Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
prha wrote: ↑25/01/2020 19:55
Jeste SR5 3,4 V6 benzinac. Koliko traze marKi za tog unproforca?
Kako ko, zavisi od stanja, limarija je relativno losa, nekih 5-7k EUR.
Fina kinta. Pa ovdje su oko 7k dolara u dobrom stanju.
Jebote moj ima nove gume, pakne, uskoro i zubcasti remen i pumpu, plus sto nije nesto puno presao 160k milja... bio udaren zadnji branik... i opet me nekako sramota da ga tusnem preko 7k dolara.
prha wrote: ↑25/01/2020 17:33
Sto posto civilni. Zar su 4Runneri bili u UN, ja mislio samo Nissan Patrol.
U BIH UN (UNPROFOR) je do cca 1998 vozi svasta nesto, najzastupljeniji su bili Toyote Hilux N80 2,4d, Nissani Pick upi D21 2,5d, Land Cruiseri J80 4,2d tzv krmaca, Patroli 260 2,8d tzv "spanci", nesto manje Land Cruisera J70 i Patrola Y60 i tek poneki 4Runner N120. Od "malih" auta najcesci su bili kombiji Toyota HiAce H100, 2,4d, Mitshu L300, Peugeoti 405 i Corrole E90 lift back. To su vozila misije, vojni kontigenti su vozili svoja vojna vozila. Sva vozila moisije su u lotovima rasprodata u BiH, navodno je neki lik iz TZ kupio najveci broj. Veliki broj ih je izvezeno na Bliski istok, ali ih je dosta ostalo ovdje. Moglo ih se prepoznati po CarLog naljpenici na zadnjoj sajbi.
Od 1998 pa narednoh 7-8 godina su vozili iskljucivo 4Runner N180 kao sto je ova, 3,0TD u dva paketa opreme, sa hromiranim branicima i zadnjim brisacem i plasticnim branicima bez brisaca. Rasporodate su na isti nacin, imas ih dosta i na cesti i na PIK-u, ali sve manje jer im je limarija dosta losa. Jos par kom je ostalu u kancelariji ICTY ali u su ih prefarbali u crvene i plave.
Inace auta za UN su bila namjenski pravljena, osnovna oprema sa plasticnim podovima i umjesto tepiha radi lakseg odrzavanja higijene i dezinfekcije i klima. Npr. Toyota je imala cijelu proizvodnu liniju za UN, tih brojeva sasije nije bilo u bazama ovl. servisa.
Servisna istorija tog auta je jedna od kompletnijih, rijetko ima koji auto takvu. Ja ne znam kako su ga oni kupili mozda su ga dobili u racun a za jednu registraciju je promijenio 6 vlasnika.
Ali to ti je dokaz da su sve varalice gdje god okrenes....