Styling wrote:
Vjeruj mi, ne da nisam pala, nego je u meni proradio dert i ifrizluk koji sam u sebi skupljala od '92 na ovamo. Znam jako dobro sta je specijalni rat, ucila sam o tome i upravo to me iritira. Zasto mi ne bismo vodili specijalni rat protiv njih. Zato mi uvijek moramo ici linijom manjeg otpora i gutati sve njihove budalastine i prijetnje podjelom i vrijedjanja. Ja ovu zemlju volim dovoljno da sam bila spremna ostati u ratu ovdje i rizikovati svoj zivot nego se pokupiti i otici, ali nigdje ne pise da mora bas ova Bosna biti u ovim granicama.
nisam mislio dalje citati od ove boldirane recenice, ali sam nastavio samo da se uvjerim da sam bio upravu bio u pravu glede tvoga psiholoskog stanja, mada je ova boldirana recenica najbolji je dokaz tomu.
Styling wrote:
I ranije su se granice Bosne pomijerale, zasto ih ne bismo pomjerili i sada i konacno napravili drzavu koja ce krenuti naprijed pa da i tvojoj i mojoj djeci bude bolje. Oni znaju da smo mi pravi bosanci i patriote patoloski vezani za ovu zemlju, zato nam i piju krv.
bosnjaci nemaju rezervnu domovinu kao oni i to im je velika prepreka. jer, da imaju, bosnjake bi se puno lakse privolilo na to sto ti zagovaras. takodjer, svjesni su da su bosnjaci danas neuporedivo jaci i spremniji nego '93, pa im vojna opcija bas i ne odgovara. sa druge strane, bosnjacima (i svim pravim bosancima koji osjecaju ovu zemlju svojom) to je dodatni motiv da se suprotstave nakanama poput tvojih.
Styling wrote:
Moramo svoj stav promijeniti za 180 stepeni i u lice im reci da ta njihova prica vise ne pije vode i da cemo sada malo mi preci u ofanzivu i tuci ih njihovim oruzjem.
promjena stava koji ti zagovaras je ustvari ostvarenje ciljeva njihovog propagandnog rata, odnosno naveli su te da sama navodis vodu na njihov mlin i da razmisljas na nacin koji oni zele. dakle, oni tebi prijete podjelom tvoje zemlje a ti njima kao kontraprijetnju kazes kako nece oni vec ces je ti podijeliti. snmijesno. u sustini, tvoja prijetnja je kao kad nimfomanki prijetis da ces je, umjesto 3, 'odraditi' 5 puta.
Styling wrote:
Bosnjaci su tradiocionalno narod koji je naucio a trpi, da ga svako handri u mozak kako hoce, da mu kroji sudbinu i uredjuje zivot i svaka promjena kursa bi dosla kao pravo osvjezenje i iznenadjenje. Pokazimo im jednom zube, pa da vidimo kako ce onda oni reagovati.
'pokazivanj zuba' na nacin koji ti predlazes je, ustvari, pokazivanje dupeta i namjestanje u pogodnu pozu da neprijatelj moze lakse penetrirati. koliko je to djelotvorno i svrsishodno, sama zakljuci.