Mostaru državu godišnje financira s više od 850.000 KM.
Hoću reći, nikakav nam federalni ''budžet'' nije uopće potreban.
Brusulje

#38493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Brusulje »

Mister Yes wrote:3 kantona umjesto današnjih 10. Jedan sa Bošnjačkom većinom, jedan sa Hrvatskom većinom i jedan mješoviti. Ako se o tome dogovaraju imaju moju punu podršku :thumbup:
... gdje je taj mješoviti u stvari ''Sarajevo distrikt'', krasno.

Postavlja se samo pitanje: Zašto smo onda žrtvovali živote 100 000 ljudi?
Styling

#38494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Brusulje wrote:
Mister Yes wrote:3 kantona umjesto današnjih 10. Jedan sa Bošnjačkom većinom, jedan sa Hrvatskom većinom i jedan mješoviti. Ako se o tome dogovaraju imaju moju punu podršku :thumbup:
... gdje je taj mješoviti u stvari ''Sarajevo distrikt'', krasno.

Postavlja se samo pitanje: Zašto smo onda žrtvovali živote 100 000 ljudi?
Ni za sta. Poraz smo dozivjeli u Daytonu a posljedice se vuku vec 20 godina.
hizo ramidovic

#38495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote:
Vjeruj mi, ne da nisam pala, nego je u meni proradio dert i ifrizluk koji sam u sebi skupljala od '92 na ovamo. Znam jako dobro sta je specijalni rat, ucila sam o tome i upravo to me iritira. Zasto mi ne bismo vodili specijalni rat protiv njih. Zato mi uvijek moramo ici linijom manjeg otpora i gutati sve njihove budalastine i prijetnje podjelom i vrijedjanja. Ja ovu zemlju volim dovoljno da sam bila spremna ostati u ratu ovdje i rizikovati svoj zivot nego se pokupiti i otici, ali nigdje ne pise da mora bas ova Bosna biti u ovim granicama.
nisam mislio dalje citati od ove boldirane recenice, ali sam nastavio samo da se uvjerim da sam bio upravu bio u pravu glede tvoga psiholoskog stanja, mada je ova boldirana recenica najbolji je dokaz tomu.
Styling wrote: I ranije su se granice Bosne pomijerale, zasto ih ne bismo pomjerili i sada i konacno napravili drzavu koja ce krenuti naprijed pa da i tvojoj i mojoj djeci bude bolje. Oni znaju da smo mi pravi bosanci i patriote patoloski vezani za ovu zemlju, zato nam i piju krv.
bosnjaci nemaju rezervnu domovinu kao oni i to im je velika prepreka. jer, da imaju, bosnjake bi se puno lakse privolilo na to sto ti zagovaras. takodjer, svjesni su da su bosnjaci danas neuporedivo jaci i spremniji nego '93, pa im vojna opcija bas i ne odgovara. sa druge strane, bosnjacima (i svim pravim bosancima koji osjecaju ovu zemlju svojom) to je dodatni motiv da se suprotstave nakanama poput tvojih.
Styling wrote: Moramo svoj stav promijeniti za 180 stepeni i u lice im reci da ta njihova prica vise ne pije vode i da cemo sada malo mi preci u ofanzivu i tuci ih njihovim oruzjem.
promjena stava koji ti zagovaras je ustvari ostvarenje ciljeva njihovog propagandnog rata, odnosno naveli su te da sama navodis vodu na njihov mlin i da razmisljas na nacin koji oni zele. dakle, oni tebi prijete podjelom tvoje zemlje a ti njima kao kontraprijetnju kazes kako nece oni vec ces je ti podijeliti. snmijesno. u sustini, tvoja prijetnja je kao kad nimfomanki prijetis da ces je, umjesto 3, 'odraditi' 5 puta.
Styling wrote: Bosnjaci su tradiocionalno narod koji je naucio a trpi, da ga svako handri u mozak kako hoce, da mu kroji sudbinu i uredjuje zivot i svaka promjena kursa bi dosla kao pravo osvjezenje i iznenadjenje. Pokazimo im jednom zube, pa da vidimo kako ce onda oni reagovati.
'pokazivanj zuba' na nacin koji ti predlazes je, ustvari, pokazivanje dupeta i namjestanje u pogodnu pozu da neprijatelj moze lakse penetrirati. koliko je to djelotvorno i svrsishodno, sama zakljuci.
Last edited by hizo ramidovic on 07/03/2014 17:33, edited 1 time in total.
channel10

#38496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

Halo trendzo, mojne vise majke ti :arrow: :skoljka:
Mister Yes

#38497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Brusulje wrote: ... gdje je taj mješoviti u stvari ''Sarajevo distrikt'', krasno.
Ma kakvi. Sarajevo distrikt je bio super opcija 95-e. Nažalost nije iskorištena i to je sada gotova stvar. Ovdje se radi o praktično Srednjobosanskom kantonu plus minus par opština.
Brusulje wrote:Postavlja se samo pitanje: Zašto smo onda žrtvovali živote 100 000 ljudi?
Pa za opstanak na što većoj i što kvalitetnijoj teritoriji naravno. Tada su nam nudili maksimalno 33% a sada imamo realnu šansu za 40-tak posto :izet:
hizo ramidovic

#38498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Mister Yes wrote: Pa za opstanak na što većoj i što kvalitetnijoj teritoriji naravno. Tada su nam nudili maksimalno 33% a sada imamo realnu šansu za 40-tak posto :izet:
realno govoreci, puno je 40% teritorije za svega 50-tak % stanovnistva.
s obzirom da bosnjaci tradicionalno zive u porodicnim domacinstvima, sasvim dovoljno je i 11 %, s tim da se napravi jos nebodera (za one koji se ne mogu vratiti na svoja ognjista).
preostalih 89% neka bratski podijele komsije
XOX100

#38499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by XOX100 »

Mister Yes wrote:
Pa za opstanak na što većoj i što kvalitetnijoj teritoriji naravno. Tada su nam nudili maksimalno 33% a sada imamo realnu šansu za 40-tak posto :izet:
To nije tacno.
Danas realno Bosnjaci mogu poklopiti sve osim kamenjara kod Sirokog Brijega i region oko Banjaluke. A to je nekih 80-90% teritorije.

U ovakome odnosu snaga, Bosnjaci nemaju potrebu za pregovaranjem. Neka vrijeme radi svoje.
Mister Yes

#38500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

XOX100 wrote:
Mister Yes wrote:
To nije tacno.
Danas realno Bosnjaci mogu poklopiti sve osim kamenjara kod Sirokog Brijega i region oko Banjaluke. A to je nekih 80-90% teritorije.

U ovakome odnosu snaga, Bosnjaci nemaju potrebu za pregovaranjem. Neka vrijeme radi svoje.
Tako sam i ja mislio do prije mjesec dana. Ali očigledno se više ne može izdržati rahat patnja:

Image
Locked