Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Havatar
#38426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci sad ni Kavazovic ne valja
. Dugo je i trajalo to nenapadanje reisa, ja sam mislio da ce dosad vec biti pretvoren u kriminalca bez ikakakvog osnova kao sto je bilo i sa Cericem.
-
Brusulje
#38427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Taman hoću da pitam ...Alfons Kauders wrote:treci entitet, bosnjakistan i sarajevo distriktBrusulje wrote:...
Ovakvo dogovaranje, pa makar bio i obični sastanak, u ovom sastavu, je sasvim neprilično.
I čudi me da je reis pristao da bude tu i svojim prisustvom afirimira Izetbegovićev značaj.
- Alfons Kauders
#38428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
razlika izmedju cerica i kavazovica je meni nesto poput razlike izmedju benedikta i franje... kavazovic se pokazao kao pozitivacHavatar wrote:Znaci sad ni Kavazovic ne valja. Dugo je i trajalo to nenapadanje reisa, ja sam mislio da ce dosad vec biti pretvoren u kriminalca bez ikakakvog osnova kao sto je bilo i sa Cericem.
ali on predstavlja vjernike, ne bosnjake... puljic takodjer
mogu popit kafu, al koji kurac imaju pricati o politici?
-
Brusulje
#38429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Valja, zato se i čudimo otkud on tu.Havatar wrote:Znaci sad ni Kavazovic ne valja. Dugo je i trajalo to nenapadanje reisa, ja sam mislio da ce dosad vec biti pretvoren u kriminalca bez ikakakvog osnova kao sto je bilo i sa Cericem.
- Alfons Kauders
#38430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ni meni nije jasno... vazda prozivam IZ, ali kavazovic mi fakat nije dao povoda, nije imao nekih gafova otkako je imenovan...Brusulje wrote:Taman hoću da pitam ...Alfons Kauders wrote:treci entitet, bosnjakistan i sarajevo distriktBrusulje wrote:...
Ovakvo dogovaranje, pa makar bio i obični sastanak, u ovom sastavu, je sasvim neprilično.
I čudi me da je reis pristao da bude tu i svojim prisustvom afirimira Izetbegovićev značaj.
ne znam zasto mu je ovo trebalo
-
Brusulje
#38431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I otkud takav sumnjiv i neformalan sastanak u zgradi državnih institucija?
Ko ima pravo da pojedinačne, usputne, stranačke, građanske susrete organizira u ovakvim prostorima?
Želi li se samim mjestom održavanja poslati poruka o mogućem instutucionaliziranju ovakavih ideja?
Vrlo ružna i opasna poruka.
Ko ima pravo da pojedinačne, usputne, stranačke, građanske susrete organizira u ovakvim prostorima?
Želi li se samim mjestom održavanja poslati poruka o mogućem instutucionaliziranju ovakavih ideja?
- Alfons Kauders
#38432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
davno su takvi neformalni skupovi institucionalizirani... uz amin MZ...Brusulje wrote:I otkud takav sumnjiv i neformalan sastanak u zgradi državnih institucija?
parlamenti i VM su postali samo tehnicki servis za provodjenje odluka sestorke, sedmorke, trojke... totalno su obesmislili institucije
- madner
#38433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zanimljiva vremena.
- Michio Kaku
#38434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Styling wrote:Mister Yes wrote:
Izgleda da ti ne čitaš dobro šta je napisala. Drvar je vezala sa Banja Lukom kao i ostatak krajine. Podrinje i Travnik naravno da su u istoj regiji jer sve je to Bosna. Čak ona srednjovjekovna Bosna.
Nego pusti sad nju, i reci da li si ti za to da budu 3 regije po čisto geografskom principu. Regija Bosna, Regija Krajina i Regija Hercegovina?
Regija Krajina:
Regija Hercegovina:
Ostatak regija Bosna
Ti si upratio moju ideju. Pametnu insanu ne moras puno pricati. Dovoljan je i isharet.
pa po čemu je ovo novo rješenje?
multietničke regije se predlažu ima 20 godina. vidimo kako je haris prošao sa takvom politikom. gospođa stajling ako traži originalno rješenje tj. podjelu mora obrnuti srpski dio sa zapada na istok.
-
Hafis
#38435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izgleda da su ovaj novi reis, a i ovaj Bakir fini neki ljudi, što uvelike ohrabruje 
- Styling
#38436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bosnjaci su zasluzili a Podrinje pipadne njima. Srebrenica je svetinja i moramo se izboriti da 8.000 bosnjackih mezara u Potocarima ostane u Republici Bosni.Michio Kaku wrote:Styling wrote:Mister Yes wrote:
Izgleda da ti ne čitaš dobro šta je napisala. Drvar je vezala sa Banja Lukom kao i ostatak krajine. Podrinje i Travnik naravno da su u istoj regiji jer sve je to Bosna. Čak ona srednjovjekovna Bosna.
Nego pusti sad nju, i reci da li si ti za to da budu 3 regije po čisto geografskom principu. Regija Bosna, Regija Krajina i Regija Hercegovina?
Regija Krajina:
Regija Hercegovina:
Ostatak regija Bosna
Ti si upratio moju ideju. Pametnu insanu ne moras puno pricati. Dovoljan je i isharet.
pa po čemu je ovo novo rješenje?
multietničke regije se predlažu ima 20 godina. vidimo kako je haris prošao sa takvom politikom. gospođa stajling ako traži originalno rješenje tj. podjelu mora obrnuti srpski dio sa zapada na istok.
- Danguba
#38437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neka razgovaraju ali nema tu iskrenosti sve dok Covic ne raskrsti sa Dodikom.Aspekt wrote:Otkad je reis Kavazovic predstavnik BosnjakaU zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas će biti održan sastanak člana Predsjedništva BiH i zamjenika predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića sa liderom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Draganom Čovićem, potvrđeno je Klix.ba iz Predsjedništva BiH
Sastanku će prisustvovati reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović i kardinal vrhbosanski Vinko Puljić.
Lider HDZBiH Dragan Čović izjavio je ranije za Klix.ba kako vjeruje da treba da dođe do preustroja FBiH i da FBiH treba biti podijeljena na tri teritorijalne jedinice, te da o tomePrema nepotvrđenim informacijama, Izetbegović bi trebao iznijeti svoj stav Čoviću o njegovoj izjavi kako Federacija Bosne i Hercegovine treba biti podijeljena na tri teritorijalne jedinice.želi razgovarati sa predstavnicima Bošnjaka.Poceo ovaj cercievim stopama .
4 gangstera i bandita sastali se da razgovaraju o daljoj podijeli drzave![]()
![]()
Poslije kafana i hotela i vojnih baza sada se preslo na kancelariju Bakira banditbegovica . Hoce li ikada ama bas ikada fasiti i ubice, lopovi i drumski razbojnici razgovarati u parlamentu BiH o bosni i Hercegovini . Ne ! U parlamentu biH se klanja a u dzamiji se prica o politici i podijeli BiH . Opet hodze i popovi kao ,, predstavnici ,, naroda ubijaju i ovo malo sto je ostalo . Dok dodju popovi ispod njihovih skuta izadju topovi i lopovi .Ima li ista normalno u ovoj drzavi . ima li iko da kaze tudjmanovom kardinalu i ovom hodzi da odjebu svoje gangsterske i banditske prste od bosne i bosanskog naroda . Zasto se ti pederi u mantilima ne hapse za sabotazu i diverziju , suradnju sa okupatorom , lopovluk i izdaju drzave
![]()
![]()
![]()
Majko draga i presvjetla Bakir Covic Puljic i Reis![]()
pa sa takvog sastanka bi hitler pobjegao da izvuce zivu glavu a Al Capone bi morao zasiti dzepove zeljeznim koncem da ga ne izbunare ovi dzeparosi i konjokradice .
ps Ne shvatam sta kavazovic radi u ovom mafijaskom drustvu . Ne shvatam nikako . i s kojim pravom dolazi na sastnak gdje se predlaze unistenje bosanske drzave i bosanskog naroda .
- volta dzontra
#38438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Novog reisa sam vidio u dva medijska nastupa. Čini se više čovjek vjere nego prethodnik i puno iskreniji.Hafis wrote:Izgleda da su ovaj novi reis, a i ovaj Bakir fini neki ljudi, što uvelike ohrabruje
Bakir je nepoznanica!! Nije još imao ulogu lidera. Puljić je nako-nako....bez nekog kapaciteta...Čović je "monstrum" koji do podne krade a od podne dijeli Bosnu
- Danguba
#38439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kad nece niko mi uvijek imamo dezurne budale(mislim na izetbegovica) za razgovor.Hafis wrote:Izgleda da su ovaj novi reis, a i ovaj Bakir fini neki ljudi, što uvelike ohrabruje
- ultima_palabra
#38440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Član Predsjedništva, predsjednik jedne stranke i dva vjerska poglavara u Predsjedništvu BiH razgovaraju o relaksaciji odnosa Bošnjaka i Hrvata (mada odnosi između mene i kolegice u kancelariji nisu nimalo problematični
) i rekonstrukciji Federacije... jel se vama ovo čini nenormalno? 
- Havatar
#38441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U pravu si trebao je da prisustvuje i Zeljko Komsic posto je ipak on clan predsjednistva iz reda hrvatskog naroda.ultima_palabra wrote:Član Predsjedništva, predsjednik jedne stranke i dva vjerska poglavara u Predsjedništvu BiH razgovaraju o relaksaciji odnosa Bošnjaka i Hrvata (mada odnosi između mene i kolegice u kancelariji nisu nimalo problematični) i rekonstrukciji Federacije... jel se vama ovo čini nenormalno?
-
Trebam te
#38442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovog budalu Bakira treba otjerati u pm sto prije i skinuti sa svih funkcija....on pojma nema sta je drzavna politika i kako je voditi !:)
A reis me je iznenadio biti ovdje
A reis me je iznenadio biti ovdje
-
Trebam te
#38443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Havatar wrote:U pravu si trebao je da prisustvuje i Zeljko Komsic posto je ipak on clan predsjednistva iz reda hrvatskog naroda.ultima_palabra wrote:Član Predsjedništva, predsjednik jedne stranke i dva vjerska poglavara u Predsjedništvu BiH razgovaraju o relaksaciji odnosa Bošnjaka i Hrvata (mada odnosi između mene i kolegice u kancelariji nisu nimalo problematični) i rekonstrukciji Federacije... jel se vama ovo čini nenormalno?
Ovdje ne treba niko!!!
Ako je i bila radna kafa, onda nije trebalo da ide u eter jer poruke sastanka nema!!!
Ako Bakir blento misli stime pridobiti nekakvu simpatiju kod nekakvih naroda itd...onda je totalno u krivu!!!
Nimalo mudar i sto prije otjerati da ovce cuva
- Michio Kaku
#38444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Styling wrote:
Bosnjaci su zasluzili a Podrinje pipadne njima. Srebrenica je svetinja i moramo se izboriti da 8.000 bosnjackih mezara u Potocarima ostane u Republici Bosni.
svi pričaju o zaslugama zato i nema rješenja. srbi misle da su zaslužili da jasenovac bude u srbiji. ili kosovo zato što su to stratišta i svetinje. što da ne, to su tvoji principi. ali politika nije pravda vec prakticnost i odrzivost. mogla si tako predlozit da bosnjaci uzmu bratunac i srebrenicu ali cijelo podrinje i istocnu hercegovinu u kojoj su i prije rata bili vecina i koja se naslanja na crnu goru!?
srbi bi prije odustali od banjaluke tako da sa ovim pridelogom ne nudis nista sto bi drugi imali razloga da prihvate. nista sto haris ili alija ne bi nudili 1991. zapravo ti je prijedlog isto kao da si rekla hajmo se vratiti na ustav RBiH iz aprila 92.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#38445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Drhtim da je sudbina jednog naroda u rukama Bakira Izetbegovića. Na stranu, ustaški bezobrazluk da se PC ne dira i da treba Bošnjake ostaviti na 24% teritorije, ali da netko uopće pristane da o tome govori i razgovara , samo u ime svoje fotelje i lažne slave, odvratno!
- Michio Kaku
#38446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima još veće pravo nego što je Alija imao pravo da zagovara odvajanje BiH od krnje Jugoslavije.KatarinaKosaca wrote:Drhtim da je sudbina jednog naroda u rukama Bakira Izetbegovića. Na stranu, ustaški bezobrazluk da se PC ne dira i da treba Bošnjake ostaviti na 24% teritorije, ali da netko uopće pristane da o tome govori i razgovara , samo u ime svoje fotelje i lažne slave, odvratno!
Čak puno veće pravo jer je Alija tad bio na vlasti nepune 2 godine a sad je SDA na vlasti vec 24 godine.
- vee-jay
#38447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jedino sto mi moramo je da prestanemo citati tvoje sovinisticke postove.Styling wrote: Bosnjaci su zasluzili a Podrinje pipadne njima. Srebrenica je svetinja i moramo se izboriti da 8.000 bosnjackih mezara u Potocarima ostane u Republici Bosni.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#38448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odvajanje je referendumski urađeno. A kada se razumije da je najveći zagoronik odvajanja bilo upravo "spontano dešavanje naroda", bradonje u Kninu, demoniziranje Albanaca, fabriciranje laži, prije će se razumjeti skorija povjest.Michio Kaku wrote:Ima još veće pravo nego što je Alija imao pravo da zagovara odvajanje BiH od krnje Jugoslavije.KatarinaKosaca wrote:Drhtim da je sudbina jednog naroda u rukama Bakira Izetbegovića. Na stranu, ustaški bezobrazluk da se PC ne dira i da treba Bošnjake ostaviti na 24% teritorije, ali da netko uopće pristane da o tome govori i razgovara , samo u ime svoje fotelje i lažne slave, odvratno!
Čak puno veće pravo jer je Alija tad bio na vlasti nepune 2 godine a sad je SDA na vlasti vec 24 godine.
- madner
#38449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Inace nije bio referendum o odcjepljenju. Jugoslavija je prestala postojati, te se referndumom republike odlucila da li zele u novu ili ne.
-
The BEN10
#38450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam odakle se provlači teza da su Bošnjaci na 24% teritorije...KatarinaKosaca wrote:Drhtim da je sudbina jednog naroda u rukama Bakira Izetbegovića. Na stranu, ustaški bezobrazluk da se PC ne dira i da treba Bošnjake ostaviti na 24% teritorije, ali da netko uopće pristane da o tome govori i razgovara , samo u ime svoje fotelje i lažne slave, odvratno!
The BEN10 wrote:Ništa od stolnog Mostara, kao ni od Hr Srednje Bosne...![]()