Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Srpko

#38451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Srpko »

KatarinaKosaca wrote:Drhtim da je sudbina jednog naroda u rukama Bakira Izetbegovića. Na stranu, ustaški bezobrazluk da se PC ne dira i da treba Bošnjake ostaviti na 24% teritorije, ali da netko uopće pristane da o tome govori i razgovara , samo u ime svoje fotelje i lažne slave, odvratno!
Netačno,Dodik i Čović su se već dogovorili da RS za Treći donira jednu livadu od dva dunuma :mrgreen:
Michio Kaku

#38452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Michio Kaku »

KatarinaKosaca wrote:
Odvajanje je referendumski urađeno. A kada se razumije da je najveći zagoronik odvajanja bilo upravo "spontano dešavanje naroda", bradonje u Kninu, demoniziranje Albanaca, fabriciranje laži, prije će se razumjeti skorija povjest.
pa šta ako je referendumski odrađeno? napravi referendum u rs i oni ce ga izglasati.

tvrdnja da su najveci zagovornici odvajanja bih od yu bili cetnici je isti argument koji danas daju covic ili recimo dodik kad kaze da podjelu bih najvise zagovaraju bosnjacki nacionalisti kroz svoju politiku centralizacije, uz demoniziranje srba, fabriciranje istorije posebno o ndh, i da se iz te perspektive moze bolje razumjeti skorija istorija.

drugim riječima, ti prodaješ istu nacionalističku demagogiju samo iz drugog tabora.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#38453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Michio Kaku wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Odvajanje je referendumski urađeno. A kada se razumije da je najveći zagoronik odvajanja bilo upravo "spontano dešavanje naroda", bradonje u Kninu, demoniziranje Albanaca, fabriciranje laži, prije će se razumjeti skorija povjest.
pa šta ako je referendumski odrađeno? napravi referendum u rs i oni ce ga izglasati.

tvrdnja da su najveci zagovornici odvajanja bih od yu bili cetnici je isti argument koji danas daju covic ili recimo dodik kad kaze da podjelu bih najvise zagovaraju bosnjacki nacionalisti kroz svoju politiku centralizacije, uz demoniziranje srba, fabriciranje istorije posebno o ndh, i da se iz te perspektive moze bolje razumjeti skorija istorija.

drugim riječima, ti prodaješ istu nacionalističku demagogiju samo iz drugog tabora.
Ne znam iz kojeg tabora. Ali ili neka se rapskuje Deyton ili od trećeg nema ništa, sve ostalo smatram prodajom Bošnjačkog naroda. Isto bih mislila i da se o Eskimima radi.
Michio Kaku

#38454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Michio Kaku »

KatarinaKosaca wrote:
Ne znam iz kojeg tabora. Ali ili neka se rapskuje Deyton ili od trećeg nema ništa, sve ostalo smatram prodajom Bošnjačkog naroda. Isto bih mislila i da se o Eskimima radi.
zanimljivo kako te interesuju svi narodi osim bosanskih srba.
Aspekt

#38455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Aspekt »

Michio Kaku wrote:
KatarinaKosaca wrote:Drhtim da je sudbina jednog naroda u rukama Bakira Izetbegovića. Na stranu, ustaški bezobrazluk da se PC ne dira i da treba Bošnjake ostaviti na 24% teritorije, ali da netko uopće pristane da o tome govori i razgovara , samo u ime svoje fotelje i lažne slave, odvratno!
Ima još veće pravo nego što je Alija imao pravo
da zagovara odvajanje BiH od krnje Jugoslavije.
Čak puno veće pravo jer je Alija tad bio na vlasti nepune 2 godine a sad je SDA na vlasti vec 24 godine.
a sta da radi BiH u KRNJOJ jugoslaviji ? Da Bosnjaci i hrvati skinu gace srbima ili da se sami poubijaju ili da promijene imena :twisted: :twisted:
ps Ako je tebi i slicnima stalo do jugoslavije sto ste 1989 ( prije Alije , niko nije znao za njega ) jogurt revolcijom uknuli AP Vojvodinu i kosovo i izvrsili udar na CG i doveli Slobino brkato pseto Momir B . Kada ste toliko volili jugoslaviju sto ste skinuli Antu Markovica i budimira loncara . Doveli ste Adzica , Kadijevica , Kostica , Boru jovica , Bulatovica , Jovnovica ( Prlja je postao ministar vanjskih poslova srbije pored zivog budimira loncara koji je bio ministar vanjskih poslova SFRJ . Srbija se tcjepila prakticno od jugoslavije prije Slovenije . Raif dizdarevic je bio ,, zaroblkjen ,, i mintinzima govorio ono sto mu sapce neki tjlohranjitelj . Niste napravili Veliku Srbiju i sada se vadite da su drugi razjebali jugu a vi u samoodbrani napravili nekoliko genocida . :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Cetnicka stoka voli jugoslaviju kao sto jevrej voli Adolfa hitlera . Prosjecan Srbin voli drazu , dinastiju karadjordjevica , kraljevinu , otadzbinu , orlove , pravoslavlje , kacavendu , patrijarha pavla , monarhiju ...puca njemu kurac za jugoslaviju i tita i partizane i AVNOJ . Srbin hoce Srbiju do BECA i do Istanbula . A kada ne moze onda ovdje kuka kako je Alija razjebo jugosalviju . Alija ni svoju zenu nije mogo da jebe a kaoli Jugasliviju drzavu koja ima 23 miliona stanovnika i silne tenkove i avione i brda i doline . Cuj Alija ti razjebo jugosalviju je li pri sebi . niko vise od bih muslimana nije volio Jugoslaviju . niko ! Zapamti . BiH muslimani su listom i srcem svi od reda bili za jugoslaviju . Kada su vidjeli kokarde i kame pod vratom bjezi od divljka u pm .Iskreno se nadam da cete se kupati u govnima i krvi 10 X vecoj od one sto ste uradili BiH i BiH muslimanima . :evil: :evil: :evil:
Michio Kaku

#38456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Michio Kaku »

The BEN10 wrote:
Ne znam odakle se provlači teza da su Bošnjaci na 24% teritorije...
The BEN10 wrote:Ništa od stolnog Mostara, kao ni od Hr Srednje Bosne... ;-)
Image

povlači se jer bošnjačkim nacionalistima (a zapravo ljudima sa kompleksom nize vrijednosti koji prihvataju ovaj americko-rasisticki islamofobni argument) i huškačima je glavna šuplja da su bošnjaci u getu i ako ne dobiju više zemlje, okrenuće se terorizmu.
Srpko

#38457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Srpko »

KatarinaKosaca wrote:
Michio Kaku wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Eto raspakuje se Dejton i povlače se nove granice.Po kom osnovu bi Bošnjaci mogli da računaju da bi dobili više nego što sad imaju ?
radostan dan

#38458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:Član Predsjedništva, predsjednik jedne stranke i dva vjerska poglavara u Predsjedništvu BiH razgovaraju o relaksaciji odnosa Bošnjaka i Hrvata (mada odnosi između mene i kolegice u kancelariji nisu nimalo problematični :mrgreen: ) i rekonstrukciji Federacije... jel se vama ovo čini nenormalno? :?
sda i hdz pikirani da uzmu izbore u oktobru. pripreme za postizborni period počele.
šta ti je tu čudno?
još da se poklopi dodik u rs-u i izabere sds, i to je to...
poslije gledaj kako će konstruktivno potpisavati sve ponuđene prekompozicije. ustavne, teritorijalne, organizacione, itd, itd...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#38459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Srpko wrote:Eto raspakuje se Dejton i povlače se nove granice.Po kom osnovu bi Bošnjaci mogli da računaju da bi dobili više nego što sad imaju ?
doduše, u pravu si. 9% stanovništva traži 25% teritorije, po tom srpskohrvatskom združenom principu Bošnjaci bi trebali dobiti jedno 3%. Ne čudi me ako sa Bakirom to i dobiju, baš tako.
Srpko

#38460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Srpko »

KatarinaKosaca wrote:
Srpko wrote:Eto raspakuje se Dejton i povlače se nove granice.Po kom osnovu bi Bošnjaci mogli da računaju da bi dobili više nego što sad imaju ?
doduše, u pravu si. 9% stanovništva traži 25% teritorije, po tom srpskohrvatskom združenom principu Bošnjaci bi trebali dobiti jedno 3%. Ne čudi me ako sa Bakirom to i dobiju, baš tako.
Vjerovato na toj teritoriji od 25 % nečega koliko ovi navodno traže i ne živi više od 9 % stanovništva nečega.
Styling

#38461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

vee-jay wrote:
Styling wrote: Bosnjaci su zasluzili a Podrinje pipadne njima. Srebrenica je svetinja i moramo se izboriti da 8.000 bosnjackih mezara u Potocarima ostane u Republici Bosni.
jedino sto mi moramo je da prestanemo citati tvoje sovinisticke postove.
Pa prestani. Ko te tjera.
vee-jay

#38462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Kada se Dejton bude raspakovao onda ce se raspakovati na taj nacin da nece biti tvog i mog nego samo zajednickog. Ali dok se to desi proci ce jos dosta vremena.
Styling

#38463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

vee-jay wrote:Kada se Dejton bude raspakovao onda ce se raspakovati na taj nacin da nece biti tvog i mog nego samo zajednickog. Ali dok se to desi proci ce jos dosta vremena.
Ja i sada smatram da je sve zajednicko, ali ocigledno je da sa ovakvim odnosom snaga na terenu ne mozemo naprijed.
Mister Yes

#38464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

3 kantona umjesto današnjih 10. Jedan sa Bošnjačkom većinom, jedan sa Hrvatskom većinom i jedan mješoviti. Ako se o tome dogovaraju imaju moju punu podršku :thumbup:
madner

#38465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Slozna ekipa za podrsku. :D
OldMayor

#38466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by OldMayor »

tih 24% se povlaci zbog nebuloznih mapa i zbog plana milosevica i karadzica da klepe sto vecu teritoriju, bez obzira sto je nenaseljena.

treba izbaciti mapu naseljenosti, pa na istoku i jugoistoku nema zive duse. Ima dijelova gdje se satima vozis nigdje zivotinje, a kamo li covjeka.

I...sta od te zemlje...ko naselit ce je neko. Natalitet u padu. Ljudi odlaze...ali eto..nek se zacrtala zemlja i suma.
hizo ramidovic

#38467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote: Ja i sada smatram da je sve zajednicko, ali ocigledno je da sa ovakvim odnosom snaga na terenu ne mozemo naprijed.
...i zato sve treba podijeliti i zapishati, bosnjake sprcati u geto na 25% teritorije, i svi sretni i zadovoljni te se punim jedrima moze krenuti naprijed...
aferim ti, sestro, svako slovo!
Styling

#38468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
Styling wrote: Ja i sada smatram da je sve zajednicko, ali ocigledno je da sa ovakvim odnosom snaga na terenu ne mozemo naprijed.
...i zato sve treba podijeliti i zapishati, bosnjake sprcati u geto na 25% teritorije, i svi sretni i zadovoljni te se punim jedrima moze krenuti naprijed...
aferim ti, sestro, svako slovo!
A, gdje sam ja spomenula 25% teritorije? Hajde molim te, pokazi mi? Procitaj moje ranije postove gdje sam govorila kako da e podijelimo pa ces vidjeti da je to puno vise. U skladu sa brojcanoscu bosnjaka sada.
Hafis

#38469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Havatar wrote:
ultima_palabra wrote:Član Predsjedništva, predsjednik jedne stranke i dva vjerska poglavara u Predsjedništvu BiH razgovaraju o relaksaciji odnosa Bošnjaka i Hrvata (mada odnosi između mene i kolegice u kancelariji nisu nimalo problematični :mrgreen: ) i rekonstrukciji Federacije... jel se vama ovo čini nenormalno? :?
U pravu si trebao je da prisustvuje i Zeljko Komsic posto je ipak on clan predsjednistva iz reda hrvatskog naroda.
Tako je kume. Valjda član presjedništva iz reda hrvatskog naroda ipak može bolje poznavati dušu hrvatskog puka u BiH i legitimnije zastupati njegove stavove, nego nekakkv svećenik ili šef nekakve regionalne kamenjarske stranke.
Tako su ga isto naguzili i nisu zvali kod dogovora S-F
hizo ramidovic

#38470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote: A, gdje sam ja spomenula 25% teritorije? Hajde molim te, pokazi mi? Procitaj moje ranije postove gdje sam govorila kako da e podijelimo pa ces vidjeti da je to puno vise. U skladu sa brojcanoscu bosnjaka sada.
vec sam ti jednom rekao da je ideja suluda i prakticno neizvodiva.
nesto slicno (u vidu zenevskog sporazuma) je vec jednom 1993.g. odbaceno, i to u uslovima kad su bosnjaci bili hermeticki zatvoreni i na koljenima.
prihvatati i zagovarati sada, 21 godinu kasnije, takvo nesto, po mom misljenju i bez uvrede, granici sa maloumnoscu...
Styling

#38471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:
Styling wrote: A, gdje sam ja spomenula 25% teritorije? Hajde molim te, pokazi mi? Procitaj moje ranije postove gdje sam govorila kako da e podijelimo pa ces vidjeti da je to puno vise. U skladu sa brojcanoscu bosnjaka sada.
vec sam ti jednom rekao da je ideja suluda i prakticno neizvodiva.
nesto slicno (u vidu zenevskog sporazuma) je vec jednom 1993.g. odbaceno, i to u uslovima kad su bosnjaci bili hermeticki zatvoreni i na koljenima.
prihvatati i zagovarati sada, 21 godinu kasnije, takvo nesto, po mom misljenju i bez uvrede, granici sa maloumnoscu...
Nesto ce se morati desiti jer ovako vise ne moze. Ili korjenita promjena ustava i ukidanje entiteta i stvaranje republike ili podjela. Ovakav status quo nas nigdje ne vodi.
A, kroz istoriju smo se uvjerili da su i najludje ideje znale postati prihvatljive. Ljudi su u ratu ginuli da se drzava ne bi podijelila, pa je podijelise hladno, bez grca na licu. I jos nam prodase tu ideju kao povoljnu za nas. Nikada ne reci nikada!
Havatar

#38472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Hafis wrote:
Havatar wrote:
U pravu si trebao je da prisustvuje i Zeljko Komsic posto je ipak on clan predsjednistva iz reda hrvatskog naroda.
Tako je kume. Valjda član presjedništva iz reda hrvatskog naroda ipak može bolje poznavati dušu hrvatskog puka u BiH i legitimnije zastupati njegove stavove, nego nekakkv svećenik ili šef nekakve regionalne kamenjarske stranke.
Tako su ga isto naguzili i nisu zvali kod dogovora S-F
Postoji li bar jedan razlog zbog cega ne bi uz ove nabrojane i hrvatski clan predsjednistva prisustvovao sastanku pogotovo sto je tom sastanku prisustvovao bosnjacki clan predsjednistva pa je samim tim to sto Komsic nije bio tu primjer diskriminacije nad Hrvatima :?:
Mister Yes

#38473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Ma kakvih 25%. Hrvatski kanton 12%, mješoviti 6% a bošnjački 33%. Ljepota :bih:

Image
hizo ramidovic

#38474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Styling wrote: Nesto ce se morati desiti jer ovako vise ne moze. Ili korjenita promjena ustava i ukidanje entiteta i stvaranje republike ili podjela. Ovakav status quo nas nigdje ne vodi.
A, kroz istoriju smo se uvjerili da su i najludje ideje znale postati prihvatljive. Ljudi su u ratu ginuli da se drzava ne bi podijelila, pa je podijelise hladno, bez grca na licu. I jos nam prodase tu ideju kao povoljnu za nas. Nikada ne reci nikada!
promjene ustava se moraju desiti, to je jasno, ali se one nikada i ni pod koju cijenu ne smiju kretati u pravcu etnicke podjele i nagradjivanja za krvavo cerecenje ove drzave.
to je 'crvena linija' ispod koje se, jednostavno, ne smije ici!
hizo ramidovic

#38475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Mister Yes wrote:Ma kakvih 25%. Hrvatski kanton 12%, mješoviti 6% a bošnjački 33%. Ljepota :bih:

Image
a ti pravac u katastar, izvadi zk izvadak na ime svoga babe pa onako u paru krcmite njegovu zemlju kako vam srcu drago.
i drzi sape dalje od onoga sto nije tvoje.
Locked