Jbg prezivljava i tamo ko i ovdje samo sto mu je bolji marketing kad doje preko ljetaVan Halen wrote: ↑25/01/2021 13:55Ma pustite suplju ba,covjek je u pravu. Ostali smo mi 3 liga da je drugacije pokrenuli bi promjene,ili bi bilo iskoraka u prezentaciji ove drzave na sportskom umjetnickom i bilo kojem drugom planuinvincible1921 wrote: ↑25/01/2021 13:42Nivelacija wrote: ↑25/01/2021 13:22
Ne bi se slozio, misevi su pobjegli. Ostale su patriote i dosta pametnog naroda koji ce povuci ovu zemlju naprijed. To sto je par hiljada baustelaca i peraca guzica otislo je samo plus jer ovdje nisu nicemu sluzili.⁶![]()
![]()
Ovdje je ofirno bit i konobar al u dojcland mogu se i guzovi prat
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
invincible1921
#38426 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- Ironmen
#38427 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam svoju majku sa vanjskim prelomom noge vozio u svom malom autu 1 sat i 20 minuta do Tuzle jer u mom gradu nisu imali slobodne hitne, i onda dodje neki budzetskih uhljeb i kaze kako su misevi i peraci guzica pobjegli vani jer nicemu ne sluze a ovde su ostale sve same patriote koje se bore za ovu zemlju i masta o nekim masovnim protestimaDozer wrote: ↑25/01/2021 13:58Maloprije pricam s jaranicom...Mati fasovala koronu, starija zena, plus sa problematicnim kukom, jedva hoda. Visoka temp, malaksala, sve uredno prijavili... I tako 7 dana, dok nije pocela plitko disati. Izmjerili joj saturaciju, ona ispod 80%. Tek tada se poslalo vozilo hotne pomoci da je preveze u bolnicu, ali niko od onih koji su dosli nije htio da se popne na drugi sprat i da snesu zenu koja je vec toliko iscprljena da nije mogla ni hodati, sto od korone, sto zbog kuka. Na kraju je sin sam nekako spustio do ulaza, i tek su je tu preuzeli...invincible1921 wrote: ↑25/01/2021 13:54 Ja ako sam i na sta kivan to su medicinski radnici...govorim za ove u Ks jer za ostale nisam upucen al predpostavljam da je slicno.
U proteklih 7/8 mjeseci mogli smo jasno vidjeti koja je to banda neradnicka i uhljebljena (naravno cast izuzetcima)...pored svega jos se drznu i traze vece plate i to haj da doktori trazi nego ovi sa SSS ..malo im milja i nesto plus ostali benefiti..treba medicinska sestra imat 2000 ha ja...
O tezini njihovog posla necu ni da pricam. Kad su ovoliko malo i fuserski radili u vrijeme korone, mozete mislit koliko ustvari rade kad njje korona
'bem ti zivot, sta mi sve placamo...
- Dozer
#38428 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Tu je malo vise stvari udrobljeno. Ovdje su odavno potrebni jedni kvalitetni masovni protesti, a koji bi pomeli svu parazitsku zgadiju iz svih ustanova i institucija.
To i nema neke veze s dijasporom.
To i nema neke veze s dijasporom.
-
invincible1921
#38429 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Uze mi rijec iz usta...to vise nije do vlasti nego do bezobrazluka naroda koji radi na tim mjestima..misle da su Bogom dani
- Ironmen
#38430 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da nema veze sa dijasporom ali sta ce promjeniti neki novi masovni protesti kada je sitem u drzavi prdina bara, evo recimo protesti iz 2014 su promjenili kompletnu vlast u TK kantonu koja se kasnije pokazala kao najgora od pocetka samostalne drzave, tako da nikakvi protesti osim materijalne stete ne mogu nam pomoci dok je ovakav sistem u drzavi.
Eto neki dan nacelnik Prozora nabavalja Audija A6 od 132 000 km narod u Prozoru i Rami lagano igra bingo u kladionici
-
invincible1921
#38431 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dalje za medicinare..u jeku pandemije onaj strucnjak kod Senada iznio horor o koroni i sutra dan na dernek..
Danas hladno masovno okupljanje u Mostaru a dodju tebi i kazu neka te kuci
Danas hladno masovno okupljanje u Mostaru a dodju tebi i kazu neka te kuci
- He1972
-
Nivelacija
#38433 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ukinut policijski u Hercegovini. U RS ga nema nikako.
Ostat ce nametnut samo bosnjacima od gospodina Mandica i Gorana Čerkeza.
-
Naslovnica
#38434 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nivelacija wrote: ↑25/01/2021 16:36 Ukinut policijski u Hercegovini. U RS ga nema nikako.
- Casual's
#38435 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bolnice pune! Popunjeni kreveti! Ljekari apeluju! Medicinari ne mogu izdržati! Ljude bagerima kupe! Nema limenih sanduka više!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/neredi- ... /210125070
Mrš!
Mrš!
-
Nivelacija
#38436 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja bi svim zdravstvenim radnicima smanjio plate zbog smanjenja obima posla u ogromnim procentima.
Znam da nisu oni krivi ali ne mozes primati istu platu prije pandemije u sada u toku pandemije kada ih 90 % uopste nista ne radi.
Otidjite samo prodjite pored privatnih poliklinika vidjetce te redove koje ne možete ni zamisliti jer se sada svi tu lijece jer su javne bolnice zatvorene.
Iskustvo iz prve ruke privatna poliklinika Sunce Zenica sve radi ono sto bi KBZ trebao. Doduše masno naplate.
Win win situacija. Ovi na budzetu nista ne rade A PLATE PRIMAJU a privatnici se ubise od posla ali uzese lovinu kao nikada u historiji.
Znam da nisu oni krivi ali ne mozes primati istu platu prije pandemije u sada u toku pandemije kada ih 90 % uopste nista ne radi.
Otidjite samo prodjite pored privatnih poliklinika vidjetce te redove koje ne možete ni zamisliti jer se sada svi tu lijece jer su javne bolnice zatvorene.
Iskustvo iz prve ruke privatna poliklinika Sunce Zenica sve radi ono sto bi KBZ trebao. Doduše masno naplate.
Win win situacija. Ovi na budzetu nista ne rade A PLATE PRIMAJU a privatnici se ubise od posla ali uzese lovinu kao nikada u historiji.
-
Medobrundo25
#38437 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Casual's wrote: ↑25/01/2021 17:08 Bolnice pune! Popunjeni kreveti! Ljekari apeluju! Medicinari ne mogu izdržati! Ljude bagerima kupe! Nema limenih sanduka više!
Mrš!
Da se ne zaboravi, treba skijalista zatvoriti.
- Lincoln-Burrows
#38438 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ovo u Mostaru je neprihvatljivo od medicinskih radnika, to da su išli u online proteste još nekako.
-
BadBoy
-
Naslovnica
#38440 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Gejts, 5G, čipovanje...?!
None of the above.
Jezero Modrac.

None of the above.
Jezero Modrac.

-
aldinjo
#38441 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Je li to Hercegovina postala novi distrikt?Nivelacija wrote: ↑25/01/2021 16:36 Ukinut policijski u Hercegovini. U RS ga nema nikako.
-
Trappist
#38442 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U Holandiji kazna ako prekrsis policijski sat 95 eura
u Austriji za nenosenje maske 25 eura... 
- Dozer
#38443 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Najgore je sto to ovdje nije ni policijski sat... To je naprosto nekakva totalno besmislena mjera koja ne znaci apsolutno nista, niti rjesava ista...Nivelacija wrote: ↑25/01/2021 16:36 Ukinut policijski u Hercegovini. U RS ga nema nikako.
Mislim... od 05 do 23 svi mogu sta, kako i gdje hoce, a od 23 do 05 je zabranjeno hodanje i voznja vlastitih vozila, ali se mozemo vozati taksijem...
I neko onda smatra da je ober pametan jer je izrekao ovakvu mjeru...
Samo handre ljude bez veze, a o ugostiteljstvu da ne pricamo....
-
Trappist
#38444 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
“Mi smo imali pik u oktobru i novembru, dok mnoge zemlje tek sada ulaze u te situacije. Smrtnost će se vidjeti, treba biti strpljiv i sabirati. Mi imamo staro stanovništvo, stanovništvo koje kasno dolazi u bolnicu. Imamo broj oboljelih koji je bio prilično velik, a sada se to smirilo. Često se osobe koje imaju koronu imaju drugi komobirditet, umiru zbog tog komobirditeta, ali se pripisuje da je umro od korone. Tu bi trebalo napraviti dobru analizu. Jako je teško voditi krizu u sistemu u kojem ostanete sami kao zdravstveni sistem da rješavate sve probleme”, rekao je Čerkez.
TEORETICAR ZAVJERE U KRIZNOM STABU, NEVIDJENO !
-
laik1981
#38445 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Znaju hobi naucnici i forumski doktori.. Javne izjave ljekara i clanova kriznih stabova nisu relevantne jer kako oni mogu znati kako se vodi statistika smrtnih slucajeva kod nas..Trappist wrote: ↑26/01/2021 13:44 “Mi smo imali pik u oktobru i novembru, dok mnoge zemlje tek sada ulaze u te situacije. Smrtnost će se vidjeti, treba biti strpljiv i sabirati. Mi imamo staro stanovništvo, stanovništvo koje kasno dolazi u bolnicu. Imamo broj oboljelih koji je bio prilično velik, a sada se to smirilo. Često se osobe koje imaju koronu imaju drugi komobirditet, umiru zbog tog komobirditeta, ali se pripisuje da je umro od korone. Tu bi trebalo napraviti dobru analizu. Jako je teško voditi krizu u sistemu u kojem ostanete sami kao zdravstveni sistem da rješavate sve probleme”, rekao je Čerkez.
-
Trappist
#38446 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sad ce hobi naucnici napisati gdje mu je dokaz za njegove tvrdnje...laik1981 wrote: ↑26/01/2021 13:59Znaju hobi naucnici i forumski doktori.. Javne izjave ljekara i clanova kriznih stabova nisu relevantne jer kako oni mogu znati kako se vodi statistika smrtnih slucajeva kod nas..Trappist wrote: ↑26/01/2021 13:44 “Mi smo imali pik u oktobru i novembru, dok mnoge zemlje tek sada ulaze u te situacije. Smrtnost će se vidjeti, treba biti strpljiv i sabirati. Mi imamo staro stanovništvo, stanovništvo koje kasno dolazi u bolnicu. Imamo broj oboljelih koji je bio prilično velik, a sada se to smirilo. Često se osobe koje imaju koronu imaju drugi komobirditet, umiru zbog tog komobirditeta, ali se pripisuje da je umro od korone. Tu bi trebalo napraviti dobru analizu. Jako je teško voditi krizu u sistemu u kojem ostanete sami kao zdravstveni sistem da rješavate sve probleme”, rekao je Čerkez.
-
Mogy87
#38447 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Inace je sokanto da covjek koji je lice kriznog staba koji je u jednom momentu bio 4ti na svijetu po smrtnosti, a 26tog januara nemamo ni jednu vakcinu da je usla u drzavu cak ni na analizu umanjuje ozbiljnost krize.
Slazem se da treba brojati. Jedna od brojki je +88% umrlih u FBiH u novembru. Valjda je ministarstvo zdravstva odgovorno bez obzira od cega su umrli (da ne ulazimo u polemike oko uzroka smrti).
Nego zar to nije onaj koga pljujete kad uvodi mjere, za kog su se napisale stranice pljuvacine za maske vani i ogranicenje kretanja do 23 sata. Sad odjednom relevantan?
Slazem se da treba brojati. Jedna od brojki je +88% umrlih u FBiH u novembru. Valjda je ministarstvo zdravstva odgovorno bez obzira od cega su umrli (da ne ulazimo u polemike oko uzroka smrti).
Nego zar to nije onaj koga pljujete kad uvodi mjere, za kog su se napisale stranice pljuvacine za maske vani i ogranicenje kretanja do 23 sata. Sad odjednom relevantan?
-
Trappist
#38448 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mogy87 wrote: ↑26/01/2021 14:10 Inace je sokanto da covjek koji je lice kriznog staba koji je u jednom momentu bio 4ti na svijetu po smrtnosti, a 26tog januara nemamo ni jednu vakcinu da je usla u drzavu cak ni na analizu umanjuje ozbiljnost krize.![]()
- oldtajmer
#38449 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
navratim danas do poste u b fazi da nesto uplatim, kako se priblizavam vidim nema reda vani i pomislim super taman da brzo zavrsim, kad unutra malo je reci jedno na drugo, ne nose svi masku a socijalna distanca je 10 cm, jbg okrenem se i razgulim
znam ja nas......
znam ja nas......
-
Nivelacija
#38450 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
hohoohohohohohohohoohohMogy87 wrote: ↑26/01/2021 14:10 Inace je sokanto da covjek koji je lice kriznog staba koji je u jednom momentu bio 4ti na svijetu po smrtnosti, a 26tog januara nemamo ni jednu vakcinu da je usla u drzavu cak ni na analizu umanjuje ozbiljnost krize.![]()
u maju manja smrtnost 15 % hahahah
cuj izvukla jedan mjesec od 12 i sad je to relevantno hahahhhhahaha