Nece tu biti velikih problema. Juzna amerika je prioritet. Ovo je strateska alijansa koju je Movistar masno platio. Oni su glavni dole. Ekipa gdje igraju Messi, Neymar i Luis Suarez je za takvu firmu objektivno rudnik zlata.omar little wrote:valjda ce braca arapi odrijesit kesi, ako spadnem opet na streamove nekom cu se sjetit familije.skenderija04 wrote:Da,. Ovo znaci da ko hoce da prenosi Barsine utakmice sljedece godine izvan Spanije mora da pregovara sa MOVISTAR. Oni su vlasnici tv prava.omar little wrote:jel to znaci da ce al jazeera morat pregovarat iznova za prava za sjevernu ameriku?
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#38476 Re: FC Barcelona
- ascari
#38477 Re: FC Barcelona
Pratio sam danas krajickom oka situaciju oko ugovora. U sustini Telefoncia je glavni igrac ovdje, a koliko sam shvatio Movistar je u njihovom vlasnistvu? Sto se tice ovih 13.3mil (opet moje shvatanje ugovora) je eksterni ugovor sa klubom, koji ce trajati tri sezone. Promocija operatera generalno u Kataloniji. Ovaj put nece biti nikakvog sponzorstva na dresuskenderija04 wrote:Ostala je jos godina dana da klubovi potpisuju individualna audiovizuelna prava. Velika vecina je potpisala za grupu Mediapro sa kojom je Barcelona do danas imala ugovor. Movistar je telecom spanije zvanicno( u stvari multinacionalna kompanija) koja je krenula u otkup prava vrhunskog sporta. Sada su vlasnici F1 i Motora. U Spaniji su kupili i Canal +. Htjeli su vrhunski fudbal pod svaku cijenu. Sada imaju Barcelonu za sljedeu godinu. Mediapro je priznala veceras da je razlika bila u "samo 40 miliona i da se osjecaju razocaranim i izdanim od strane Barcelone" Prije dva mjeseca su ovu godinu potpisali sa Realom za 140 miliona. Prvi put u istoriji Barsa ce imati vise novca od tv prava od Reala.
Ovo ce imati i negativnih posljedica. Ako su do sada mediji sa ucescem grupe Mediapro u finansijskoj strukturi bili anti barsa (doping, messi, neymar....) sada ce tek biti uzas. Danas su otvorili sportski program sa izvjestajem utakmice Barcelona-Levante sa frazom"osrednja partija Lea Messija...)
Dobre strane ugovora( osim para) su sto ce se klub preko Movistara orjentisati na americko trziste ( i jedna i druga Amerika, da se razumijemo) gdje je movistar gigant. Prakticno znaci da ce Barsa svoje utakmice na Camp Nou igrati u terminima u 20:00,21:00 i 22:00, Prioritet ce biti da ekipa nastavi s idejom pravljenja juznoamericke reprezentacije, turneje ce umjesto istoka ici na USA i Meksiko..
- skenderija04
#38478 Re: FC Barcelona
@Ascari
Tako je. 13 miliona je ekstra, nevezano za ugovor. Telefonica je sad Movistar. Isto sranje, samo sto svuda u ssvijetu nastupaju kao movistar samo u Spaniji su bili telefonica. Movistar je svojevremeno bio samo dio za mobilnu telefoniju.
Nista na dresu, rezervisano za druge.
Tako je. 13 miliona je ekstra, nevezano za ugovor. Telefonica je sad Movistar. Isto sranje, samo sto svuda u ssvijetu nastupaju kao movistar samo u Spaniji su bili telefonica. Movistar je svojevremeno bio samo dio za mobilnu telefoniju.
- dinty2
#38479 Re: FC Barcelona
hvala @skendere
znaci 180 miliona: koke, verati, pogba, danilo. koga od ovih

-
Crvena Tifoza
#38480 Re: FC Barcelona
Nisam znao da je Movistar tako jak. Znam da razvaljuju u biciklizmu ali ovaj ugovor je ipak par stepenica iznad.
Tek će mi sad svi moji biciklistički dresovi sa Movistar reklamom imati smisla.
- ascari
#38481 Re: FC Barcelona
Nije ovo nista spram zakupa prenosa F1Crvena Tifoza wrote:Nisam znao da je Movistar tako jak. Znam da razvaljuju u biciklizmu ali ovaj ugovor je ipak par stepenica iznad.
- ascari
#38482 Re: FC Barcelona
Abidal odbio ugovor sa Barcom. Ne odgovaraju mu uslovi rada (bile su dvije opcije). Nastavlja u Olympiacosu.
El rotativo francés 'L'Équipe' ha publicado en su revista France Football unas declaraciones de Eric Abidal en las que explica que ya se ha decidido por una de las dos propuetsas que tenía sobre la mesa para trabajar una vez finalizada su carrera futbolística. Las propuestas eran de Barça y Olympiacos y Abidal ha elegido la opción griega.
- ascari
#38483 Re: FC Barcelona
Citam sad nove detalje: 140mil za prenos 2015/16 i 40milx3godine za "ostala" sponzorstva + onih 13,3mil za trogodisnji ugovor promocije operatera. Je li ipak Telefonica novi (prelazni) sponzor?skenderija04 wrote:@Ascari
- skenderija04
#38484 Re: FC Barcelona
stoji termin "partner" za americko tržište sa kojim ce otvoriti zastupnicku kancelariju u New Yorku.ascari wrote:Citam sad nove detalje: 140mil za prenos 2015/16 i 40milx3godine za "ostala" sponzorstva + onih 13,3mil za trogodisnji ugovor promocije operatera. Je li ipak Telefonica novi (prelazni) sponzor?skenderija04 wrote:@Ascari
Sta to znaci samo oni znaju.
Ta oostala sponzorstva se ticu produkcije Barca Tv, i implantacije mreže kako kablovske tako i wireless u svim instslacijama kluba.
- BHF_Manijak
#38485 Re: FC Barcelona
Eto ukinuta zabrana transfera. Guzovaca. Doduse ko ce pristati da ne igra pola godine. 
- suncica24
#38486 Re: FC Barcelona
Dje ba? Sta ba?BHF_Manijak wrote:Eto ukinuta zabrana transfera. Guzovaca. Doduse ko ce pristati da ne igra pola godine.
-
Crvena Tifoza
#38487 Re: FC Barcelona
Mogu kupovati na ljeto ali igrači nemaju pravo nastupa do januara.suncica24 wrote:Dje ba? Sta ba?BHF_Manijak wrote:Eto ukinuta zabrana transfera. Guzovaca. Doduse ko ce pristati da ne igra pola godine.
Velike su pare u opticaju, i mislim da nije nikome u interesu da Barça ne troši ovo ljeto.
- suncica24
#38488 Re: FC Barcelona
Ja mislila nesto novo.
- skenderija04
#38489 Re: FC Barcelona
Danas dan odmora za prvi tim. Messi je dosao sam da trenira.

- ascari
#38490 Re: FC Barcelona
Marca: Messi se ponovo protivi Luchovim odlukama!skenderija04 wrote:Danas dan odmora za prvi tim. Messi je dosao sam da trenira.![]()
![]()
Messi: 'ta ce on meni govorit kad da treniram
-
omar little
#38491 Re: FC Barcelona
"thiago, ostav taj ajped!!"
- ascari
#38492 Re: FC Barcelona
Sad malo pravih izjava
Jaume Roures (Mediapro CEO) kaze da je njihova ponuda bila bolja/vise novca!
Sutra u 12:00 zvanicna objava.
- skenderija04
#38493 Re: FC Barcelona
Jeste, samo kako. Niko nije mogao dati vise od 140 miliona jer je to konkursom odredjeno. Da je Roures ponudio isto sto i Movistar bio bi prihvacen. Ova izjava je u stilu:"Sada ce izbori, i ja cu vama j...mater nezahvalne dzukele"ascari wrote:Sad malo pravih izjavaJaume Roures (Mediapro CEO) kaze da je njihova ponuda bila bolja/vise novca!
- ascari
#38494 Re: FC Barcelona
On se i poziva na izbore i struje unutar kluba koje su im okrenule ledja. Sad citam navodne detalje ugovora: 140 za prenos + 40 sponzorski ugovor (sutra detalji). Onih 13,3 koje je klub vec objelodanio ostaju sa Movistarom.skenderija04 wrote:Jeste, samo kako. Niko nije mogao dati vise od 140 miliona jer je to konkursom odredjeno. Da je Roures ponudio isto sto i Movistar bio bi prihvacen. Ova izjava je u stilu:"Sada ce izbori, i ja cu vama j...mater nezahvalne dzukele"ascari wrote:Sad malo pravih izjavaJaume Roures (Mediapro CEO) kaze da je njihova ponuda bila bolja/vise novca!
-
LSD
- dinty2
#38496 Re: FC Barcelona
realno najbolji ikad
2.maradona
3.ronaldo fenomeno
2.maradona
3.ronaldo fenomeno
-
sizifinho
#38498 Re: FC Barcelona
Kako gotivim ovog igrača, on je poslije Messija glavna karika tima.faraon_s_krilima wrote:
Messi, Busi i Macherano
- skenderija04
#38499 Re: FC Barcelona
Evo i novih detaljaascari wrote:On se i poziva na izbore i struje unutar kluba koje su im okrenule ledja. Sad citam navodne detalje ugovora: 140 za prenos + 40 sponzorski ugovor (sutra detalji). Onih 13,3 koje je klub vec objelodanio ostaju sa Movistarom.skenderija04 wrote:Jeste, samo kako. Niko nije mogao dati vise od 140 miliona jer je to konkursom odredjeno. Da je Roures ponudio isto sto i Movistar bio bi prihvacen. Ova izjava je u stilu:"Sada ce izbori, i ja cu vama j...mater nezahvalne dzukele"ascari wrote:Sad malo pravih izjavaJaume Roures (Mediapro CEO) kaze da je njihova ponuda bila bolja/vise novca!
-140 prava za 2015/16
- 3 x 13,3 za "partnerstvo" za Americke kontinente (tri godine)
- Ulaganje u Barca TV Instalacije, sponzoraj za Spaniju = sutra ce se saznati cifra.
Procjenjuje se da ce izmedju kesa i ulaganja preci 200 miliona.
Ali to nije sve. Pocinje da izlaze i motivi prelaska u Telefonicu/Movistar.
Surta ceremonija pocinje u 12:00 sa cudnim aktom. Klub i Movistar ce napraviti predstavljanje i slikanje samo sa JUZNOAMERICKIM, igracima. U 12:45 presica. Dakle ovo je vazan detalj. Prica se da se radi o sljedecem. Leo Messi ce biti "ambasador" Movistara u Argentini a Ney za VIVO(komercijalno ime telefonice u Brazilu) Tim ugovorima ce se sa jedne strane pokriti Messijeva zajebancija sa porezima a sa druge, Ney i Barsa ce na osnovu klauzule po kojoj u odredjenim slucajevima klub moze koristiti imidz igraca za svoje potrebe, pare dobijene od ugovora iskoristiti za sve eventualne sudske troskove i buduce presude u slucaju Neymar. Ovo je bila Bartomeuova maestralna kombinacija. Za klub, za dva najbolja igraca koja su povratila mir ( Messi je po prvi put vidio da je klub stao iza njega u slucaju porezi),a i za njega radi izbora. Sad mi je i puno jasnije zasto se onoliko smiju, grle, prepustaju penale, asistiraju....
- dinty2
#38500 Re: FC Barcelona
sve je to sjajno skender beze samo mozemo li kako dobiti marka veratija
ps bartomeu mi izgleda kao inteligentan čiko
ps bartomeu mi izgleda kao inteligentan čiko