SDA-All about
-
The 51st State
#38451 Re: SDA-All about
nek pokazu sad koliki su patrioti posle ovog formiranja nove komisiji plus map uslov, sami im se stele da ih matiraju uz odgovorajucu dinamiku pa da vidimo sta im je bitnije...
- kmirsad
#38452 Re: SDA-All about
https://satro.info/najnovije/sda-pronas ... nf1DgKuYpEBanksy wrote:
Dobar je, ima potencijala... Valjalo bi ga u Studentski parlament.
Vijesti s predumišljajem
SDA pronašla Edinu Forti tri neopravdana časa iz sedmog razreda
Kritike na račun trenutnog premijera Kantona Sarajevo, Edina Forte, pristižu iz dana u dan. Stranka demokratske akcije radi dan i noć, kako bi pronašli razloge da premijer da ostavku. Aktuelni primjer je šokantan podatak koji su pronašli u arhivi njegove osnovne škole.
“Naši ljudi su pronašli jako opasnu i kriminalnu radnji iz prošlosti Edina Forte, koja se ne bi smjela tolerisati u pravnoj državi. Naime, ušli smo u arhiv Osnovne škole “Boško Buha”, te tamo pronašli tri neopravdana časa iz sedmog razreda. Nije dopustivo da osoba, koja je trenutno premijer najjačeg kantona u zemlji, ima ovakve repove iz prošlosti! I kako od takve osobe da očekujemo pravdu i progres”, ističe Halid Genjac ispred SDA.
SDA po šesti put ove sedmice traži ostavku trenutnog premijera, te kažu da je ovo kap koja je prelila čašu i preko koje se ne smije preći.
“Tada su bila tri neopravdana časa, šta će biti sutra?! Možemo isto tako očekivati da ne bude nazočan u Ministarstvu kada bude najviše trebao. To sve vuče jedno drugo, jednom pobjegulja, uvijek pobjegulja. To se pokazalo i za vrijeme agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Mi ćemo pokrenuti postupak da se ti časovi opravdaju. Ukoliko gospodin Forto ne priloži adekvatno opravdanje, tražit ćemo da mu se retroaktivno snizi vladanje. Simbolično, išao je u osnovnu školu ‘Boško Buha’, što govori o njemu kao čovjeku. Izrod svog naroda, koji ne zna proučiti ni fatihu ne može biti premijer Kantona Sarajevo”, dodaje Genjac.
SDA nakon ovoga želi izvršiti reviziju svih kontrolnih radova gospodina Forte, kako iz osnovne tako i srednje škole.
- shbc
#38453 Re: SDA-All about
Bio je i SDP. I kaznjen je propisno od strane glasaca. Ja prvi im poslije toga nikad nisam dao glas i dan danas im ne vjerujem. Zato ne kontam sto ih meni pakujes.kiligonzales wrote:A SDP nije bio u vlasti sa SNSD? Oni su vece patriote jer s njima nije bio HDZ. To je drzavnicko djelovanjeshbc wrote:Jasta nego antidrzavna. Stranka koja svojim potezima radi samo na jacanju srpskih i hrvatskih nacionalistickih stranaka, redovan im je koalicioni partner, zdruzeno sa njima rade na pljackanju gradjana i drzave, svojim glasovima gura kandidate SNSD-a sto u institucije RS, sto u institucije FBiH, stranka koja je jedina u BiH radila anti-bosansku kampanju, aktivno provodi korupciju i nepotizam, aktivno radi na podjeli gradjana na nacionalnoj i vjerskoj osnovi... Mogu ja ovako do sutra.Digresija wrote: Zato se onima koji kazu da je SDA antidrzavna stranka nayebem majke.
Od kraja rata ovamo, SDA nije nista manji dusman Bosni i Hercegovini od raznih Dragana Covica i Milorada Dodila.
Pustimo se suplje, SDA je najgora jer je najduze bila na vlasti, pa onda SDP. Ostali su odgovorni shodno boravku na vlasti.
Ne zelimo mi biti objektivni ni sekunde, za sve krivimo sebe, a oni koji su 90-te krenuli u rasturanje drzave, uz pomoc Srbije i Hrvatske, te dijelom evropskih saveznika koji su BiH onemogucili i pravo na branjenje, stitili otvoreno agresora u mnogo cemu, kroz sponzoriranje i favoriziovanje sporazuma koji su BiH djelili iznutra i odluke koje su najvise stetile nama...
Sad dolazimo u situaciju da cemo SDA i SDP izjednacavati sa SNSD, SDS i HDZ eksponatima cetnicke i ustaske politike.
Najveci narod koji je najvice ginuo u ratu, u miru gubi bitku sa svojim neprijateljima jer se previse trosi u glodjenju sopstvenog bica.
SDA se sa druge strane tretira kao krava u Indiji. Sve pod krinkom patriotizma, nacije i vjere.
- Dasi
#38454 Re: SDA-All about
Kuda se Seka setkala? Zvizdic? Campara? ...Digresija wrote:Branio moj caca, bez noge ostao, okorjeli SDA-ovac. Sabina i Pedja se setkali po Beogradu i Los Angelesu.Leverage wrote:Trezoraš i dimijaš branili aihihihi
- kmirsad
#38455 Re: SDA-All about
https://karkaroff.host/2019/02/07/iz-sd ... OnFD1t5OOM
Iz SDA “poselamili” Hadžifejzovića i prekinuli mu dovod el. energije na FaceTV (VIDEO)
07/02/2019admin

Zanimljiv i “kreaturan” način komunikacije vladajućih struktura prema medijima… Jedna od takvih kreatura su česti prekidi dovoda el.energije u zgradi Bosmala, tačnije u prostorijama FaceTV, vlasnika Senada Hadžifejzovića.
Šteta, bolje rečeno VANDALSKI POLITIČKI ČIN, koja se pravi na ovakav način je izuzetno velika kako zbog prekida programa tako i zbog uništavanja digitalne opreme.
VIDEO FACE TV POGLEDAJTE NA STRANI -2-
Iz SDA “poselamili” Hadžifejzovića i prekinuli mu dovod el. energije na FaceTV (VIDEO)
07/02/2019admin

Zanimljiv i “kreaturan” način komunikacije vladajućih struktura prema medijima… Jedna od takvih kreatura su česti prekidi dovoda el.energije u zgradi Bosmala, tačnije u prostorijama FaceTV, vlasnika Senada Hadžifejzovića.
Šteta, bolje rečeno VANDALSKI POLITIČKI ČIN, koja se pravi na ovakav način je izuzetno velika kako zbog prekida programa tako i zbog uništavanja digitalne opreme.
VIDEO FACE TV POGLEDAJTE NA STRANI -2-
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#38456 Re: SDA-All about

ma ima maHir da ga smeni jeBo senada dodijo visHe... selam
-
kiligonzales
#38457 Re: SDA-All about
Ne volim ih ni ja zbog onoga sto su postali danas, ali te dvije stranke su bili kicma drzave 90-tih. Sada se ponasaju ziheraski i kockarski, a opet ko bi mogao popusiti foru jeste narod jer se alternative nisu pokazale zrelim da ih smjene u bilo cemu.shbc wrote:Bio je i SDP. I kaznjen je propisno od strane glasaca. Ja prvi im poslije toga nikad nisam dao glas i dan danas im ne vjerujem. Zato ne kontam sto ih meni pakujes.kiligonzales wrote:A SDP nije bio u vlasti sa SNSD? Oni su vece patriote jer s njima nije bio HDZ. To je drzavnicko djelovanjeshbc wrote:
Jasta nego antidrzavna. Stranka koja svojim potezima radi samo na jacanju srpskih i hrvatskih nacionalistickih stranaka, redovan im je koalicioni partner, zdruzeno sa njima rade na pljackanju gradjana i drzave, svojim glasovima gura kandidate SNSD-a sto u institucije RS, sto u institucije FBiH, stranka koja je jedina u BiH radila anti-bosansku kampanju, aktivno provodi korupciju i nepotizam, aktivno radi na podjeli gradjana na nacionalnoj i vjerskoj osnovi... Mogu ja ovako do sutra.
Od kraja rata ovamo, SDA nije nista manji dusman Bosni i Hercegovini od raznih Dragana Covica i Milorada Dodila.
Pustimo se suplje, SDA je najgora jer je najduze bila na vlasti, pa onda SDP. Ostali su odgovorni shodno boravku na vlasti.
Ne zelimo mi biti objektivni ni sekunde, za sve krivimo sebe, a oni koji su 90-te krenuli u rasturanje drzave, uz pomoc Srbije i Hrvatske, te dijelom evropskih saveznika koji su BiH onemogucili i pravo na branjenje, stitili otvoreno agresora u mnogo cemu, kroz sponzoriranje i favoriziovanje sporazuma koji su BiH djelili iznutra i odluke koje su najvise stetile nama...
Sad dolazimo u situaciju da cemo SDA i SDP izjednacavati sa SNSD, SDS i HDZ eksponatima cetnicke i ustaske politike.
Najveci narod koji je najvice ginuo u ratu, u miru gubi bitku sa svojim neprijateljima jer se previse trosi u glodjenju sopstvenog bica.
SDA se sa druge strane tretira kao krava u Indiji. Sve pod krinkom patriotizma, nacije i vjere.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#38458 Re: SDA-All about
prica mi jaran kako ga je ovaj devic nasanko za dzipa uvalio mu sa puknutim klipom dzip
jos se kune djecom da je sve uredu i da je zamjenio kod automehanicara nov, kod automehanicara otisao kaze mu ovaj ja njega ne poznajem

-
Labirint
#38459 Re: SDA-All about
Prava seoska lola, u ovom slučaju ilijaška, pred izbore nema slobodnog mjesta sa kojeg nije "posmatrao puk" , bandere, baneri, zice, zgrade, u oktobru je ilijas licio na mahirgrad 
- tandmand
#38460 Re: SDA-All about
To mu je hvala za ulogu koju je odigrao 2. maja 1992.kmirsad wrote:https://karkaroff.host/2019/02/07/iz-sd ... OnFD1t5OOM
07/02/2019admin
"Nisam imao autocenzuru, osim kada je u studio bahnuo Fikret Abdić. Ono što mu nisam rekao u programu uživo, rekao sam mu u rijetkoj pauzi kada smo izgubili vezu sa kidnapovanim predsjednikom države. Istjerao sam ga iz studija."
Last edited by tandmand on 07/02/2019 15:30, edited 1 time in total.
- fosna2014
#38461 Re: SDA-All about
Auuuu sto nekome gori pod nogama. 
Last edited by fosna2014 on 07/02/2019 15:28, edited 1 time in total.
- video
#38462 Re: SDA-All about
Izabrase poslanici sda u ZD Kantonu Ivu Tadića (HDZ) iz reda Hrvata za dom naroda!
Zrtvovase bosnjacko mjesto za racun brace iz adz-a
AFERIM!
AFERIM!
- DaffyDuck
#38463 Re: SDA-All about
Dali su sve HDZ-u. finansije, sud, tuzilastvo, sad i FUP. Ostala im OSA i ministarstvo raseljenih. To ti je ta drzavotvorna politikavideo wrote:Izabrase poslanici sda u ZD Kantonu Ivu Tadića (HDZ) iz reda Hrvata za dom naroda!
AFERIM!
- Leverage
#38464 Re: SDA-All about
To za njihove patriotski o(ne)sviještene botove ne znači ama baš ništa.
- tandmand
#38465 Re: SDA-All about
Oni su nečim strašnim ucijenjeni ... ko zna kakve podatke o njima ima SIS.DaffyDuck wrote:Dali su sve HDZ-u. finansije, sud, tuzilastvo, sad i FUP. Ostala im OSA i ministarstvo raseljenih. To ti je ta drzavotvorna politikavideo wrote:Izabrase poslanici sda u ZD Kantonu Ivu Tadića (HDZ) iz reda Hrvata za dom naroda!
AFERIM!
-
kiligonzales
#38466 Re: SDA-All about
ja seoske varalicepici wrote:prica mi jaran kako ga je ovaj devic nasanko za dzipa uvalio mu sa puknutim klipom dzip![]()
![]()
![]()
jos se kune djecom da je sve uredu i da je zamjenio kod automehanicara nov, kod automehanicara otisao kaze mu ovaj ja njega ne poznajem
![]()
![]()
![]()
![]()
- horkesh
#38467 Re: SDA-All about
Ode ključno mjesto za Dom naroda.video wrote:Izabrase poslanici sda u ZD Kantonu Ivu Tadića (HDZ) iz reda Hrvata za dom naroda!
AFERIM!
Nego, od devet Hrvata u Skupštini ZDK, HDZ je imao samo tri. SDP je imao dva, DF i Naša stranka po jednog, kao i SBB i SDA.
Obzirom da je Tadić izglasan s 5:4, morao je još neko osim SDA-ovog zastupnika glasati. Pretpostavljam SBB.
-
kiligonzales
- Bloo
- Globalna šefica
#38469 Re: SDA-All about
Skaki face, ko da ga drze na nisanu.
-
kiligonzales
#38470 Re: SDA-All about
Kusturica u kamernom, Dodik otvara Eyof, sad ga ocekujemo da dodje za 1. mart na Kovace i zapisa se po nasoj borbi i to je toBloo wrote:Skaki face, ko da ga drze na nisanu.
Happy end za Jugonostalgicare... Stara raja s brda se vraca u grad
Jbm ja i SDA i sve stranke naše...
- tandmand
#38471 Re: SDA-All about
kiligonzales wrote: Kusturica u kamernom, Dodik otvara Eyof, sad ga ocekujemo da dodje za 1. mart na Kovace i zapisa se po nasoj borbi i to je to![]()
Kultni film "Sjećaš li se Dolly Bell" iz 1981. godine uskoro ćemo na sceni Kamernog teatra 55 gledati u formi predstave.
"Poslije duge medijske ilegale otkupili smo prava od Abdulaha Sidrana. Ekipa Kamernog teatra i ja kao upravnik se zahvaljujemo Sidranu koji je pokazao senzibilitet i ustupio nam prava da radimo dramatizaciju za predstavu '"Sjećaš li se Dolly Bell'", rekao je Emir Hadžihafizbegović, direktor Kamernog teatra 55.
Predstavu će režirati nagrađivani srbijanski reditelj Kokan Mladenović.

Last edited by tandmand on 07/02/2019 16:11, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#38472 Re: SDA-All about
Mržnja je slijepa.
- horkesh
#38473 Re: SDA-All about
Pa Skaka mu je uputio poziv, a Bakir neki dan prosto tepao Miletu.kiligonzales wrote:Kusturica u kamernom, Dodik otvara Eyof, sad ga ocekujemo da dodje za 1. mart na Kovace i zapisa se po nasoj borbi i to je toBloo wrote:Skaki face, ko da ga drze na nisanu.![]()
Kako si u to umiješao jugonostalgičare i Našu stranku, ne znam
-
racionalista
#38474 Re: SDA-All about
SDP nije mogao biti kičma ničega 90-tih . Njihov rad je bio zamrznutkiligonzales wrote:Ne volim ih ni ja zbog onoga sto su postali danas, ali te dvije stranke su bili kicma drzave 90-tih. Sada se ponasaju ziheraski i kockarski, a opet ko bi mogao popusiti foru jeste narod jer se alternative nisu pokazale zrelim da ih smjene u bilo cemu.shbc wrote:Bio je i SDP. I kaznjen je propisno od strane glasaca. Ja prvi im poslije toga nikad nisam dao glas i dan danas im ne vjerujem. Zato ne kontam sto ih meni pakujes.kiligonzales wrote: Jasta nego antidrzavna. Stranka koja svojim potezima radi samo na jacanju srpskih i hrvatskih nacionalistickih stranaka, redovan im je koalicioni partner, zdruzeno sa njima rade na pljackanju gradjana i drzave, svojim glasovima gura kandidate SNSD-a sto u institucije RS, sto u institucije FBiH, stranka koja je jedina u BiH radila anti-bosansku kampanju, aktivno provodi korupciju i nepotizam, aktivno radi na podjeli gradjana na nacionalnoj i vjerskoj osnovi... Mogu ja ovako do sutra.
Od kraja rata ovamo, SDA nije nista manji dusman Bosni i Hercegovini od raznih Dragana Covica i Milorada Dodila
A SDP nije bio u vlasti sa SNSD? Oni su vece patriote jer s njima nije bio HDZ. To je drzavnicko djelovanje
- Janjicar
#38475 Re: SDA-All about
SDP je bio slučajni prolaznik 90tih