SDA-All about

Digresija

#38376 Re: SDA-All about

Post by Digresija »

Samo mete crtati, niko ne treba biti postedjen. Pedja nije sveta krava, a svakako ima sumnjivu biografiju. :bih:
Banksy

#38377 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Digresija wrote:Samo mete crtati, niko ne treba biti postedjen. Pedja nije sveta krava, a svakako ima sumnjivu biografiju. :bih:
Jeste li spremili letve, k'o Haretu, ili ćete opet umlatiti neku domaću životinju, k'o Zukiću?
Digresija

#38378 Re: SDA-All about

Post by Digresija »

Banksy wrote:
Digresija wrote:Samo mete crtati, niko ne treba biti postedjen. Pedja nije sveta krava, a svakako ima sumnjivu biografiju. :bih:
Jeste li spremili letve, k'o Haretu, ili ćete opet umlatiti neku domaću životinju, k'o Zukiću?
Bojim se da nas Pedjoidi ne umlate letvama ako im nastavimo sa verbalnim vrijedjanjem voDZe.
Banksy

#38379 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Digresija wrote:
Banksy wrote:
Bojim se da nas Pedjoidi ne umlate letvama ako im nastavimo sa verbalnim vrijedjanjem voDZe.
Možda da unajmite koalicione Dodikove četnike da vas zaštite?
Digresija

#38380 Re: SDA-All about

Post by Digresija »

Znamo se mi sami stititi. Znali smo i 92. dok je Pedja izigravao novinara, kasnije dezertirao u Ameriku, dok je Sabinu tata KOS-ovac ni manje ni vise krio po Beogradu. :bih:
Banksy

#38381 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Digresija wrote:Znamo se mi sami stititi. Znali smo i 92. dok je Pedja izigravao novinara, kasnije dezertirao u Ameriku, dok je Sabinu tata KOS-ovac ni manje ni vise krio po Beogradu. :bih:
Jel vam to Bakirov kabinetski savjetnik, KOSovac Muslimović, rekao?

Jašta ste. Branili su ''vas'' oni pod zemljom, i oni što ih mlatite po ulici dok traže svoja prava. ''Vi'' ste bili u Istanbulu, Minhenu i trezoru.
madner

#38382 Re: SDA-All about

Post by madner »

vivaldi wrote:
Kikibombona wrote:Objasnjenje je kristalno jasno - novac i moc.
ma znam sta je cilj, ali kao sto sam napisao upotreba ovog "oruzja" je jako opasna i kontraproduktivna iz niza razloga.

prva stvar, vec nekoliko izbora unazad sastavljanje vlasti ne ide lako, ali malo mita, malo korupcija, malo fotelja...i to se tako zavrsavalo. ove stvari se nisu radile, to je bila dodikova metoda. obrusavat se na bukvalno shaku nebosnjaka na kojima vec 20 godina gradis pricu i nadu o multinetckoj drzavi je kontra vlastitih nacionalnih interesa i guranje prsta u oko medjunarodnim saveznicama bez cije podrske ne bi imao ni ovo sto imas koliko god time da si nezadovoljan.

druga stvar, efikasnost ovakvog oruzja je sama po sebi bila vrlo vrlo upitna jer kao sto sam napisao, ne vidim na koji nacin mozes profitirati od obrusanvanja na jovu divjaka. ovako ispade da je jovo dobar samo dok ratuje protiv "svojih", a u miru nek drzi jezik za zubima. koliko god mnogi to mislili ili znali vec godinama unazad opravdana sumnja nikad nema istu jacinu kao eksplicitan dokaz, a taj dokaz je sada sda sama dala protiv sebe nicim izazvana i poptuno bespotrebno.

treca stvar, na nasu stranku se u intervju na klixu u nacionalistickom kontekstu vrlo brzo nakon izbora obrusio prvo semir efendic, znaci puno prije nego sto sto se dogovori o vlasti i zahuktali. jednostavno neobjasnjivo i kontraproduktivno.

ja sam jednom napisao kako ce sda ako izgubi sarajevo ici na rusenje vlasti uz pomoc najsenzibilnijih kategorija, boraca, porodica sehida i sl., na nacin da ce traziti od vlade velike finanssijske naknade, ustpke, povecanje invalidnina i neke tako te neke prevelike finansijske ustpuke za koje se unaprijed zna da nece moci proci, a onda ih preko svoji medija rusiti naslovima tipa "vlast nije briga za borce itd."

na taj nacin bi bez "prljanja ruku" zadali jaci udarac novoj vlasti nego ovako. zasto su ovo uradili i jos uvijek rade, mi zato nema nikakvog logickog objasnjenja
Zato sto ne posjeduju vise te poluge.
To pali kada je vlada NVO ljevica, koja ako ima ikakav uticaj ima kod sindikata i to je upitno.

Medjutim vlada je i SBB i NiP i NB. Boracka udruzenja su tako djelom njihova, djelom nisu. Sto je najgore, to je federalni nivo, gdje su pozicija.

Tako da je ovo odraz nemoci, niti mogu ucjeniti niti kupiti glavne igrace, tako da idu na zastrasivanje.
Digresija

#38383 Re: SDA-All about

Post by Digresija »

Banksy wrote:
Digresija wrote:Znamo se mi sami stititi. Znali smo i 92. dok je Pedja izigravao novinara, kasnije dezertirao u Ameriku, dok je Sabinu tata KOS-ovac ni manje ni vise krio po Beogradu. :bih:

Jašta ste. Branili su ''vas'' oni pod zemljom, i oni što ih mlatite po ulici dok traže svoja prava. ''Vi'' ste bili u Istanbulu, Minhenu i trezoru.
Rekao nam Gacanski klan ciji je i Sabina clan. :bih:

Cak se i rimuje.
Banksy

#38384 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Digresija wrote:
Banksy wrote:

Rekao nam Gacanski klan ciji je i Sabina clan. :bih:

Cak se i rimuje.
Nevesinje, ne Gacko, moraćeš se bolje pripremiti.
Leverage

#38385 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Trezoraš i dimijaš branili aihihihi :lol:
Banksy

#38386 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

madner wrote:
Tako da je ovo odraz nemoci, niti mogu ucjeniti niti kupiti glavne igrace, tako da idu na zastrasivanje.
Da. I što je zastrašivanje jače, znaš da je nemoć jača. :thumbup:
bunk

#38387 Re: SDA-All about

Post by bunk »

:lol:
Digresija

#38388 Re: SDA-All about

Post by Digresija »

Nevesinje jos veca vukojebina.
Leverage

#38389 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Banksy wrote:
madner wrote:
Da. I što je zastrašivanje jače, znaš da je nemoć jača. :thumbup:
Na ovom forumu nije za 15 godina bilo više od tri SDA bota, a zadnja dva mjeseca ordinira ih dvocifren broj.
Digresija

#38390 Re: SDA-All about

Post by Digresija »

Leverage wrote:Trezoraš i dimijaš branili aihihihi :lol:
Branio moj caca, bez noge ostao, okorjeli SDA-ovac. Sabina i Pedja se setkali po Beogradu i Los Angelesu. :bih:
madner

#38391 Re: SDA-All about

Post by madner »

Ma samo da su sve ostale metode neuspjesne. Povukli su sve veze, Bjedicu i Niksicu prijete tuzilastvom, Komso mora vratiti dug ali ova SDP ekipa iz KS kvari racunicu. :D
Leverage

#38392 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Digresija wrote:
Leverage wrote:Trezoraš i dimijaš branili aihihihi :lol:
Branio moj caca, bez noge ostao, okorjeli SDA-ovac. Sabina i Pedja se setkali po Beogradu i Los Angelesu. :bih:
Branio i moj otac.

Ali odlučio da glasa cum grano salis nakon toga.
Plaut

#38393 Re: SDA-All about

Post by Plaut »

Pa ovi štu su ginuli ostali su bez ičega. Ovi što su bili na prvom frontu u kancelariji dobijaju sve šta hoće.
sumirprimus

#38394 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

znaci doslo se do oceva,fino fino :D
Dr Arsla

#38395 Re: SDA-All about

Post by Dr Arsla »

sumirprimus wrote:znaci doslo se do oceva,fino fino :D
Sve je dobro dok ne dođu do djedova branitelja :mrgreen:
Better Man

#38396 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Predrag Kojović jeste bio u Americi, ali poslije rata. Čitav rat je proveo u opkoljenom Sarajevu.
sumirprimus

#38397 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

trezoras im precjednik a drze derzove o liniji :lol: :lol: :lol:
Plaut

#38398 Re: SDA-All about

Post by Plaut »

Better Man wrote:Predrag Kojović jeste bio u Americi, ali poslije rata. Čitav rat je proveo u opkoljenom Sarajevu.
Volio slikati?
Janjicar

#38399 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

Ne stoji ni SDP toliko loše sa svojim botovima
Leverage

#38400 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Dr Arsla wrote:
sumirprimus wrote:znaci doslo se do oceva,fino fino :D
Sve je dobro dok ne dođu do djedova branitelja :mrgreen:
Tu bi moglo da dođe do stanovitih razmimoilaženja :D