SDA-All about

The BEN10

#38426 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Banksy wrote:
The BEN10 wrote:
vivaldi wrote: ma znam sta je cilj, ali kao sto sam napisao upotreba ovog "oruzja" je jako opasna i kontraproduktivna iz niza razloga.

prva stvar, vec nekoliko izbora unazad sastavljanje vlasti ne ide lako, ali malo mita, malo korupcija, malo fotelja...i to se tako zavrsavalo. ove stvari se nisu radile, to je bila dodikova metoda. obrusavat se na bukvalno shaku nebosnjaka na kojima vec 20 godina gradis pricu i nadu o multinetckoj drzavi je kontra vlastitih nacionalnih interesa i guranje prsta u oko medjunarodnim saveznicama bez cije podrske ne bi imao ni ovo sto imas koliko god time da si nezadovoljan.

druga stvar, efikasnost ovakvog oruzja je sama po sebi bila vrlo vrlo upitna jer kao sto sam napisao, ne vidim na koji nacin mozes profitirati od obrusanvanja na jovu divjaka. ovako ispade da je jovo dobar samo dok ratuje protiv "svojih", a u miru nek drzi jezik za zubima. koliko god mnogi to mislili ili znali vec godinama unazad opravdana sumnja nikad nema istu jacinu kao eksplicitan dokaz, a taj dokaz je sada sda sama dala protiv sebe nicim izazvana i poptuno bespotrebno.

treca stvar, na nasu stranku se u intervju na klixu u nacionalistickom kontekstu vrlo brzo nakon izbora obrusio prvo semir efendic, znaci puno prije nego sto sto se dogovori o vlasti i zahuktali. jednostavno neobjasnjivo i kontraproduktivno.

ja sam jednom napisao kako ce sda ako izgubi sarajevo ici na rusenje vlasti uz pomoc najsenzibilnijih kategorija, boraca, porodica sehida i sl., na nacin da ce traziti od vlade velike finanssijske naknade, ustpke, povecanje invalidnina i neke tako te neke prevelike finansijske ustpuke za koje se unaprijed zna da nece moci proci, a onda ih preko svoji medija rusiti naslovima tipa "vlast nije briga za borce itd."

na taj nacin bi bez "prljanja ruku" zadali jaci udarac novoj vlasti nego ovako. zasto su ovo uradili i jos uvijek rade, mi zato nema nikakvog logickog objasnjenja
Genijalan komentar, skidam kapu! :kakoste:
tačno,
boldano, zato što su glupi i plitki, zato što ne znaju, zato što se sva majstorija zasniva na goloj sili i mišićima držanja zauzetog prije 30 godina, zato što nemaju jedne misleće glave, zato što nisu u stanju sročiti suvislo najobičnije saopćenje za medije, zato što su obične gluperde koje svi, cijelo društvo, već i previše, nepodnošljivo precjenjujemo, neznanje, plićak, potkapacitiranost, u svakom smislu.
Upravo tako, radi se o gluperdama izuzetno kratkih dometa. Jedno vrijeme sam mislio da će on njih biti nekog hajra, ali ispostavlja se da je u pitanju skup ahmaka bez ikakvih kompetencija. Većina saopštenja koja su odaslali pokazuju koliko su socijalno neosjetljivi, nesposobni i bez vizije. Preslika direktora koje imenuju na raznorazne pozicije: od Hubijara pa nadlaje.
daddy-kool

#38427 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

Kao što vivaldi primjeti postoji zaokret u pristupu u odnosu na prethodni period.
Pitanje je da li je to dio dugoročne strategije ili samo trenutna borba za pozicije.
Banksy

#38428 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

I da je u pitanju trenutna strategija (a vjerovatno nije), kad jednom pomjeriš granice i dotakneš dno, nema povratka na fabričke postavke, pa trenutna strategija, slijedom novoiskreiranih okolnosti, postaje dugoročna.

SDA je zadnjih par mjeseci zakucala novu (staru) sliku o sebi i pozicionirala se u šovinističko-huškačku stranku krajnje desnice.
Maraschino

#38429 Re: SDA-All about

Post by Maraschino »

Zasto im tako tesko pada opozicija, je li se necega plase ili...? :D
daddy-kool

#38430 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

Banksy wrote: kad jednom pomjeriš granice i dotakneš dno, nema povratka na fabričke postavke, pa trenutna strategija, slijedom novoiskreiranih okolnosti, postaje dugoročna.
I to je tačno.
JThomas

#38431 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

za njih je budućnost večeras do sutra ujutru. a onda do kongresa stranke. puno prije da ih "baca" nego da je to neki veliki master plan.
Digresija

#38432 Re: SDA-All about

Post by Digresija »

Leverage wrote:
Digresija wrote:
Leverage wrote:Trezoraš i dimijaš branili aihihihi :lol:
Branio moj caca, bez noge ostao, okorjeli SDA-ovac. Sabina i Pedja se setkali po Beogradu i Los Angelesu. :bih:
Branio i moj otac.

Ali odlučio da glasa cum grano salis nakon toga.
Zato se onima koji kazu da je SDA antidrzavna stranka nayebem majke. :bih:
shbc

#38433 Re: SDA-All about

Post by shbc »

Digresija wrote: Zato se onima koji kazu da je SDA antidrzavna stranka nayebem majke. :bih:
Jasta nego antidrzavna. Stranka koja svojim potezima radi samo na jacanju srpskih i hrvatskih nacionalistickih stranaka, redovan im je koalicioni partner, zdruzeno sa njima rade na pljackanju gradjana i drzave, svojim glasovima gura kandidate SNSD-a sto u institucije RS, sto u institucije FBiH, stranka koja je jedina u BiH radila anti-bosansku kampanju, aktivno provodi korupciju i nepotizam, aktivno radi na podjeli gradjana na nacionalnoj i vjerskoj osnovi... Mogu ja ovako do sutra.

Od kraja rata ovamo, SDA nije nista manji dusman Bosni i Hercegovini od raznih Dragana Covica i Milorada Dodila.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#38434 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Digresija wrote:Zato se onima koji kazu da je SDA antidrzavna stranka nayebem majke. :bih:
ne znam u kojem paralelnom univerzumu je ok jebavati majke zbog mišljenja o političkoj stranci.

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Digresija

trajno
kmirsad

#38435 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
kmirsad wrote:
Banksy wrote: Volio krast' humanitarnu.
I prodavat po pijacama...u ratu preko njega tušio so i rakiju po Sarajevu...
bezbeli srbijansku...
:lol: :lol: :lol: ja, ja... onu žutulju... al što je tušio onu Manastirku... :lol: :lol: :lol:
kmirsad

#38436 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Chmoljo wrote:
Digresija wrote:Zato se onima koji kazu da je SDA antidrzavna stranka nayebem majke. :bih:
ne znam u kojem paralelnom univerzumu je ok jebavati majke zbog mišljenja o političkoj stranci.

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Digresija

trajno
Baš sam se pitao... jel to čmoljo mahmura,,, da mu pošaljem rasola... :lol:
The BEN10

#38437 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Bravo. Tako patriote i mumini rješavaju nesuglasice sa neistomišljenicima: psovanjem majki. :)
The BEN10

#38438 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Banksy wrote:I da je u pitanju trenutna strategija (a vjerovatno nije), kad jednom pomjeriš granice i dotakneš dno, nema povratka na fabričke postavke, pa trenutna strategija, slijedom novoiskreiranih okolnosti, postaje dugoročna.

SDA je zadnjih par mjeseci zakucala novu (staru) sliku o sebi i pozicionirala se u šovinističko-huškačku stranku krajnje desnice.
Ispast će još da je Šćepo bio u pravu kada je za Bakira govorio da je oko sebe okupio huškače i ekstremiste.
Banksy

#38439 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

kmirsad wrote:
Banksy wrote:
kmirsad wrote:
I prodavat po pijacama...u ratu preko njega tušio so i rakiju po Sarajevu...
bezbeli srbijansku...
:lol: :lol: :lol: ja, ja... onu žutulju... al što je tušio onu Manastirku... :lol: :lol: :lol:
Htjedoh napisati "Stari mu slao s Kule", ali fakat više nije smiješno. Ne znam kako mu je ovih dana, ali znam da mu ne bih bila u koži.
kmirsad

#38440 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

The BEN10 wrote:
Bravo. Tako patriote i mumini rješavaju nesuglasice sa neistomišljenicima: psovanjem majki. :)
Ili ga žegnu na raskrci šleperom...neregistrovanim...
Styling

#38441 Re: SDA-All about

Post by Styling »

shbc wrote:
Digresija wrote: Zato se onima koji kazu da je SDA antidrzavna stranka nayebem majke. :bih:
Jasta nego antidrzavna. Stranka koja svojim potezima radi samo na jacanju srpskih i hrvatskih nacionalistickih stranaka, redovan im je koalicioni partner, zdruzeno sa njima rade na pljackanju gradjana i drzave, svojim glasovima gura kandidate SNSD-a sto u institucije RS, sto u institucije FBiH, stranka koja je jedina u BiH radila anti-bosansku kampanju, aktivno provodi korupciju i nepotizam, aktivno radi na podjeli gradjana na nacionalnoj i vjerskoj osnovi... Mogu ja ovako do sutra.

Od kraja rata ovamo, SDA nije nista manji dusman Bosni i Hercegovini od raznih Dragana Covica i Milorada Dodila.
Oni su za svoj pojam drzavotvorni jer njihova drzava je od Ivana do Doboja i na izgradnji te njihove drzave rade vec 30 godina. Sve ostalo mimo toga je "blank space".
Banksy

#38442 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

The BEN10 wrote:
Banksy wrote:I da je u pitanju trenutna strategija (a vjerovatno nije), kad jednom pomjeriš granice i dotakneš dno, nema povratka na fabričke postavke, pa trenutna strategija, slijedom novoiskreiranih okolnosti, postaje dugoročna.

Ispast će još da je Šćepo bio u pravu kada je za Bakira govorio da je oko sebe okupio huškače i ekstremiste.
Slijepac vidi, ali malo je smiješno, a i gadno, kad vlasnik Avaza govori o huškanju.
kmirsad

#38443 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
kmirsad wrote:
Banksy wrote:
bezbeli srbijansku...
Htjedoh napisati "Stari mu slao s Kule", ali fakat više nije smiješno. Ne znam kako mu je ovih dana, ali znam da mu ne bih bila u koži.
Jel Varburgom... :lol: :lol: :lol: Ma oguglao je Pedja na ove prdenjake... a definitivno... lako nije...samo sabura, sve ide tamo gdje treba da ide... ako Bog da da nam dođe u Tuzlu da i nama napravi BH Blok...
Da četnički komentarišem..." ni živijeh se nije boja, dok su bili za užasa... a kamo li mrtvijeh pasa "
Banksy

#38444 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

S druge teme, a ovdje mu je mjesto...
perfekcionista1 wrote:
Divim vam se za kakvog konja glasate. Niste nista bolji ni vi sami cim ste to dopustili. Samo vicite beeeee i glasajte za Vlasku Stranku, hocu reci Nasu Stranku. Ma znas na koju mislim ne moram se ispravljati.
kmirsad

#38445 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Banksy wrote:S druge teme, a ovdje mu je mjesto...
perfekcionista1 wrote:
Divim vam se za kakvog konja glasate. Niste nista bolji ni vi sami cim ste to dopustili. Samo vicite beeeee i glasajte za Vlasku Stranku, hocu reci Nasu Stranku. Ma znas na koju mislim ne moram se ispravljati.
Ma daj ... ovo si falsificirala, garant... ko bi normalan pisao uvakve nacionalističke i šovinističke uvredljive komentare...
Banksy

#38446 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

kmirsad wrote:
Banksy wrote:S druge teme, a ovdje mu je mjesto...
perfekcionista1 wrote:
Ma daj ... ovo si falsificirala, garant... ko bi normalan pisao uvakve nacionalističke i šovinističke uvredljive komentare...
Dobar je, ima potencijala... Valjalo bi ga u Studentski parlament.
addy_sa

#38447 Re: SDA-All about

Post by addy_sa »

Meni nekako lakse kad znam da nas gazije poput Zahiragica brane.
Ona slika.
The 51st State

#38448 Re: SDA-All about

Post by The 51st State »

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1502935

lazu placenici ili su prosto nekapacitirani da shvate kako ponosno stoje kontra imperijalizma i novog svjetskog poretka :oops:
statixx

#38449 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Styling wrote: Oni su za svoj pojam drzavotvorni jer njihova drzava je od Ivana do Doboja i na izgradnji te njihove drzave rade vec 30 godina. Sve ostalo mimo toga je "blank space".
I tu je guravo, vidis kako su zabrinuti za mjesto potrpredsjednika FBiH, pa zovu BH blok da razvali koaliciju HDZ-SNSD. I to je otprilike nacin na koji prosjecan SDA-ovac dozivljava gradjanske stranke. Neka hin, da mozemo Covicu ocitati lekciju ako se zanese, i da imamo probosanski sprpski klub. Javne resure mi ne diraj, dobices, ako i koliko mi dozvolimo, a dirnes li to je "otimanje", i onda si cetnik i izdajica.
kiligonzales

#38450 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

shbc wrote:

A SDP nije bio u vlasti sa SNSD? Oni su vece patriote jer s njima nije bio HDZ. To je drzavnicko djelovanje :D

Pustimo se suplje, SDA je najgora jer je najduze bila na vlasti, pa onda SDP. Ostali su odgovorni shodno boravku na vlasti.

Ne zelimo mi biti objektivni ni sekunde, za sve krivimo sebe, a oni koji su 90-te krenuli u rasturanje drzave, uz pomoc Srbije i Hrvatske, te dijelom evropskih saveznika koji su BiH onemogucili i pravo na branjenje, stitili otvoreno agresora u mnogo cemu, kroz sponzoriranje i favoriziovanje sporazuma koji su BiH djelili iznutra i odluke koje su najvise stetile nama...

Sad dolazimo u situaciju da cemo SDA i SDP izjednacavati sa SNSD, SDS i HDZ eksponatima cetnicke i ustaske politike.

Najveci narod koji je najvice ginuo u ratu, u miru gubi bitku sa svojim neprijateljima jer se previse trosi u glodjenju sopstvenog bica.
Post Reply