Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
bunk

#38401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Da bravo.
Na neulasku u vlast i jeftinom izgovoru da ne zelis sa nacionalnim strankama.
Kao da zive na Marsu a ne u BiH gdje se vlast bez nacionalnih stranaka nikad( nazalost) ali nikad nece moc formirat osim u ponekom kantonu..
Znaci izlazis i uzimas glasove a znas da neces biti dio
vlasti ....
kluz franjo

#38402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Sreća, pa su izborni rezultati takvi - kakvi su, pa izborni pobjednici mogu vrlo brzo i jednostavno bez NS formirati vlast na državnom i entitetskom nivou.
Ne znam šta čekaju...
JThomas

#38403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

jeftini izgovor je upravo to da nekome za nešto fali naša stranka na višim nivoima. jer ne fali.
bunk

#38404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Radi se o njihovom guranju BH blok.
A onda nametanju svojih iskljucivosti BH bloku.
Kakva volovska muda trebaju da izadjes u javnost kazes necu sa nacionalnim a onda podrzavas sbb,asda i ljude koji su prije par mjeseci bili na celu sda :lol:
kluz franjo

#38405 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Ja sam siguran da u bh bloku ima stranaka koje su patriotske i koje će zrelo i mudro znati izdržati taj neprincipijelni i nepatriotski atak NS.

Kao i uvijek, staviće interes države, nacije, konstitutivnih naroda, jezika i pisama na prvo mjesto.

I treba. Takvi su izborni rezultati. Naša stranka sa 2 državna i 6 federalnih zastupnika tu ništa ne znači.
demagog

#38406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by demagog »

kluz franjo wrote:Ja sam siguran da u bh bloku ima stranaka koje su patriotske i koje će zrelo i mudro znati izdržati taj neprincipijelni i nepatriotski atak NS.

Kao i uvijek, staviće interes države, nacije, konstitutivnih naroda, jezika i pisama na prvo mjesto.
Mozda ce se igrom slucaja dogoditi da se njihovi licni interesi poklope sa gore navedenim opstim interesima. :roll:
bunk

#38407 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Mah,okrenimo na zayebanciju to nam treba.
Ali zasto se bjezi od vlasti?
Od odgovornosti.
BH blok moze biti legitiman samo ako su u njemu sve patriotski orjentisane stranke.
A po logici nase stranke trebao se zvati necussda blok.
Mada i df i sdp imaju glave i ko ce misliti za njih.
Nek je sretno uglavnom kako god ispane i da zavrsimo u NATO u sve drugo je nebitno...
Better Man

#38408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Better Man »

kluz franjo wrote:Ja sam siguran da u bh bloku ima stranaka koje su patriotske i koje će zrelo i mudro znati izdržati taj neprincipijelni i nepatriotski atak NS.

I treba. Takvi su izborni rezultati. Naša stranka sa 2 državna i 6 federalnih zastupnika tu ništa ne znači.
Bilo kakva vlast sa SDA je izdaja države i jasno stavljanje do znanja građanima da su isti kao kriminalno - mafijaška organizacija SDA. Svi vi koji smatrate da treba BH blok ići u vlast s SDA ste na jako niskom stepenu razvoja vlastite svijesti i mozga i zato nam je stanje u državi ovakvo i bit će i dalje bez ikakve naznake da postanemo normalna država po svim demokratskim standardima. Nema vlasti s onima koje interesuje samo pljačka i uništavanje države. Pa 70% kadrova SDA je zrelo za doživotne robije.
kluz franjo

#38409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Ne kontam. Kakva zajebancija?

Još prije izbora su neke stranke koje sebe doživljavaju patriotskim, označile NS kao nepatriotsku stranku.

Na izborima smo mi (biračko tijelo) parlamentarne većine na državnom i entitetskom nivou povjerili tim patriotskim strankama, a ne NS.

Naša stranka je i prije i poslije izbora rekla da neće u koalicije sa SDA/HDZ/SNSD.

Kao što rekoh, meni sve izgleda jasno. Siguran sam da će u strankama pobjednicama, kao i uvijek do sada, prevladati interes države, nacije, konstitutivnih naroda, jezika i pisama i da će zajednički formirati vlast.

I trebaju. Ne znam šta im treba ili smeta neka mala, lokalna, nepatriotska, izdajnička, neprincipijelna i neošišana NS.

Ne shvatam u čemE je problem?
bunk

#38410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Ako mene pitas problema nema.
Samo sam iznio misljenje da organizacija necega sto se zove BH blok i insistiranje na njemu a nemogucnost formiranja vlasti djeluje konfuzno..
Ponavljam nema nikakvih problema ko i onaj u bundi na moru i mi cemo izdrzat i ovo...
palermo

#38411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

kluz franjo wrote:

PS: Edine Forto. Ako su SDA/HDZ/SNSD jedinice mjere za korupciju i destrukciju, Vi se Premijeru kandidujete za jedinicu mjere za glupost. Pozdrav
ama, što..........

Ne znam kakav je Forto, da nije ovog foruma ne bih ni čuo za njega, ali hajmo pretpostaviti da je pošten čovjek. Danas je kod nas pošten čovjek sinonim za glup......jesi li izbombao penziju, invalidninu, jesi li uzeo ona poticajne mjere, jesi li izbombao kredit......to ti govore kolege sa posla, prijatelji, žena, punica....i svako od njih dodaje još, ne budi glup. I čovjek zatraži ono na što po zakonu ima pravo, u jednostavnoj želji da ne bude samo on glup i gle čuda opet on glup.

Možda ja nisam ispratio, pa ako nisam, onda praštajte, ali je li NS stala iza svog čovjeka, je li rekla, halo, ne pravite besmislena poređenja......mislim SDA im se namjesti na zicer sa onim smiješnim saopštenjem o "moralnosti" a oni ništa.....Ako išta mrzim onda je to kad nađete žrtveno janje pa onda ga cipelarite......

Forto je možda glup, ali sasvim sigurno ne zbog ovoga, a Naša stranka će možda dobiti više ili manje glasača, ali sigurno neće ovo biti razlog. Osnovni razlog će biti da li ona šalje poruku svojim glasačima sadašnjim i eventualno budućim da je snažna, jaka stranka koja stoji iza svojih djela, ljudi i odluka. Kakve god bile odluke.
kluz franjo

#38412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

palermo wrote:
kluz franjo wrote:

PS: Edine Forto. Ako su SDA/HDZ/SNSD jedinice mjere za korupciju i destrukciju, Vi se Premijeru kandidujete za jedinicu mjere za glupost. Pozdrav
ama, što..........
Kolega palermo,
samo da Vas pozdravim. Vaše monologe uvijek sa posebnom pažnjom pratim.
palermo

#38413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

kluz franjo wrote:

Kolega palermo,
samo da Vas pozdravim. Vaše monologe uvijek sa posebnom pažnjom pratim.
dobro si rekao, monologe :D

Bilježim se sa štovanjem...čak i onda kada se ne slažemo
demagog

#38414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by demagog »

palermo wrote:
kluz franjo wrote:

Danas je kod nas pošten čovjek sinonim za glup......jesi li izbombao penziju, invalidninu, jesi li uzeo ona poticajne mjere, jesi li izbombao kredit......to ti govore kolege sa posla, prijatelji, žena, punica....i svako od njih dodaje još, ne budi glup. I čovjek zatraži ono na što po zakonu ima pravo, u jednostavnoj želji da ne bude samo on glup i gle čuda opet on glup.
Moglo bi se reci da je glup jer nije shvatio da se njegovi postupci , zbog polozaja na koji je dosao, gledaju i tumace drugacije od postupaka nekog anonimusa koji je izmuljao neke poticajne mjere ili penziju.
palermo

#38415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

demagog wrote:
Moglo bi se reci da je glup jer nije shvatio da se njegovi postupci , zbog polozaja na koji je dosao, gledaju i tumace drugacije od postupaka nekog anonimusa koji je izmuljao neke poticajne mjere ili penziju.
Koji bolan anonimusi......nažalost, malo ti anonimusa izbomba nešto značajno.....

Nego, moj post je više usmjeren na odnos stranke prema njemu.....
drug_profi

#38416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

palermo wrote:
Ne znam kakav je Forto, da nije ovog foruma ne bih ni čuo za njega, ali hajmo pretpostaviti da je pošten čovjek. Danas je kod nas pošten čovjek sinonim za glup......jesi li izbombao penziju, invalidninu, jesi li uzeo ona poticajne mjere, jesi li izbombao kredit......to ti govore kolege sa posla, prijatelji, žena, punica....i svako od njih dodaje još, ne budi glup. I čovjek zatraži ono na što po zakonu ima pravo, u jednostavnoj želji da ne bude samo on glup i gle čuda opet on glup.
Jesu ikad čuo za izreku "klanje vola radi jedne šnicle"?
E kad to neko uradi jel taj neko glup ili nije?
Last edited by drug_profi on 21/01/2019 12:13, edited 1 time in total.
kluz franjo

#38417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

kluz franjo wrote: PS: Edine Forto. Ako su SDA/HDZ/SNSD jedinice mjere za korupciju i destrukciju, Vi se Premijeru kandidujete za jedinicu mjere za glupost. Pozdrav
Evo jedan mali savjet za premijera u kontekstu pažljivog pisanja.

Gore se radi o jednom uzročno-poslijedičnom konstruktu rečenice.
Ako je..., onda je... Ako nije..., onda nije...

1. Kao što je poznato i verifikovano skoro polovina izašlih birača sigurno ne smatra SDA/HDZ/SNSD jedinicama mjere za korupciju i destrukciju. Tim i takvim ni premijer onda ne može biti kandidat za jedinicu mjere gluposti.
2. Za ove neke druge se premijer KANDIDUJE za tu titulu. Nije rečeno da nema boljih kandidata od njega ili da će on tu laskavu titulu na kraju i osvojiti.

Dakle. Piši i čitaj pažljivo i sa razumjevanjem.
demagog

#38418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by demagog »

palermo wrote:
demagog wrote:
Koji bolan anonimusi......nažalost, malo ti anonimusa izbomba nešto značajno.....

Nego, moj post je više usmjeren na odnos stranke prema njemu.....
Ne pratim sva ta zbivanja do u detalje ali ne vidim da su ga iz stranke bas “pustili niz vodu”, vise su mu priprijetili prstom i rekli “nemoj to”. Osim toga ta stranka eksplicitno i implicitno obecava neku vrstu moralne obnove, drugaciji nacin vodjenja politike i sl. pa ne bi ni bilo politicki mudro da brane ovaj potez.

Da napomenem da ne izigravam nekog moralistu, kad bih ja imao pravo na 600 maraka pausala uzeo bih u sekundi ali nismo isti ja (“anonimus”) i premijer koji zagovara ukidanje pausala.
palermo

#38419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

drug_profi wrote:
palermo wrote:
Jesu ikad čuo za izreku "klanje vola radi jedne šnicle"?
E kad to neko uradi jel taj neko glup ili nije?
al po mom dubokom uvjerenju nije nikakva vola zaklao......ali dobro, nije sad bitno moje uvjerenje, nego stranke koju predstavlja.....

ako i stranka misli da nije vola zaklao, onda stani u nejgovu odbranu, a ne pustiti ga samog da se koprca.....ili ako misliš da je stvarno vola zaklao onda mijenjaj takvog.....

Al naravno to bi značilo i da rukovodstvo stranke prizanje grešku....
drug_profi

#38420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Vol je nova paradigma kojoj je ovaj došao glave istog časa radi par hiljada koje bi inkasirao.
zakonito dakako, ali u suprotnosti sa onim što govori.
Naravno da bi stranka trebala da nešto uradi, ili sam Forto da se nekako iskupi jer se oprat ne može.
Međutim očigledno je i ovako jako teško pronađen kandidat za premijera, tako da niko ne želi ponovo kroz to ići.

Najlakše se praviti blesav i čekati da neko novo čudo ili skandal potisne ovaj u zaborav.
paleoconservative

#38421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by paleoconservative »

Nemojte zamjeriti na digresiji.

Da li je bilo nekih izjava o KJKP Park i Direkciji za puteve, kako NS planira voditi ta preduzeca i sta planiraju mjenjati?
demagog

#38422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by demagog »

Politicki je najpametnije ovo sto su uradili...greska u koracima, spoznali smo svoj pogresan potez, necemo vise, idemo dalje...

U sustini je ovo sitnica koja ce brzo biti zaboravljena. Tesko mi je zamisliti da kroz godinu dana neko nabija na nos Forti kako je htio da uzme pausal ili prigovara Nasoj stranci da je njihov istaknuti clan htio da uzme pausal...ne uzeo nego pokusao da uzme.
palermo

#38423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

demagog wrote:Politicki je najpametnije ovo sto su uradili...greska u koracima, spoznali smo svoj pogresan potez, necemo vise, idemo dalje...

U sustini je ovo sitnica koja ce brzo biti zaboravljena. Tesko mi je zamisliti da kroz godinu dana neko nabija na nos Forti kako je htio da uzme pausal ili prigovara Nasoj stranci da je njihov istaknuti clan htio da uzme pausal...ne uzeo nego pokusao da uzme.
Koji pogrešan potez ?

Odabir Forte ili to što je Forto uradio ?

Jer Forto je obilježen kao glup. A to ti je kao u onoj Sijarićevoj priči kad je hodža prnuo u džamiji, ta se etiketa lako ne skida.
kmirsad

#38424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Da malo rekapituliram...
Forto lopov. Forto kriminalac. Forto glup. Forto nesposoban. Forto neiskusan. Forto nedorastao Forto pohlepan.Foto nemoralan i neprincipjelan. Forto naivan. Forto neznalica... I stranka mu ista taka......
Jesam li šta zaboravio...
Držte lopova ! ! !
kluz franjo

#38425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Kada čovjek prebroji sve ove zabrinute glasače stranaka iz bh bloka, mora se zapitati.

Jel' iko uopšte glasao za SDA/HDZ/SNSD?
Locked