Sirija

Locked
Fantassin

#38401 Re: Sirija

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:
Fantassin wrote:@sarajevoxxx
Na zvanicnoj listi moze se viditi da Iran kao zemlja koja podrzava a hezbolah kao ter. organizacija nisu uklonjeni.State department nije nikada objavio niti dao izjavu da uklanja iste sa liste.. znaci da to sto ti navodis sa tih svojih "izvora" nije tacno tj. to je laz.
Koji ba mojih izvora, o čemu govoriš živ bio :lol: RT moj izvor? Al Mayadin moj izvor? Al Manar moj izvor? Al-akhbar itd? :-)
Jes ti normalan? ???? Pod terminom TVOJI Sam naravno mislio na izvore koje si naveo u TVOM postu...i kao sto rekoh ono sto su napisali je NEISTINA jer noje tesko provjeriti na ZVANICNOJ stranici stejt departmenta koji niti je izjavio da ce skinuti navedene sa liste niti to spominjao u svojim izjavama.
sarajevoxxxx

#38402 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Fantassin wrote:@sarajevoxxx
Na zvanicnoj listi moze se viditi da Iran kao zemlja koja podrzava a hezbolah kao ter. organizacija nisu uklonjeni.State department nije nikada objavio niti dao izjavu da uklanja iste sa liste.. znaci da to sto ti navodis sa tih svojih "izvora" nije tacno tj. to je laz.
Koji ba mojih izvora, o čemu govoriš živ bio :lol: RT moj izvor? Al Mayadin moj izvor? Al Manar moj izvor? Al-akhbar itd? :-)
Jes ti normalan? ???? Pod terminom TVOJI Sam naravno mislio na izvore koje si naveo u TVOM postu...i kao sto rekoh ono sto su napisali je NEISTINA jer noje tesko provjeriti na ZVANICNOJ stranici stejt departmenta koji niti je izjavio da ce skinuti navedene sa liste niti to spominjao u svojim izjavama.
Jes ti normalan? ????
:-)

Prvo ne vrijeđaj.Drugo američka administracija svake godine objavljuje izvještaje u kojima ili potvrdi zemlje i organizacije koje su opasnost ili donese neke izmjene.Ovaj put se u u zadnjem izvještaju koji je objvaljen 26. februara spominje kako je Iran i Hezbollah skinut sa liste terorističkih organizacija odnosno država koje su prijetnja.Vrlo jasno i precizno navedeno, što se vidi i iz teksta sa RT-a kojeg sam postavio, kao i razlozi zbog kojih su skinuti.

I ne znam u čemu je problem? Hoćeš da kažeš da laže Skay News, RT, Al Jazeera, svi režimski, iranski, Hezbollahovi portali ? :-)
Fantassin

#38403 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Opet .... i izvjestaju nije receno da spomenuti izbaceni sa liste nego uopce nisu spomenuti na godisnjem izvjestaju... to stoji i na navedenim izvorima..
To sto nisu spomenuti na godisnjem izvjestaju ne znaci da je Iran skinut sa liste na kojoj je domaci od 84te.
Last edited by Fantassin on 18/03/2015 08:05, edited 1 time in total.
Maystor

#38404 Re: Sirija

Post by Maystor »

Neki ovdje nemaju kapacitet da razaberu dvije jednostavne informacije.
Fantassin

#38405 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Maystor wrote:Neki ovdje nemaju kapacitet da razaberu dvije jednostavne informacije.
Ja se vagam jel stvarno ne razumiju ili se prave da ne razumiju.. jer mi se cini nemogucim da neko tako ne moze da razumi nesto sto je jasno..
sumirprimus

#38406 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:Nemojte ba ove slike djece
ka sam ja ovo reko i nikom nista...
Naslovnica

#38407 Re: Sirija

Post by Naslovnica »

Strašno je šta se tamo dešava, na svim stranama!
Bude mi loše i uvijek se pokajem kada nabasam na snimke stradanja nevine djece, strašno.
Opet se koriste bojni otrovi!

WARNING - GRAPHIC CONTENT!
Tuesday, March 17, 2015

BEIRUT, Lebanon — "Anti-government activists in Syria said Tuesday that a chlorine bomb attack by government forces on a village in the country’s northwest overnight had killed six people and filled clinics with choking victims.

While the death toll was relatively low, the reports of the attack, in Idlib Province, came less than two weeks after the United Nations Security Council approved a resolution condemning the use of toxic chemicals as weapons in Syria’s war and threatening militarily enforced action in the case of new violations."

sarajevoxxxx

#38408 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:Opet .... i izvjestaju nije receno da spomenuti izbaceni sa liste nego uopce nisu spomenuti na godisnjem izvjestaju... to stoji i na navedenim izvorima..
To sto nisu spomenuti na godisnjem izvjestaju ne znaci da je Iran skinut sa liste na kojoj je domaci od 84te.
:-) Sada si počeo i da izmišljaš. Naravno da su spomenuti i vrlo jasno i precizno navedeni i razlozi zbog čega se ove godine Iran i Hezbollah ne nalaze na američkim crnim listama.

I priča je krenula kako moj izvor eto laže. Onda sam ti postavio istu vijest sa RT-a i pro-režimske izvore i opet ni to ti nije dovoljno postavljaš link stranice stejt departmenta kao lažu sve agencije te vijesti nema na toj stranici, što je besmisleno.

Vijest su agencije prenijele nakon što je izvještaj objavljen u javnosti, i ove kao i prošlih godina u centru pažnje je izvještaj, a portal stejt departmenta je jedna od milion vladinih stranica koje će objaviti informacije koje se nalaze u izvještaju.
sarajevoxxxx

#38409 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:
Maystor wrote:Neki ovdje nemaju kapacitet da razaberu dvije jednostavne informacije.
Ja se vagam jel stvarno ne razumiju ili se prave da ne razumiju.. jer mi se cini nemogucim da neko tako ne moze da razumi nesto sto je jasno..
Ja mislim da se ti praviš da ne razumiješ.
Fantassin

#38410 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Dalje o ovoj temi se mozete informisati na oficijelnim stranicama US State Department-a,na kojima se nalaze aktualne liste aktivnih teroristickih organizacija i zemalja koje podrzavaju terorizam,kao i liste organizacija koje su skinute sa liste. :D
sarajevoxxxx

#38411 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:Dalje o ovoj temi se mozete informisati na oficijelnim stranicama US State Department-a,na kojima se nalaze aktualne liste aktivnih teroristickih organizacija i zemalja koje podrzavaju terorizam,kao i liste organizacija koje su skinute sa liste. :D
Naravno, a koga zanima više o detaljima zbog čega su Iran i Hezbollah skinuti sa američkih crnih listi može pročitati u najnovijem godišnjem izvještaju američke administracije.
Fantassin

#38412 Re: Sirija

Post by Fantassin »

sarajevoxxxx wrote:
Fantassin wrote:Dalje o ovoj temi se mozete informisati na oficijelnim stranicama US State Department-a,na kojima se nalaze aktualne liste aktivnih teroristickih organizacija i zemalja koje podrzavaju terorizam,kao i liste organizacija koje su skinute sa liste. :D
Naravno, a koga zanima više o detaljima zbog čega su Iran i Hezbollah skinuti sa američkih crnih listi može pročitati u najnovijem godišnjem izvještaju američke administracije.
:lol: ludilo..
Challenger__

#38413 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ljudi... Hajmo biti fer. Znate da nisam istomišljenik sa Sa'voxom, ali, dao je više nego dovoljno relevatnih izvora. E, sad, američka oficijelna stranica... Nisam se udubljivao u priču, ali je možda riječ o administrativnoj proceduri koja traje i koja je obavezna da se to skine sa sitea.

Iako, znajući koliko lažu (američke administracije), možda proceduru nikada ni ne dovedu do kraja.
Klavikula

#38414 Re: Sirija

Post by Klavikula »

na kraju se ispostavilo da je americki. skidose ga Pecorom. Ameri potvrdili.

postoje i neke teorije da dron nije srusila sirijska vojska, vec neko drugi, a sve u kontekstu ociglednog priblizavanja stavova SAD-a i Sirije, s ciljem sprecavanja navedenog.
Fantassin

#38415 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Challenger__ wrote:Ljudi... Hajmo biti fer. Znate da nisam istomišljenik sa Sa'voxom, ali, dao je više nego dovoljno relevatnih izvora. E, sad, američka oficijelna stranica... Nisam se udubljivao u priču, ali je možda riječ o administrativnoj proceduri koja traje i koja je obavezna da se to skine sa sitea.

Iako, znajući koliko lažu (američke administracije), možda proceduru nikada ni ne dovedu do kraja.
Da se desilo to sto on prica.... BBC,CNN,FOX,I24 i ostale mreze bi bubale vec uveliko (kao sto sada pricaju o izjavi Americkog drzavnog sekretara o mogucim pregovorima sa Assadom).
State department nije biro zaposljavanja u celebicima da kasni da objavi takvu vijest :)
Challenger__

#38416 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Fantassin wrote:State department nije biro zaposljavanja u celebicima da kasni da objavi takvu vijest :)
Ne treba ti takav arogantan pristup. Kažem, možda je riječ o potrebnoj administrativnoj proceduri. Iako, ne isključujem mogućnost da se pomenuti zvaničnik ograničio na najavu kao gotovu stvar. Kako god, lik je dao dovoljno izvora da ga se u ovom slučaju ne može nazvati lažovom, iako čtava stvar može biti netačna.

Ne bi bilo ni prvi ni posljednji put, pogotovo kada je riječ o notornim, patološkim lažovima (čiji sam vrh čini USA administracija).
sarajevoxxxx

#38417 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Fantassin wrote:
Challenger__ wrote:Ljudi... Hajmo biti fer. Znate da nisam istomišljenik sa Sa'voxom, ali, dao je više nego dovoljno relevatnih izvora. E, sad, američka oficijelna stranica... Nisam se udubljivao u priču, ali je možda riječ o administrativnoj proceduri koja traje i koja je obavezna da se to skine sa sitea.

Da se desilo to sto on prica.... BBC,CNN,FOX,I24 i ostale mreze bi bubale vec uveliko (kao sto sada pricaju o izjavi Americkog drzavnog sekretara o mogucim pregovorima sa Assadom).
State department nije biro zaposljavanja u celebicima da kasni da objavi takvu vijest :)
Pa naravno da buba, glavna vijest na svim portalima iz Irana, Libanona, Iraka, Sirije. Turske, informiši se malo živ bio.
Kikibombona

#38418 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Kruzi prica da je 100 pripadnika Hezobolaha doslo u Hasku da se bori zajedno sa YPG. Po nekima, cifra ce se popeti na 500.

Ne znam sta da mislim, treba sacekati da vidimo da li je vijest istinita....
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#38419 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

kiki jarane odmah to pohapsite i zatvorite
to su špijuni i trojanski konji

ništa im ne vjerujte
Challenger__

#38420 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Krenuo sam da pišem dugačak komentar koji se oslanja na analizu najpoznatijeg francuskog nevladinog autora, ali me mrzi... Da skratim: SAD su odlučile da prestanu da izigravaju majmuna sa nemogućom misijom: a) da podržavaju nepostojeće umjerene borce, b) tolerišu frakcije AQ i c) zatvaraju oči na ISIL koji finansijraju njihovi Zalivski partneri (Katar i KSA). Odlučili su da "postanu konzistentni" i da 1. unište ISIL na terenu Iraka i Sirije i 2. ostave Assada na miru. Sve u paketu sa detantom sa Iranom koji treba da se vidno odrekne nuklearnih potencijala za račun bezbjednosti Izraela. Uvijek postoji jedno "ali" - to je pobjeda Bendžamina, koji se ne slaže sa ovim pristupom, a uložili su bruku novca u izraelsku opoziciju. Ipak, neće se obazirati na B.N.

Dakle, žele da s*ebu ISIL, a one koji prežive da pošalju na dva nova "džihad" ratišta: 1. ruski Kavkaz i ujgursku 2. kinesku provinciju Xinjiang.
Conclusion

These elements allow one to easily predict the future : in a few months, maybe even as early as late March, Washington and Tehran would reach an overall agreement. The United States will renew contact with Syria, closely followed by the European states, including France. We will discover that the el-Assad is neither a dictator nor a torturer. Therefore, the war against Syria will come to an end, while the main jihadist forces would be eliminated by a true international coalition. When this is all over, the surviving jihadists would be sent by the CIA to the Russian Caucasus and Chinese Xinjiang.
Sada ćemo vidjeti ko je jači: Obama ili Bendžamin.
japin_mutapi

#38421 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote: Sada ćemo vidjeti ko je jači: Obama ili Bendžamin.
obuma i bibi
Challenger__

#38422 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da. Zaboravih pa da dodam. Iranu bi se, u slučaju detanta, dalo prvenstvo u regionu, a on bi se morao znatno odreći svojih nuklearnih potencijala. Bibiju se sviđa ovo drugo, ali ne i ovo prvo.

To je to.
Klavikula

#38423 Re: Sirija

Post by Klavikula »

.
japin_mutapi

#38424 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Klavikula wrote:.
zamalo

:bih:
Challenger__

#38425 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:.
?
Locked