Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Laplace wrote: ↑09/04/2026 19:20
I meni je malo sumnjivo. Ispada da što je skuplje gorivo, to se brže razgrabi. Da sam sklon teorijama zavjera,rekao bih da do pumpi dolaze prazne cisterne samo da zavaraju narod i posluže kao izgovor za dizanje cijena.
Sve je prevara.
A, sto pumpe moraju zavarati narod? Sta ce narod i da pumpe ascare nesto varaju oko cijene?
1,66 eur je u Hrvatskoj benzin 95., dizel varira od 1,86 do 2,20. Zaboravimo poreze i akcize.
Je li to nase gorivo nesto specijalno skuplje pa da neko mora nesto da zavarava?
Svjedocimo verziji naftnog soka iz 1970ih, i neko misli da pumpadzije moraju nekoga da zavaravaju?
Ja se samo nadam da ce Niksic od prikupljenih poreza kupiti nafte za terminale, ostalo je nebitno.
To je mogao prošli put, ali čim prođe kriza sve se zaboravi.
P.S. Rekoh da nisam sklon teorijama zavjera, pa time i ne smatram izglednim da vlasnici pumpi nešto posebno varaju narod. Čisto iskorištavanje situacije. I ono ispipivanje situacije, kao ovo sa BM, pa ako prođe prođe (a obično prođe).
Dovoljno je samo da svaki peti onaj što vozi u drugoj, spava na semaforu i pravi 50 metara razmaka, nije danas otišao na posao.
Odmah se situacija porpavlja za 20%.
Cijena globalne referentne Brent sirove nafte pala je za 2,2% na 97,20 dolara po barelu, dok je cijena nafte kojom se trguje u SAD-u pala za 2,2% na oko 96,90 dolara
Cijena globalne referentne Brent sirove nafte pala je za 2,2% na 97,20 dolara po barelu, dok je cijena nafte kojom se trguje u SAD-u pala za 2,2% na oko 96,90 dolara
Znači, da očekujemo da kod nas gorivo pojeftini za 2,2%? Jasno, zafrkavam.
Kako ej krenulo, uskoro će biti jeftinije na put ići na šlep službi nego na točkovima.
mirota wrote: ↑14/04/2026 08:51
koje ste vidjeli najnize cijene dizela i gdje, hvala
Sarajevo, EP Class Pluss 3.59 i 3.64 (-0,09 KM/L preko EP kartice) pumpa u gradu kod Suda i na Stupu.
Bingo Halilovići - 3,59 KM, ali samo obični dizel.
Sarajevo, EP Class Pluss 3.59 i 3.64 (-0,09 KM/L preko EP kartice) pumpa u gradu kod Suda i na Stupu.
Radi li pumpa u Senoinoj, neki dan sam prolazio ispred i bila je zatvorena
Radi li pumpa u Senoinoj, neki dan sam prolazio ispred i bila je zatvorena